Fľaky na chodidlách
Maminky,prosim Vas nestretli ste sa s flakmi na chodidlach vasich deti? Vcera sa synovi urobili,boli take malicke cervene,uprostred svetle,dnes akoby sa to rozsirilo,su vacsie...uz som si to vsimla aj predtym,ale vzdy mu to za cca den dva zmizne,nie je to ani vypukle,ani ho to neboli,nesvrbi....

Dobrý deň,aj dcérke sa objavili také,zistili vám z čoho to je?
@silvuskab my sme s nasou dr to odsledovali a kedze nemal syn ani teploty ani nic,nie je to (neviem uz nazov) nejaka choroba infekcna,ale dieta ju prekona vraj iba raz ak si dobre pamatam ale moj syn to ma z jahod a z hrozna....resp z urcitych postrekov asi,lebo nie po kazdej konzumacii jahod sa mu to objavi,umyvam vsetkym moznym to ovocie ale uplne sa to asi neda....cize u nas to vypada na alergiu z jedla....co som citala aj na ceskych forach nazory dr atd,myslim,ze som aj clanok sem dala,moze to trvat aj 5 dni kym sa objavi reakcia na jedlo...malemu to potom vzdy zmizne za par dni...skuste si odsledovat ci mala nejedla nieco nove🙂
Ahojte... Môj syn má takéto mapy na č hodidlách už rok a 2 mesiace a mame 3 roky. Spočiatku to mával ta raz za mesiac ale teraz to mame skoro každý týždeň. Rok a pol si píšeme jedálny lístok na doporučenie od kožnej, navštevujeme imunoalergicku robila mu odbery a všetko má
v poriadku. Nesvrbi ho to, neboli proste ak to príde tak to odíde. Len nejaký pôvod to musí mať, ale zatiaľ mi nikto nedokázal povedať ze aký.... Už neviem čo mám robiť, odkladám očkovanie kvôli flakom, pretože sa bojím aby to nemalo následky.. Prosím napíšte co sa Vám podarilo zistiť.
@filipko0 moj syn to ma z ovocia, jahody,cucoriedky,hrozno....ked pises malemu jedalnicek vtedy ked to nema,nenasla si nieco co vtedy niekolko dni nejedol? Lebo ono sa to nemusi prejavit hned v ten den po zjedeni,ale aj 2-4 dni potom....podla toho co sa mne podarilo zistit,je to ako potravinova alergia....co som si s niektorymi mamickami pisala tak ich deti mali vsetky vysledky uplne ok tiez....moj syn to ma len v lete,kedy je vela rozneho ovocia....ja som ho dlhsie musela sledovat,davala som mu napr niekolko dni maliny,nemal nic,niekolko dni jahody,mal flaky,atd. Cize asi len skusat niekolko dni davat to iste a sledovat ci sa to lepsie alebo horsi...
ahojte baby, zlepsilo sa to detom casom? moj maly to ma druhy den. Vcera som bola u dr, a ze fenistil mam davat. Krpec je teraz chory prave, tak tipujem ze asi je to oslabena imunita :( aj ked ovocia a zeleniny poje vela.
@adriannasvk Dobrý deň prišli ste na to čo sú tie fľaky prípadne čo to bolo? Ďakujem 🙏🏻
nám sa takto prejavila alergia na antibiotika, skončili sme v nemocnici. Nečítala som príspevky, neužívate náhodou?
@dom_l dobry den,my sme nakoniec zistili,ze su to jahody a hrozno. Vekom sa to zlepsilo.
@adriannasvk ahoj... Akurát som googlila,pretože nás syn má podobné fľaky a vybehlo mi ,že si v roku 2018 pridala túto fotku .nás syn... Bola som s ním aj u doktora ale povedal ,že to nič nie je .. môžem sa ťa opýtať čo vám nakoniec zistili? Za odpoveď budem veľmi vďačná...
@katarina090 ahoj,ako som pisala aj vyssie...nasa dr bola bezradna tiez...ale nasla som od nejakeho dr ceskeho vyjadrenie k tymto prejavom...ze to sposobuje alergia na jedlo a moze sa objavit az po niekolkych dnoch...nas to maval iba v lete...takze som zacala patrat co je v lete ine...trvalo to ale nasa pricina bolo hrozno a jahody....vysadili sme na dlhsiu dobu a teraz uz nevidim ziadne flaky aj ked zje toto ovocie.
@adriannasvk ďakujem ti veľmi pekne za správu ... Idem to odsledovať z čoho to môže byť ,aký druh potraviny ...ďakujem
@katarina090 nie je za co,vyskusaj...mojmu to trvalo tak den dva kym sa objavili flaky...drzim palce
@adriannasvk dobrý večer. Viem , že je to už pár rokov ale prišli ste na to co to boli za fľaky? Mojej dcére sa to objavilo najprv na dlaniach a následne na nohach ale s odstupom 3 týždňoch preto mi to na ruky nohy usta nesedi a vyzerá to presne tak isto
@cutie7 dobry den, potravinova alergia na hrozno jahody to bolo u nas
@adriannasvk , ahoj chcem sa ťa spýtať,ako ste dopadli s tým flakom ,zmizlo to samé alebo so to natierala nejakým kremom,mojej malej sa objavilo na nožke

@werim ja už naozaj neviem skoro dva roky to trvá ale je pravda, že teraz keď je viac tých nachladeni a chripok všade okolo tak to má od októbra doteraz častejšie ako v lete