icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

ikika
22. jún 2016

@alexatami ak mas dobre rozlisenie, tak by to bolo super... lebo ten Srobarov, co mam, je velmi tazko citatelny... vdaka. 😊

ikika
22. jún 2016

@enisska este citam po sebe... ze preferujem zivocisne maslo pred rastlinnymi nahradami, to som myslela na rastlinne tuky na natieranie (maslo)...
Olivovy olej, samozrejme, plne uznavam. 👌

alexatami
23. jún 2016

@ikika pošli mi e-mail pošlem ti to nascanovane

nika80
23. jún 2016

@alexatami
@ikika
ak ste v skupine Detičky trpiace refluxom, tak tam som 5.5. pridávala zoznam potravín, čo som dostala v Šrobárovom ústave

nunuka2211
25. jún 2016

@janettelubomir ahoj.bola som na jednom vyšetrení, ale tam som sa nič nové nedozvedela.objednala som sa do BB na budúci mesiac. aj minulý týždeň mi veľmi zvracala a nedalo sa jej to zastaviť. skoro som zase skončila na pohotovosti. ja som ti aj písala už, len to mi aj malá ťukala do telefónu tak to tak aj vyzeralo.potom ti dám vedieť.

janettelubomir
25. jún 2016

@nunuka2211 vdaka ze si napisala. Som zvedava ako dopadnete.

jaross
16. sep 2016

Už aj nám zistili reflux u syna. Len nemôžem do neho dostať tabletku Helicid. Má problém ju prehltnúť. Od mala sú deti naučené len na sirupy, tak sa ani nečudujem, že teraz neviem do neho dostať tabletku.

janettelubomir
16. sep 2016

@jaross mozes ju otvorit z obalu a vysypat budu tam malinke gulicky /skus formou ze su to cukricky/ nedaju sa rozdrvit.

hannahadam
19. sep 2016

super recepty, dekuji moc...mam 11tileteho syna, ted mu diagnostikovali reflux a vubec nevim, co varit...skvela inspirace 🙂

hannahadam
19. sep 2016

@jaross Nam doktorka rekla, ze pokud syn nespolkne Helicid, muzu otevrit pilulku a dat mu jen ten prasek treba ve vode...nevim, syn s polknutim problem nema...

jaross
19. sep 2016

@hannahadam Už mu to tak dávam. Nechce mi to prehltnúť. ☹

mibi41
29. sep 2016

Mamicky prosim vas,nahodou neviete ako sa volaju tie homeopatika co beriete pri largitide? Dakujem

naduska72
30. okt 2016

mám otazku ..da sa to nejako preliečiť???tak aby sa z toho dietako dostalo? :(

ikika
31. okt 2016

@naduska72 dieta a rezimove opatrenia... niektore deticky dostanu aj nejake lieky alebo sirup na zahustenie (gastrotuss)... ale o inom neviem... stale je tam moznost, ze z toho vyrastie...
Kolko ma Tvoje dietatko rokov?

naduska72
31. okt 2016
ikika
31. okt 2016

@naduska72 a chodite na gastroenterologiu, ci len teraz sa to zistilo?
Sa treba asi lekara spytat, ci to moze este vyrast... ja sa v tomto nevyznam, sorry. 😞

adikad
15. dec 2016

Baby, ktore ste boli s drobcami na rtg na zistenie refluxu? Kolko toho mliecks treba vypit? Ako to chuti?

ikika
15. dec 2016

@adikad rtg? Nemyslis usg (ultrazvuk)? 😕

adikad
15. dec 2016

@ikika nie nie rtg myslim. Prvy x nam v Sronarovom rpbili PEP test a teraz rtg maju. No obavam sa ci vypije ten maglajs.

adikad
15. dec 2016

@ikika v Srobarovom robili*

ikika
15. dec 2016

@adikad aha, tak v tom sa nevyzanam... to je ta git-pasaz?

adikad
15. dec 2016

@ikika netusim

saba2012
16. dec 2016

Ahojte, tento tyzden zistili synovi reflux 4°. zatial nam dala sestricka tabulku s potravinami ktore moze, vynimocne a ktore by nemal.cakame na vysledky z rozboru krvi. a konzultacia s dr.nas caka az v januari. zacala som studovat danu dietu a pomaly sa ucit varit bez oleja a masla. zatial pohoda na vode :-\ ...len mam na skusenejsie mamicky ktorych deticky to drzia otazky 🙂.
nikde som sa nedocital ci sol a cukor sa moze normalne pouzivat ci to obmedzit. a ako riesite napr.sladkosti u deti a co im peciete na vianoce? potesil by ma aj nejaky konkretny recept na susienky/kolaciky alebo kde co kupujete? mozem v recepte pouzit vanilkovy cukor? a ake maslo light pouzivate? aku znacku? a kde kupujete light kysl.smotanu? presla som 2predajne a max. som nasla az jeden druh jogurtu a light syra karicku.
Dakujem za vsetky rady. 🙂

adikad
1. jan 2017

Baby, ake lieky brali vasi drobci na reflux? My sme mali pred rokom helicid a ten nam zabral. No po roku sa jasel vratil. Dali nam costi a maly stale kasle, vecer ma zachvat kaslu.

ikika
1. jan 2017

@saba2012 prosim Ta, ake rozbory krvi mu robili? Co sa cukru tyka, tak ten moze posobit kyselinotvorne... o soli neviem, ze by zvysovala kyselinu. Taveny syr (ako spominas karicku light) by som nedavala, taviace soli su skodlive a odvapnuju napriek tomu, ze je to mliecny vyrobok... Kolace by som volila skor sušienkoveho charakteru. Tolerancia jednotlivych potravin, myslim si, je individualna... neviem, ci som pomohla... nech sa vam rychlo polepsi.

saba2012
1. jan 2017

@ikika rozbor krvi robili na chlamydie, mykozy,zapalove, chudokrvnost, ige, a na potraviny...a viac som si nezapamatala lebo len cez telefon dr.zhodnotila vysledky ale o 2tyzdne ideme k nej tak sa popytam viac. nastastie vsetko ma syn v poriadku len ten reflux vyskocil. a kazala nasadit dietu. tak dietuje aj ked nakupovanie s nim je niekedy boj...lebo by chcel sladkosti ale zvladame...
prosim ta a ake syry natierky na chlebik davas/davala si dietatu pri diete? najviac mu sadla lucina light ale to nemoze jest stale dookola.

adikad
4. jan 2017

Brali vase deti tbl Costi? Ake maju davkovanie?

janettelubomir
4. jan 2017

@adikad polku tab.hodinu pred jedlom. Drobec mal vtedy 2,5rocky vobec mu nezabrali costi. Momentalne sme na tab. Ranisan.

adikad
4. jan 2017

@janettelubomir dakujem. No lebo mne sa zda, ze mame nejake vysoke davkovanie. 1tbl 3x denne. Maly ma 5r 18kg. Zacali sme ich brat tyzden pred vianocami a stale kasle😣 Mam dojem ze tiez nezaberaju
Pred rokom sme brali helicid a ten zabral okamzite.

mibi41
4. jan 2017

Ahojte, maminy a ako viete,ze zacina reflux?Kasel?Chripot?Alebo? Dakujem za odpovede.