icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

silesias
21. sep 2019

@lentil0805 Nosím mu do skolky. Uvidím čo povie dr v októbri ale ja nevidím rozdiel keď je na diéte a ked nie. On má také obdobie že nekasle vôbec aj keď na diéte nieje a neberie ani spreje.
Teraz je už týždeň doma tak je to jednoduchšie. Ale popravde chystanie a nosenie jedla je o hubu. No ak má pomôcť musíme vydržať.

lentil0805
21. sep 2019

@silesias veru o hubu je to, ja uz budem nastupovat do prace a to si vobec neviem predstavit, uvidim ako mu to v pondelok vyjde, nam dieta pomohla, kaslal vkuse, po mesiaci prisnej diety to preslo, potom bol este rok na diete, teraz papa vsetko, ale neviem ako vyjde ten pep test

silesias
21. sep 2019

@lentil0805 Tak držím moc palce. Môj nemá vkuse kašeľ len ma časté zápaly dýchacích ciest preto sa mi ťažko odhaduje čo mu robí alebo nerobí zle.
Potom napíš ako vám to dopadlo. Super že po roku už jete všetko, dúfam že aj my tak budeme.

silesias
21. sep 2019

@lentil0805 Ten pep test je ten zo slín?

lentil0805
21. sep 2019

@silesias ano zo slin

lenkanr
21. sep 2019

@alenky mliecne su cista galiba aj u nas..tiez maju histaminovu intoleranciu,kazda mi reaguje na ine jedla....nemas pocit ze aj histamin sposobuje kasel?kolko ma rokov maly?

lenkanr
21. sep 2019

@silesias no to iste aj u nas.v auguste moze zjest aj slaninu a len trosku oddrhne po nej a v septembri keby jej ju dam tak skonci so.zapalom priedusiek na atb

lenkanr
21. sep 2019

@jakli a histamin?

lenkanr
21. sep 2019

@lenkanr aj my ale nepomohlo to...mas nejaky recept na bezlepkovy chlieb bez kvasnic?

alenky
21. sep 2019

@lenkanr ma 3roky, ano histamin mojmu synovi sposobuje dychavicnost aj kasel, takisto kycanie mozno aj opuch nosa, ma ho hlavne rano aj vecer zapchaty aj ked nie je chory.myslela som,ze je to z refluxu ale skor z hit. Ake maju hodnoty tvoje deti? Moj ma 5.30 🥺

jakli
21. sep 2019

@lenkanr ako sa zistuje? Robili mu vsetko mozne a nikto nespomenul nic z Hit

silesias
21. sep 2019

@jakli Základom ger diety je vylúčenie histaminu. Neviem či sa robia na to testy alebo skôr matka príde na to ktoré potraviny robia deťom zle.

lenkanr
23. sep 2019

@alenky starsia mala okolo 3mladsia 6 aj hodnotu aj funkciu

lenkanr
23. sep 2019

@jakli lebo vela lekarov hit neuznava..ja som to riesila.z.vlastnej iniciativy

lenkanr
23. sep 2019

@silesias ano len kazdy je inak citlivy voci histaminu...mladsia mi neznese len vysokohistam.potraviny ako kefir,kapusta,slanina,susene ovocie a pod.,co je ok,viem jej nadstavit jedanik aj bez tychto potravin ale starsia mi netoleruje ani zemiaky,zeleninu,banany,jablka,lepok,mlieko atd

jakli
23. sep 2019

@lenkanr my sme boli v srobarovom a tam to riesili celkom dost, ale nam iba o gerku vraveli

lenkanr
9. okt 2019

Baby,po akom.case sa u vasich deti prejavi kasel po tom.co zjedia nieco.co im nerobi dobre?dost som v poslednom case zmatena...napr po mliecnych produktoch sa mi rozkasle hned ale zas mam pocit ze po urcitych(napr soj.jogurt,parky) az po niekolkych hodinach.

amra24
10. okt 2019

Mamky ktorých deťmi majú reflux. Boli ste v Dolnom smokovci? Robili deťom PH metriu? Alebo robia tak diagnostiku aj zo slín? S tou sondou cez nos ho nechcem trápiť (ani ja by som si to nedala).

adriannasvk
10. okt 2019

@amra24 najskor robia peptest zo slin,ak by bol vysledok negativny ale dieta ma priznaky refluxu,ponuknu ph metriu. Ale mozes odmietnut. Mojmu nevysiel peptest ale priznaky mal tak ma dietu na reflux a je to lepsie.

silesias
11. okt 2019

@lenkanr Môj zjedol prívarok z červenej fazule začal kašľať po pár hodinách. Potom ho zjedol na druhý deň a to už drhne riadne. Dnes už aj soplik ( včera prísna diéta i tak predrhol celú noc ) som zvedavá kedy to prejde a či to z toho či to už dáky vírus zo škôlky.

lenkanr
11. okt 2019

@silesias a on ma tiez ako priznak refluxu oddrhanie?ma aj problem s histaminom?

silesias
11. okt 2019

@lenkanr On má časté zápaly dýchacích ciest a laryngitidy teraz bol dva týždne bez kašľa tak predpokladám že to z toho

lenkanr
12. okt 2019

@silesias u nas je to presne ako pises ty.na diete je.uz vyse roka a ziadna zmena.myslim ze problem bude inde..

lenkanr
12. okt 2019

Ja som nemohla nastupit do prace,mam dve deti s refluxom,hit a sibom.varim 3x za den vsetko cerstve a nosim do skolky

silesias
12. okt 2019

@lenkanr Ja som tiež na predlzenom rodicakom. Dve deti na striedačku pod chvíľkou doma - hrôza. A vy ste na histaminovej či ger diéte?

silesias
12. okt 2019

@lenkanr Ja som teraz nasadila prísnu ger diétu a všetky možné lieky 😂 dnes už nekasle a zhustol soplik tak uvidím zajtra.

lentil0805
12. okt 2019

@silesias pls. ake diagnozy mal maly a schvalili predlzeny rodicak? dakujem

silesias
12. okt 2019

@lentil0805 No my nemáme kvôli častým chorobám. Môj mal iné dg týkajúce sa vyvinu.

lenkanr
12. okt 2019

@silesias a co davas na kasel?lebo mne sa zda ze po vsetkych liekoch na kasel kaslu decka este viac

lenkanr
12. okt 2019

@lentil0805 na mladsiu mi neschvalili(ger,hit,mava caste riedke stolice ) bola som par mesiacov uplne bez penazi kym mi schvalili na starsiu (gerd) a ona mava caste zapaly dych.ciest. inak odkial ste?kde chodite ku gastrosom?