icon

Dvojmesačné bábätko nemá stolicu

hviezdickka
24. aug 2016

Ahojte, dievcata. Chcem sa vas opytat, co mam robit, ked moj 2 mesacny chlapcek nema uz 2,5 dna vobec ziadnu stolicu. Pripisujem to Vignatolu - Vitamin D. Ked boli u nas moji rodicia na navsteve na tyzden, vtedy som zacala malickem davat Vignatol. Cely ten tyzden, 24 hod denne sa malicky pucil a pucil a pucil, kazdu sekundu. Bolo mi ho hrozne luto a myslela som si, ze takto reaguje na navstevu, ze je nas viac v byte. Potom som mu vsak 2 tyzdne Vignatol nedavala, pretoze som nan uplne zabudla. Takze som mu ho dala v pondelok a utorok. V utorok som si vsimla, ze sa zasa zacal pucit, takze mi to bolo jasne + od pondelka nema ziadnu stolicu. Cize uz 2,5 dna. Co mam robit? Masirovala som brusko, aj teplomer do zadocku som skusala, kupala som ho. Stale nic, plienka je totalne cista, len pocikana. To som este nazazila, vzdy ma kaku v plienke - malu, velku, malilinku, no vzdy tam nieco je. Kontaktovala som detskeho lekara, no dnes pracoval len doobedu. Zajtra rano mu znova zavolam. Nemate vsak dovtedy nejaku radu? Dakujem.

Strana
z2
katrin21
24. aug 2016

@hviezdickka ja mma info od lekarny z nemocnice, ze deti, ktorym davaju mamy Jamieson a ine, maju ovela nizsie hodnoty D v krvi, ako deti na vigantole... preto mi aj ona odporucala , aby som urcite davala ten... ( lebo tiez soom sprosta najprv naletela tym reciam, ako z neho boli brucho a neviem co... prd makovy.. bolelo aj pri Jamiesone.. vratili sme sa k vigantolu a pohoda)

ukulela
24. aug 2016

@hviezdickka ked bral vigantol ten prvy tyzdenm tak kakal? podla mna to kaknie mu nezastavil vigantol, ten mu sposobuje len to "spucanie" a bruskabol. u nas bigantol nemal ziadne vedlajsie ucinky, ale kamoska ho po prvych dvoch dnoch menila 🙂 takze vigantol urcite zmen.a to kakanie sa podla mna tiez upravi, moj to mal tak, ze nekakal aj 10 dni a potom slehy tri dni po sebe. skus pit slivkovy dzus, aleboaj hroznovy must. alb mozemat ozaj aj rastovy spurt a spotrebuje vsetko.

lilka5566
26. aug 2016

Moja malá tiež po narodení pravidelne každý deň kakala a potom sa to začalo meniť po 2 mesiacoch,a trraz iba tak raz za 3 dni,a niekedy 3x za deň 😁😁 a pucila sa nenormalne,cele prvé 2 mesiace ale neplakala,len sa pucila

hviezdickka
autor
4. sep 2016

dakujem dievcata. ja som vobec nevedela, ze Vigantol moze/nemoze sposobit bolenie bruska. dozvedela som sa to na zaklade tejto diskusie. ani by ma nenapadlo, ze mu ten vit. D moze uskodit! ved mi to dali v nemocnici, tak snad vedia, co je pre deti spravne. to som si povedala

@katrin21 ja som vsak ziadnym reciam nenaletela, kedze ako pisem vyssie, nevedela som o tom. prisla som na to sama, pretoze som s mojim syncekom 24 hod denne

@ukulela kakanie sa neupravilo este stale. je to boj a malicky trpi. vigantol mu nedavam. vdaka za tip, vyskusam

@lilka5566 maly spinka a zobudi sa a zacne sa pucit a hrozne plakat. nikdy to nerobil

katrin21
4. sep 2016

@hviezdickka tak ale vidis, ze ma problem aj bez vigantolu, cize nim to nebude....
skus davat vodicku, nech ma viacej tekutin

dadulkaf
4. sep 2016

@hviezdickka a keby si zmenila tabletovy vigantol za kvapkovy? Moje babo malo problém s kakanim cca v 5.tyzdni, bolo kojene aj dokrmovane, volala som doktorke a radila mi dať medzi krmeniami trošku harmancekoveho čaju. A pomohlo o 2 hodiny bolo po probléme. Harmanček zmäkčuje stolicu. Odvtedy ak máme problém s kakaním tak čajik vždy zaberie. Ak sa puci tak sa mu asi nedá, možno by pomohol rascovy alebo feniklovy cajik na uvoľnenie.

vejapa76
4. sep 2016

@hviezdickka ako často malého kŕmiš? My sme mali problémy s kakanim keď mi mesačná dcéra začala v noci spávať 11 hodín. Akonáhle som ju začala v noci aspoň raz budiť ( respektíve spiacej po lyžičkach vlievať do pusy mat.mlieko ) bolo po probléme.

hviezdickka
autor
4. sep 2016

@katrin21 vidim, ze to ma po podani vigantolu. vodu mu davat nechcem, kedze pije MM. tekutin ma podla mna dost, kedze jeho plienka je taka mokra, akoby som ju namocila do vody

@dadulkaf tiez ma to napadlo, no teraz potrebujem dat dokopy to jeho brusko, a potom mozem skusit dat nejaky iny vit. D. davali sme rascovy aj feniklovy (za normalnych okolnosti nedam ziaden caj, len som uz bola zufala, tak som to skusila), nepomohlo vobec.

@vejapa76 kazde 2-3 hod, v noci spi 7 hod. takto vsak spinka len poslednych asi 6 dni a problem mame uz 12 dni

katrin21
4. sep 2016

@hviezdickka ale teraz si pisala, ze vigantol nedavas a trapi sa aj tak.. alebo som nieco zle pochopila?

ukulela
4. sep 2016

@hviezdickka davas aj nejake probiotika? baby chvalia biogaiu.

hviezdickka
autor
5. sep 2016

@katrin21 ano stale sa trapi, pretoze mu vigantol "pokazil" brusko

@ukulela nedavam mu nic, len masirujeme brusko aj zadocek, aby sa nam aspon 1x do dna vykakal. nevedela som, ze sa mozu/maju davat probiotika. postudujem, dakujem

vcera sa vykakal vecer uz 2x uplne sam pocas papania (takto to bolo pred podanim vigantolu) aj konzistencia kaky bola ako pred podanim vigantolu. verim, ze uz sa to da dokopy

ukulela
5. sep 2016

@hviezdickka probiotika mozes. nepripisuj vsetko vigantolu - jasne, ze mu asi nesadol, ale z jednej tabletky/davky nemoze mat maly problemy tyzdne. vyber si nejake probiotika (ja teda odporucam biogaiu, ale ine baby ti poradia ine ...) a malemu davaj. tie male crievka su este nepripravene na vela veci a probiotika im len pomozu, urcite neuskodia.
drzim palce, nech sa dlho netrapite ani ty, ani babo.

stanulienkat
5. sep 2016

Take male dieta moze nemat stolicu aj 5-7 dni a je to v poriadku. Povedalo mi to viac lekarov.

hviezdickka
autor
5. sep 2016

@ukulela dakujem, uz nam maly dnes zasa krasne kaka. takze sa z toho velmi tesime. dakujem vsak za info. ani ja by som tomu neverila, keby som to nezazila. uz sme dufam ok

@stanulienkat ano, to mi pisali aj ine zeny. ja sa vsak nemozem riadit tym, ako funguju ine deti. viem, ako funguje to moje. vidim, ze dieta je nekludne, uplakane, nechce jest. s kakanim sa vsetko vratilo do normalnu

andrea1010
5. sep 2016

ja dávam vigantol od prvej poradne, čo bolo hneď po príchode domov, áno, dva týždne to bol horor, ale potom si zvykol, ja si myslím, že bábo si proste potrebuje zvyknúť a neustále obmieňať, to mu tiež nerobí dobre, takže sme vydržali a už je to fajn, mne sa stalo najviac 2 dni, že nemal, ale neriešila som, keď to prišlo, bol špinavý až za ušami 🙂

lukyazojka
5. sep 2016

Ahoj mali sme ten isty problem so Zojkou ked mala 6 tyzdnov, nasadila som jej probiofix baby, namiesto Viganntolu - DeVit, a občas jej dam 10 kvp SabSimplex ked sa mi zda že hltavo papa. Je plne kojena.. teraz ma 4 mesiace,nevieme čo su bolesti bruška.. "prdka" stale kaka tak raz za 4 dni ale poriadne 🙂. Ty si poznaš svoje babätko najlepšie.. my ti tu môžeme poradit len to čo funguje u nas.

hviezdickka
autor
6. sep 2016

@andrea1010 nebudem trapit svoje babo a cakat, kedy si zvykne a ci vobec. je to vsak slobodna volba kazdej z nas, sa sam vykakal na 12. alebo 13. den

@lukyzojka moj tiez hltavo papa a niekedy aj place pocas papania. vtedy ho dam odgrgnut a ked si odgrgne, pekne papa dalej. maleho to uz nastastie preslo, pekne kaka sam a bolesti bruska su tiez prec. ano, viem, ze kazda mamicka sa mi asi snazila poradit. avsak ako sama pises, ja poznam svoje babo najlepsie. takze presviedcat ma, ze je to v poriadku mi pride od veci

andrea1010
7. sep 2016

@hviezdickka samozrejme ja rozumiem,to je len moja skusenost,my vsak s kakanim problem nemame,ale sestra mala to iste a nakoniec po pol roku trapenia bola na gastre a mala ma intoleranciu na laktozu

Strana
z2