Do akého veku sa podáva vitamín D deťom?
Ahojte dokedy je potrebné dávať dieťaťu Vitamín D? A dáva sa aj starším? 8 ročným??
Aj ja beriem a dávam aj detom.
V zimnim obdobi ano.
Od septembra do mája si dávame D celá rodina.
Dávam aj 6 ročnej aj 3 ročnému, dr odporúčala dávať až do puberty ...
Dava sa aj dospelym v zimnom,jesennom obdobi,nie je to limitovane vekom.
Cely zivot, hlavne v zime
Ja od septembra do júna..cez leto nie. Syn má 10 rokov.
keď si spomeniem 😀
Od oktobra do aprila.. celej rodine.. neviazem to na vek...
Dávam stále,to nie je viazané na vek, keďže bežne aj dospelí ho berú, hlavne v zime.
Stále dávam od septembra do apríla 8 ročnej. 2,5 dávam celoročne akurát v lete iba 1 kv
Klasicky sa berie do 2-3 rokov ale môže sa brat štandardne počas celého života 🙂
V zimnom obdobi berieme cela rodina, v lete vysadzujeme na par mesiacov
aj ja davam v zimnom obdobi aj 5 rocnej dcere, aj planujem davat. Vsak aj dospely beru casto cez zimu
Cely zivot treba doplnat Dcko, najma v zime.
Stale davam v zime detom decko. Dobre na imunitu
@anjelicek26 prosim ta, aku znacku v nemecku kupujes? A davas ine "davky" tebe s muzom a ine detom, alebo vsetkym rovnako?
Od septembra do mája, 2000 iu
Deti 4,8,12 a my dospelí rodičia berieme Dčko každý rok, celú zimu.
velka cast polulacie ma malo d-cka. dcera mala aj napriek celorocnemu braniu d-cka z vysledkov krvi hladinu len mierne nad spodnou hranicou...
mne tiez pred par rokmi vysla kriticky nizka hladina d-cka, odvtedy beriem skoro celorocne. niekedy nevysadzam ani v lete.
@oliverceky 2000 iu deťom každý den?
@bluka2 napr. devit ma davkovanie polovicne. detom sa maju davat 2 kvapky, co je cca 1000iu, ale ja som nasla napr. aj toto. a skusam dcere davat 4 kvapky, len jej zatial odvtedy nebrali krv na d-cko.
@chillibubble to sú pokiaľ viem maximálne dávky, napríklad, keď sa chceš z ťažkého deficitu dostať na normálnu hladinu. Len normálne by som tak určite nedávala. Max tu polovicu, t.j. 1000 iu
S vitamínom D treba trochu opatrne…
Tak je to na tebe ja davam dcerke 5 rocnej do maja a potom od srptembra a stale chodime po vonku este nechodi do skolky takze sa snazime na vonku syravit co najviac na slniecku a je chvalabohu zdravucka. Pre dospeleho ked je zdravy ta staci slniecko a vajicka ale ked ma narocnejsie povolanie a je malo na slnku tak urcite treba doplnit v zime.
V zime stále (deti majú 12,10 a 7r) v lete nedávam..
@bluka2 tak pokial je hladina d-cka v hraniciach, comu to moze ublizit? dcera mala po rokoch brania 1000ui denne(okrem teplych mesiacov) hodnotu 38,6 z rozpatia 30,0-99,0. a rok predtym mala 29,9 z rozpatia 30,0-70,0.
Detom 9 a 8 ročným dávam s prestávkami.
S mensimi prestavkami stale. Ano aj mojmu 8rocnemu

ja beriem aj ako dospela, najma v zime....