Dokedy malo vaše dieťa cumlík?
Dokedy ste ho pouzivali, a ako ste dieta od neho odnaucili ?
ani jeden z mojich dvoch synov cumlik nemal. Nemali s tym ziadny problem...mozno sme sa museli castejsie kojit, ale cumel nemali 🙂
ja mam ten problém, že maly ma rokapol a je naučeny len na jeden druh cumlika, a ten nemôžem zohnať, lebo ho v tescu nemaju, ani vo vedlajších mestach, proste vypredany, kupila som mu taký isty ale druhu značku, a nechce, Máme posledny dudel, lebo ostatné rozhryzol, idu mu posledné zadné stoličky, tak ma opuchuté dasna a je nervozny, dudel mal vždy len na spanie, cez den mu dudlik nedávam a je asi aj najvyšší čas začať odučať. Myslím si že dudel pre viac ako 2 a pol ročné dieťa nepatrí. to už je vek, kedy dieťa pochopí a rozumie, a nie ešte aby malo cumel 5ročné dieťa, to je silná káva.
Nelka cumlovala do 5 mesiacov, potom zistila ze z toho nic netecie a pouzivala na zaspavanie mna namiesto cumla
🙂 , Dia odmietla cumel uz ako 4 mesacna.... s Nelkou chodime k logopedovi, niektore pismenka jej robia problemy - a kazdy logoped u ktoreho sme boli sa ma ako prve opytat ci ma cumel, resp. do kedy ho mala, tak som bola rada ze to nemozu zvalit na cumel.
ked som robila v Nemecku Au-pair, tak 9 rocny chalan prisiel zo skoly, sadol pred telku, strcil cumel do pusy.... ale to je uz o niecom trosku inom....
dokopy ho mala asi 3mesiace potom ho nechcela
Nemal vobec, nechcel ho a nikdy mu nechybal, ale skusali sme viac krat
my sme bezcumlíková rodina - najprv som ho ako dieťa odmietla ja, potom ho odmietol môj prvorodený (to bol gejzír z kočíku, keď som mu ho chcela "nanútiť", že ešte chvíľku vydrž) a druhorodený urobil že blééé, zaksichtil sa že "fuj guma" a mali sme vystaráno... PS: máme cumle, píšte 🙂
Nasa Kristinka bude mat 3 roky a stale ma cumlik. Ale od roka ho ma len na zaspavanie a na nic viac. Dokonca ak je v skolke, tak zaspava bez cumlika. Tam cumlik nie je a hotovo. Je len hracka. Takze ho ma len v noci. Myslim, ze by to malo byt ok. Ale uz v lete to musim nejako vyriesit. Idealne je nikdy nezacat a potom nie su trampoty s odvykanim 😉 😉
Do troch mesiacov sme mali cumlík na spanie aj na prechádzkach. Teraz keď je staršia, zaspáva bez cumlíka. Síce občas sa v noci zobudí, tak jej ho dám a hneď zaspí. Ale ráno keď vstane a preberie sa, cumlík ide do šuflíka.
Moja dcerka mala cumlik do 3,5 roka, ale zacali sa jej krivit zubky tak sme ju museli oducit. Raz sme boli na orl vysetreni a doktor nam povedal, ze ju musime od toho cumla oducit, lebo ze sa jej moze zdeformovat tvaricka. Este v ten den sme cumel vymenili za vodove farby a odvtedy bol pokoj, dokonca ani raz za nim neplakala 😉
Naša Kika mala cumel do 3,5 roka. Ked ochorela a museli sme s nou isť do nemocnice, bez dudla by nevidržala. Stále ju pichali, brali krv, davali infuzie. po návrate domov jej manžel povedal, že ak si bude stále dudkať tak príde pani doktorka a dá jej injekciu. Odvedy sa cumlíka boji a do úst si ho nedá. Končene som ich mohla všetky vyhodiť. Keby som vedela, ako to zaberie, tak jej po povieme už dávno.
Mladsi syn nemal cumlik vobec, starsi ma uz 4 roky a obcas si ho v noci da do pusiny. 😲
ja som mala cumlik do 6 rokov 😕 😕 😕 😀 😀 😀 😀
ja som mala neviem presne do kedy cumel.ale dlho...ale mala som az tri 😀 v ruke,do nosa,do pusy...atd 😀
moja malinká mala do roka a pol, potom som čítala,že je dobré urobiť dierku alebo prestrihnúť. Tak som to urobila, ale samozrejme som mala pripravenú náhradnú, ak by to náhodou zle znášala. A tak išla večer spať, dali sme dudu, ja akože sa nič nedeje. Ona mi vraví, mamka, duda sa pokazila. Ja som sa tvárila prekvapene a smutne a sľubili sme si, že ráno kúpime druhú. Ešte sa snažila dudať tú pokazenú, ale zlostilo ju to a tak ju vypľuvla a zaspala. V noci keď ju hľadala, dala som jej, podudala, povedala sama sebe,že zajtra kupime novú a znova zaspala. Bola som prekvapená, pretože bola dosť naviazaná na cumeľ, bola som pripravená na ťažkú noc ale zvládli sme to. A tak sme to naťahovali týždeň. Cez deň, že nemôžeme ísť von bez ocka, alebo, že prší atď. Až nakoniec sme sa spolu tešili, že spíme bez dudy ako veľké dievčatko..
moje deti cumel vobec nemali nechceli ho ked boli babatka bolo to dosť zložite ich utišiť,ked boli vačšie bola som tomu rada že nemali,
ahoj, my sme nemuseli odúčať, Samčo mal 8 mesiacov, podávala som mu cumlík na spanie a jedného dňa mi ho vrátil späť a zaspal bez neho. A keď sa to opakovalo ďalšie 2 dni, cumlík som odložila 😉 U nás to išlo bez plaču, sám sa rozhodol, že už nechce 🙂
asi do roka a pol, ale len na zaspávanie, cez deň alebo počas spánku nemal vôbec, potom sa oddudlíkoval úplne sám zo dňa na deň ...
Do 2 rokov a 5mes. cca, odučila sa sama, zahodila cumel do koša... bez plaču, bez presviedčania, sem tam si naň potom ešte spomenula, ale to bolo tak všetko 🙂
Ešte, že my sme ho používali iba na spanie.
Kým neprišiel cert z mikulasom a zobrali im ich mali 3roky ale zobrali to úplne v pohode bez placu
prva mala dva roky, druha mala rok aj to sa oducila lebo dostala afty a skoncili sme na infekcnom odvtedy dudku ani nespomenula , tretia mala dva roky a ....tento expert ju bude mat tusim do 18 😀 😀 😀 ....po 2 roku skusime oducit 😝
Mali sme do dvoch rokov, išlo to celkom hladko-lebo my sme cumel využívali len na spanie. Pri bežnom kriku alebo plači sme to nepoužívali, práve kvôli tomu aby si na neho nezvykli. A odučili sme sa asi cca za týžden. V noci ked im vypadol, som im ho už nedala, len som potichúčky ich tíšila. Prvé dve noci viac poplakali a dalšie už len sem tam . 🙂
Starsia dcera prestala zo dna na den, sama od seba, presne na tretie narodky.Mladsia ma 3 roky a 9 mesiacov ale cumla sa akosi vzdat nechce.Vsetci do mna hudu, ze co jej ho uz nezoberie.Ale ja som toho nazoru, ze dieta sa cumla vzda samo ked pride ten spravny cas........ved ho nebude mat naveky......
matusko mal 3 roky a na vianoce dostal velke plysove prasiatko a prasiatko zjedlo dudlik. tak ho uz potom nemal. simonko nema dudlik vobec, nikdy ho nechcel, tak bol bez neho. myslim si, ze tak tie 3 roky je navyssi cas. ved to uz ide do skolky, tak snad nebude s dudlom.
Starsi mal 3 dudky skoro do 2 narodenim..mladsia ma teraz 26 mesiacov nema vobec ale stale kojena a uz sa citim ako cumlik momentalne ja 😉
Starší syn mal do 18 mesiacov, jedného dňa sme mu povedali že havo spapal dudu. Máme totiž v byte aj psíka tak sme to zvalili na neho 😀 On sa potom všade chválil že havo spapal dudu a preto žiadnu nemá. Mladší syn mal 2 roky keď sme sa rozhodli že je zase čas kedy príde náš havo a spapá aj tomuto synovi dudu a tak aj bolo. Ešte sa občas na to opýta, že kde je duda, ale potom si aj sám odpovie, že havo spapal. 😀
Dcerke som ho zrusili ked sa jej narodil bracek a on cumel nechcel,takze to bolo.lahsie. Mala rok a pol 🙂
Ja mam 3apol rocnu dcerku a stale cumel ma v skolke ho nepodrebuje a doma ho stale hlada som zufala lebo some vydrzali 2tyzdne bez neho ale mala ani nechcela spat ani jest tak ja uz tak isto neviem ako na to
ja som dudlovala do svojich 7 rokov 😀 😀 😀 cumel je prostriedok k ukludneniu, a ja by som ho ziadnemu dietatu nebrala...odnaucil ma nevl.otec motivaciou- ze dostanem babiku ak prestanem 😵 😵 😵 a moje deti mali cumel ale ked zistili ze z nich nic netecie, prestali javit zaujem 😉
Tak, ja som mala cumel tiez dost dlho, a dllllho som pila s flasky,,, pamatam si,,, mala som mladsiu sestru o pat rokov, cize ja som mohla mat aj 5/6/7 rokov a teraz mam krasne krive predne zuby 😀,,, tu flasku som chcela aj ja, len tak so srandy a s pohodlnosti, pytala som si do neho kakao a podobne

snaž sa odcumlíkovať čím skôr,asi tak v 1.roku,môže sa stať,že sa o pár rokov nedoplatíš strojčeka na zuby 🙂