icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

zuzulikmichalik
6. nov 2020

@lenkanr pridala som sa este rano, aleakosi este stale cakam na schvalenie ziadosti :(

alami
6. nov 2020

@zuzulikmichalik no my sme mali 3 diéty dokopy, teda viem o čom hovoríš, človek sa naučí, zabehne, potom to už ide, ale začiatok je ťažký, kým si nájdeš vhodné potraviny.

zuzulikmichalik
6. nov 2020

@alami ake ste mali diety vy?

zuzulikmichalik
6. nov 2020

@alami ake ste mali diety vy?

alami
6. nov 2020

@zuzulikmichalik alergiu na mlieko, na sóju (sójová múka je všade, to človek takto ani netuší a rovnako sójový lecitín a jemu stačilo trochu lecitínu a bol vyhádzaný komplet) + k tomu GER

lenkanr
7. nov 2020

@zuzulikmichalik skus ako tuk zaradit radsej vajicko. je nabyte mnozstvom mikrozivin, idealne domace od sliepky, ktora je chovana vonku a zobka travu, papa cerviky. taketo vajicko mu zabezpeci neskustocnu skalu zivin. Mne tiez mala oddrhala nonstop. vsetko sa da doplnit zo stravy, z vyvarov, kvalitneho masa - nesla by som do extremnych nizkohistaminovych diet nakolko jej budu chybat takto potrebne ziviny. treba si pisat dennik a reakcie na jedlo. takto zistis co jej vadi. Olivovy napr moje deti nemozu vobec, ani kvapky.

zuzulikmichalik
7. nov 2020

@lenkanr preco nie olivovy olej? A syn ma alergiu na vajce dcera intoleranciu...

lenkanr
7. nov 2020

@zuzulikmichalik aj na zltko?

zuzulikmichalik
8. nov 2020

@lenkanr na zltko nie, ale vzdy je to zlzko kntaminovane tym a reakcia ta ista...

lenkanr
8. nov 2020

@zuzulikmichalik co je kontaminove zltkom? zltko vies pekne od bielka oddelit

lessiie
12. nov 2020

Ahojte baby. Prosim ako sa u vašich detí prejavoval reflux? Ďakujem

silesias
13. nov 2020

@lessiie laringitidy, astma, časté zapáli dýchacích ciest a priedušiek. Dieťa bolo nonstop choré a usoplene.

lessiie
13. nov 2020

@silesias ďakujem. Nič z toho nemáme.. Ale dcéra 6 rocna nám už dlhšiu dobu kašle 🤷‍♀️ zisťujeme príčinu asi všade

silesias
13. nov 2020

@lessiie môže byť odrhanie, nočné budenie sa, v noci si pýta piť. Alebo počujete ako počas spánku prelika, ono príznaky v je mnoho. My osobne sme mali časté zápaly dýchacích ciest a astmu

silesias
13. nov 2020

@lessiie inak začalo sa teraz kúriť, môj brat vždy odrhal zo suchého vzduchu.

lessiie
13. nov 2020

@silesias ďakujem. Uvidíme co nám povedia na plucnom a potom asi to gastro 🤷‍♀️🙄 na alergo nemá nič

silesias
13. nov 2020

@lessiie nás ohľadom refluxu vyšetrovali na alergologii. Tiež môj syn nemá absolútne žiadne alergie. Pritom vyslovene alergické reakcie na jedlo ( teraz mu zistili hit, keď sme sa zbavili refluxu )

lessiie
13. nov 2020

@silesias hit ma ona hraničné ale ze to neriešia lebo to ma dnes každý.. 🤷‍♀️

lentil0805
13. nov 2020

@lessiie u nas to bol iba kasel, nonstop, 5m vkuse kaslal kym sa zistilo, ze reflux

lessiie
13. nov 2020

@lentil0805 áno aj naša iba kašle.. A tiež už to je možno aj od leta.. Možno aj skôr.. A ako ste na tom teraz? A kaslal aj v noci?

silesias
13. nov 2020

@lessiie deti s refluxom kašlu a v noci.lebo ich dráždi. U nás diéta veľmi zabrala. Najprv úplne striktná, keď bolo dobré začali sme skúšať nevhodné potraviny a zistili sme čo robí zle. Tomu sa doteraz vyhýbame radšej.

silesias
13. nov 2020

@lessiie hej hit je momentálne hit 😂
No my hit máme lebo malému nevhodné potraviny vyvolávajú astmaticke záchvaty a alergické prejavy.

lessiie
13. nov 2020

@silesias no lenže naša v noci nezakasle vôbec 🙄🤷‍♀️ tak ja už neviem teda

silesias
13. nov 2020

@lessiie moja najstaršia takmer 18rocna dcéra, keď mala cca 6rokov. Veľmi veľa kaslala cca rok cez deň a hlavne pred zaspávanim. Vybrali sme x receptov, x rád starých báb, dieťa stále drhlo, nič jej vtedy nezistili ( no vtedy o hit alebo refluxe sa ani nechyrovalo ) prešlo jej to samé z ničoho nič. Ako začala kašľať tak prestala.

silesias
13. nov 2020

@lessiie skúste pep test, skúste dr ak na nič neprídu môže to byť naozaj suchý vzduch, listie von, môže to byť x iných veci. Možno kým prídete na to čím to je aj prestane.
Držím palce nech prídete na príčinu a nech to čo najskôr prejde.

lessiie
13. nov 2020

@silesias a co je prosím pep test? Ešte som o tom nepočula.. Ďakujeme pekne dúfam ze to už prejde čoskoro

silesias
14. nov 2020

@lessiie to robia zo slín, zisťujú deťom reflux, nášmu ale robili pod RTG po vypití kontrastnej látky. Každý dr asi robí inak. Ale dosť tu žienky spomínajú že im zistili reflux na základe pep testu.

lessiie
14. nov 2020

@silesias ďakujem už som vygooglila...

lentil0805
14. nov 2020

@lessiie áno aj v noci, teraz sme na tom perfektne, on kašliaval veľa keď do toho chytil sople tak to bolo nonstop, ja som už nevedela ani normálne žiť, stále som ho počula kašľať, v noci vždy okolo polnoci aj hodinu vkuse, niekedy len pol hodinu, keď mal dobré stavy tak len odŕhal cez deň raz za čas, ale vždy do pár dní prišiel zase ten nonstop kašeľ a boli sme v jednom kolotoči

lessiie
14. nov 2020

@lentil0805 ďakujem pekne za odpoveď. Nasa mala v noci nekasle.. 🤷‍♀️ Ja už neviem čo