icon

Docikávanie sa 3-ročného dieťaťa

1. dec 2022

Ahojte,už som to tu riešila že synček 3r sa docikava od októbra.Myslela som že kvôli škôlke,ťažko si zvykal naň.No vôbec nevidím zlepšenie,aj keď mu nedám piť pred spaním,aj keď sa napije,aj keď ho budím keď ja idem spať,aj tak nadránom sa docika.Pojdem zajtra k detskej dr kvôli inému,no poviem jej aj o tomto.Na čo všetko sa pripraviť,mám zobrat so sebou ranný moč malého?Kam nás pošle na vyšetrenie alebo ona aké vyšetrenie mu bude robiť?

Strana
z2
babulkomale
1. dec 2022

Raz za tyzden mu peries veci? Ake? Tie pocikane? Tak toto je konecna 🤦

autor
1. dec 2022

@babulkomale Raz za týždeň periem všetky jeho oblečenie,čo nosí do škôlky,doma aj posteľné.Hadam nebudem pre jedno pyžamo zapínať práčku

annm81
1. dec 2022

Tak to si len trochu "cvrkne", keď ti stačí oprať pyžamo? Ak je to pár kvapiek, tak potom by som v tom už vôbec nevidela nejaký problém.

autor
1. dec 2022

@annm81 Kedy ako,občas si len cvrkne,občas viac a stane sa že je aj celý mokrý.No vtedy sa zobudí a mrvi sa.Ja to počujem a idem ho hneď prezliecť do čistého.

andreatytler
2. dec 2022

Ocakavas od dietata nieco coho nie je schopne a tym mu vyrabas obrovsky stres, lebo on chudak vidi kazde rano ze znovu a znovu zlyhal. Mozno to zacalo ako reakcia na skolku, ale stavim sa ze teraz sa uz pocikava z tych nervov ktore ma koli tomu ze nedokaze splnit tvoje ocakavania. Prosim prestan to riesit. Daj mu plienku, pochval ho ze je super sikovny chlapec a vysvetli mu ze jeho cikanie je uplne normalne a ze vela deti to tak robi nech sa neciti zle. Ze to prejde upne same.
Ja verim tomu ze na odplienkovani netreba pracovat, teda nie v tom zmysle ze to treba nacvicovat a pestovat v dietati navyk. Jedinne na com musi rodic pracovat je respektovat schopnosti dietata a vytvarat pokojnu nestresovu atmosferu.
Tiez nesuhlasim s tym aby sa obmadzovalo pitie. Vela zien ti to radili, ale ja by som to urcite nerobila. Davala by som pit presne tolko, kolko mu chuti a kolko potrbuje, lebo dostatok vody je vesmierne dolezity pre zdravie. Nenutila by som ho do dehydratacie, koli tomu aby sa nepocikal. A tiez by som ho na noc nebudila. Praveze v tom myslym ze mozes vybudvat zly navyk ze casom nebude schopny prespat noc bez toho aby sa siel vycikat. Bude sa budit a chodit na zachod aj ked uz mechur bude schopny udrzat moc na celu noc.

zabka79
2. dec 2022

@andreatytler nepit vecer pred spanim neznamena dehydrataciu pokial sa pocas dna vypije potrebne denne mnozstvo v tomto pripade min. 4 salky. Tebe sa asi dieta nepocikava a nemusis o pol noci prezliekat dieta aj periny, asi by si mu pred spanim nedala 3 deci mlieka.

andreatytler
2. dec 2022

@zabka79 Podla mna dehydratacia nastava vzdy ked clovek pocituje smad a nedostane tekutiny. Urcite to nie je zivotu ohrozujuca dehydrtatacia, ale takato slaba chronicka dehydratacia je praveze udajne zodpovedna za vela civilizacnych chorob ako cholesterol, vysoky tlak, cukrovka, palenie zahy a ine zaludocne problemy, takze pre mna je dolezite aby bol ten prisun tekutin idealny hlavne v tak utlom veku. Nedostatocny prijem tekutin je podla mna velky problem dnesnej doby. Velmi vela ludi nepije ani to minimum co sa odporuca, alebo piju nevhodne napoje a myslim ze je dolezite to podchytit hned od detstva.
Nas 3 rocny sa v noci pocika asi tak raz za tyzden a pred spanim ma este stale umele mlieko asi 2 deci a ked si pyta viac dam mu viac. Ak by sa pocikaval castejsie ako raz za tyzden, dala by som na noc plienku. Proste tie tekutiny su pre mna dolezitejsie ako to pocikavanie.

guiseppinka
2. dec 2022

@zabka79 nie, ja by som neprala o polnoci periny, ani by som nemala nastavene 3 budiky... Dala by som normalne plienku a pockala... Moja mladsia ma stale na noc plienku a aj ked kazdy mi vravi, ze jej ju mam zobrat, nedat a prat, tak isto nie... Na ro som jednak leniva a nevidim v tom zmysel, nakolko plienka rano je vzdy mokra... Lenze u nas je problem...

zabka79
3. dec 2022

@guiseppinka ja som o pol noci neprala ale prezliect sa muselo. Syn mi precural aj plienku bokom lebo vycikal 3 deci.budik bol 1 nie 3 neviem preco to zvelicovanie

zabka79
3. dec 2022

@andreatytler jasne chapem raz za cas sa da, my sme plienku precurali noc co noc a nie malo.som rada ze je to za mnou mne to nocne budenie na curanie mi zachranilo "zivot" bola som hotova psychicky aj fyzicky ale hormony som mu uzivat nedala.

lenkakravcova
3. dec 2022

Ja by som na tvojom mieste zašla s tým močom k Dr. Môže tam byt aj zápal, vtedy to ťažšie deti v sebe udržia.
Okrem toho, akú teplotu mávate v noci v byte?
Ja som si všimla, že keď je príliš vysoká, tak sa mi dcéra v noci na cikanie nezobudi sama - má 2,5r.

autor
3. dec 2022

@lenkakravcova V dome máme v noci 19 stupňov keď je moc zima tak 20,som objednana s malým na nefrologiu tam budú vyšetrovať jeho moč ale až v januári

lenkakravcova
3. dec 2022

Hm, tak to už zase myslím, že je dosť chladno. U nás je 21,5C v izbe pri takom malom dieťati v noci optimum. Možno skús naopak dvihnut teplotu. Aj od pocitu chladu môže mať problém.

autor
4. dec 2022

@lenkakravcova Cez deň kurime na 22 stupňov.Neviem si predstaviť večer mať 21,5 to je moc teplo a to by sme sa ani nedoplatili

lenkakravcova
4. dec 2022

My máme 22,5 cez deň, v noci 21,5. Ono to veľa na účte neurobí, ak sa nehnuteľnosť neochladzuje. Vyskúšať môžeš. Nemusíš. Je to na tebe. Pripadne sa dá dvihnut teplotu len v izbe dieťaťa. Nastaviť na radiátore vyššiu vyhrevnost.

Strana
z2