icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

evca71
27. júl 2015

@matita
Ahoj, nevím jak je to u vás,ale já jezdím se synem každý rok na 5týdnů do ozdravovny do Říčan do Olivovny. Tam se zabývají refluxem. Učí nás tam posilovat břišní bránici,dietu a vše kolem. Od letošního února syn mi "funguje" má dietu, inhaluje vincentku (měl respirační problémy) a cvičí cviky. Nemarodil. Do toho netoleruje krav.mléko a má atop.ekzém.

janettelubomir
28. júl 2015

@leuska13 ja by som na tvojom mieste isla na ine gastro aby to potvrdili alebo vyvratili.

janettelubomir
28. júl 2015

@svetlusska ahoj boli sme na kontrolu na gastro berie nadalej ranisan drzime dietu a zatial je vsetko ok. Doktorka ma upozornila aby som mu nedavala pridavny vitamin C sposobuje krvacanie v zaludku. Drobec mi berie aj tabletky ascorutin /na krv/ a ten ma vela viraminu C. Dovolila papat vsetko co je teraz aktualne v zahradke paprika,paradajka,uhorka......... moj drobec to nechce ani ochutnat. Primiesala som leco do jedla malicko a zjedol nic mu nebolo. Ked nebude brat ascorutin taj mu znizi tab.ranisan postupne. Vy sa ako drzite??

macka23
18. aug 2015

Ahojte,
tak tiez mame podozrenie na reflux.
Syn ma 6 rokov, dost mi grcal uz ako babatko, ale keze prospieval velmi dobre nejak to nikto neriesil, nastupil do skolky a kasel nastupil tiez. Medzicasom nosna mandla vonku, alergo uplne negativne. Dr. odporucila vyradit mlieko na mesiac na skusku. Toho mlieka zas a az tolko nevypije, jogurty obcas, syry ma strasne rad. Neviem co vetko vysadit z jedalnicka. Citala som prvu stranu, sakra ved tam je vsetko co ma rad 😕 ☹
Kasle najma v noci....nekonecny pribeh ☹ Na nic ine sa mi nestazuje.
Co mi poradite? Potrebujem sa od niecoho odpichnut, riesit najprv gastro?
Vdaka.

svetlusska
18. aug 2015

@janettelubomir ahoj my sme brali sirup gastrotus sirup baby ale iba mesiac...predpisala nam ho aj nadalej ale vo zvysenych davakach...ale kedze chodime aj ku krcnemu a rozpravala som sa aj s nim tak vravel ze ak by reflux mal tak ten sirup zaberie, a u nas ani po mesiaci nenastalo ani zlepsenie ani zhorsenie...takze som ho dalej nedavala..s krcnym ale aj nasou obvodonou sme dospeli k tomu ze zrejme bude problem tam ze maly nevie ovladat svoj hlas, ze ho presiluje...skusim este alergo v septembri..sama lekarka pri ktorej sme boli na gastre ale povedala ze prosto lieky zabrat nemusia vobec..jej sestricka co u nej robi ma rovnaky problem akoby bola zachripnuta ale nie je..a tiez pochodila vsetkych moznych lekarov..maly mi v noci ani nekasle, ani nechrape prosto nic..

janettelubomir
19. sep 2015

Zienky je tu dietatko ktore vam berie tab. Ranisan?

janettelubomir
19. sep 2015

@svetlusska ahoj ako ste na tom?

svetlusska
19. sep 2015

@janettelubomir ahoj, momentalne riesime krcne a foniatriu,alergo..a tiez aj logopediu...na gastre sme uz viac neboli, kedze lieky mu predtym nezabrali a teraz chodi aj do skolky a v takom mnozstve ako to bolo narodinovane by to aj tak nemohol brat lebo v skolke by mu to nikto nedaval...uvidim co povedia este tito lekari a ak tak sa vratime na gastro..

janettelubomir
19. sep 2015

@svetlusska a papa v skolke vsetko? Ja mojho davam na 4hod a obeduje doma reflux dieta.

svetlusska
19. sep 2015

@janettelubomir noo papa, on s tym nema problem ani doma..jediny problem ma s tym ze sa musi naucit papat sam 🙂 doteraz bol zvyknuty ze ho krmime kedze som chcela aby aspon nieco zjedol..tam moc nechce kedze musi papat sam a oni uz len dokrmia...on nema problem s papanim doma..

flakulka
21. sep 2015

ahojte mám 7 ročnú dcéru ,ktorá máva zápal priedušiek a bývy zahlienená ,dr. nám odporučil zistenie refluxu ,ale problémy nemáme žiadne ani s papaním ani sa nesťažuje na bolesť brucha , ako vám zistili reflux? ako prebieha vyšetrenie? dakujem

kalfinka
21. sep 2015

@flakulka ahoj, my ideme v októbri do Smokovca na liečenie, budú je tam sledovať či má alebo nemá reflux, takou sondou. A u nás je to tak, že na stravu sa nesťažuje, akurát po kakau ju bolievalo niekedy bruško, tak sama si ho často ani nepýta. Inak len neutíchajúci kašel a pri každej vizóze zahlienená že až.

flakulka
21. sep 2015

@kalfinka ahoj, tak my tiež s bruškom žiadne problémy , len máva zápal priedušiek a je zahlienená ,ale kašeľ žiadny ,vy kašlete aj mimo choroby? lebo moja vobec ,ale ja zasa ju nedám tou sondou trápiť ,

kalfinka
21. sep 2015

@flakulka áno, mne kašlala 3 roky v kuse, bolo to také suché dráždivé pokašliavanie, ale moja má aj astmu, všetko jej vyšetrovali a mala v norme, už len ten reflux nám ostáva prešetriť. Ja som sa tomu tiež 3 roky bránila, ale neušli sme pred tým. Už mala aj polročnú dietu naslepo a všetko smeruje k tomu, že ten reflux má. ☹ Takže už to treba len potvrdiť a to sa dá v staršom veku len tou sondou, bohužial, budeme musieť pretrpieť .. zase lepšie ako sa štopať liekmi čo aj tak nezaberajú len miernia príznaky.

flakulka
21. sep 2015

@kalfinka a sťažuje sa na bolesť žalúdka? alebo ako sa vám to prejavuje?

kalfinka
21. sep 2015

@flakulka nie, sťažovala sa akurát na mlieko, že ju po pití kakavka bolelo bruško, ale len večer keď ho pila pred spaním. Ako sme ho zaradili cez deň, tak v pohode .. ale nepije ho vo velkom množstve, nežiada sa jej každý deň. Inak sa nikdy na bruško nesťažovala.

flakulka
21. sep 2015

@kalfinka a na kolko dní idete ? len na reflux alebo aj iné vyšetrenia?

kalfinka
21. sep 2015

na 16 a neviem čo všetko ju budú vyšetrovať ... určite aj alergie, keďže je astmatička tak aj spirometriu.

danielahamar
21. sep 2015

@kalfinka asi idete do šrobárovho, že? koľko ste čakali na termín? ja idem zajtra poslať papiere

kalfinka
21. sep 2015

@danielahamar hej, do Šrobárovho .. papiere som posielala v koncom mája a v pribehu júla mi tuším volali.

danielahamar
21. sep 2015

@kalfinka no tak to sa nechame prekvapit s tým termínom

kalfinka
21. sep 2015

@danielahamar v septembri obsadzovali už november, december a ty ideš tiež ako doprovod? 😕

danielahamar
22. sep 2015

@kalfinka mne by to nevadilo, že až na jar, ale ten kašel je strašný a áno idem, lebo aj jemu idú robiť ph metriu a iné vyšetrenia, tak to by on sám nezvádol, aj keď má 9, tieto problémy nám trvajú od 1roka a až ako sme vymenili gastro tak tá, že aby sme tam išli, že ani ona už nevie čo a akurát máme podozrenie na alerg. na formaldehyd, tak som zvedavá

flakulka
22. sep 2015

@kalfinka tak ja som sa rozhodla že teraz nejdem ,nechcem ju trápiť ,kedže problém ako taký nemáme len to zahlieňovanie pri chorobe ,možete mi potom napísať ako prebiehalo vyšetrenie? dakujem

kalfinka
22. sep 2015

@flakulka jasné, ak nezabudnem napíšem. 😉

@danielahamar ja som sa dlho bránila tej ph-metrii, ale tiež ten kašel ... to mňa dvíha normálne neraz .. keď chytí fázu, dokáže prekašlať aj 2 hodiny vkuse ... potom aspoň týždeň spáva po sediačky, čo keď ju dám normálne lahnúť, ide ju zadusiť. ☹ Tak som sama zvedavá ako to zvládneme. Ja idem aj s najstaršou, aj tej to budú robiť ... sa môžu za ruky držať zatial. 😅

danielahamar
23. sep 2015

@kalfinka ja som o tej ph metrii ani nevedela, len gastro, že to je posledná možnosť, čo ona môže spraviť, či ten kašel je od refluxu

kalfinka
23. sep 2015

@danielahamar ja som vedela, lebo nás v 3 rokoch poslali na sono, ale tým sa nič nepotvrdilo a problémy stále boli, tak ma upozornili, že sonom sa to dá potvrdiť na 100 % len malinkým deťom a moja už bola velká, že jej už jedine táto PH-metria. Ale nejako som sa tomu bránila, mne to vysvetlovala Dr. na plúcnom v Martine. A keď opísala akým spôsobom, tak som sa zlakla, či to zvládneme. Skúšali sme všeličo, ale nakoniec nás to dobehlo, tak už nech to máme za sebou. Aj sa bojím, aj sa teším .. snáď konečne vyriešime tento problém.

danielahamar
25. sep 2015

@kalfinka take termín nástupu máme na 16,11

cabellera
25. sep 2015

Ahojte, tak s radostou oznamujem, ze uz GER nemaaaaa 😆😆😆😆

3 mesiace diety a sme sa z toho dostali
Ganaton nam robil zle, zvysoval jej kyseliny, quammatel sme brali 2 mesiace pred spanim

flakulka
25. sep 2015

@cabellera ahoj ,možem sa spýtať aké ste mali príznaky? ako jej to zistili akým vyšetrením??