icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

monikaresovska
28. nov 2018

@marsy05 ahoj, boli sme vcera, v Adla, sestrička ti da taku skumavku, je tam nieco ako zuvacka a mas to rano na lacko pozuvat,poriadne a potom im to tam doniest...velmi mily boli...kedze berieme Helicid, ten musime vysadit aspon na tyzden a az potom to skusit...

marsy05
28. nov 2018

@monikaresovska ďakujem. Ideme 5.12 ideme na gastro a keď sa mi nebude výsledok páčiť tak tam zavolám aj ja. Len môj má 2,5roka tak neviem ako tu žuvačku požuje. Ale nejak to poriešim. Ďakujem ešte raz. Dúfam že budete mať dobré výsledky. Prajem všetko dobré.😀

nika80
28. nov 2018

@marsy05 my sme boli u nas v Prievidzi u plucnej doktorky a ta nám dala skúmavku a do nej mala dcéra naplut sliny a takto isto to robili aj v Šrobarovom ústave.

nataliaondrejkova
Odpoveď bola odstránená
cecilh
30. nov 2018

doktorka na gastro mi oznamila ze problemy ktore syn s usami ma (caste zapaly stredneho ucha, nefunkcna eustachova trubica - tlaky v usiach) su sposobene refluxom.
poslala nas na foniatriu do BA. na vysetrenie v narkoze. syn ma tri roky a dva mesiace, vobec nerozprava a nerozumie.
mate niekto s takymto vysetrenim skusenosti? vraj sa robi v narkoze.
sokovalo ma to ze moze to byt taka vazna komplikacia ze moze dostat bud nacuvaci pristroj alebo kochlearny aparat.
mate niekto takuto skusenost?
vdaka

janettelubomir
1. dec 2018

@cecilh dobry den. Skusenost s refluxom mam. Casty reflux sposobi zapal hoenych a dolnych dych ciest aj usi. Kyselina rozoziera mechanicky vsetko. Poskodi sluch, alergie, astmu. Caste zapaly a mech.poslkodzovanie hrtanu, hltanu, nosnych mandli......... sa dopracujete k roznym neskorsim diagnozam. Moj syn ma za sebou 23 laryng. Mal aj zapal usi no dolezite je po kazdej laryng..... dat vysetrit na krcnom nostek,uska.
Je to neskutocny kolobeh chodenia pi lekaroch.
Vsetkym MATKAM ktore dieta ma reflux necakajte zazraky liecba pomaha no pomaly treba matvelku trpezlivost.

jakli
1. dec 2018

@cecilh no tak my mame reflux od 3 mesiacov ano kazdy povie ze odide ale neodisiel, nikdy negrckal len ma kasel. Od 9 mesiaca do teraz ma 15 mediacov sme mali 6x zapal stredneho ucha neustaly kasel a tlak v usiach stale B krivky takze telutina neustale, ani on nerozprava vobec ale zase rozumie takze podla mna pocuje aspon trosku. Som rada ze konecne sme sa dopracovali na operaciu po 6 raze zapalu vraj u deti normalne ale teda neviem ci v ramci jedneho polroka - vyber mandli a trubicky do usiek aby mu to mohlo tade vytiect ta tekutina a aby tam bol otvor ked sa to tam znova nakopi a presne na toto nas upozornila doktorka ze tie krivky ploche su problem a moze to dost az ku strate sluchu ze cim skor tym lepsie to riesit

mija5252
4. dec 2018

ahojte babule... Vrátili sme sa zo Srobárovho ústavu s hodnotami Pep testu 300... Je tu prosím niekto kto má napríklad album kde sú recepty s fotkami jedál čo variť? v rátane pomazánok, hlavných jedál aj polievok... ako prvé začínam sa učiť kváskovať chlebík ale vysvetliť tej malej 5 ročnej hlavičke že nemôže tooooľko veci čo ľúbila je veľmi ťažké... dakujem

marsy05
7. dec 2018

@mija5252 môžem sa ťa spýtať aké lieky ste dostali? Dakujem

monikaresovska
7. dec 2018

@marsy05 ahoj, chcem sa len opytat ako ste pochodili, my sme vcera boli odniest tu vzorku a dnes uz boli vysledky...zial pozitivne

marsy05
7. dec 2018

@monikaresovska no mi sme boli zatiaľ len na gastro tu v Bj. Už pri ultrazvuku na lacno mi dr.povedala že má malý kardiu(- ten zvierač) na žalúdku otvorený. Takže nebolo pochýb že bude mať reflex po vypití tekutiny. Ale ja som to aj tušila ,pretože starší syn (teraz už 18 r.)mal reflex,takže príznaky som poznala. Dala nám 1/2tab.pred spaním famosan . Berie len 2 dni, tak neviem posúdiť či mu pomáha. Malého kojím ešte a možno aj preto má ten reflex, pretože v noci si vyžaduje veľmi často piť. Ale snažím sa to spolu s manželom nejako odnaucit. Samozrejme držíme diétu. Dr mi povedala že od januára bude aj ona vykonávať ten pep test . Ale ani ona ani ja nemáme pochýb že reflex má. A vám sa zdá že ten helicid pomáha? Myslela som si že aj n napíše helicid ale ona že ten famosan má menej nežiadúcich účinkov a má s ním dobre skúsenosti. Tak dávam jej pár týždňov a ak sa to nezlepší idem s ním do po k olexovej. Uvidíme.

monikaresovska
7. dec 2018

@marsy05 praveže mne sa zdalo že ten helicid nema žiadne ucinky, lebo mi mame iba take priznaky, ze sme casto chory...tak aj ked bral helicid aj tak sme ochoreli...pep test mame urobeny...ale k olexovej sme objednany az na koniec januara...tak uvidime dovtedy, že čo a ako, zatial nam nikto viac k tomu nevravel, ze dieta a pod....len čo tu človek čita

mija5252
7. dec 2018

@marsy05 mame gastrotus 2x denne po obede a po veceri

lenkanr
7. dec 2018

Baby,boli ste niektora s detmi na ph metrii a vysla vam pozitivne napriek tomu ze dieta tych 24hod nic nepilo a nejedli?

marsy05
7. dec 2018

@monikaresovska toto som našla na internete. Tak mrkni či sa ti to zíde.

marsy05
7. dec 2018

@mija5252 ďakujem.

alaben
21. jan 2019

@prchalka přečetla jsem si Váš příběh od začátku až do konce, vím, že už sem dlouho nechodíte, ale řeším teď podobný problém u čtyřletého syna, i když ne úplně stejný. Když byl malé miminko, hodně ublinkával, měl Omeprazol sirup, po roce se to spravilo a až dosud neměl žádný problém, nemocný byl minimálně. Loni ale začal špatně spát, dýchat jen pusou, dostali jsme doporučení odstranit nosní mandli, byli jsme tam před týdnem, ale žádná změna, spánek spíš horší a hlavně syn většinu noci hluboce polyká, přes den hodně slintá, asi jak se mu vrací ty šťávy do žaludku. Taky se v noci často budí, cestuje po posteli, přesně jako vaše dcera, ráno má kyselo v puse. Četla jsem, že u vás to bylo neurologické? Co jste na to dostali za léky? Nebo to bylo tím, že dceři bylo v noci těžko? A jak můžu synovi na na noc pomoci? Před spaním nejí, nepije, dávám Gastrotuss sirup, ale zabere to tak na hodinu. Pokud si to přečtete, díky za odpověď.

casperka1980
27. jan 2019

Ahojte, je tu na MK aj nejaka skupina ktorá sa venuje tomuto problému?

casperka1980
28. jan 2019

Žienk, olej sa dáva až po uvareného jedla, ale aký olej používate?

martinabreza
28. jan 2019

@casperka1980 áno olej alebo maslo sa dáva do uvareného ,ja osobne aký mám taký dám.

casperka1980
28. jan 2019

@martinabreza ďakujem a maslo klasiku alebo rámu? A máš aj nejaké rcpty?

monikaresovska
28. jan 2019

Mamičky chcem sa opytat, ako vam diagnostikovali reflux? Lebo sme si dali urobit PEP test, ten nam vysiel pozitivny, avsak ked sme boli na gastre...tak doktorka,nic nevidela,nepotvrdila, aj o PEP teste nam povedala,ze to nie je jednoznacne + sme brali helicid dost dlho a nejake vysledky sme nemali......len zase nemame nejake specialne priznaky refluxu...len sme casto chory...(sople,kasel)...ked som jej spomenula,ze by sli do smokovca niekedy...tak mi povedala,ze si mame dat robit PH metriu....

martinabreza
28. jan 2019

@casperka1980 maslo kupujem len obyčajné 82percentne iné nie
No a recepty je to ťažké ale dnes máme zemiaková kaša a mäsko kuracie len osolené nakrájané na kúsky a v alobale upečené vo vlastnej šťave.

lenkanr
28. jan 2019

@casperka1980 ja som zalozila naa fb.,ale zvacsa tamdieta prispievam len ja :(

martinabreza
28. jan 2019

@lenkanr na FB je jedna skupina v tej som a veru tiež bieda možno je to aj tá istá

martinabreza
29. jan 2019

@lenkanr francúzske zemiaky
Uvarené zemiaky očistíme , pokrájame pridáme hydinovu salámu nakrájanú osolíme premiešame a zalejeme nizkotucnou smotanou v ktorej sme vajíčka rozslahali dáme zapiecť a podávame.

casperka1980
31. jan 2019

Brokolicová polievka s haluškami a druhé jedlo palacinky

martinabreza
31. jan 2019

mrkvová polievka s haluškami
Očistíme a nastrúhame mrkvu petržlen zeler opražíme v hrnci pridáme soľ alebo vegetu zalejeme vodou a povaríme pridáme halušky múka a voda keď je všetko hotové pridáme maslo a máme hotovo.

casperka1980
15. feb 2019

Karfiolova polievka, zemiakova kasa + fasurky pecene v rure

alenky
24. feb 2019

Zieny syn 2r5mes.ma potvrdeny reflux. Lieky nemame, nakolko to vraj nie je taka hodnota, aby musel brat lieky. Cakame za vysledkami z krvi ci nie je alergicky na niektore potraviny. Ale co ma velmi trapi je kasel ked lahne, ci uz poobede alebo vecer dokonca aj v noci nespime. Snazim sa mu pred spankom uz tekute neponukat ale velmi to nepomaha. Je chraplavy, chrci chrape, odkasliava. Mame ist aj na plucne vysetrenie? Hlavku ma stale dvihnutu riadim sa podla doktorky ale nevidim zlepsenie