Drobce v nemocnici
Ahojte maminy.
Malého ( rok aj 2 mesiace) mi dneska zobrali do nemocnice. Koli miestu a covidu nemôžem byt tam snnim. 3 dni horúčky zvracanie neprijímal nič doma mi odpadol.
K veci vlastne. Som prehnaná citlivka ale také myšlienky mám či sa drobec sa nehnevá ci mu nechýbam a co si mýli ze som ho nechala tam ( môže prežívať Separačnu úzkosť?!)
A keď prídem či sa bude tešít.
Proste som už vyčerpaná aj z posledných dní atď a také myšlienky mi behajú. On je veľmi veľký môj cecok stále len so mnou pri mne je a teraz som ho tam nechala 🥹🥹🥹🥹🥹
Ako ste zvládali keď boli detičky v nemocnici?
Mala som asi 7 rokov a zápal močových ciest.
Stále si pamätám tú bezmocnosť a zradu, keď mama odchádzala a nechala ma tam. Samú. Ubolenú s knižkou a bábikou v ruke. Nikto tam o mňa ani nezakopol. Neopýtal sa ako sa mám a či niečo potrebujem. Vymenili infúziu a išlo sa ďalej.
Dnes má moja dcéra 7 rokov ako ja vtedy a nedostali by ma od nej preč.
To len na zaprdenom Slovensku je všetko nemožné.
Slováci stiahnu chvost a nechajú sa ukecať alebo zatlačiť do kúta.
V Turecku ani len u zubára som sa od 6 ročnej nemohla ani pohnúť. Musela som sedieť vedľa jej hlavy aby ma videla a cítila. Vysvetľovali sa a komunikovalo.
Žiadne, že zavalia svojim telom úbohé dieťa alebo ho 4-5 ľufí drží a pichá sa a pod. To je len smiešny príklad.
To vazne nenechaju matku tak malickeho dietata s nim v nemocnici? Vo mne sa vsetci certi vzburili a odniesla by ma asi len sbska aj to by asi prisli k zraneniu,ak by sa ma snazili odvliect prec.
@marca12 ani SBS nemá právo oddeliť Ťa od dieťaťa.
Ani policajt.
@maminkasisa hej, určite im tam dotrepala zrovna ona keď mala to isté čo jej syn a chytila to od neho🙂 ale celá nemocnica by to chytila zásadne od nej ako doprovodu a nie od dieťaťa ako pacienta... Žienky, toto čítať je jedna katastrofa, už sa ani nečudujem, že Slovensko je tam, kde je🤷
@maciatkolulu tak hádam tam ide matka zdravá a keď nie je, tak dieťa ma otca, starú mamu, starého otca. Či vždy je celá rodina chorá? Nedovoliť blízkej osobe sprevádzať dieťa nie je v poriadku a nedá sa to ničím ospravedlniť
@barborinkamisko ahoj, mala som synceka v takom veku sameho v nemocnici na 32 hodinovu sledovacku
Pokial nie je na oddeleni jis, mozes byt v nemocnici s nim, covid necovid.. moj bol vo februari minuleho roku, ak by nesiel na jis, tak by som mohla byt s nim.. ak si ty chora, nech ide manzel..este aj babku by mali pustit
Ohladom jeho pocitov.. take male dietan eciti hnev ci chybanie v pravom slova zmysle, skor je to o tom, ze bolo oddelene od matky, od bezpecneho prostredia a to ho, nebudem ti klamat, na kratku chvilu poznaci.. nas bol taky nijaky 😕 mlkvy, ako bez ducha..psychicky ho to dost vzalo..velmi ma z toho bolelo srdce ☹
Neboj sa, o dietatko sa postaraju. Za sociku to bolo normalne a bez ujmy zijem. Aj dalsie deti prezili bez ujmy. Na nikoho som nebola nahnevana.🙂
@nyusika to je pravda, avsak nemyslim, ze jej dieta nenakrmia, nepohladkaju. Vobec sa za to nemusi citit zla matka, ako sa jej tu snazia vsetky naznacit.
@stanulienkat za sociku bolo veľa veci bežných, to však vôbec neznamená, že to bolo normálne
@stanulienkat nikto jej tu nič také nenaznačuje (že je zlá matka).
Píšeme iba, aby sa "pobila"za svoje dieťa a ešte aj to, že možno nevie, aké sú práva jej a jej dieťatka
@barborinkamisko Tazko sa k tomu vyjadrit objektivne, som zdravotnik a zaroven matka. Pokial mas covid, ano, nemas tam co hladat, ohrozujes ostatne deti, ktore su v tej nemocnici neni pre nic za nic. Dalsia vec je, ze nepises na akom odd lezi, ak je to jis ci kaim/ aro, tak samozrejme, tam s dietatom byt nemozes nonstop, su to specificke oddelenia.
Ale pokial je na beznej osetrovatelskej jednotke, naozaj aspon starka, ci otec by tam s nim mohol byt. To su veci, ktore by som si ani ja neodpustila, to dieta je prilis male aby pochopilo situaciu a akakolvek pomoc a znama tvar by mu isto pomohli
@lesankavh ale to je iné, novorodenecka jiska a bábätka v inkubatoroch.. toto zažila aj moja kamarátka, bolo to fakt strašne, že ju tam nepustili a ledva jej vôbec fotku spravili keď doniesla mlieko.. ale pri týchto inkubatoroch s tým dieťaťom veľa neurobíte, inak normálne na jiske a po operáciách deti, neviem si predstaviť, že by sa zobudili v bolestiach a bola by tam len nejaká sestrička.. úplne bežne na JIS sú rodičia všetkých vekových kategórii, nie je to žiadna novinka
@maciatkolulu mne vyšiel v nemocnici 2x pozitívny antigen, aj tak nás ubytovali s dieťaťom, pcr 4x negativny lebo ma testovali 70x.. keď zistili, že covid nemám, tak nás dali na normálnu izbu s norovirusom k dieťaťu čo prišlo s inou dg.. akože ani tie sestričky sa neprezliekaju od izby k izbe.. si v nemocnici, nie v komore bez chorôb.. už si počula o mrse? Nemocničnej baktérií? Minuly rok mi na ňu babka zomrela po 2 týždňoch na infekčnom, keď boli zakázané návštevy a aj tak ju kur*a nikto neprišiel zámerne nakaziť, proste sa nakazila v nemocnici.: toto ukazovanie prstom na ľudí že kto ma kedy nakazil.. strč si to medzi nohy.. niekto sa nenakazí aj keď bude mat 70x sex s pozitívnym manželom za týždeň ako ja:. A na niekoho trochu vietor zaveje a je v riti, hádam nebudeme teraz všetkých obviňovať za našu slabú imunitu.. nakaziť sa niečim nie je nikoho chyba! Nechápem odkedy sa z toho robí take halo.: zavri sa do komory a najlepšie bez vlastného dieťaťa, lebo veď načo budete spolu v najhorších životných chvíľach..
@nadazdi 👍👍👍
@lenqua_12325 presne toto si neuvedomujú rodičia detí, ktorí ich tam nechavaju . Že na ne každý kašle. Nastavia liečbu a odídu. Syn mal tiež na izbe štvorročného chlapčeka. Samého, bez doprovodu. Nikto sa mu nevenoval, na to tam nie je čas. Po dvoch dňoch začal môjho muža volať "ocko" 😟 chudáčik.
Ja normálne neverím, moja správa, ktorá nikoho neurazila, písala k veci je vymazana👍👍👍👍, ženské co urážajú jedna radosť, píšu primitívne, to je ôk, vivaaat, gratulujem a milé mamičky nesťažujte sa, keď v škôlke budu zasoplnene detvaky, je to ok a úplne normálne, nepistite, je ok, keď budete mat dieťa so zlomenionu v nemocnici a vedľa vás bude matka s anginou a vás drobec to riadne schyta, fakt úplne super a najmä keď by vaše dieťa bojovalo o život, držím palce. A gratulujem k spravodlivosti a absolútnej inteligencii tohto fóra. Nemám slov.
Píšem opakovane, ja som s mojimi deťmi v nemocnici hospitalizovaná bola, nemala som problémy, ale keď je raz mater chorá, nemá čo robiť na are, jiske a ani na bežnom oddelení. Ale všimla som si tunajšie zvyky, ja a moja rodina a moji haranti, iní, to je mi fuk. Nech kľudne čakajú, ochorejú, lebo dovolenka, lebo, lebo, lebo. Ostatné je v kompetencii danej rodiny, či si to vedia zariadiť, aby iný člen bol s dieťaťom. Ale dávam klobúk dole pred zamestnancami nemocníc, , škôlok, skol, lebo toľko sprostosti, čo je na svete.... Ale ono nakoniec každá jedna práca s ľuďmi. Mne je jedno, keď niekto nesúhlasí, o tom je forum, ale napísať svoj názor je snáď ok, či? 😉🤣
@maciatkolulu tu ide o práva dieťaťa a mimo to na všetko musí dať rodič súhlas tak ja neviem potom kde zhnánajú rodiča keď tam nemôže byť.
K autorke raz tu pisala ze sa boji ci sa nebude drobec hnevat ked za nim príde… tak za nim s covidom chodit moze ale nemoze byt hospitalizovana? Ak ma covid tak ano su iny clenovia rodiny a teda ja si neviem svojho muza predstavit ze keby ja nemozem ako on veselo necha nase rocne dieta v nemocnici lebo ved nie je prvy ani posledny. A upokojovat sa tym je tam snim moja spoluziacka ktora tiez nerobi 24/7 a to ze je jej spoluziacka neznamena ze sa bude stale venovat rocnemu dietatu. Takze nie nestretnes sa s pochopenim lebo ja by som spravila hoci čo aby tam moje dieťa samé nebolo. Nepíše kde je jej dieťa hospitalizované tak neviem kde si vyčítala že leží na Are alebo inom špecifickom oddelení kde by teoreticky nemohla spať.
A ano každá normálna matka pozera hlavne na svoje dieta. A pre mňa za mňa ty nechávaj v nemocnici same svoje deti ale neočakávaj to od iných. A keď mali podozrenie na kovid tak ich mali dat na covid oddelenie. Ale to je buď chcem alebo nechcem.
@lucia245 tak to by ma asi na mieste odzbrojilo a rozplakala by som sa za to dieťa.
@maciatkolulu niekedy je mlčať zlato
@maciatkolulu mas pravdu, ked je raz mater chora (citujem ta) , nemas tam co byt...moze tam byt s babatko otec, alebo ina, blizka osoba.
skus si radsej niekedy sadnut na prsty, kym vypotis takuto sprostost
@maminkasisa uzskosti, zalostny plac v noci, kde vola maminu...uz to ideme riesit
@barborinkamisko Neboj, však on tam snáď dlho nebude, možno Ti ho po 3-5 dňoch pustia domov.
Ja som tiež nechala dcérku samu v nemocnici (7rokov). Doma som mala ďalšie dieťa a žiaľ 11 eur za stravu a noc sa tiež v každej rodine len tak nenájde, hlavne, ak treba zarobiť peniaze aj na ďalší mesiac, aby mala celá rodina čo jesť. Ľahko sa druhých odsudzuje.

Pýtaš sa ako sa cíti ?
Je tam samé, choré. V prostredí, ktoré nepozná.
Behajú okolo ľudia, kt. nepozná. Striedajú sa.
Určite hľadá mamu aby ho pritúlila a ochránila, ale mama tam nieje.
Nieje tam mama aby ho chytila za ruku, aby mu dala napiť alebo podala hračku.
Možno je to chúďa priviazané o postieľku aby si nevytrhlo kanylu.
Asi tak sa cíti. Buďme k sebe úprimné.
Žiadne zaobaľovanie. Na 1 sestričku je xy detí.
Nemá čas behať okolo jedného a nebude ho mojkať, keď plače. Plakať ich tam môže v jednu chvíľku aj 10 a áno, určite si to ako traumu odnesie do budúcnosti.
Prejaviť sa to môže rôznym spôsobom.
Tiež niesom levica, ale ak sa jedná o deti a o choré diaťa, vyvalím dvere a idem za svojim dietaťom.
Dcéra mala 3 roky, keď musela isť na JIS a skúšali na nás rozprávky a dohody. Vyhrážky. Ani ma nehlo. Nepohli sme sa od nej ani na sekundu. Cez deň ja a v noci muž. Spal na zemi na koberčeku. Aj vyháňali na izbu matiek. Ani by ma nehlo. Menil sa personál a to bolo vyhrážok. Netreba sa dat. Ak si pozitívna, tak snáď má to dieta otca alebo nejakú rodinu.