Dilatácia obličkovej panvičky u bábätka v 31. týždni
Ahojte, boli sme teraz na morfologickom ultrazvuku v 31tt a bábätku zistili, že má na ľavej obličke dilatáciu obličkovej panvičky 8,5mm. Ostatné všetko je v poriadku. Keď sme boli v 21tt všetko bolo v poriadku. Máte s tým niektorá skúsenosť?
Bude sa to riešiť keď sa narodi,bud sledovať pimocou vyšetrení alebo operovať ak bude treba. Nestresuj,takých detí je relat.veľa.V archive o tom urcite sú diskusie.
@janinah ale v ničom to neobmedzí dieťatko?
@katka1357s bábätko bude určite sledované na nefrologii. Obličky skontrolujú hneď po narodení. Dilatacia sa môže upravit sama ako bude dieťa rast. O všetkom vás určite bude informovať lekár po narodení.
Ahoj, obidvaja synovia - dvojičky to mali, upravilo sa to pomerne rýchlo, boli sme kontrolne párkrát na sono
@katka1357s nemalo by,druha oblicka je ok,len zalezi ci bude trwba operovat,co vačšinou nie
@katka1357s nás mal 12mm pri narodení bol 3 krát na sone, zmenšilo sa to samé teraz ideme tretí krát po roku od narodenia. Naposledy to bolo 7mm, tak hádam to bude teraz už dobré. Norma je tuším 6
@katka1357s nás mal 12mm pri narodení bol 3 krát na sone, zmenšilo sa to samé teraz ideme tretí krát po roku od narodenia. Naposledy to bolo 7mm, tak hádam to bude teraz už dobré. Norma je tuším 6
@anonym_36d204 a nejak to obmedzilo vaše bábo?
@anonym_36d204 a nejak to obmedzilo vaše bábo?
@katka1357s nie, jediné čo nám povedala pediatricka že pri horúčke skontrolovať moč a že má mať dostatočný pitný režim a dostatočne veľa ocikanych plienok. Horúčku nemal a s kojenim a pitím vody potom od 6 mesiacov tiež nemal problém. Takže všetko nás obišlo
@katka1357s nie, jediné čo nám povedala pediatricka že pri horúčke skontrolovať moč a že má mať dostatočný pitný režim a dostatočne veľa ocikanych plienok. Horúčku nemal a s kojenim a pitím vody potom od 6 mesiacov tiež nemal problém. Takže všetko nás obišlo
@barju a zistili Vám to už počas tehotenstva?
@katka1357s ahoj, nam zistili teraz 16.4. dilataciu oblickovej panvicky na pravej oblicke 10 mm. Som v 34tt, bude sa to sledovat. Zacala som si o tom tiez studovat, nic o tom neviem, tak uvidim ako sa to bude dalej vyvijat....Doktorka na kontrole hned skontrolovala aj moje oblicky, ze su ok (ako som sa docitala, moze to byt dedicne).
Mne zistili ze maly ma dilataciu obliciek cize hydronefrozu..lava 20mm prava 12…ma aj megaureter a reflux mocoveho mechura…dilataciu zistili v tehu cca 33tt a teda cakal don37tt kedy vyvolali porod a po 3 dnich sme sli na kramare..tam 2x zakrok neuspesny nakolko mal chlopnu zadnejnuretry ktira to sposobuje tak nam dali epicystostomiu a cika cez nu…obmadzenia su len take ze musim vazit plienky a aj to kolko maly spapa nakolko je kojeny a inak sa to odsledovat neda, potom este berie azb ako zabezpecovaciu liecbu a 2x uz mal infekciu mocovych ciest…terazńezime na keamaroch po odstraneni chlopne a narezani hrdla mocoveho mechura…budeme mat kontrolu o 3 mesiace kedy nas naucia civkovat aby sme sa zbavili epicystostomie co je vyvod z mechura cez brusko von …je to mega narocne lebo stres strach a vsetko okolo toho vidiet ho s hadickami od narodenia a dtale nieco vszit a kontrolovat a budit ho je o nervy a to nas caka najblizsi rok toto

Bude sa to riešiť keď sa narodi,bud sledovať pimocou vyšetrení alebo operovať ak bude treba. Nestresuj,takých detí je relat.veľa.V archive o tom urcite sú diskusie.