Dlhotrvajúce nočné kŕče brucha u bábätka

druzicka17
29. okt 2015

môj syn ma 11 týždňov, celkovo je to dobré bábo ale od narodenia sa v noci pučí, stoná, krčí, rozhadzuje rúčkami a nôžkami, celý je upotený. Prvý spánok spí pekne a po prvom alebo druhom nočnom kojení cca okolo 3 ráno to začína a trvá to do rána až kým sa prebudí. Vždy ho dám pred spaním odgrgnút. On pri tom spí, sem tam zaplače. Preto usudzujem že nejde o typickú koliku. Je plne kojený, pričom kojenie ma stále bolí.Priberá super, aj dobre kaká. Mala som tri sedenia s laktačnou poradkyňou (dve rôzne), podľa nich pije dobre. Prekonala som aj zápal pŕs liečený antibiotikami.Malý trochu viac grcká, preto spí vo vyvýšenej polohe. Skúšala som už kadečo krmenie striekačkou či nehltá vzduch pri kojení, gastrotuss, espumisan, gastrocynesine, coliprev....nepomáha nič. Syn ani jednu noc dobre nespal a ja tiež, už som bezradná a neviem čo ďalej, doktorkina rada znela že sa mu mám pošpárať teplomerom v zadku 😠 mali ste niekto podobný problém?

inka04
29. okt 2015

Nemôže to spôsobovať Vigantol? Niektoré bábätká ho neznášajú dobre☹

druzicka17
autor
29. okt 2015

vymenili sme aj ten uz davno za jamieson baby d :(

druzicka17
autor
29. okt 2015

skusala som aj nepit mlieko

eryykah
29. okt 2015

Mali sme rovnako dlhe mesiace som moju napchavala coliprevom, espumisanom alebo infacolom kym som nespozorovala ze jej robi zle ked zjem nieco mliecne alebo kde bolo vajco (kojim) tak.jej zistili alergiu na.bielkovinu mlieka a vajicko.

luba41
29. okt 2015

v tomto veku sa takmer všetky deti takto správajú.ak je spokojný, priberá-nerieš..to prejde za chvílu, väčšinou deti spracovávajú takto denné podnety..ani dospelí nespia v noci neprerušovane..tiež sa mrvia, pretáčajú a pod... aj ked moderná doba ponúka v reklamách všelijaké "zaručené prostriedky" na odstránenie takých a onakých problemov, netreba siahať hned po liekoch..hlavne ked nie je dôvod

druzicka17
autor
29. okt 2015

eryykah mam poziadat detsku doktorku alebo za kym treba ist na tie testy?

lifka123
29. okt 2015

odporucam babatko nosit! v satke alebo ERGONOMICKOM nosici, nie klokanke. dietatko je potom aj vo vertikalnej polohe a masiruje sa mu aj brusko. a este skuste probiotika. my sme bolenie bruska skoro ani nepoznali.

druzicka17
autor
29. okt 2015

luba 41 ja viem ze to nie je pravdepodobne nic vazne ale ked sa puci 4-5 hodin vkuse bez prestávky cely cerveny, upoteny a niekedy aj dogrckany z toho pucenia, nezda sa mi to normalne :(

druzicka17
autor
29. okt 2015

lifka 123 mame aj satku aj nosic, nosim ho v priebehu dna minimalne 1-2 x po hodine aj vonku na prechádzky, v noci v tom byt nechce, nechce spat ani na mne, viem ze by mu to pomohlo (raz sa mi pri tom nezobudil a zdalo sa mi ze je mu lepsie), dnes sa mi z toho 3 x pogrckal lebo sa vzpieral, musela som ho prezliekat, takze tudy cesta pri nom nevedie.

lifka123
29. okt 2015

@druzicka17 a ani ked mu das v satke prsnik aby sa upokojil? tak to je horsie, mozno si na nosenie postupne privykne, u nas je to teda liek na vsetko, aj na bolesti zubkov..

druzicka17
autor
29. okt 2015

zatial som sa nenaucila v tom kojit ani v satke ani v nosici mi to nejak nejde, este mu hlavka lieta kade tade

luba41
29. okt 2015

@druzicka17 skus davať spať dole bruškom..tak sa mu aj lepšie odgrgne, spať bruchom na Tvojom bruchu a pod..

lifka123
29. okt 2015

@druzicka17 nie je to nic zlozite, iba povolis popruhy alebo satku aby si ho mala nizsie 🙂 drzim palec nech bolesti maleho rychlo prejdu

katyd
29. okt 2015

@druzicka17 môj syn to robil hlavne nadránom, trvalo to možno aj dve hodiny. Časom a aj zo skúseností iných mamičiek sme prišli na jednu príčinu, ktorá možno nie je tá vaša, že to spôsobovalo balenie naširoko, keď dávate dieťaťu na jednorázovú lienku ešte látkovú a hlavne gumené ortopedické nohavičky. Ak balíte naširoko, tak to môže byť príčina.

druzicka17
autor
29. okt 2015

@katyd nebalím:((
@lifka123 Ďakujem

katyd
29. okt 2015

@druzicka17 tak potom to musíš už len vydržať, môjmu to trvalo vyše 4 mesiacov a potom to prestalo. Aj my sme sa natrápili a myslela som, že to nikdy neskončí, ale skončilo. Držím palce!

eryykah
29. okt 2015

@druzicka17 najskor skus vypozorovat ci nejes nejake problemove potraviny a vysadit na par dni uplne ci sa spanok zlepsi. Potom uvidis lebo takemu malemu babatku asi mozno ani nebudu chciet spravit testy. Mne stale hovorili (v UK) ze prejde keď bude vacsia az som dosla na Sk a zaplatila testy u alerg.

sutiakova
29. okt 2015

@druzicka17 ahoj, tiež sme mali podobný problém. Po druhom papaní okolo 2.hodiny v noci začal mrnkať a stonať. Doteraz neviem, čo to spôsobovalo, ale môžem ti poradiť, čo nám na to pomohlo - teplý obklad na bruško. O chvíľu bol kľudný a pekne spinkal do rána. Ak nepomôžu ostatné rady, skús ten teplý obklad. My sme používali taký vankúšik naplnený čerešňovými kôstkami. Používame ho vlastne doteraz, lebo bruško ho trápi ešte občas aj teraz.

inull5
29. okt 2015

@druzicka17 na sone bruška ta neposlala dr?

druzicka17
autor
29. okt 2015

@inull5 nie že kým prospieva že netreba, pre ňu je dôležité že priberá a počet plienok

druzicka17
autor
29. okt 2015

@sutiakova akurat som objednala detsky termofor🙂 dnes keď spal pri mne a mala som ruku na brusku zdalo sa mi ze je pokojnejsi, vyskusam vsetko len nech to uz prestane

sutiakova
29. okt 2015

@druzicka17 áno, určite skús ten teplý obklad. Určite mu to neuškodí a môže fakt pomôcť. Držím palce 😉

scorpionflower1
14. jan 2019

A
@druzicka17 ahoj, viem, ze uz mas velkeho syna, ale chcem sa spytat, co mu nakoniec pomohlo. Ja mam mesacnu dcerku a ma toto iste. Neda sa povedat, ze place, ale stale v noci akoby tlaci na kakanie, stale sa budi, tiez je to vzdy po nocnom kojeni.

klaudiaemma
21. jún 2019

@scorpionflower1 dobrý deň, ja mam ten istý problém, prosím vás čo vám pomohlo?

scorpionflower1
30. jún 2019

@klaudiaemma ahoj, nepotesim ta, ale nic..vraj je to "nedostatocnost brusneho lisu" takto male deticky maju este slabe brusne svalstvo a nevedia sa preto vykakat. Vyrastla z toho, ked mala 10 tyzdnov, preslo to same. Pred tym som citala, ze to prejde, ked dieta dosiahne okolo 5kg, neviem, ci je to pravda, ale u nas to tak bolo. Obcas pomohlo, ked som pouzila rektalnu rurku alebo som dceru zobrala nad umyvadlo a dala ju ako sa davaju dievcatka na cikanie. Vtedy sa vykakala, ale aj tak to pomohlo na chvilu. Koliky presli, ale doteraz mame spanie katasroficke ☹ hlavne nerob to, ze ak kojis sa zacnes obmedzovat v strave, ta s tym nema nic spolocne. Teraz mi pisala aj kamaratka, co ma mesacneho syna, ten ma to iste, takze nie ste sami. Drzim palce, aby to preslo co najskôr.

katrin21
30. jún 2019

rektalna rurka.. vobec sa toho neboj, je to lepsie ako ten teplomer, lebo ujdu aj prdiky , co su hlbsie... naolejovat a zasunut a cvicit nozickami, aj 5 minut. My sme na nej fungovali na rady lekarov do 3,5 mes a nedam na nu dopustit. Kup su makku cievku, taku silikonovu v zdravot. potrebach, co ma rozsireny koniec ... vela stastia.