icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

jakli
6. apr 2019

@alenky prosim ta a na tu astmu ti robili na alergo testy? Aj my sme konecne objednani, a samozrejme to mame len z refluxu ale pri kazdej namahe, behani smiati je to nieco neskutocne a v noci ani nehovorim on dakaze kasla aj 3 hodiny vkuse. A najviac ma to metie ze 3 mesiace uplne pohoda zdravy clovek ani kasel nic a potom faza mesiac ze uplne kasle nonstop az do vracania ho napina. A mame aj ph metriou potvrdeny reflux ale uplne ze nic o jednu hodnotu ako je normal vo srobarovom sa vyjadrili ze je to reflux u nas ze to je minimum ue to ani nemusi byt tak akoze vobec neviem, ktory smerom.

lenkanr
6. apr 2019

@alenky ja zistujem ze nasej vadia aj zemiaky a surova zelenina.daosin neni ziadny zazrak,nemusi ti bytto luto ze mu ho nevies podat

alenky
6. apr 2019

@jakli astmu zistovala len na zaklade mojho opisu, kedy kasle, ako kasle, v akom intervale a po akej namahe. Mame to rovnako ako vy,potvrdeny reflux, ale v norme bez liecby nastastie pomaha aerius a ventolin podavam uz len akutne ked nevie zastavit kasel najme v noci. Ja som vylucila uplne mlieko a nastalo zlepsenie po par mesiacoch hlavne s tym kaslom. Z krvi mu zistili oslabenu imunitu nato berie bronchovaxom, dalej histaminovu intoleranciu to sa riesi len dietou a ako posledne na gastre alergiu na kravske mlieko. Pride mi to ako bludny kruh, najhorsi je kasel, hlieny, nekonecne atb a ekzem. Dufam, ze sa z toho vysekame a vyrastie z toho. Co uz, zereme chemiu ako mozem byt zdravi.
@lenkanr ano mas pravdu. Na gastre nam ho lekarka naopak neodporucala. Ale na imunoalergo ano

mija5252
6. apr 2019

Babule mam take otazky... 1. mlieko, jogurty aj smotanu davate vsetko nizkotucne? 2. Varite vsetko bez tuku a len na konci date? Alebo normalne osmahnete masko na oleji? 3. Sirupova voda sa moze?
Dakujem krasne za odpovede 😘😘😘

jakli
7. apr 2019

@alenky no my aspon to mlieko vyzera ze mozeme, ani z krvi ani 3 tyzdnove vylucenie nam nepotvrdilo. My sice nemame ekzem ale zapal stredneho ucha kazdy mesiac takze kazdy mesiac ant. Dostali sme trubicky do usi a mandle prec vyzeralo ze uz ide byt dobre ale presli 2 mesiace a mame to zas ale nasa liecba spociva len v helicide a to nam zabere vzdy az po 2 tyzdnoch tak sa este trapime, no som zvedava na alergo.

lenkanr
8. apr 2019

@mija5252 nizkotucne ale nie casto. ja varim bez tuku. sirup urcite nie

mija5252
8. apr 2019

@lenkanr dakujem 😘 a este na chlebik nizkotucnu floru namiesto masla? A na pitie rajec ochuteny? Lebo ona mi tu cistu vodu nechce 😏

lenkanr
8. apr 2019

@mija5252 ja by som nedavala nic ochutene. na chleba ti neviem povedat, my sme vyradili vsetok lepok a kvasnice aj kvasok nerobil dobre.

nika665
7. máj 2019

Ahojte,dievcata mame potvrdený reflux a dostali sme costi a famotidin mame tri roky,prosim vas toho famotidinu sa nemusim bat?nic mi k tomu nebolo povedane lebo dr sa ponahlala na oddelenie 😏

silesias
16. aug 2019

@nika665 ahoj, môj synček tri roky, včera zistený reflux 4 stupeň. Lieky že sa až dr v októbri, zatiaľ máme držať diétu, vy dodržiavate?

marsy05
16. aug 2019

@silesias dieta je základ. Lieky sú až druhoradé. Bez diéty sú lieky nanič.

silesias
16. aug 2019

@marsy05 áno toho som si plne vedomá. Ja len že neviem aké dostaneme.

silesias
16. aug 2019

@marsy05 pýtala som sa na diétu nie na lieky.

marsy05
16. aug 2019

@silesias ja som pochopila , že si sa pýtala na diétu. Ak bude držať diétu tak mu možno nebudú treba ani lieky, poprípade nejaký gastotus sirup len. Môj syn má tiež 3 roky, má silný reflex, taký že žalúdok sa mu vôbec nezatváral ani na lacno. Tak mu dr. Dala famosan 1/2tablety večer. Ale základ je dieta. Keď ju drží, je bez kašľa . Ak ju poruší, tak ani lieky nezaberajú a kašle, poprípade v noci prehĺta.

silesias
16. aug 2019

@marsy05 no môj je momentálne ( ako dostal spreje na inhalovanie ) úplne bez kašľa ale pravda je že v tej dobe som zacala kvaskovat.
Mne je akurát divné, že do teraz nik nič ani nespomenul a zrazu reflux 4°?
Okrem toho má iné problémy ( vyvinove ) preto musí byť zaradený do škôlky.

lentil0805
17. aug 2019

@silesias ahoj, my sme tuším v januárovkách spolu, môj má tiež 4 r a zistený reflux pred rokom a pol, bol aj na liekoch, nezaberali vôbec, najväčší úspeh je diéta, tou sa to dá pekne udržať

silesias
17. aug 2019

@lentil0805 ahoj, prosím ťa a stále ste na diéte? Ako riešiš škôlku? Už som dnes začala s diétou, tak som zvedavá. Zatiaľ ani nekasle nič s dr som ešte nebola vôbec neviem či robia aj po čase znova test či sa to upravuje či ako? Ďakujem krásne.
Áno z januaroviek 😂

casperka1980
17. sep 2019

Zienky, budem rada, ak sa niektorá pridate a rzz za cas napisete jedalnicek, co ste mali na obed..
My este len s dietkou zaciname.. tak budem rada, ak si navzajom poradime..
Včera: klasika vyvar s cestovinou
Zemiakové pirohy
Dnes: brokolicova polievka s haluskami
Tarhoňa cestovina + kuracie prsia na prirodno

silesias
17. sep 2019

@casperka1980 Jogurtove dolky, cuketove placky, cuketový prívarok, Kapustová polievka, dusená kapusta s pečenými vykostenymi stehnami. Halušky s bryndzou - bez slaninky.
Polievky robím kalerabovu, zelerovu, mrkvovu, hraskovu, karfiolovu, brokolicovu. Mäska na prírodno obmienam zeleninu vo výpeku. Perkelt. Obrátené rezne dusené. Nieje to až také hrozne možností je kvantum.

casperka1980
17. sep 2019

@silesias dakujem pekne za inspiráciu..

casperka1980
19. sep 2019

Karfiolovo mrkvová polievka zahustená s krupicou
A francúzske zemiaky..

silesias
19. sep 2019

Vajíčková polievka s cestovinou a stehná bez kosti a kože s ryžou a kukuricou.
Na večeru bude krupicova kaša.

casperka1980
20. sep 2019

@silesias ako robíš vajičkovú?

silesias
20. sep 2019

@casperka1980 Na sucho trošku oprazim rascu ( niekedy aj cibuľku - nie vždy tiež sa snažím cibuľke vyhnúť ) potom oprazim trosku múku a zalejem vodou. Dávam aj malú štipku červenej papriky. A potom klasika sol a vegeta a do horúceho vajíčko ( dávam vždy viac máme radi hustejšiu ) keď nedávam cibuľku väčšinou dám bujón ( kupujem ten natur ten sa môže - ono bez zaprasky je všetko také jalové a ten bujonik tomu dodá chuť. Do teraz som bujóny nikdy nepoužívala )

lenkanr
20. sep 2019

Baby,vam hento vsetko deti toleruju?ja uz som na prasky,mne decka vobec netoleruju lepok ani mlieko,vajco raz do tyzdna,brokolica,karfiol katastrofa,ani zemiaky... Maju aj vase deti.zhordeny stav akonahle sa ochladi?tento tyzden ako nastala zmena pocasia zase kasel,v noci pocujem ako zakasle a preglga grcanicku.

silesias
20. sep 2019

@lenkanr Moj nič nepreglga, ja by som ani nepovedala že má reflux ale časté zápaly dych ciest a astma je ževraj z toho. Môj bol koniec augusta čistý bez diéty, liekov aj kašľa ale v septembri nastúpil do škôlky a už to prišlo. Aj so soplamy, myslím že klasické prechladnutie. Uvidime či to prejde.

lenkanr
21. sep 2019

@silesias a astmu mu diagnostikovali n zaklade spirometrie?

lenkanr
21. sep 2019

@silesias a reflux na zaklade pep testu alebo phmetrie?

lentil0805
21. sep 2019

@silesias v skolke co papa? ja som mojmu rok varila a nosila do skolky, teraz papa v skolke, v pondelok mu robia pep test

silesias
21. sep 2019

@lenkanr My chodíme ambulantne do Šrobárovho ústavu na alergologiu/imunologiu a tam mu dr na základe nášho rozhovoru a popocuvsla ho a prezrela dala hneď chronicky zápal hrtana a nosa a bronchialnu astmu. Tam nám robili aj test na reflux dali mu vypiť kontrastnu látku a pozorovali cez rtg a povedali že má štvrtý stupeň. Brali mu aj krv a stery z úst a z nosa a to nám výsledky povedia v októbri keď pôjdeme na kontrolu. Nemáme ešte ani lieky na reflux dali nám len dodržiavať diétu. Uvidím teraz v októbri ako vydu testy. Brali mu asi 5ampuliek krvy tak som zvedavá.
Ale hneď dostal spreje na inhalovanie ( kortikoidy )