icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

cabellera
26. sep 2015

@flakulka ahoj, priznaky nemala ziadne, negrcala, nekaslala, sem tam ckanie. Dosli sme sme na gastro a 4. Stupen, to mala asi rok Brala costi, nerobili dobre, potom sme sa nahlasili do ke k dr. Majlingovej, urobili usg. 3 roky sme dodrziavali stravu ako tak, no po nastupe do skolky minuly rok sa to zhorsilo, caste infekty , spat hned po jedle, dost sa jej to zhorsilo, to bol jun. Nastvala som sa a nastolila stravovaci teror 👻 a na noc quammatel , za 3 mesiace sme boli z toho vonku. Strasne som sa bala phmetrie, zatial nam len robili usg a brali krv pre intolerancie

Stravu podla tohoto : vid foto, nasla som na koni

Priprava jedla na vode, nic mastne, prazene, zaprazky, kysnute ( cerstve),

Isli sme podla tabulky

lalinka323
3. okt 2015

@kalfinka mozem sa opytat ake ste mali prejavy?a este ten srobarov ustav hradi poistovna ci ako to je?

janettelubomir
3. okt 2015

@cabellera ahoj vdaka za tabulku je prehladnejsia ako mam ja. Sme na tom dost podobne moj drobec ma 3r.5m. Bral costi nezaberali. Nevracal, nekaslal same laryngitidy do dnes za nami uz 5 krat. Zmenili sme lekara berie ranisan 150mg stvrtku rano a stvrtku vecer. Dietu mame od zaciatku. Nieje na nic alergicky iba ma hranicnu imunitu. Berie od imunologicky 3 tyzdne isoprinosine. Od vcera mane znizeny ranisan na 1x stvrtku vecer tak uvidime co bude. Do skolky ide iba na 4hod desiatu mu nosim obeduje doma. Zatial sme boli 3dni v skolke 2tyz.doma zas 3dni v skolke a teraz doma.
Ako zvladate dietu? Co je to guammatel?

kalfinka
3. okt 2015

@lalinka323 moja kašle už 3 roky v kuse, také pokašliavanie a pri virózach mi vraciava hlieny, nemôže spať v lahu, len so sediačky ... boli sme pol roka na diete ako pri refluxe a stav sa jej podstatne zlepšil, tak ideme na to potvrdenie refluxu. A áno, hradí to poisťovna ... ale len dieťaťu samozrejme. Ja si svoj doprovod platím v plnej výške.

eludka
3. okt 2015

dospelym sa odporuca mat pri spani 10 cm spaciu plochu - nenahradzat to viacerymi vankusmi, mozno by to bolo vhodne aj pre deti, a pred spanim 3-4 hodiny nejest, inak velmi pomaha cas Triphala zo serie Ayurvedske caje.

zuffovaeva
20. okt 2015

Ahojte, chcem sa vas opytat ako riesite skolku. Nasmu sa totiz dost pohorsilo od nastupu do skolky, ze som ho odtial musela zobrat. Opat sme tiez museli nasadit liek, hoci uz bol 4 mesiace bez.

janettelubomir
20. okt 2015

@zuffovaeva moj bol 3dni v skolke dostal laryng.dva tyzdne doma potom zas 3dni v skolke zas laryng.dva tyz doma a este sme nestihli ist do skolky a mame dalsiu laryng. A to drzime dietu a pravidelne berie tab. Ranisan. Ale stava sa mu dvihla lebo mu na gastro znizila davku tab.preto aj laryngitidy tolko. Do skolky som mu nosila desiatu a vodu aj potvrdenie z gastra. Davala som ho na 4hod. Obedoval doma. Co ti poviem vlasy si trham.

maja2039
20. okt 2015

mali sme, priznaky nocny kasel brali sme tabletky Costi

rainbow16
23. okt 2015

@flakulka ahoj, my sme tiez boli v Srobarovom ustave, mojmu malemu hadicku na 24 hodin nedali, ale zistovali reflux zo slin, vola sa to PEPtest. reflux sa potvrdil, davnejsie mu nasa gastoentrologicka robila sono, aj pred aj po jedle bol reflux pritomny. inak tiez nemame ziadne priznaky refluxu okrem castych zapalov hornych dychacich ciest...

zuffovaeva
23. okt 2015

@janettelubomir nas mal snad skoro vsetky priznaky co su uvedene na zaciatku tohto prispevku, vracanie, odgrgavanie, grganie, odmietanie potravy, bolestou bruska za hrudnou kostou, neutichajucim placom, podrazdenostou v case jedenia, ckanim, nevolnostou, zabiehanim jedla, castym kaslom, zachvatmi kasla v noci, bolestou hrdla rano, pocit kyslosti v ustach, pocitom palenia zahy, zapachom z ust, zvysenou kazivostou zubov (4 zuby uz ma von), nepokojnym spankom, mierne neprospievanim. Bral Nexium od 1,5 roka, to mu pomahalo, sice priznaky uplne nevymizli, ale uz nemal bolesti, nevracal, menej sa budil a zacal lepsie jest. Pred 4 mesiacmi sme mu Nexium postupne vysadili. Este stale casto grgal, ckal a musim ho krmit, lebo uteka od jedla, ale inak normalne prospieval. Po tyzdni v skolke sa mu to zhorsilo tak, ze sme sa k lieku museli vratit. A to tam bol denne max. 2 hodiny, ale bolo to prenho stresujuce. Keby som to nezazila tak neverim, ze psychika moze tak zamavat so zdravotnym stavom. Takze teraz sa doma davame znova dokopy a ja vobec neviem, ci sa chcem znova pokusat davat ho niekam do skolky :(
A kedze ma uz 3 roky, materska sa mi skoncila a netusim ci by diagnoza "reflux" bola dovod na predlzenu matersku :(

flakulka
23. okt 2015

@rainbow16 dakujem za odpoved a tú hadičku ste odmietli?

danielahamar
23. okt 2015

@rainbow16 tak toto aj mňa zaujíma,tiež ideme do šrobárovho 16,11 na reflux, z tých slín je to na koľko percent pravdivé? To doktor povedal, či vy ste sa rozhodli,že hadička nebude?

janettelubomir
24. okt 2015

@zuffovaeva boze moj nie som v tom sama. Prezivam to co aj vy. Velma ma mrzi co tie nase deti prezivaju. Ja tiez netusim co dalej so skolkou. Pediatricka mi povedala ze reflux nieje diagnoza na predlzenu matersku. Neviem ci vobec niekoho zaujima ze mysime byt s chorym dietatom doma a nemame narok na matersku.
Moj ma take laryngitidy do mesiaca aj dva krat. Cez rok je 10mes.chory a 2mes zdravy ked toto je normalne zdrave dieta ako je na tom chore?? Ale na tuto otazku nikto z lekarov mu nevie odpovedat.

rainbow16
26. okt 2015

@flakulka
@danielahamar nam rovno ponukli ten PEPtest, neviem na zaklade coho sa rozhoduju ci hadicka, ci vysetrenie zo slin. inak sa doplaca 10 Eur za tento test, ale je to jedine vysetrenie, za ktore sa tam doplaca. reflux nam vysiel v najvyssej miere akej sa da z tohto testu urcit.

rainbow16
27. okt 2015

zienky, som v miernom soku, dnes rano som sa rozpravala s veducou jedalne kvoli diete, ktoru mame kvoli refluxu, musim mat potvrdenie od mestskej casti pod ktoru spada nasa skolka, aby som mohla malemu nosit do skolky jedlo. a z coho som ostala hotova, ze mu budem musiet nosit jedlo komplet cele od ranajok po olovrant. neda sa, ze len obedy, alebo ze len druhe jedlo, keby polievku mohol. co som citala starsie komentare, tak mamky pisali, ze len parkrat do tyzdna nosia jedlo, lebo vsak varia aj take co mozu aj v ramci diety zjest. taka bola aj moja predstava... ☹ mate s tym niekto skusenosti?

janettelubomir
27. okt 2015

@rainbow16 ano, mne to tak isto bolo povedane od veducej stravovne ze mozem mu doniest jedlo do skolky ale musim mat potvrdenie od gastra ze ma dietu. V skolke by mu varili iba v tom pripade ak by na skolke bolo 10 takychto deti.

rainbow16
27. okt 2015

@janettelubomir nooo, ja som nechcela aby mu varili, len som si myslela, ze mu budem moct nosit vlastne jedlo, ked budu mat nieco take co nemoze, a ostatne moze mat co vsetky deti. tiez nosite aj ranajky, aj olovrant?

janettelubomir
27. okt 2015

@rainbow16 ked ma dieta drzat GER dietu nemoze nic jest to co maju ostatne deti v skolke. Je to iny technologicky pistup varenia ako pri tejto ger-refluxovej diete. Mojmu nosim iba desiatu lebo ranajkuje doma. A pred obedom po neho chodim. Cize je tam iba 4hod. Aj keby som mu nosila obed tak u nas je problem dva hod po obede neesmie lahnut!!!! Ako to vy riesite so spankom?

rainbow16
27. okt 2015

@janettelubomir ach jo, o poobednajsom spanku som vobec nerozmyslala (aj ked moj poobede nespi len lezi - v skolke nema na vyber). vecer samozrejme dbame o to aby pred spankom 2 hodky nejedol, ale ma nenapadlo, ze to plati aj poobede. vsetky tieto opatrenia su mi este nove, sa s nimi zoznamujeme a zaradujeme do nasho kazdodenneho zivota. dakujem za vsetky rady a typy!

janettelubomir
27. okt 2015

@rainbow16 v pohode ja sa rada podelim so skusenostami. Sama hladam mamicky s tymto problemom aby mi poradili. Ked sa mozem vediet ake lieky berie vas drobec? pripadne ktore bral a nezabrali. dakujem
Teraz najnovsie som mu kupila inhalator a inhalujeme vincentrku aby nam pomohli po laryngitidach.

janettelubomir
27. okt 2015

@rainbow16 predpokladam ze chodite ku gastro ak som dobre videla ste z KE? mozte mi pripadne doporucit gastro lekarku v KE?? My momentalne chodime do PO mudr.Olexova.

mibi41
27. okt 2015

@kalfinka mozem sa opytat,skvrny na jazyku mala vasa dcerka?Dakujem

rainbow16
28. okt 2015

@janettelubomir rano berieme Helicid, a vecer pred spanim Gastrotuss. sme len na zaciatku terapie, tak neviem posudit, ci uz zaberaju. a maly okrem castych zapalov hornych dychacich ciest a laryngitidy nema ziadne priznaky. robime preplachy nosa, a precitam si aj o inhalovani urcite. uz vidite po inhalovani nejake zlepsenie?

mibi41
28. okt 2015

@rainbow16 Ahoj prosím Vás, písala som už vyššie, že ci mal Váš chlapček škvrny na jazyku?
Lebo moj nemá žiadne príznaky, iba semtam má nočný kašeľ a to tak že začne kašlať a prehlta a stále kašle, to takých 20 min. a potom je kľud, ale boli sme na krčnom a dr. len tak podotkla že či sme neboli na gasrto, lebo že má flaky na jazyku a to mávaju deti s refluxom, tak teraz čítam a hľadám ☹
ďakujem za odpoveď

rainbow16
28. okt 2015

@mibi41 ano, syn zvykne mat skvrny na jazyku, tzv. mapovity jazyk, zvykla som vtedy nasadit probiotika, a potom tie skvrny zmiznu. hmm, zeby aj toto z refluxu..?

mibi41
28. okt 2015

@rainbow16 neviem, skúsim probiotika, a ktoré mi odporúčate, ktoré ste uživali vy?

rainbow16
29. okt 2015

@mibi41 mozem odporucit Biogaiu kvapky, alebo Biopron kapsulky pre deti (obsah sa moze vysypat na lyzicku)

lalinka323
29. okt 2015

@rainbow16 boli ste aj na vysetreni v mt?my sa tam nevieme dovolat

rainbow16
29. okt 2015

@lalinka323 v mt? my sme boli v Dolnom Smokovci v Srobarovom ustave...

mibi41
29. okt 2015

@rainbow16 dakujem