Chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s dilatáciou obličky II. stupňa. Moja päťmesačná dcérka, chodí pravidelne na ultrazvuk, zatiaľ je to bez zmeny ani nezhoršené ani nezlepšené. Zatiaľ bez nejakých komplikácií. Ja ju vnímam ako zdravú. Máte skúsenosti s takými detičkami. Čakajú nás teraz hĺbkovejšie vyšetrenia. Tak snáď to bude dobré, čím bližšie ide k tomu, mám viac obavy. Bojím sa prípadnej operácie. Ako to prebiehalo u vás?
@miroslava2207 Cize zije plnohodnotny zivot? Nám povedali, ze mozno jej to budu operovat, ak bude mat zle vysledky, ale zatial mala vsetko ok. Aj tak nejako na to myslim:(
2. st. by nemali až operovať...syna sledovali do 11. r. kým sa to upravilo tak,že už sledovať netreba..plnohodnotný život bez obmedzení,raz polročne a potom raz ročne kontrola.....má to veľa detí a máloktoré operujú
Nám pri narodení diagnostikovali III. stupeň, na prvej kontrole už II. stupeň a teraz v troch rokoch medzi I. - II. Pri každej teplote musíme zaniesť dr. moč, aby sa vylúčil zápal, ktorý je pri týchto deťoch rizikový. My sme zatial nemali. Ak by to bol zápal, bude nutná hospit. a tam budú pravdep. robiť cystoskopiu. Tak aj ja dúfam, že nás to obíde. Zatiaľ sme sledovaní, kontrola raz ročne.
@vilavila co si,žiadna operácia...ona malá do 5r zakázané kupaliska,bazény,boby v zime a valanie v snehu...v bazéne bola uz ako 10 mesačná,odvtedy pravidelne (na kúpaliskách aj zimná voda,doma som dávala teplú) a v zime sa bobuje odjakživa a chvalabohu nikdy nemala uz zapal,iba v 3 mesiacoch..chodievame na kontroly,to je všetko 🙂 hlavne sme mali čím skôr oducit od plienok,ale podarilo to okolo 1r a11mesiacov cca
MY sme mali hydr onefrozu od narodenia neviem presne aky stupen ale bola sledovana do 9,mesiaca ale stale to stalo ani lepsie ani horsie tak bola operovana v 9 mesiaci . Potom boli kontroly kazde pol roka neskor kazdy rok a teraz uz 2 roky nechodime vôbec a uz ma 22 rokov. Je bez problemov a bez obmedzeni.
Ahoj. U nas takto. Pri narodeni ll, za tri mesiace zhorsenie na lV-V. Takze operacia. Ale, kvoli chorobe trikrat presunuty termin a ked nas hospitalizovali,zistili ze uz netreba. Tak uz len kontroly. II stupen sa iba pozoruje. Nemame mimoriadne obmedzenia. Iba vyber bazena, ale to maju vsetky babatka.
A cysto vysetrenia mu robili az ked mal na ultrazvuku viac ako ll.tiez kontrola mocu pri teplotach, doma mam pasiky a kontrolujem. Neboj. Isto to bude dobre 🙂
Ak sa mozem votriet do temy,syna 8.mes.caka rtg mocovych ciest s kontrastnou latkou. Prijem je o 2 tyzdne. Absolvovali ste to niektora so svojim dietatkom?uz mam co -to nacitane,ale tak osobna skusenost je vzdy o niecom inom
🙂. Dakujem
@lindt môjmu robili aj cystografiu, aj urografiu. plánované to bolo na tri dni hospitalizácie. prvý deň príjem a potom každý deň jedno vyšetrenie. ostali sme dlhšie, lebo zistili baktériu a mal infúzie. tak minimálne dva dni asi budete, ale to pravdepodobne závisí aj od nemocnice. malý dostal nejaké lieky aby bol spavý a vydržal tak dlho nič nejesť a nepiť. keďže nemohol jesť takmer 8 hodín ani piť.(išlo to zle, tak dlhšie aj trvalo snímkovanie. inak by to bolo časovo menej) tak pravdepodobne aj u vás to tak budú riešiť, nejakým oblbovákom. dá sa to vydržať. neviem ako je to vo vašej nemocnici. chodili sme s malým vždy na rengén. chodí sa to v istých časových odstupoch. nebolo to veľmi hrozná procedúra. okrem toho, že dieťa je mrzuté a plačlivé, je to ok. určite to zvládnete, držím palce aby boli dobré výsledky 🙂
@zujka2 8 hodin nejest a nepit??? Tak toto nam nik nespominal,ale dobre vediet,ze tu je ta moznost. No my ideme na Kramare. Zacinam mat z toho stresy,ze ako to zvladne...no,vy ste si to teda "uzili",chudatko malinke. Verim,ze momentalne je to v poriadku a nemate ziadne problemy. A na to snimkovanie pojdem ja s nim,ci ho bude niekto drzat?toto si neviem predstavit volako.
moja dcérka mala zápal panvicky obličky keď malá 3 mesiace,vtedy sa prišlo nato,že ma dilataciu 2.stupňa...teraz ma 6 rokov a stále ju má...problémy ani zápaly nemá,takže ani žiadne obmedzenia ani nič podobné...ale teda hlbkove vysetrenia jej nikto nerobil,iba ultrazvuk a kontrola moču