Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?
Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem
@zuzulikmichalik no my sme mali 3 diéty dokopy, teda viem o čom hovoríš, človek sa naučí, zabehne, potom to už ide, ale začiatok je ťažký, kým si nájdeš vhodné potraviny.
@alami ake ste mali diety vy?
@alami ake ste mali diety vy?
@zuzulikmichalik alergiu na mlieko, na sóju (sójová múka je všade, to človek takto ani netuší a rovnako sójový lecitín a jemu stačilo trochu lecitínu a bol vyhádzaný komplet) + k tomu GER
@zuzulikmichalik skus ako tuk zaradit radsej vajicko. je nabyte mnozstvom mikrozivin, idealne domace od sliepky, ktora je chovana vonku a zobka travu, papa cerviky. taketo vajicko mu zabezpeci neskustocnu skalu zivin. Mne tiez mala oddrhala nonstop. vsetko sa da doplnit zo stravy, z vyvarov, kvalitneho masa - nesla by som do extremnych nizkohistaminovych diet nakolko jej budu chybat takto potrebne ziviny. treba si pisat dennik a reakcie na jedlo. takto zistis co jej vadi. Olivovy napr moje deti nemozu vobec, ani kvapky.
@lenkanr preco nie olivovy olej? A syn ma alergiu na vajce dcera intoleranciu...
@zuzulikmichalik aj na zltko?
@lenkanr na zltko nie, ale vzdy je to zlzko kntaminovane tym a reakcia ta ista...
@zuzulikmichalik co je kontaminove zltkom? zltko vies pekne od bielka oddelit
Ahojte baby. Prosim ako sa u vašich detí prejavoval reflux? Ďakujem
@lessiie u nas to bol iba kasel, nonstop, 5m vkuse kaslal kym sa zistilo, ze reflux
@lentil0805 áno aj naša iba kašle.. A tiež už to je možno aj od leta.. Možno aj skôr.. A ako ste na tom teraz? A kaslal aj v noci?
@lessiie moja najstaršia takmer 18rocna dcéra, keď mala cca 6rokov. Veľmi veľa kaslala cca rok cez deň a hlavne pred zaspávanim. Vybrali sme x receptov, x rád starých báb, dieťa stále drhlo, nič jej vtedy nezistili ( no vtedy o hit alebo refluxe sa ani nechyrovalo ) prešlo jej to samé z ničoho nič. Ako začala kašľať tak prestala.
@lessiie áno aj v noci, teraz sme na tom perfektne, on kašliaval veľa keď do toho chytil sople tak to bolo nonstop, ja som už nevedela ani normálne žiť, stále som ho počula kašľať, v noci vždy okolo polnoci aj hodinu vkuse, niekedy len pol hodinu, keď mal dobré stavy tak len odŕhal cez deň raz za čas, ale vždy do pár dní prišiel zase ten nonstop kašeľ a boli sme v jednom kolotoči
@lentil0805 ďakujem pekne za odpoveď. Nasa mala v noci nekasle.. 🤷♀️ Ja už neviem čo

@lenkanr pridala som sa este rano, aleakosi este stale cakam na schvalenie ziadosti :(