Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?
Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem
@silesias veru o hubu je to, ja uz budem nastupovat do prace a to si vobec neviem predstavit, uvidim ako mu to v pondelok vyjde, nam dieta pomohla, kaslal vkuse, po mesiaci prisnej diety to preslo, potom bol este rok na diete, teraz papa vsetko, ale neviem ako vyjde ten pep test
@lentil0805 Tak držím moc palce. Môj nemá vkuse kašeľ len ma časté zápaly dýchacích ciest preto sa mi ťažko odhaduje čo mu robí alebo nerobí zle.
Potom napíš ako vám to dopadlo. Super že po roku už jete všetko, dúfam že aj my tak budeme.
@lentil0805 Ten pep test je ten zo slín?
@silesias ano zo slin
@silesias ano len kazdy je inak citlivy voci histaminu...mladsia mi neznese len vysokohistam.potraviny ako kefir,kapusta,slanina,susene ovocie a pod.,co je ok,viem jej nadstavit jedanik aj bez tychto potravin ale starsia mi netoleruje ani zemiaky,zeleninu,banany,jablka,lepok,mlieko atd
Baby,po akom.case sa u vasich deti prejavi kasel po tom.co zjedia nieco.co im nerobi dobre?dost som v poslednom case zmatena...napr po mliecnych produktoch sa mi rozkasle hned ale zas mam pocit ze po urcitych(napr soj.jogurt,parky) az po niekolkych hodinach.
Mamky ktorých deťmi majú reflux. Boli ste v Dolnom smokovci? Robili deťom PH metriu? Alebo robia tak diagnostiku aj zo slín? S tou sondou cez nos ho nechcem trápiť (ani ja by som si to nedala).
@amra24 najskor robia peptest zo slin,ak by bol vysledok negativny ale dieta ma priznaky refluxu,ponuknu ph metriu. Ale mozes odmietnut. Mojmu nevysiel peptest ale priznaky mal tak ma dietu na reflux a je to lepsie.
Ja som nemohla nastupit do prace,mam dve deti s refluxom,hit a sibom.varim 3x za den vsetko cerstve a nosim do skolky
@silesias pls. ake diagnozy mal maly a schvalili predlzeny rodicak? dakujem
@lentil0805 No my nemáme kvôli častým chorobám. Môj mal iné dg týkajúce sa vyvinu.
@lentil0805 na mladsiu mi neschvalili(ger,hit,mava caste riedke stolice ) bola som par mesiacov uplne bez penazi kym mi schvalili na starsiu (gerd) a ona mava caste zapaly dych.ciest. inak odkial ste?kde chodite ku gastrosom?

@lentil0805 Nosím mu do skolky. Uvidím čo povie dr v októbri ale ja nevidím rozdiel keď je na diéte a ked nie. On má také obdobie že nekasle vôbec aj keď na diéte nieje a neberie ani spreje.
Teraz je už týždeň doma tak je to jednoduchšie. Ale popravde chystanie a nosenie jedla je o hubu. No ak má pomôcť musíme vydržať.