Dvojročné dieťa nekaká
Ahojte chcela by som sa opýtať ci ste niektorá z vás mala skusenosti s 2 ročním dieťatkom ktoré nekakalo dneska to bude 3 deň... myslite ze to je v poriadku tekutín ma dostatok a pije aj čaj na uvoľnenie bruska .. ako vaše dieťa najdlhšie nekakalo ?
Syn nekakaval aj vyše týždňa. Pokiaľ ju nebolí bruško, nič sa nedele ale treba jej dávať stravu na zmäkčenie stolice. Kašu z ovsených vločiek, kamilkovy čas a veľa vlákniny. Keď je zapečena a bude ju to pri kakani bolieť, môže zdržiavať kvôli tomu a to sa ťažko potom takému malému dieťaťu vysvetluje. Kľudne by som jej kúpila aj práškovu vlákninu z lekárne, tým nič nepokazíte, práve naopak.
Najdlhšie 5 dní. To už som dala čipky.
Veľa ovocia, sušené slivky, hruškový kompót, ovsené vločky, krúpy do polievky.
Naša nekakala 10 dní v lekárni som nechcela 60€ nič nezabralo nakoľko sa to už opakovala s tým že začiatku boli tri dni atď ...nič nepomohlo ani domáce babské rady až dr nám povedala chirurgii zmiešať trocha mlieka so slivkovym kompotom pomer jedna k jednej do 24 hodín vykakala všetky dni asi
Moja dcéra mala také obdobie. Celý rok! Od 2 do 3 rokov.. Mala týždne kedy všetko fungovalo a potom prišlo obdobie kedy zadrziavala aj 4 dni.. A to už išiel glycerinovy cipok.. Nenašla som spôsob ako to vyriešiť.. Som rada, že je to už za nami.. Ako jej odbili 3 roky, prešlo to celé samo..
Ked niekto nema stolicu 2-3 dni, nie je to nic strasne, ani tragicke. Cele detstvo som to tak mala. Aj horsie.
@sharka174 no u nás to do nedávna vlastne do tohoto štvrtka fungovalo tak ze za celých 7 dní nekakala max jeden deň inak stále to sa stalo teraz 1×
@nikpa vo štvrtok večer nám začala hovoriť ze ju boli pupik ale to mi prišlo ako keby mala len zastavené prdky a tiež ešte v piatok v noci ale len keď spala a poprdkavala teraz je to už v poriadku a v piatok som jej nasadila také dietnejsie jedlo ...
@stanulienkat ani je nemám pravidelne stolicu aj keď som bola menšia tak som to mala tak rovnako ... ale pri 2 ročnom dietati máš asi trosku obavi keď ma stolicu každý deň.... a ti ma ako staré dieta?
Nemať stolicu 3 dni nieje žiadna katastrofa. Zvýšiť príjem tekutín, dať papať slivky/slivkovým kompót alebo stavu, hrušku, vločky, acidko…
Narážala som na to, že keby mala pomotane črevá tak by mala bolesti ale to by ju len tak neprešlo a sú to silné bolesti. Čiže podľa toho čo píšeš, zatiaľ nič také nemá.
Každý má iné telo, niekto ide 3x za deň, niekto 1x za 3 dni, oba prípady sú v poriadku, ak nie sú bolesti brucha a stolica je mäkká, ak viac ako 3 dni začala by som úpravou stravy a pitného režimu: žiadne sladkosti, cukor, čokolády, keksy, sladené nápoje...zaradiť kyslá kapusta aj s vodouz kapusty, kefír, probiotika probiofix, kiwi, pomaranče, ananás, špenát, sušené slivky zaliať večer vodou, ráno zjesť aj tu vodu vypiť, veľa pohybu cez deň, večer masáž brucha v smere hodinových ručičiek, teplý kúpeľ, cvičenie cvikov prikladame kolená k brade
@marcellka32 moja kaká raz za 3 dní zvyčajne stolicu má tvrdšiu preto duphalak u nás je problém že má histaminovu tak nemôže kyslú kapustu citrusy nič kvasené ani kyslé mlieko kefír a podobné veci lebo zas ekzém naskočí ak nie tak za zas škriabe celá jak diva...Allen na gastro povedala že keď kaká raz za 3 dní je to ok že jej organizmus si už zvykol takto sa vyprazdnovat myslím časovo..slivky sušené som skúšala u nás to nejak nefunguje

Skusila by som slivkovu kapsicku. U nas vzdy pomohlo.