icon

Dvojročné dieťa týždeň nechce jesť, len veľa pije. Čo sa to deje?

monca1310
9. dec 2014

Ahojte,potrebujem pomoc.co sa deje s mojim dietatkom ked uz tyzden odmieta jedlo.ma dva roky a nechce nic jest.vobec nic ani sladkosti nic.Jedine co robi je ze stale pije.cez den vypije tri litre vody a v noci urcite dva litre.Zacali sa jej robit uz aj take vyrazky po lickach.Mali ste to uz niekto?

sviezost
9. dec 2014

Nieje chory? mozno ma zapalene hrdlo. Moje deticky vecinou nepapaju ked maju zapalene hrdlo. Radsej zajdite ku pani doktorke.

siska53
9. dec 2014

A co tak ist k doktorke hned zajtra rano? Nech pozrie pusinu,hrdielko...moja zle je,ale aj horsie pije,ked jej idu zuby,najma stolicky zvyknu potrapit...a ked uz mate aj dake vyrazky,ja by som s navstevou u dr.nevahala.

marichen
9. dec 2014

Nechcem strašiť,ale môže sa jednať aj o diabetes.nemáte glukomer?

ajka30
9. dec 2014

to akoze tyzden absolutne nic nezjedla? Prosim ta, chodte hned zajtra k doktorke, ved musi byt extremne vyhladovana, obavam sa, ze sa nemocnici nevyhnete. Drzim palce, hlavne nech je cim skor v poriadku.

nikush
9. dec 2014

Nic v zlom' no to sa pytas nas? Keby mi dieta tydennejedlo, tak som uz davno pri lekarke!!!

loliki
9. dec 2014

Urcite chod k doktorke. Aj vodou sa da otravit. 5 litrov za den je pre dvojrocne ZDRAVÉ dieťa veľa. Je to vela aj pre dospeleho. Treba to vysetrit!

bonaqa2013
9. dec 2014

Ak by mi nejedlo také malé dieťatko, už by som bola dávno u lekára. Takže maminka zajtra smer lekár - pediater. Radšej nech ti povie že to nič nieje, ako keby sa ťa opýtala kde ste boli doteraz....

catherrine
9. dec 2014

Suhlasiim ze sa moze jednat o diabetes melitus cize o cukrovku.Urcite hned rano chodte k jeho pediatricke.Drzim palce

nutrimas
10. dec 2014

@monca1310 Pocitovanie prilis casteho/neumerneho smädu moze byt naozaj jednym z priznakov diabetes/cukrovky. Vysoky prijem tekutin navyse dietatku enormne zatazuje oblicky, hlavne nocne popijanie...Radsej navstivte lekara, aby sa vylucilo zavaznejsie ochorenie.
Nedostatocny apetit zasa moze suvisiet s nedostatkom zeleza v krvi - anemia, chudokrvnost. Vysoky obsah prirodneho zeleza obsahuje napr. trstinova melasa, ktr. obsahuje taktiez o.i. aj kyselinu listovu a vit. skup.B. Odporuca sa detickam pridavat do jedla, napojov, na kasicku namiesto bieleho rafinovaeho cukru. Okrem melasy je (hlavne pre diabetikov) vhodny aj brezovy cukor, ma ma velmi nizky glyk. index, len 7 (pre porovnanie biely cukor ma cez 60).
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
https://www.modrykonik.sk/shops/detska-vyziva-p...