icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

lenkanr
30. okt 2018

Baby,s cim davate lokse a poradte co na mikulasa

martinabreza
8. nov 2018

Ahojte baby akurát som našla túto tému lebo je momentálne "in" u nás a ďakujem všetkým čo sem prispievate postupne to tu idem študovať

martinabreza
14. nov 2018

@lentil0805 prosím ťa mohla by si odfotiť tie knihy čo máš na to ger alebo napísať presný názov tiež by som si kúpila.

martinabreza
14. nov 2018

@lenkanr napíšeš presný názov skupiny na FB

lenkanr
14. nov 2018

@martinabreza Ochorenia zaludka a pazeraka, GERD deti a dospeli

misha666
19. nov 2018

Ahojte ...viete mi povedat ako sa to diagnostikuje u 3 rocneho dietata?
nechcem aby mu to roili sondou :(

monikaresovska
19. nov 2018

no dnes som aj ja objavila tuto skupinu, chcem sa opytat, akym vyšetrením zistili vašim detičkam reflux? Mám 5r syna, ktory je casto chory sopliky a kasel, na ORL ma podozrenie ze reflux, uz sme boli pred rokom na gastre, robili mu sono, reflux mu nepotvrdili, teraz nas poslali znovu...ci ma to vobec vyznam ist znovu na sono...

nika80
19. nov 2018

@misha666 našej to najskôr zistili na sone, potom sme boli v Šrobárovom ústave, tam jej robili 24 hodinovú PH metriu a nakoniec PEP test zo slín.

katkafazulka
19. nov 2018

No mne bolo povedané, že takto veľkým ďeťom už sonom nerobia, lebo sa málokedy ukáže. Mojej robili 24hod ph metriu a aj pep test zo slín, oba vyšli rovnako, ako hraničné hodnoty.

lenkanr
19. nov 2018

@misha666 u 3r sondou

lenkanr
19. nov 2018

@monikaresovska co viem sono nema takmer ziadnu vypovednu hodnotu

lenkanr
19. nov 2018

@nika80 naco jej robili pep test ked to mala potvrdene phmetriou?

monikaresovska
19. nov 2018

dakuejm vsetkym, normalne rozmyslam, ze zavolam tam a povime, ze chcem ine vysetrenie nie sono

nika80
19. nov 2018

@lenkanr pH metriou sa jej práveže nepotvrdil až z pep testu. Druhý rok ked sme išli do Srobarovho ústavu, tak jej robili už iba pep test.

monikaresovska
20. nov 2018

Dnes sme boli na imuno-alergo, vsetko ok, a bavila som sa s lekarom na temu reflux a sople a kasel...to sono sa mu vobec nepozdavalo, aby malemu robili, a s nejaky prestavkami sme stale na helicide a aj tak je chory...tak sa mu to nepozdava, ze by mal reflux....a aj to, ze okrem kasla a soplov nema ziadne ine problemy, nejake bolesti bruska,ja neviem drcanie,stavy alebo nieco...

katkafazulka
20. nov 2018

@monikaresovska moja nikdy nemala priznak refluxu ako kasel, bolave brusko, vracanie, grgania, kyselina... Ona mi stratila raz hlas a nevedela ho dostat naspat. A moja dr ze moze to byt priznak refluxu, co sa aj potvrdilo, aj ked len hranicne hodnoty.Preco potom davas helicid,ked nemas potvrdeny? Ja som malej nenasadila lieky, to je ta posledna moznost. Mame nastavenu stravu, cvicime na spevnenie pazerakoveho svalstva a drzime opatrenia ako nejest pred spanim ci vyvysena poloha. Skus pep test niekde, si zaplatis a uvidis. To len napluje a nemusis ho vysetrenim stresovat.

monikaresovska
20. nov 2018

@katkafazulka ten helicid nam dala na ORL hned ked mal maly prvykrat zapal stredneho ucha..boli sme aj pred rokom na gastre...a sono reflux nepotvrdil, dalej sme to neriesili...ale kedze zase sme casto chory, tak doktorka na ORL sa drzi toho ze to reflux ma...tak nas zase posiela na gastro...sme objednany na koniec januara...tak uvidime ako to tam dopadne, uz viem co sa mam pytat a tak...nedam sa len tak odbit.

monikaresovska
20. nov 2018

@katkafazulka a vlastne tym ze nam pred rokom reflux nebol potvrdeny nikto nam nevravel o nejakej diete, cviceniach alebo o inych nejakych metodach...clovek sa az takychto diskusii nieco dozvie

katkafazulka
20. nov 2018

@monikaresovska veru, lekar dnes poriadne neinformuje a len lieky natlaci. Treba sa poinformovat, dat spravit nejake vysetrenie a uvidi sa. Neviem ci ma zmysel davat helicid a nic viac pre reflux nerobit, je jasne ze potom nema zlepsenie, ak mu strava drazdi brusko.

ikika
22. nov 2018

@katkafazulka ahoj, prosim Ta, ake su to tie cviky na spevnenie pazerakoveho svalstva? Dala Ti to lekarka alebo ako si sa k nim dopatrala? Som netusila, ze nieco take existuje... 😕 Dakujem. 🙂

katkafazulka
22. nov 2018

@ikika ahoj, v srobarovom ustave to ucila fyzioterapeutka, plus dali papier ze mame cvicit, tak som s tym sla na detske rehabilitacie a tam nas ucili cviky. Ale su nejake aj tu niekde pofotene, co baby dali fotku. Musis pohladat, ja ich zial nemam uz v mobile.

vladka1828
22. nov 2018

Ahojte, vedeli by ste mi poradiť. Synovi cca pred rokom zistili reflux - ľahšiu formu. Mal aj predpísanú diétu, ktorú sme dodržiavali. Podarilo sa nám zistiť, že najväčšiu neplechu mu robia citrusy a hlavne džúsy.Po roku sme reflux dostali pod kontrolu. Teraz nám alergologička odporúčala dávať mu pred zimnou celaskon.....Po 3 dňoch podávania celaskonu začal zas tak sucho kašlať. Hrdlo zapálené nemá, len ten nepríjemný kašeľ + keď leží akoby stále prehltal (zrejme žalúd. šťavu). Rozmýšľam, že či môže ten celaskon naňho pôsobiť tak dráždivo? Stretli ste sa s tým u vašich detí? Ďakujem

janettelubomir
22. nov 2018

@vladka1828 ano celaskon robi stavu. Nedavajte ho. Je tam aj tak velmi mininalne vit.c.

monikaresovska
23. nov 2018

neviete asi povedat kto robi Pep testy zo slin v okoli presova popripade starej lubovne?

monikaresovska
23. nov 2018

@lentil0805 dakuejm, uz mam zistene, ze ano v Prešove robia, si zaplatime a bude

marsy05
24. nov 2018

@monikaresovska prosím ťa a kde v PO robia? Treba sa objednávať?

monikaresovska
24. nov 2018

@marsy05 v Prešove robia v Adle, ze sa vraj netreba objednat, vcera som pisala na ich fb stranku

marsy05
24. nov 2018

@monikaresovska poprosím ťa ak budete mať po vyšetrení dáš mi info ako to prebiehalo? Ďakujem

miniaturka19
28. nov 2018

Ahojte, vela ešte nemam nastudovane co mozeme a co nie ale take obilniny ako pšeno, pohanka? Mozu sa?