Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?
Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem
@jaja26 čo som našla na stránke PEP test tak tuším iba celkovo dákych 5 ambulancíí na SR robí PEP testy
U nas v Prievidzi robí PEP test plucna lekarka
@nika80 ja som s partizánske a posiela nas do smokovca alebo bratislavi
@lentil0805
@nika80 do smokovca sa pls. ako dlho čaká?
@sunny381 tu je zoznam ambulancií, ktoré robia pep testy http://peptest.cz/doctors#doctors
@nika80 Nika a môžem sa spýtať ako ste refluxovo na tom? aké mala malé príznaky a kedy prišlo zlepšenie?
@lentil0805 ona práveže nemala žiadne príznaky, okrem toho ze bývala častejšie chorá a raz zastupovala našu doktorku iná a ta nám povedala, aby sme išli na sono a tam jej potvrdili reflux.
@jajabajaja našej tiež na prvom pobyte robili pH-metriu, ktorá jej nepotvrdila reflux, tak jej spravili pep test a ten ho potvrdil. Na druhom pobyte jej spravili už len pep test a znova potvrdil reflux.
@jajabajaja a nevadilo to malému v hrdielku?čo bolo najhoršie, to zavádzanie,či vyberanie?
@lentil0805 my sme boli na pep teste vo zvolene. maju jednoduchsi stroj, ktory len potvrdi alebo nepotvrdi reflux. ked sme isli do srobarovho ustavu tam ho robili podrobnejsie. dozvedeli sme sa hodnotu refluxu. co je asi lepsie, lebo mozete sledovat ci sa to zlepsuje alebo nie.
@cecilh my sme boli tiež na pep teste vo zvolene a merali aj hodnotu...pred mesiacom sme boli
@jaja26 urcite zavedenie a cca prva hodina po zavedeni bola zakazdym priserna.on si to zakazdym vytrhol.tak s a mu to davalo aj na trikrat. plakal,soplil,vracal.najdolezitejsie je aby si ta hadicka dobre sadla, comu pomaha teply caj. po cca hodinke trapenia si ale na nu zvykol a cely cas sa hral a ani si neuvedomoval,ze to ma v sebe-uplne zabudol az som ho musela krotit nech nelieta 🙂
@jajabajaja fuuha, no uvidím ako to zvládneme...ďakujem za info.. a liečba vám pomohla?
@jaja26 pomaha najma dieta a zmena rezimu pred spanim-prisna. lieky sa nesmu uzivat dlhodobo kvoli vedlajsim ucinkom.ale btrali sme aj gastrotuss aj helicid aj famotidin.
@jajabajaja veď to je problém ta dieta....moja je veľký papkos, veľmi rada papá...pomohol Gastrotus?
@jaja26 tazko posudit.viditelne zlepsenie priniesla az dieta. a kazdy den budik na cas,kedy moze poslednykrat jest a pit
Holky a nejake bilinky ste neskusali?.............nam sa to zasa zhorsilo, tak som zufala :(
Dievcata,dajte nejaky tipy na sladke pri gerd.puding a co este?

To som nevedela že ORL lekár robí pep test, som myslela že na gastre