icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

melanche
11. mar 2013

@prchalka
@alami
este ma napadlo. celu zimu malej davam norsky rybi tuk. to tiez uz nemozem davat? davam tak malu lyzicku denne.

prchalka
11. mar 2013

Já vás chci ještě potěšit - vy co nemůžete mléko. Když se zamyslíte, mléko pije v dospělosti jenom člověk, aniž by ho potřeboval, zvířata ne. Po 2. roce života ztrácí člověk enzymy k štěpení mléčné bílkoviny. Tele pije mléko půl roku a pak žere trávu. Mléko poškozuje sliznici tenkého střeva a střevní imunitu (náchylnost k nemocem, alergiím). Nestrávené molekuly mléčné bílkoviny (i lepku) se dostávají do krevního oběhu a vyvolávají poruchy nejrůznějších orgánů. To jen tak ve zkratce, ještě krom toho, že zahleňuje. Vše mám z jedné chytré knížky. Proto i já dělám pokus bez mléka a lepku, jestli se to na nás nějak pozitivně odrazí 😉

prchalka
11. mar 2013

@melanche Já za nás říkám - ne, z tuku mi kašle a je jí opravdu zle. Už jsem jí mazala i ghíčko na chléb, ještě před měsícem, prošlo to, ale chléb už nedávám a do ghí si teď sáhla sama a bylo jí zle.. My bychom nemohly ani rybí tuk. Vše je o pozorování, jak na to dítě reaguje. U nás to jde dost těžce i když jsme na dietě, nejvíc nás trápí problémy ještě navíc se spaním, neustálým buzením... a bohužel už přes rok bereme léky na snížení žaludečních kyselin, i když nám byl změřen jen reflux plynů. Ale přešel jí po tom kašel, bez nich bychom byly naprosto ztracený 😢

prchalka
11. mar 2013

@melanche No jako u nás. První rok do školky nechodila vůbec, nemohla spát, celé noci proválela, kňourala, ve dne unavená. Teď tam šla 2x, vydrží 2-3 dny, je doma v lepším případě s rýmou a kašlem a v horším ještě s ATB na uši ☹ Jelikož jsme musely teď často na kontroly, vyšetření a odběry a nechtěla jsem jí vystavovat zbytečně nemocem a ATB, už jsme od ledna zase doma a půjdeme až bude tepleji. Je mi jasné, že to stejně odnese nemocí, ale doma být taky do 5ti let nemůže. Je to boj 😝

prchalka
12. mar 2013

@melanche Já teď ráno vařím k jídlu zeleninovou polévku nebo se můžou dělat kaše - jáhlová, rýžová, lépe z celých zrn, instantní vyjímečně, jde uvařit i ve vodě, nejen v mléku a doplnit tím, co můžou. Makrobiotici si to sladí sladem, posypat mandlemi, zeleninou, když bezlepkově, tak osladit nějakým džemem, rýžovým nebo kukuřičným sirupem.. Taky existuje amasaké kaše, to je prý sladké samo o sobě, ale to jsem ještě nedělala, k tomu je potřeba klíčit pšenici a bezlepkové stojí asi 400 Kč! Na večeři může být jáhly, rýže nebo namícháno s pohankou, já teď dělám často kukuřičné nebo rýžové těstoviny a dušenou zeleninu na vodě - cuketa, batát, mrkev, dýně - a jejich kombinace. Mořské řasy tam taky sypu, nevšimla jsem si, že by na to reagovala nějak víc. Někdy vařím i 4x denně 😖 No je s tím trochu víc práce. Když jsem ještě dávala chleba, tak jsem ho prostě nenamazala, jen s plátkem šunky. Ona mi jí naštěstí všecho...nebo spíš bohužel, protože je na jídlo fixovaná, ta si nedá pokoj ani když je jí špatně ☹

melanche
12. mar 2013

@prchalka
no krasne to znie, ale moje deti take zdrave deti nezjedia :( doteraz som do nich horko tazko dostala polku jablka denne. co ti poviem. zo zeleniny zjedia iba uhorku. tie kase som varievala este ked boli male ale ani jedna ich uz vtedy nezjedli a to nepoznali este ake chute existuju. dnes rano zjedla nastastie musli, kupila som v dmku. su tam ovsene vlocky a kusky ovocia. neviem ci sa to moze, uvidime ci bude kaslat. ale vidim v tomto aj velke pozitivum. konecne sa budeme zdravo stravovat, ja s nou tiez, aspon schudnem. len to kakao ze nemoze a cokoladu-tak to neviem ako jej vysvetlit. a to uz tazko niecim nahradim. nam by pomohli na doplnenie mineralov a vitaminov tie morske riasy. jedine co zjedli su tie nori vlocky, no su z japonska, po tom nestasti co sa tam stalo, nie je to nebezpecne? ci tam nebudu nejake stopy ziarenia a tak.

melanche
12. mar 2013

take zdrave veci tam malo byt 🙂

prchalka
12. mar 2013

@melanche Prostě jim zkusit vysvětlit, že až bude bříško zdravé, zase budou moct jíst všechno, ale chvíli že to potrvá. A nemít doma to zakázané. Já na to šla ze začátku tak, že tam má ošklivé příšerky a těch se musíme zbavit..a léky že bere na ty dobré příšerky, aby bříško nebolelo. Sama už někdy nevím a mám depku-zrovna v tyhle dny to na mě zase přišlo, jak se nám to zhoršilo ☹ Ani vaření mi teď nejde jako předtím 😖
Někdy nevím, co je lepší, když děti nechtějí jíst skoro nic - nebo jako ta moje - když by chtěla pořád a všechno! A okolí to nerespektuje. Já musím zakazovat, vysvětlovat, taky se zlobit, když neposlechne.. S mrňátky je to těžké - pro ně i pro nás! Na ty řasy se zkusím poptat jinde - nenapadlo mě to v souvislosti s tou havárií 😨
PS: Myslíte, když děti kašlou, že je jim jako na zvracení? Nebo je jen dráždí kyseliny? Bolívá je bříško?
Mně není jasné to, že nám kyseliny nezměřili - přesto po tuku kašle, bolí bříško a je jí na zvracení okamžitě. Nenapadá vás něco - žlučník?!?!!? Dnes máme zase léčitele, zkusím se ještě poptat, jak to vidí on.

melanche
12. mar 2013

ja som trochu sklamana z pristupu lekarov. clovek si musi sam zistovat na nete, vyhladavat liecitelov...verim ti ze si uz z toho nestastna, lebo robis vsetko pre jej zdravie a ked nevidis zlepsenie, to uz pomaly clovek upada do depky. toto som mala po vybere mandle-tak to teraz lutujem. lebo problemy nam neprestali aj tak a sama som sa musela po mesiacoch dopatrat k tejto diagnoze. inac moja ked kasle, tak len hovori ze ma hlieny v hrdle. na bolesti sa nestazuje. asi je to u kazdeho individualne. vela sil a nech sa vam co najskor polepsi! dakujem za rady 🙂

monaska81
13. mar 2013

@melanche Souhlasím s tebou. Taky mě přístup lékařů zklamal. Sice diagnózu určili, ale nebýt tohoto fóra nezjistlila bych vůbec nic. Ani výživový poradci nebyli schopni pomoci. 😒
Malýmu jsem to vysvětlila a ví, že prostě něco nesmí, ale včera jsem udělala chybu, že jsem ho vzala s sebou na nákup. Stál u pečiva v ruce housku a strašně brečel že ji chce ☹ Takže od teď musím na nákupy sama.... Jinak je v pohodě. Sám řekne, že čokoládu nesmí a že mu to nevadí, tak snad to vydrží.
Včera jsem byla ve školce a paní ředitelka je naprosto skvělá 🙂 . Domluvili jsme se a budu to řešit tak, že svačinky budeme nosit a obědy dle jídelníčku. Buď uvařím celý oběd nebo jen část. Což mi naprosto vyhovuje. Jen to spinkání musím bohužel ještě odložit dokud nepřestane kašlat a pak to zkusíme.
Jinak děkuji za rady a za recepty. Četla jsem si všechno od začátku, zkopírovala důležité postřehy a vytiskla. 😉
Jen bych se chtěla ještě zeptat, jestli může nějaké sušenky, tyčinky a sladkosti. Snažím se číst složení, ale nevím, kolik tuku ( procenta nebo gramy) by mělo co obsahovat. Tak jestli máte vyzkoušené a přečtené, hodně by mi to pomohlo.
@prchalko, když čtu od začátku vaše trápení, je mi holčičky líto. Tolik možných vyšetření a diagnóza žádná. A ještě ke všemu, když je jí pořád špatně. Hodně štěstí u léčitele a dej vědět jak jste dopadli. Nechápu, že v dnešní době nedokáže nikdo stanovit příčinu 🙄 A bohužel mě nic nenapadá, co by to mohlo být.

monaska81
13. mar 2013

Jo, včera jsem poprvé vařila do školky - měli knedlík se svíčkovou. Takže jsem uvařila těstoviny a svíčkovou bez smetany a bez oleje zahuštěnou odtučněným mlékem a moukou a měl to už j večeři, jak moc mu to chutnalo 🙂

melanche
13. mar 2013

my sme dnes kaslali po ryzovom jogurte malinovom. tak skusime este vanilkovy ryzovy a ked ani to nebude vyhovovat, tak nam ostavaju uz len pudingy ako sladkosti. vy skusenejsie - mozu sa piskoty a napr. vianocka? pozeram , vsade davaju drozdie, ved aj chliebo ho obsahuje, tak teoreticky by sa mohlo? a vobec ci sa drozdie moze.
@monaska81 presne aj mna zaujima co by mohla zo sladkeho, alebo keksikov, ze kolko tuku je povolene.

melanche
13. mar 2013

tak kaslala mi aj dve hodiny po zaspati, uz je klud. pocula som ako bola aj zahlienena, teraz uz cisto dycha. to uz je na prasky cele. co jej mam uz davat jest?! chudatko, je zavisla na sladkom, dala som jej len kokosovy puding z ryzoveho mlieka s piskotami, hned po tom mi kaslala. potom sa to ukludnilo. vecera bola jeden rohlik s alsan bio maslom rastlinnym a cisto rastlinnym syrom z bioobchodu, bez alergenov, ani soja v nom nie je. a na chrbte je vyhadzana, ma tam take suche vyrazky, velke asi 2 cm, inde ich nema. ja uz fakt nechapem co robim zle. nestaci ze ma len 16 kg v skoro piatich rokoch, teraz mi aj schudne pri takejto diete a ani nepomaha. dam tomu este tyzden sancu-ale sprisnime dietu-nic sladke uz a ked to nepomoze tak problem musi byt inde. aj ked vsetky priznaky refluxu mame. na gastre mi samozrejme zase cely den nedvihali, ani objednat sa tam clovek nevie. uz aj na ph metriu som rozhodnuta ist, aj na nejake liecenie do tatier, len nech vidim zlepsenie!

monaska81
14. mar 2013

@melanche podle předchozí diskuze piškoty můžou. Já droždí moc neřeším. Prostě dávám, to co psali tady holky. Včera nezakašlal celé odpoledne až večer po žvýkačkách 😒 Rohlík teda nedáváme vůbec - je to kynuté. Kupuji v Kauflandu kovářský chléb - neobsahuje mléko, a po něm tedy nekašle.
Ze sušenek zatím taky nevím, ještě jsem neměla čas pročíst složení. Ale hned jak něco zjistím, určitě napíšu. Holky tady psali sojový suk a obyčejné bebe sušenky, ale mě přišlo, že po nich kašle. Tedy aspoň jsem je tak pochopila.....
@prchalko, jak jste dopadli u toho léčitele?
@melanche ještě jsem se chtěla zeptat jak to řešíte ve školce?

melanche
14. mar 2013

potom celu noc nezakaslala a este ani teraz nekasle, este sme neranajkovali. takze co ine by to malo byt ako reakcia na jedlo. podla mna mame ten reflux. uz sa jej aj bojim dat ranajky. tak tymi rohlikmi som to teda riadne pokazila. to som nevedela ze ani tie nemoze. este vyskusam tu vianocku-presla som si celu diskusiu a niekde bolo pisane ze v tatrach to davali na ranajky. a ked ani to, tak chudatko fakt ostane len na chlebe. este musim zistit ci mala ten kasel z pudingu, alebo piskot. alebo z oboch :( mozno mi reaguje na farbiva v pudingoch. teraz davali v telke ze chut po sladkom tak po tyzdni klesa, ked to telo neprijima, uz to ani tak nepotrebuje. ale tak preco musi trpiet akurat moje dieta a s nou aj jej sestra ktorej skoro nic nie je. je na diete nedobrovolne tiez.
@monaska81 zatial je to ok, je doma od januara som si ju nechala, lebo minuly rok mala 9 atb. ale v sept. uz nastupuje, bude predskolacka. riaditelka hovorila ze nie je problem s nosenim stravy, len treba doniest papier z gastra. tak tam este musime ist. v predoslej skolke-ked mala len bezmliecnu dietu-to veducu jedalne obtazovalo, ked som malej nosila jest a stale sa vypytovala na jedalny listok. slubila mi ze ho bude posielat vzdy v piatok mailom a samozrejme na to kaslala. liezli sme si uz obidve na nervy, aj som rada ze tam uz nechodi. ale to bola nova skolka, nemali s takymito vecami ziadne skusenosti. snad tu to uz bude lepsie.

melanche
14. mar 2013

@prchalka vcera som si docitala celu diskusiu, uz som v obraze. strasne ako ste sa trapili. mas moj velky obdiv. a uplne ta chapem, tie obavy, to ze si ledva vedela spat po nociach. mozno sme trochu uzkostlive, ale jednoducho sa nevieme zmierit s tym, ked pocujeme ze nasmu dietatu nieco je. dobre si robila ze si si vydupala vsetky tie vysetrenia, robila by som to rovnako. moje okolie uz tiez tak na mna pozera, ze co tak riesim ten kasel. lebo ona sa skor tak zadrha, ani nekasle casto tak riadne, ale mna to trapi a stale som v strehu, hlavne vecer. hned je po nalade, ked pocujem ze ju nieco zahlienuje. manzela to vobec netrapi, hlavne ze nema priznaky choroby a teplotu, dalej to uz neriesi. svokra ked pocula o nasej novej diete, tak ma len strasila, ze schudne este viac. ze konecne zacala vyzerat zdravo a teraz ju takto vytrapim dietou. ma len do 16 kg, tak ma to stve ked take hovori a nemam ziadnu podporu. som rada za tuto diskusiu. velmi vam prajem aby sa vam polepsilo konecne.

prchalka
14. mar 2013

@melanche Bohužel stále se trápíme a já už nějak nevím, co dál, už to vypadalo nadějně...a sem tam už se neudržím a brečím. Poslední 3 noci zase o ničem.
Dneska vzhůru už 21:10 s brekem, pak ve 24, v 0:50 - kňourala, volala, potahovala, byla jsem jí přikrýt, pak v 1:40, 4:40, 6:20 a do 7:30 to trochu dospala s mou rukou, ale... Jak to mám brát, jak mám být happy, jak normálně žít, být ve školce a v práci? Po antidepresivech jsem ještě nesáhla, ale jsem na ně zralá, už to nezvládám...4 roky nespat! Ale každému kolem mě to připadá normální 😢

melanche
14. mar 2013

@prchalka tak to ma mrzi. ale z vlastnej skusenosti viem ze deti sa len tak nebudia v noci, ako moze okolie toto ignorovat? aj ked mate uz za sebou vsetky mozne vysetrenia, co by jej mohlo byt? mna akurat len napadlo ci nahodou to nie su vedlajsie ucinky liekov co uziva. tusim nieco na epilepsiu ma aj? mna by len toto uz napadlo, kedze lekari jej nic ine nezistili. ked sa clovek tolko snazi, obmedzi dietatu uz skoro vsetko a potom sa na chrbatiku vyhadze a stale kasle, tak to uz je fakt neznesitelne. nechapem z coho moze mat moja take problemy-aj mlieko, reflux a mam uz podozrenie aj na soju. a nehovorim o celiakii-zacalo ju bolievat brusko a casto kaka. 21.3.ideme na alergo zase na testy, tak uvidime.

prchalka
14. mar 2013

@monaska81 Léčitel na podruhé říkal, že to vidí tak o 30% lepší. Že se jí jasně nedovírá svěrač. Že vnitřnosti nefungují, jak mají, vše je zablokováno, játra, žlučovody, slinivka, proto jí všechno nafoukne, i dietní strava, plyny jdou nahoru a to jí podle něho budí, proto nemůže spát. Že to bude lepší a lepší a že by mohla nakonec jíst všechno... Ovšem už bylo i lépe, budila se mi tak 2x za noc! Co se děje poslední dny nevím... možná to je reakce, že se tam něco pohnulo.. bohužel já to nevím a jen tápu. Jeden den sní stejné jídlo jako druhý den a....jedna noc je hrozná, druhá fajn?!? 😖 Na nic nemůžu přijít 😢

prchalka
14. mar 2013

@melanche Ano, kdyby jí nic netrápilo, nebudila by se! Je mi jí strašně líto, jenže já už jsem podrážděná, že někdy nezvládám svoje emoce a pak už jen brečím, že to nezvládám! Ona ve 3 letech začala brát ten Helicid - kašel přešel. Mysleli jsme si super, dietkou to zvládnem... Jenže se po utišení kašle objevilo strašné válení, hluboké polykání, slintání na polštář....až ve 4 jsem si prosadila neurologii - a má na něm epi křivky a dost divné. Neurolog to viděl na prášky a ona se po nich krásně zklidnila..začla usínat a spát sama - nádhera! A zase jsme v propadu. Ale bez léků bych se šla asi fakt zastřelit. Přitom je nesnáším, chci jí toho všeho zbavit a furt se motáme dokolečka 😢
A kolem sebe jen slyším - táhni do práce, dej jí do školky, děti se prostě budí....
Bojím se, aby se jí nepřitížilo s tou epi, aby to léčitel nějak nerozházel tou svou energií, protože on vidí to nespaní hlavně v tom bříšku a plynech... Musím to zjistit, buď přes telefon nebo příští úterý jedeme znovu..

prchalka
14. mar 2013

@melanche Vedlejší účinky už mě taky napadly. Helidic je asi v pohodě, ale ty epi léky - Když jsme brali 1-0-2, tak spala snad nejlíp, teď jsme navýšily a bere 1,5-0-2,5 a je to takhle. Nevím co jí dělá větší problém, jestli gastro nebo neuro. Jen to pozoruju a čekám, co bude dál...jen přežívám a nedokážu to hodit za hlavu!
Hm, my máme opačný problém. Chce stále jíst (a to i když jí není dobře, to je masakr) a kaká spíš hůř. Ovšem testy na celiakii v pohodě, i tak jsem ten lepek vysadila a je to horší, než když ten chleba jedla.. Vše pokus-omyl 😔

monaska81
14. mar 2013

Mě jednou kdosi řekl? Když špatně funguje spodek, nebude dobrej ani vršek. A je to ta............ 😒 Kluk měl taky problémy s kakání, Nechodil třeba týden a pak plakal, takže jsem s ním prodeděla každý den na záchodě hodinu než se apoň trošku vykakal. Na konec to spravil Dufalax......Bral ho každý den ráno pár měsíců, potom 1xT a teď jen občas. A je pravda, že od té doby je to lepší.
@prchalko, okolí na mě taky kouká, že to strašně řeším a přeháním, ale je to moje dítě a nenechám ho trpět a udělám všechno pro to, abych mu pomohla. To že se holčička budí v noci, normální není. Ano, děti se budí v noci, když jsou malinkatý a mají hlad nebo žízeň. Pak se budí v noci, že nemůžou spát a chtějí si hrát (to měla moje neteř, ale to přešlo) nebo když mají špatné sny ( a to občas a to poznáme) a pak se budí v noci, protože jsou nemocné............ A tvoje holčička evidentně nemocná je. Od okolí žádnou podporu nečekej, někdy ji nemůžeš čekat ani od vlastního manžela, bohužel ☹
Nenapadlo tě ty prášky ponížit zpátky? A ještě jsem se chtěla zeptat jakým způsobem podáváš ten Helicid? Náš ho nechce a je to strašný proces než to do něj vůbec vpravíme.

prchalka
14. mar 2013

@monaska81 Já bez neurologa ty epi snižovat nemůžu, až po dohodě s ním. A jelikož je bere "teprve" od září, tak je na vysazování asi brzo a musí se postupně. Vůbec netuším, co by to mohlo udělat, jestli by se zlepšila. Myslela jsem si, že zvýšení přinese ještě větší zlepšení nebo až vymizení toho chování při spaní a - bohužel. Ale už mě napadlo se s ním domluvit. On je tak jediný dr. který mi opravdu rozumí a snaží se pomoct, ač je z toho sám vedle, protože EEG se ani po braní prášků nezlepšilo..sám tomu říká epilepsie, ale není si jistý. Jisté je, že jí to pomohlo určitě lépe spát do určitě doby!
Jo, jsem rozhodnutá za ní bojovat, ať si okolí myslí, co chce, akorát si tím narušuju klid a soukromý život, no ale nemůžu jinak.
Vy už Helicid berete? Jak dlouho, je nějaký posun? My 1 prášek ráno, normálně ho zapije. Před rokem to nechtěla, lepí se to na pusu, ale jde ty kuličky prostě vysypat na lžičku a spolknout s pitím, to už je asi schůdnější pro malé děti. Asi po 3-4 měsících to začala polykat celé.
Já udělala za rok asi 3 přestávky v braní s nadějí, že to dáme bez nich. Před vyšetřením, při zvracení atp....ale nejdýl jsme vydržely 3 měsíce a bylo to zpátky, jindy týden, takže znovu nasadit a jedem v tom dál. Bez nich nevím...

monaska81
14. mar 2013

My ho bereme ani ne týden, nemáme Helicid ale Omeprazol Aktiv. Nevím, jestli pomáhá ten nebo ta dieta, ale řekla bych, že je to lepší. Ale máme problém s tí podáváním. Když mu to dáme na lžičce tak to plive a zvedá se mu žaludek. Dneska to dostal ráno s grankem ( vím, že by granko neměl, ale jinak by to nepozřel)

prchalka
14. mar 2013

@monaska81 Nám se to zklidnilo po 2.prášku - to bylo jako zázrak! Jenže pak to pokračovalo tím neklidem.. Kolik vám je? Taky píšou ty kuličky rozptýlit ve vodě, ale to se pak lepí všude na sklenici a nedostanete to z ní všechno a aby kvůli tomu pily pulitr vody, to asi těžko.. Berete ráno nalačno? To je blbý, že ho to natahuje, nám tohle problém nedělalo,když byly vysypaný ☹ ale snad si zvykne a pochopí, že musí pravidelně, berete to chvilku, snad se to zlepší 😕

prchalka
14. mar 2013

@monaska81 Jo, já to přehlídla.... 3,5 let. Tak se to snad brzy naučí, to už jde, my začaly, ještě jí 3 nebyly! A co vám dělali, jak to zjistili - ultrazvuk? Jak to probíhalo? Vy jste od Kolína??

monaska81
14. mar 2013

@prchalko, my jsme přímo z Kolína 🙂 Prášky bere ráno na lačno, dneska to trvalo 10 minut než si to vzal a až 3. prášek. Taky doufám, že se to zlepší, ale zatím se to spíš horší ☹ ... Od kud jste vy?
Zjistil to doktor ORL v Praze. Byli jsme ma kontrole po vyndání nosní mandle. A protože pořád kašlal a jeho doktorka nikde nic neviděla a ani neslyšel,. tak jsem ho poprosila o důkladné vyšetření. Takže se kamerkou koukal nosánkem až skoro do žaludku. Pak řekl, že má poleptané dutiny od té kyseliny a všechny příznaky refluxu. Takže takhle jsme to zjistili. Oni tedy na to měli podezření už na alergologii, kvůli laryngitídám, ale protože měl i extrémě velkou nosní mandli a přestával slyšet, řešila se ta mandle.. 😒
@melanche Dneska jsem mu zkusila dát BEBE sušenky a kašlal, takže to ne.....Zítra je má do školky k snídani, protože nic jiného pro něj nemám, ale už je kupovat nebudu. A to mají jen 12,4% tuku. Takže další pokus-omyl. Byla jsem i ve zdravé výživě a tam je ten tuk jšěte horší. 😒 Musíme hledat a zkoušet dál

prchalka
14. mar 2013

@monaska81 No tak buď ráda, že u vás je to aspoň jasné a dr. to viděl! My byly na ORL několikrát - hlavně s ušima a rýmou, ale nikdy jí nekoukli na mandli a ani nezkoumali kamerou. A když jsem jim řekla o tom, že může být i ref, který jde až do hlavy, krku a trpí i dutiny - hodně se divili, že to prý není možné, o tom nikdy neslyšeli!! Pakárna! A mandli mi vymluvili před rokem s tím, že jsou zahleněné celé Pardubice, že jí nebudou trápit vyšetřením, stejně by mi řekli, že jí má větší.
Ještě to asi bude chviličku chtít, než se to u vás zahojí a zklidní, nástup účinku prášků je postupný... A snad si dá říct i s tím užíváním. Odměny nefungují?
Co jim upéct něco doma nebo třeba jáhlové koláčky nebo tu kaši, palačinku nasucho? Něco, do čeho nepřijde tuk a hlavně - v čem není kupa přidaných látek a éček 😖 😝

monaska81
15. mar 2013

@prchalka bohužel je možné, že to zasahuje i dutiny, my to máme 😒 Nechceš telefon na toho ORL do Prahy? Má svojí soukromou praxi PO-ST a každý ČT operuje na Bulovce. Objednací doba je sice měsíc, ale je skvělej a s dětmi to umí. Nemusíš mít ani doporučení od praktický, vezme i tak. Aspoň by se podíval kamerkou.
Odměny bohužek nefungují. On to spolknout chce, snaží se, ví že musí, ale bohužel mu vadí ty kuličku na jazyku. Už od mala mu vadí takové malé věci. Nesní kvůli tomu ani čočku ( tu stejně teď nesmí). Proto mu nemůžu pést nic z jáhel, z kuskusu a tak. A nedej bože, kdybych ho krmila, to se taky pozvrací 🙂 Zkusím o víkendu puding, zatím z odtučněného mléka - jsem mu ho slíbila, tak uvidíme jak bude reagovat. Zatím chápe, že něco nesmí a sám říká, až budu zdravej, tak to budu moct. ☹ Je mi ho kolikrát tak líto.........
Myslela, jsem, že ty prášky fungujou hned, ale asi to déle trvá............Trošku mě zaráží, že večer ani v noci nekašle, ale ráno když se probudí tak se rozkašle.........Nevím proč

foxka
16. mar 2013

ahojte, aj mne zistili reflux, ale ja uz mam o par rokov viac ako vase deticky ☹ mam to uz roky, ale bohuzial my to az teraz zistili, nasadili lieky a dietu, pri hladani som natrafila na tu stanku a musim povedat ze je skvela, uz som bola zufala lebo som tu skoro nic nenasla, som vdacna hlavne za recepty, lebo skonbinovat tie potraviny co mozme a nemozme je zo zaciatku trosku narocne, takze budem aj ja vdacna za dalsie recepty, nestihla som este vsetko precitat ale docitam 🙂
velmi sa tu nexcem rozpisat lebo sa nedocitate 🙂)) tak zatial len tolko......zelam vam hlavne vela zdravicka 🙂