icon

Dieťa zle vidí do diaľky: čo robiť?

8. máj 2026

Dobrý deň, syn máva možno 3 krát do mesiaca bolesť hlavy 2 krát sa nám stalo, že aj vracal. Riešila som to s doktorkou uzavrela to, že detska migréna. Poslednú dobu ho hlavička bolela viac tak sme išli na krv a že sa mame objednať na neurologiu. Včera keď mu brala krv ešte povedala nech prečíta. Zistili sme, že vôbec nevidel už ten 3 riadok veľkých písmen čítať. Prosím Vás je tu ešte niekto koho dieťa tak zle videlo do diaľky. Lebo mám pocit, že len moje. Doktorka ostala taká, že toto sa nestáva. Hľadám útechu, že to môžu byt len dioptrie nič vážnejšie. Termíny očného a neurológa zohnať nemožné. Ďakujem za každé povzbudivé slovo.

Strana
z3
eeffka
Dnes o 15:33
@akvi

@anonym_autor nic si nevycitaj, deti casto nevedia povedat, ze zle vidia. Ja si pamatam seba, ze este v 4.triede ked sme boli na prehliadke u dr. - to sa vtedy chodilo hromadne..tak som videla uplne v pohode precitat a v 5.tride zrazu drb, -1,5 dioptrie plus astigmatizmus.. ani mi nemohli dat hned taku dioptriu, bolela ma z nej hlava az ma natahovalo..nikdy by som neverila, ze to tak moze byt, ze sa zrak tak rychlo pokazi..u nas urcite aj dedicnost hra rolu, vsetci nosia okuliare.. Moj syn ako cez kopirak, tiez na prehliadke u dr jeden rok vsetko ok, na dalsej uz nevidel poriadne a tiez len tak mimochodom povedal, ze aha, to preto nevidi dobre na tabulu zo zadnej lavice 😅..cize to uz chvilu bolo, ze zle videl, ale deti si to nejako neuvedomia.. Plus mlade oko dokaze velmi vela kompenzovat.. Urcite chodte na vysetrenia, radsej zbytocne, ako vobec, aspon sa ukludnis, ze to nie je nic horsie, ako dioptrie.. A dnes okuliare nosi hrozne vela deti, takze neboj sa, zvykne si aj syn. A na vyber je milion peknych ramov, nie ako za nasich cias.. Plus ked bude vacsi, tak moze nosit sosovky.. Ja si stale vravi, ze pokial dietatu nic ine nie je, "len" dioptrie, s tym sa zit da..

@akvi nie len deti, mne muz po 2.porode hovoril ze som oslepla lebo nevidim do dialky. Podla mna som videla, az ma v sere zacala hlava boliet, som sa zamyslela a zasla som na ocne, nech sa paci -1hned som videla o 30m dalej. Do dialky si clovek uvedomi neskor ako na blizko

Strana
z3