Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?
Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem
@janettelubomir cca pred 1,5mesiacom douzival Helicid, na gastro nechodime, predpisali nam ho v srobarovom ustave. dietu sa prilis nedari,lebo chodi do skolky....ked sa nasadi dieta,mal by prestat aj kaslat?
@quappa77 my sme ho brali bez negativnych prejavov uz viackrat.
Prosím vás bol niekto na vyšetrení s dieťaťom v tom assiduo centre?ako to prebieha? Ďakujem
@jajabajaja aspon sa pokuste aby ste mu desiatu nosili do skolky aby pil iba cistu vodu a namiesto rezna a tazko stravitelnych obedou nech mu daju maso na prirodno iba na vode. Aspon nieco vyjednajte v akolke. Viem ze je to tazke ja preto do prace nemozem moj chodi iba na 4hod a desiatu mu nosim.
@janettelubomir moj pije iba cistu vodu uz davno. nastastie mu dzusy, sirupy ani nic ine nechuti. mlieko nepije uz dlho. citrusy odmieta. do skolky som im doniesla papiere o refluxe a prosila som ich,aby aspon nieco zaviedli. hospodarka mi povedala, ze nemozu....ale vraj sa budu snazit. nemaju dietnu sestru a varia pre vsetkych jednako. vraj nemaju dovolene inak.lebo zriadovatel sa tvari,ze alergie a podobne problemy so stravovanim u deti neexistuju-prave preto,ze by im musel platit na to dalsieho cloveka atd.... pokial viem, dostava syn to iste ako ostatne deti okrem mlieka(daju mu caj) a namiesto masla mu davaju rastlinne....doma vobec nejeme vyprazane jedla uz dlhodobo. nerestou je raz za cas granko na krupicnu kasu (z ryzoveho alebo orechoveho mlieka) a raz za dva mesiace trocha kecupu.
@jajabajaja Co sa tyka mlieka moze iba nizkotucne-odstredene. Caj ak v skolke pije ovocny tak to vobec by nemal. Granko a kecup je apsolutne nepripustne mu davat. Z mojej skusenosti staci ze mu raz za nejaky cas date malinko kecupu alebo coko rozhodi v zaludku tak kyselenu ze moze z toho kaslat aj dva tyzdne. V tedy by sa mala podavat zvysena davka liecby aby sa prestala kyselina v zaludku viac produkovat. Je dolezite ked mate zoznam nejakych potravin ktore sa moze raz za cas ale je dolezite
ABY SA PODALI DIETATU AZ KED SA NAJEDLO NIKDY NIE NA PRAZDNY ZALUDOK!!!!!
GER dieta je proste taka pri refluxe sa bud dodrziava alebo nie. Viem ze kazda mamicka sa proste snazi ked musi dieta do skolky kde tuto dietu nevaria a matka musi do prace je to proste nekonecny pribeh chorob. Viem ze matky su z toho zufale preto sa chytaju kazdej informacie. Presla som si vselicim aj prechadzam.
@jajabajaja Postup pri GER diete tzv.vyprazanych a pecenych jedal pozrite moj album.
ahojte, my sa s malou chystame do Smokovca na diagnosticke vysetrenie a obavam sa vysledku GERD... nase baby si pred spanim vychutnavaju kakauko (plnotucne mlieko, granko)... ako to nahradit? a tiez nutelu, mala miluje palacinky, lievance s nutelou.. lubi mliecne vyrobky, orechy, pagace, buchty a pod.... príznaky GERD nema, no ma caste infekty hornych a dolnych dýchacích ciest, v skolke nevydrzi vôbec, upchaty nos, sopliky... mandla vonku a nepomohlo ani to....
Ahoj. Taky hodím naší zkušenost. Zatím reflux nemá potvrzen, příští týden náš čeká 1.navsteva na gastru, ale vše tomu odpovídá. Vše začalo ve 2,5 letech. Furt kaslal, bral různé sirupy z toho mel 4x atb za půl rok. Skončili jsme na alergu, zjištěna aler.na roztoče. Nasazené kortikoidy na plice, že bude mít možná astma i když astmatický záchvat neměl.chvilku to pomohlo. Začala jsem brouzdat po nete ohledně astma a dočetla jsem se,že polovina astmatiků má reflux,jen nikdo to neřeší.pak měl 3 laryngitidu a to vždy po zlem jídle. Teď naposledy po kynutem koláči u babky,ještě já jsem mu ho dala,byla jsem vtedy ve stresu,ale aspoň se mne potvrdila diagnóza. Večer měl šílený kašel a na druhy večer měl larosku. Dva týdny před tímto incidentem měl 3 dni tak šílený suchý kašel,že jsem myslela že už to nerozdycha. Ono totiž kortikoidy začali "chránit" plíce a začalo se to projevovat na průdušnici a hrtanu. Po suchém kašli je strasne zahlenen. Od kdy začal chodit do školky je to des. Jak byl o prázdninách doma,žádný problém neměl. Doufám,že se že školkou nějak domluvim,hlavně je potřeba to mít na papíru. Po přečtení téhle diskuzi jsem chytřejší a děkuji za ni. Vždy jsem se snažila vařit zdravě,takže asi proto se to projevilo až teď. Naštěstí nejí tolik sladkého,školka ovšem dává deckam odměny ve formě bonbónů. Chce furt jest, nechce moct pít a hlavně má málo zeleniny. Koupila jsem jahodové acidofilní mléko,to mne pije. Co jsem četla mělo by pomoct. Budu informovat. PS je ta fejs skupina?
Ještě dodám,že malý je o 2m dřív. Je hypotomicky od krku,břicho,stehna.ma břišní kylu,začal chodit 20m. I nosní mandli má pryč. A nechávám ho spát na levém boku,pomáhá to při pálení záhy,odskouseno v mém těhotenství. Je smutné jak dětem furt vali léky bez zjišťování příčin
@rene79 aj u nas v skolke davaju detom cukriky aide ma z toho porazit....mozem sa opytat ci vam vybratie mandli pomohlo?
@jajabajaja lépe se mu dýchá,ale ani za boha nechce dýchat nosem.musim mu furt říkat.v noci má pusu zavřenou,aspoň to.levou dírku má hůř průchozí,před operaci s ní nedýchal vůbec.takze v dýchání mu to pomohlo ohledně nemoci nemohu posoudit,hlavní rolu v tom hra reflux.maly zvládl operaci nejlépe z 3 děti. Pokud má větší problémy zvážila bych to.mozna pořešit reflux je totiž možné že to má vliv i na mandlu.
@rene79 fiha to somnetusila,ze reflux moze mat vplyv aj na mandlu. zatial sme ju mali hranicnu na vyberanie. mame ist na kontrolu ako sa to meni. ale velmi sa mi do toho nechce-myslim vyberat nosnu mandlu. v noci sice chrape skoro rovnako ako ocko.ale zatial som ine problemy nepostrehla,ze by ta mandla robila. aj ked predtym maval dost sopliky, teraz mi pride,ze je to strtroka lepsie...
@jajabajaja když dětem způsobuje i záněty uši,to je všechno u sebe.taky jsem nechtěla na mandli,ale prý může nárůst znova
Máte skúsenosti s užívaním esoxx one?
ahoj baby, prosím vás nám zatedy len na sone zistili reflux že sa jej to vratilo, tak nám kazala dietu a dala gastrotuss. chcela by som že aké natierk im robite, lebo ja čo robim dávam cibuľu a vajco, do tvarohovej aj papriku a mlieko. a môže sardinky vo vlastnej štave? vobec neviem čo je dať na chleba. aj čo variť tak dufam že rýchlo do toho prídeme. ona ma časte infekty, inak sa nestažuje. dakujem
@sunny381 ja som to tiež kvôli odmietala,dcéra mala v apríli 5...sono nám robili,ale na gastre povedala MUDr,že to vôbec nie je smerodajné... Vysvetlila som malej čo by jej robili a súhlasila,že ide.. ale ktovie ako to bude tam keď jej to budú zavádzať.. má sľúbené všetko možné, ak to zvládne...u nás sú to tiež stále infekty, kašeľ, hlieny ...a ona sa aj sťažuje,že sa jej vracia jedlo do pusy 😏
@jajabajaja ked je dieta tak ano
@jaja26 ahoj, my máme tiež potvrdený reflux, nerobili nám PH metriu, ktorá je v tomto určite naj, ale robili PEP test zo slín, neinvázna metóda a pomerne presná, cca 5 ambulancií na SR to robí...a na základe PEP testu máme potvrdený reflux a diétu
Ahojte,prosim vas moze orgl lekar potvrdit reflux?Dakujem
@mibi41 ahoj, nám ho potvrdil ORL lekár
@lentil0805
@jaja26 nam robila ORL lekarka PEP test a vysiel pozitivny

Nemate niekto nahodou skusenost s negativnou reakciou na Helicid,.....malemu sa po 10 dnoch uzivania vysypala cela hlavika, tak som hned vysadila... dakujem