Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?
Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem
@janettelubomir ahoj.bola som na jednom vyšetrení, ale tam som sa nič nové nedozvedela.objednala som sa do BB na budúci mesiac. aj minulý týždeň mi veľmi zvracala a nedalo sa jej to zastaviť. skoro som zase skončila na pohotovosti. ja som ti aj písala už, len to mi aj malá ťukala do telefónu tak to tak aj vyzeralo.potom ti dám vedieť.
@nunuka2211 vdaka ze si napisala. Som zvedava ako dopadnete.
Už aj nám zistili reflux u syna. Len nemôžem do neho dostať tabletku Helicid. Má problém ju prehltnúť. Od mala sú deti naučené len na sirupy, tak sa ani nečudujem, že teraz neviem do neho dostať tabletku.
@jaross mozes ju otvorit z obalu a vysypat budu tam malinke gulicky /skus formou ze su to cukricky/ nedaju sa rozdrvit.
super recepty, dekuji moc...mam 11tileteho syna, ted mu diagnostikovali reflux a vubec nevim, co varit...skvela inspirace 🙂
@jaross Nam doktorka rekla, ze pokud syn nespolkne Helicid, muzu otevrit pilulku a dat mu jen ten prasek treba ve vode...nevim, syn s polknutim problem nema...
@hannahadam Už mu to tak dávam. Nechce mi to prehltnúť. ☹
Mamicky prosim vas,nahodou neviete ako sa volaju tie homeopatika co beriete pri largitide? Dakujem
mám otazku ..da sa to nejako preliečiť???tak aby sa z toho dietako dostalo? :(
Baby, ktore ste boli s drobcami na rtg na zistenie refluxu? Kolko toho mliecks treba vypit? Ako to chuti?
Ahojte, tento tyzden zistili synovi reflux 4°. zatial nam dala sestricka tabulku s potravinami ktore moze, vynimocne a ktore by nemal.cakame na vysledky z rozboru krvi. a konzultacia s dr.nas caka az v januari. zacala som studovat danu dietu a pomaly sa ucit varit bez oleja a masla. zatial pohoda na vode :-\ ...len mam na skusenejsie mamicky ktorych deticky to drzia otazky 🙂.
nikde som sa nedocital ci sol a cukor sa moze normalne pouzivat ci to obmedzit. a ako riesite napr.sladkosti u deti a co im peciete na vianoce? potesil by ma aj nejaky konkretny recept na susienky/kolaciky alebo kde co kupujete? mozem v recepte pouzit vanilkovy cukor? a ake maslo light pouzivate? aku znacku? a kde kupujete light kysl.smotanu? presla som 2predajne a max. som nasla az jeden druh jogurtu a light syra karicku.
Dakujem za vsetky rady. 🙂
Baby, ake lieky brali vasi drobci na reflux? My sme mali pred rokom helicid a ten nam zabral. No po roku sa jasel vratil. Dali nam costi a maly stale kasle, vecer ma zachvat kaslu.
@saba2012 prosim Ta, ake rozbory krvi mu robili? Co sa cukru tyka, tak ten moze posobit kyselinotvorne... o soli neviem, ze by zvysovala kyselinu. Taveny syr (ako spominas karicku light) by som nedavala, taviace soli su skodlive a odvapnuju napriek tomu, ze je to mliecny vyrobok... Kolace by som volila skor sušienkoveho charakteru. Tolerancia jednotlivych potravin, myslim si, je individualna... neviem, ci som pomohla... nech sa vam rychlo polepsi.
@ikika rozbor krvi robili na chlamydie, mykozy,zapalove, chudokrvnost, ige, a na potraviny...a viac som si nezapamatala lebo len cez telefon dr.zhodnotila vysledky ale o 2tyzdne ideme k nej tak sa popytam viac. nastastie vsetko ma syn v poriadku len ten reflux vyskocil. a kazala nasadit dietu. tak dietuje aj ked nakupovanie s nim je niekedy boj...lebo by chcel sladkosti ale zvladame...
prosim ta a ake syry natierky na chlebik davas/davala si dietatu pri diete? najviac mu sadla lucina light ale to nemoze jest stale dookola.
Brali vase deti tbl Costi? Ake maju davkovanie?
@adikad polku tab.hodinu pred jedlom. Drobec mal vtedy 2,5rocky vobec mu nezabrali costi. Momentalne sme na tab. Ranisan.
@janettelubomir dakujem. No lebo mne sa zda, ze mame nejake vysoke davkovanie. 1tbl 3x denne. Maly ma 5r 18kg. Zacali sme ich brat tyzden pred vianocami a stale kasle😣 Mam dojem ze tiez nezaberaju
Pred rokom sme brali helicid a ten zabral okamzite.
Ahojte, maminy a ako viete,ze zacina reflux?Kasel?Chripot?Alebo? Dakujem za odpovede.

@alexatami ak mas dobre rozlisenie, tak by to bolo super... lebo ten Srobarov, co mam, je velmi tazko citatelny... vdaka. 😊