Dokedy trvala kolika u dieťaťa?
Ahojte, mám takú otázku na maminky, ktoré so svojimi deťmi prekonali koliku. Napíšte mi svoje skúsenosti, do kedy trvala..
jaaaaj tak my ani neviem co uz vsetko mame, par dni po sebe kolika vecer, cez den niekedy grckanie, maly je viac nespokojny ako spokojny.... mame bebu sensitive, takze mliecko pre citlive brusko... a biogaju a babycalm.... a gastrotuss baby a uz ani neviem ci nieco pomaha. ideme mat 4 mesiace tak snad tuhou stravou sa to pomaly zlepsi. tiez som cakala ze koliky pominu odbitim tretieho mesiaca ale asi je to individualne 🙂 prajem pevne nervy
Už len slovo KOLIKA mi naháňa hrôzu z vlastnej skúsenosti.Nám nepomáhalo skoro nič.Odkedy sme prišli z pôrodnice tak nonstop plač (synček aj ja),skrúcanie sa,bola som zúfalá,unavená,vyčerpaná.... trvalo to 2 mesiace ale bolo to ako 2 roky.... tiež som sa bála že za chvíľu príde 19.hodina a už to začne.Zmenili sme Nutrilon za Bebu,začali dávať Sab Simplex,feniklový čaj,Pupík a trocha to pomohlo.Synček mal aj antikolikovú flašku od MAM,a pre istotu som mu ju dávala až do 16 mesiacov aj keď už koliky nemal.Potom mu to pomaly prešlo,,,ale za to nás potom chytili zúbky tak sme ťahali nočné zase 🙂
Ahojte, tak koliky sme mavali aj cez den....niekedy po kazdom napapani sa a to som od mesiaca nekojila (zo zdr. dovodov). Vyskusali sme: Sam Simplex, Bio Gaia, cvičenie, masáže Pupíkom, fľaša Dr. Browna a ako posledná voľba rektálna rúrka + vankúšik s kôstkami. Nakoniec sme museli prejst na Nutrilon Anticolic ....trvali do pol roka :/ Odrevali sme si prve mesiace, ale spatne myslim ze Bio Gaia a UM pomohli .. Drzkam palce :D
Doporucujem Daflorn probiotika. Su z Bulharska. Su prirodne. Ziadna syntetika. Kazdej maminke, ktora ich skusila, si ich pochvaluje. Maju viacej druhov. A mozu ich uzivat aj maminky a potom cez mliecko dostane aj dietatko. daflorn.com/sk Cudujem sa, ze tu este o nich nie je nic napisane. Ved je tu tolko dobrych informacii 🙂
ja nedam dopustit na kvapky Coliprev s enzynom laktaza.. pri prvom dietati sme sa strasne natrapili zopar mesiacov. pri tom druhom mi pediatricka odporucila prave tieto kvapky.. (chvalabohu) kolika trvala chvilko a viac menej ako prisla.. tak aj odisla 🙂
ako som uz pisala viacerym mamickam nam pomohli kvapky espumisan a hojdacka Adamo - nahradila nosenie, hojdanie na rukach.
my sme kolikovali na kvapkach Coliprev s enzynom laktazy.. kvapky nam odporucila pediatricka a teda na rozdiel od mojich kamaratok ktore s detmi kolikovali 3 mesiace.. my sme mali po 3 tyzdnoch vdaka kvapkam klud a pokoj 🙂
aj ja mam vyborne skusenosti prave s kvapkami Coliprev. kolika nam trvala asi 1 mesiac ani to nie..
Nas malinky ma koliky uz od 2 tyzdna aj pocas dna cca do polnoci, koliky mu trvaju stale , teraz ma 2 mesiace.
Nam najviac pomohla fitlopta , fenovanie bruska teplym-vlaznym vzduchom a rektalna rurka 4-5 x denne (po schvaleni gastroenterologom ).
Rektalnu rurku odporucam, strasne sme sa toho bali, ale az teraz vidime kolko vela plynu je v tak malinkom telicku a aku bolest mu sposobuje.
Inak nam velmi nezabral ani Coliprev, ani Sab Simplex ani Espumisan. Malinkemu davame Baby Calm, ale tiez nevidim nejaku zmenu.
Masaz bruska + fenovanie bruska teplym vzduchom a teply kupel a hupanie sa na fitlopte ho vzdy ukludnia a minimalne prestane plakat.
Co sa nam a zjavne aj jemu ulavi a nenadycha sa zbytocne vela vzduchu.
Malinky zaspava rad pri zvuku vysavaca, fena, digestora, keby sme ich nechali zapnute 3 hodiny , spal by urcite aj tri hodiny.🙂
my sme doma na zaciatku koliky fungovali presne na fit lopte.. masirovani.. obkladoch a tak.. troska to zaberalo. ale iba chvilkovo..potom to bolo zase take iste.. skusali sme aj rozne pripravky.. pozitivne reakcia vsak mala iba na kvapky coliprev.. po par dnoch sa malej ulavilo a uz to nebolo take hrozne.. samozrejme sme stale popri tom masirovali.. robili obklady.. cvicili. atd.. po asi 2 tyzdnoch sme mali uplny klud 🙂
ahoj, moja dcérka mala detskú koliku od narodenia a trvalo to presne tri mesiace, každý večer po kúpaní sa napapala a začalo trápenie, neskutočný plač do tej desiatej, jedenástej, potom zaspala... cez deň bolo dobre, ale večer sa znova opakovalo to isté, nepomáhali žiadne kvapky espumisan, ani mliečka proti kolikám,ani teplomer do zadočku, ten trošku vypustil plyny, nepomáhalo nič, trošku stíchla keď sme masírovali buško a cvičili s nožičkami. Po troch mesiacoch to zo dňa na deň prestalo. Neraz som plakala s ňou, čo som bola zúfalá, že jej neviem pomôcť ☹
ja som s oboma detmi pouzivala na koliku kvapky Coliprev s enzynom laktaza.. kolka trvala asi 3 tyzdne..
vidim ze kopec bab fungovalo na kvapkach Coliprev 🙂 my tak isto. poradila mi to jedna mamicka.. a dodnes ju za to nosim na rukach 🙂 kolika bola mierna.. zaidne vlasytrhajuce stavy.. a trvala asi mesiac
Mam dceru a u nej trvala cca do 5-5,5mes. Nepomohli absolutne ziadne kvapky. Dokonca z holandska sme mali. Strasne muky. Z 24 hod.revala 20. Cista psychiatria. 👎👎👎nikdy viac
Moj maly ju mal asi cca 5 tyzdnov a potom sa to zlepsilo ale nepomohlo vobec nic,iba kvapky sab simplex mu pomohli sa vyprdkat inac ostatne vobec :( Teraz este sem tam ho boli ked sa nemoze vykakat ale to uz neplace tak len dviha nozky hore a ked ma krc tak zaplace ale to sa s kolikou uz neda porovnat 🙂
Malý mal.koliku skoro.do.4mesiaca,ale dávala.som.mu espumisan a na bruško takú masticku,už neviem.nazov a pomohlo
4 mesiace a pomahala jedine rektalna rurka
neviem ako dlho by to bolo, ale pomahali sme si tiez kvapkami coliprev 🙂 a este ze... inak nocna mora,
kazdu mamu boli vsetko spolu s malickym 😝
Nam pomohla len flasa s hadickou, ktora vyrobi vakuum, vyvinuta pediatrom dr. Brown's, odvtedy ako keby utalo, poradila som vsetkym znamym a kazda ma vybozkavala 😀
Trvalo to skoro 3 mesiace. pomohli nam kvapky coliprev. Bolo to narocne obdobie ale zvladli sme to 🙂
Nam koliky po 3. mesiaci presli. Velmi sa tesim, pretoze to bolo fakt narocne obdobie. Doktorka nam predpisala Sub Simplex, ale nezabral. Niekedy pomohlo ked som maleho chytila za stehna, oprela si ho o seba chrbtom a nechala mu klesnut zadocek pod uroven kolien. Takto sme sa pohupovali vo vzduchu alebo na lopte.
maminy prosim vas je možne že u nas bolesti bruska zacali po3 mesiaci?je to podla vas v poriadku???
Bolesti bruška môžu prísť v ktoromkoľvek veku :( aj pri kojení, aj pri príkrmoch. My sme mali problémy s bolesťou bruška, nadúvaním už pri kojení a potom aj pri UM. Doktorka nám odporučila vtedy kvapky Coliprev. Začali sme aj bruško masírovať a prestalo to.
Nám trvala kolika od 3 mesiaca do polovice piateho. Pediatrička nám na bolesť bruška doporučila pridávať do mlieka enzým laktáza pre správne fungovanie trávenia materského mlieka. Našli sme ho v kvapkách Coliprev na detské koliky. Dávala som ho tesne pred dojčením na lyžičke - stačilo pár kvapiek. A po kolikách neboli už ani stopy.
Dcérka ju nemala - našťastie. Synovi presne 3,5 mesiaca. Škoda, že sme až neskoro zistili, že Infants probiotiká pomáhajú. Iné u nás nepomohli vôbec. Držím palce!
Niektoré detičky kolikuju a do 6 mesiaca
Nám kolika začala v 2 mesiaci. Lekárka nám hneď odporučila kvapky Coliprev - aby sme sa netrápili obe zbytočne.
My sme mali koliku od polovice tretieho do konca piateho mesiaca. Najprv som menila mlieko. Nezabralo. Potom nám v lekárni dali tip na Coliprev kvapky, ktoré som pridávala do mliečka. Po kvapkách sa malá prestala plakať aj sa pučiť a čo je hlavné začala pokojne spávať 🙂
Baby,hlupa otazka od dvojmamy ale ako zistim ze mame koliku. Doteraz som nevedela ze mam 2. dieta. A posledne 2 tyzdne, to je len plac pri papani...Mimo toho ked nema flasku je uplne pokojny v hociktorej hodine. Uzivame aj espumisan, coliprev aj probiotika a ziadna zmena. No v noci papame bez problemov...Niekedy mam pocit, ze neviem ani vlastne dieta nakrmit...S malou som mala rovnaky problem, zacalo to presne na treti mesiac a skoncili sme tak, ze flasku do ust neda, uplna averzia a mlieko doteraz lyzickujeme... :(

my sme kolikovali na dva krat :D takze dokopy tak 6 mesiacov.. ale velmi nam pomohli kvapky Coliprev s enzynom laktaza.. takze sme to celkom v pohode prezili.. kvapky nam zmiernili priznaky.. upokojili brusko a aj silny plac sa zmiernil..