Extrémna obezita u detí. Ako s ňou bojovať?
Sestrina dcera bude mat v auguste 6 rokov, ma presne 74 kg!!!výšku okolo 130-140cm, v noci neuveriteľne dýcha, bojite sa ze sa zadusi, niekedy aj 30 sekun vôbec nedýcha, nema žiadne zdravotné problémy , do 3 rokov male priemernu váhu. Neuveritelne veľa zje pije presladene napoje a v podstate sa minimalne hybe kedze sa v momente zadycha, casto spi,je velmi unavena, dnas budem s nimi presne sa popytam co teda navrhuje doktorka a ake kroky robia,ale ja sa uz zacinam bat o život tej malej
@vevesh moje dieťa zje dosť tiež a tučná nie je. A to.genetiku na tucnotu veru mame... čiže neverím naozaj ze z ničoho priberá. Mne stačí pozrieť si svoje kalorické tabuľky. Koľko ma deci sirupu cukru.. A to je len pitie. K tomu píše ze jedáva kazde dve hodiny.. zváracia v noci (reflux, plne brucho) a je mi jasné že problém je to conjej rodicia dajú. Véd píše ze to dievča väčšinou leží. Čiže nikam nechodí. Čiže majú dosah na všetko. Ale nechcú.
No dúfajme, že sa spamataju. Jasne ze to nebude príjemné. Ved od mala pestovany zvyk napchavat sa je ťažké teraz zrazu riešiť. Ale ešte zase nie je tak neskoro ako nechať do tak ešte ďalších x rokov... aj ja keď som.mala vysadiť sladké (a priznám v kancelárii, naucenq som bola na čokolády cele dni, žiadne kocka, kľudne pol.kila ) nebolo tom ľahké, ale tu ide o vec prežitia si myslím, pohodlie ide bokom. Ja im držím palce, ze aut9rka to obhaji, rodina sa spamätá.
@fatimuska tak sestra nebola.schipna z vedlajsejnobce semmprist aj ked sme od stredy dohodnute, je tu teraz velka obchadzka autom, osobak jej ide 5 minut 10.20 vola ze ci pre ne nepridem, ze nestihli vlak, nesla som lebo to je stale dokola vsetci nam.sluzte,vsetko vybavte,vyrieste, postarajte sa, vlakomm5 minit, nasi byvaju 100m od stanice, neprisla nakoniec ja som pripravila oslavu, hovadzi gulas, zdrave veci,ovocie, ani len neprišli...zodpovednost ziadna, ale ja sa poradim s mojimi okolím a velmi pekne dakujem za vsetky rady a pustim sa do riesenia problemu,
@fatimuska tvoja neter má šťastie, že má aspoň teba. Neviem, či z tvojej pozície veľa zmožeš, ale nahnať ich všetkých k nejakému odborníkovi, ktory sa o to postará by mohla byť cesta.
@bublinka1426 naozaj bola, mala normalnu vahu hrala sa, a potom sa davky zacali zvacsovat pohyb ubudat, az za 2 roky sa to takto vyvinulo, pred rokom mala 50 kg
@fatimuska bohužiaľ obrovská chyba rodičov, to čo by som im povedala by som za klobúk nedali ani jeden, už pred rokom bolo neskoro to riešiť. Pre boha ti rodičia sú slepí alebo úplne zadubení, že to nechali zájsť do takéhoto štádia? Alebo im stačí, že sa malá zašije niekam s čipsami a majú od nej pokoj?
@fatimuska prepac ale 50kg? take male dieta? no sa cudujem ze lekarka nic rodicom nepovedala :O
74 kg 6 ročne dieta to sa mi vôbec nezdá realne
@matullienka asi vsetko dokopy, idu k starkej a ona jej robi palacinky s nutelou slahackou, neuveritelne, neuveritelne
@fatimuska joj nenormálne mi je tej malej ľúto, ja by som sa už asi vyhrozila, že ak to okamžite nezačnú riešiť podám návrh na súd o odobratie dieťaťa a zverenie do tvojej starostlivosti. Aj babka asi nebude úplne pri zmysloch keď toto robí
@fatimuska je smutne ze rodicia to nechali zajst takto daleko. Ja som buchta cely zivot v podstate a prave preto drzim dceru nakratko co sa sladkeho a jedenia tyka,u nas nema byt po kom stihla,tak nech sa nepreziera lebo potom bude mat kopec problemov ktore nepotrebuje.
@fatimuska okrem spomenutých rád nech úplne zrušia sladké vody a džúsy a skúsia sladiť 97% stéviou
https://dia-sladidla.heureka.sk/natusweet-extra...
@taminka1986 nie su uz mama bola v detstve pri sebe aj jej prva dcera, ale nie takyto extrem otec je štíhli, ja som plnsiq a moje 3 deti su uplne štíhle
@matullienka no ja mam 3 deti, do svojej starostlivosti si ju zobrat vziať nemôžem, lenže kde začať, tu na SK to tak nefunguje, co nahlasim ze maju extra obezne dieťa?
@fatimuska no za mňa je to zanedbaná starostlivosť, možné by stačilo ich postrašiť aby sa spamätali
@fatimuska moja spolužiačka taka bola a isla na nejaky pobyt, kde ju dali dokopy a potom dokonca robia aj profi športovkyňu v karate. Uz nikdy nebola tlsta. Cize inak ako takto to nepojde.
@fatimuska ach, to sa da, mat v 6r tolko kg? Urcite ma tolko? Neviem si to ani predstavit...
A to nechodi do skolky? Ako tam funguje, ked sa ledva hybe?
Povedz sestre, ci si je vedoma toho, ze zabija svoje dieta..
Lebo presne to robi.
Ako, ze nemaju silu s tym bojovat? Ako, ze sa 6r dieta schovava s jedlom? Tak dieta si hadam sladkosti, sirupy a dalsie kraviny same nekupi, tak nech to nedrzia doma a vybavene.. zatial maju predsa plny dosah na to, co dieta jedava, ako to, ze to nevedia ustrazit?
Podla mna pomoc odbornika potrebuju v prvom rade rodicia. Normalny sudny clovek nedopusti, aby sa toto stalo jeho dietatu, aby mu uz doslova islo o zivot....
Moja mala.bude mat 7 vazi 29 kil posledny rok sa velmi rozjedla a.zbuclatela. ale to uz sme s muzom zasiahli stopli sme vecerne jedenie obmedzili sladkost babky dostali prisny zakaz prepchavania najneskor o 6 vecera a to max ovocnu kapsicku.toto je naozaj hazard s jej zivotom..74 som vazila ja po porode..doktorka co?drichme?a rodicia tiez nebudu v poriadku.s malou okamzite k dietologovi nastavit jedalnicek..
@saxana000 ja som 75kg rodila a to som pribrala 25 kg za 8,5 mesiaca, 17 kg som mala v prvom ročníku 😂
@fatimuska posli aj mne ak môžeš
@fatimuska to sa naozaj hrozne číta. Chuďa dieťa.

@tianna Len aby sa tých 11tich dožila. Strašné, že to rodičia nedokážu riešiť.