icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

didulienka11
4. jún 2014

Ak mozem prispiet mojou skusenostou : my sme sa trapili tiez s refluxom aj ked takym tym skrytym do 2,5 roka. Maly stale prehltal, bolo mu citit kysle s pusky, sem tam aj nieco odplul a postupne zacal skripat zubkami (predpokladam, lebo ho to stipalo....) Ja som odmietala do neho stale pchat tabletky, lebo sa mi to zdalo chore, ze jedny mu znizili tvorbu kyseliny a druhe dostal na lepsie travenie, kedze bez kyseliny dobre nenatravi...a tak som zacala samostudiom na nete. Googlila, googlila, citala zahranicne fora a dosla na to, ze niekedy je reflux spojeny s neschopnostou standardne travit, tj mozu chybat niektore traviace enzymy. U maleho sme mali presne vytipovane jedla, ktore nemohol ani nahodou :( A tak som nasla najlepsi volno predajny prirodny doplnok stravy : http://naturvitamins.sk/traviace-enzymy-forte-w... nasadila a po dvoch tyzdnoch reflux ustupil na 80%! Potom sme mali dlhsie pokoj, tak som zas vysadila ale ked sa to opat zhorsilo, tak zas som mu ich davala a znova sa to zastabilizovalo. Netvrdim, ze to kazdemu pomoze, pretoze kazdy reflux moze byt iny, ale poradili sme aj kamoske, co mala ten isty problem a im to tiez krase zabralo ;)

monaska81
4. jún 2014

@prchalka jsem ráda, že u vás došlo k zlepšení. U nás je také pokrok, po více jak roce léčení si myslíme, že je nemoc pod kontrolou. Už jí téměř všechno bez omezení, i řízky dostane 🙂 ale samozřejmě vše přiměřeně. Jeho toužebním přáním je langoš, ale toho se zatím obávám, je to kynuté a smažené 😒
Za dva týdny nás čeká kontrola a ponížení prášků, doufám, že se udrží
@zuzba, prosím, jaké jsou cviky na posílení bříška? U nás v ČR se toto onemocnění moc neřeší a jen díky koníkovi a této diskuzi jsme to zvládly, ale cviky tady bohužel nejsou a žádný doktor mi je nedá. Pokud tedy mohu poprosit, budu za ně ráda..........

zuzba
4. jún 2014

@monaska81 ahoj, skusim nafotit papier z rehabilitacie.dietatko je ako stare? Cviky su podla veku. Poslem hned ako sa bude dat

monaska81
4. jún 2014

@zuzba je mu 5 let, děkuji.pokud by sem nešlo vložit, pošlu email.

zuzba
4. jún 2014

ok skúsim najskôr sem, ale asi až zajtra, nech vidia aj ostatné maminy 🙂 ak by nešlo, dám vám vedieť 🙂

zuzba
4. jún 2014

@zuzba keby som zabudla, tak sa mi pls. pripomeňte 🙂

ivettav
20. jún 2014

Tak žienky ja už neviem, môj syn nemôže nič jesť. Ani tie diéty nepomáhajú.Má 9 rokov a stále mu je zle. Spravila som mu šúľance so strúhankou, opražila som ju len jemne a na sucho a synovi bolo po nich aj tak zle...Už neviem čo mu mám dať jesť. To čo mal rád-kysnuté ,tak to nemôže,schudol,býva mu stále zle,vracia. Jediné jedlá,po ktorých mu neni zle je vývar s cestovinou a starší rožok s maslom,ale to nemôže jesť každý deň.Lieči sa 3 mesiace,berie lieky,dodržiava diéty a nevidíme zmenu. Najlepšie sa cítil,keď bol chorý a bral silné antibiotiká a tak nechcel skoro nič jesť,žalúdok mal prázdny,ale nevracal,nenapínalo ho na vracanie,cítil sa sviežo. Ja už fakt neviem čo mu mám dávať jesť,zeleninu odmieta. Z ovocia zje len jablko a banán,ale aj to len občas... ☹

ivettav
21. jún 2014

@didulienka11 A tie tráviace enzýmy môžu aj deti? Píše sa tam,že neni vhodné pre deti,ale keď to neuškodí,tak by som synovi skúsila dávať, pretože už neviem čo mu dať,aby mu bolo lepšie. Má 9 rokov,tak možno by tie enzýmy mohol brať...

didulienka11
21. jún 2014

@ivettav : Ano je to tam napisane. Ale povedzme si otvorene: a chemicke lieky mozu viac? ;) Toto je cisto prirodna zalezitost. Ja som to na vlastne riziko skusila, prisposobila davkovanie a myslim, ze mu skodim menej ako tym co mu predpisovala na gastre :( Tam je ze dospely max 10 toboliek denne. Po kazdom jedle 2. Ja som davala tak 1/2 tobolky 3x denne ked mal 15 kg. Nam to stacilo a zabralo. U vas kedze ma 9 rokov 1/2 tobolky mozno nebude dost.....Neviem....Vela stastia prajem!

ivettav
21. jún 2014

@didulienka11 Ďakujem veľmi pekne,určite vyskúšam,máte pravdu určite je to lepšie ako chemické lieky.Skúsim po jednej tobolke po jedle. Určite mu to neuškodí 🙂

alami
21. jún 2014

@ivettav a tvoj syn má diagnostikovaný reflux? mne toto, čo píšeš nepríde ako reflux, on bude mať iný problém, ešte by som ho dala vyšetriť,takto ho nemôžeš nechať. Tie tráviace enzými by som mu dala aj ja, keby to bolo moje dieťa a skúsila by som pyridoxín na chuť do jedla (je to len vitB)A hlavne by som išla po ´dalších vyšetreniach, veľa šastia, daj vedieť, ak niečo zistíte.

ivettav
22. jún 2014

@alami Áno,lekárka mu diagnostikovala reflux,hoci len ultrazvukom,ale u nás nemáme iné detské gastro,lekárka sa mi vidí slabá. Asi hodinku po jedle sa syn sťažuje na nepríjemný pocit v krku. Aj ja váham, či je to reflux,ale lekárka ultrazvukom zistila,že sa to zlepšuje..Ano,nenecháme to tak,skúsime aj tie tráviace enzýmy a pyridoxín,ďakujem pekne 🙂

micicka
13. júl 2014

Ahojte, tak sa pridávame k "refluxákom". Moja malá má 2r9m a minulý týždeň nám zistili reflux, boli sme na gastre a robili jej sono, za 10min sa jej čajík vrátil 3x späť ☹ myslím, že to je dosť 😒
podozrenie sme mali už dlho, často bývala chorá a keď bola zahlienená, aj grckala. naša dr to grckanie vždy hodila na hlieny, ale pri poslednej chorobe, to grckanie už bolo veľmi často a stále viac vyvracala, tak nás už aj dr sama poslala na gastro a naše obavy sa potvrdili. dostali sme helicid a ideme na dietu, prečítala som si úvod témy a zoznam potravín, ktoré sa smú a ktoré nie. odkiaľ je ten zoznam, lebo na nete som nič nenašla, na gastre nám nehovorila nič o toľkých zakázaných potravinách. máme vylúčiť len čokoládu, kyslé potraviny a jedlá, paradajkové jedlá, ovocné čaje a mätu.
inak reflux mala podľa mňa už od malinkata, ale vždy to bolo, že to nič nie je, že veľa spapala a pod. od malinkata ugrcávala, nikdy nie veľa, ale aj 3 hodiny po vypití mliečka jej vybehlo, neskôr sa to asi trošičku upravilo, ale to si už celkom nepamätám a teraz to bolo už dosť zlé. ale vždy, od 3 mesiacov veľmi zle spávala, a myslím, že to bolo refluxom, resp kyselinou ☹ ja som sa skutočne 2,5 roka poriadne nevyspala, lebo stále sa prehadzovala, nariekala a pod. potom to na krátky čas prestalo a ja som sa začala tešiť, ale vrátilo sa to ešte v horšej forme. takže ideme bojovať a dúfam, žeto bude lepšie a lepšie. len sa bojím čo bude od septembra, kedy nastupuje do škôlky, no uvidíme.... a ešte som kúpila v homeo predajni homeopatiká, tak snáď aj to jej pomôže. dúfam, že táto téma ešte žije a budem sem môcť chodiť po rady 😉

matita
27. okt 2014

ahojte mamule, chystame sa so synom absolovat ph metriu, avsak stale mam pocit, ze je to akoby "zbytocnost" a este neprijemna pre deti. syn ma od malicka reflux, sonograficky v mladsom veku vzdy potvrdeny, neustale sa stazuje na palenie zaludka, v noci mrnci, mlaska, pri vacsom objeme jedla/pitia vsetko vyvrati... doktorka nam vraj nemoze predpisat lieky bez ph metrie, takze sme na gastrotuse, co vsak nema extra pozitivny efekt. osobne si myslim, ze gastroskopia by povedala v nasom veku viac (4 roky), ci su sliznice v poriadku, ci doviera zaklopka pazeraku. co si o tom myslite vy?

saskarisko
autor
27. okt 2014

ahojte,
@matita - ak mas pocit, ze ho ma, a nechces dat robit test, minimalne nasadte dietu, a uvidis. to ci zabera uvidis tak do mesiaca, ak budu problemy smer phmetria, a podla vysledku lieky
@micicka - to je oficialny zoznam zo Srobarovho ustavu, kde detom robia vysetrenie na reflux

denisocka
16. nov 2014

kočky, ake dávkovanie je u deti pri brani Helicidu a Costi ( náš ma 4r a 16kg ) , diky

maru1453
26. nov 2014

@denisocka my sme dostali helicid jednu tabletku rano pol hodku pred jedlom 2 mesiace a costi 3 krat denne pre jedlom 1 mesiac

denisocka
26. nov 2014

ahoj ,akurat dnes sme dosli z Gatro , má reflux . Davala som mu od toho 16.11 asi 9 dni Costi 2x denne 1/2 tabletky,kým sme sli na vysetrenie - dost to pomohlo , dnes dostal Helicid 10 - 2x denne tbl a Costi nemusi . Neviem či to nejako zje,su to tie male gulicky hnusne . brali nam kopec vysetreni,od helikobaktera cez celiakiu a kadejake veci , až sa bojim , ake budu vysledky. Mal horšie aj hepatalky - kreatinin , AST,vysoky cholesterol - a to on iba rozky,polievky a mlieko do seba da

sylvia78
4. dec 2014

Ahoj mamicky, co dobre davate detickam do Mikulasskeho balicka. My sme v tejto diete velmi cerstvy a neviem co tam mozem dat. Nikdy nebol moc na cokoladky ani na lizatka,ale jak je to zakazane tak ho cokolada taha a teda do balicka okrem hroznoveho cukru -lizatko vobec neviem co tam dat. Dakujem

jonki
12. dec 2014

ahojte, prosim neviete mi poradit nejaky komercne vyrabany chlebik pre dieta s GER. Potrebujem zmenit dcerke chlieb v skolke a jedalen by preferovala kebyze nosim komercne vyrabany chlebik (idealne s etiketou o zlozeni) .

sylvia78
19. dec 2014

mamicky, co budete varit na Vianocne menicko detickam s dietou namiesto klasiky?

@jonki ahoj, no ja neviem o ziadnom takom chlebiku, ale nam povedali, ze kludne moze papkat starsie pecivko, tak skus nosit pecivo tak den dva stare. My to mame tak.

perla200
19. dec 2014

baby S.O.S som strasne stastná, že sme po 1,5 roku zistili že mala ma ASI reflux....ma vsetky príznaky ale v poslednej dobe sa jej to zhorsuje.
Mliečne výrobky mozem nahradiť sojovými a ryžovými? a bez laktozovými? baby ako to je?

denisocka
20. dec 2014

nám dosli dalsie výsledky, máme aj alergiu na KM . cize v 4,5roka menime mlieko , 2roky pil kozie domace, teraz 2 mesiace ci ako aj plnotucne kravske a oddnes sme nahradili pohankovým . Sojove nedam ani zadarmo, este aj na soju mu tam vyslo mierne zvysene hodnoty

zanidan
12. jan 2015

Prosím děvčata může se při refuxe sójové nebo ryzove mléko ? Syn má alergii na mléčné výrobky, tak nevím jestli se dá klasické nizkotucne nahradit sojovym nebo ryzovym. Děkuji předem 🙂

zanidan
15. jan 2015

A taky třeba pohanka nevím jestli se může,máme bezlepkovou dietu a tak třeba ty vločky do polévky jestli se můžou pohankove nebo tak.

boo1
25. jan 2015

Ahojte nemám sice dítě s refluxem ale dianostikovali ho mě a tady na vaši stránce jsem konečně našla jak si mám vařit ,zač jsem vám moc vděčná.Chtěla jsem poprosit zda nemáte recepty i na nejaký sladký co mi mužeme?Jídla,koláče atd?Předem velmi moc děkuji.🙂

danielahamar
25. jan 2015

@zanidan mne bolo povedané, že sojové deťom ee... dieťa ho nevie tak stráviť a trvá cca 2hodky, pokiaľ ho žalúdok prijme a začne s ním niečo robiť, a po sojovom jesť až po dvoch hodinách 🙂

pata31
27. jan 2015

Ahojte, moze sa pri refluxe biely jogurt alebo acidko? Dakujem

otulik
5. feb 2015

baby ako zahustit polievku hrachovu ?mame tiez reflux

pata31
5. feb 2015

@otulik hrach je strukovina, to by ste nemali jest tiez..