Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?
Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem
@katecameron pivo je zásaditá tekutina, snižuje kyselost vžaludku. Na druhou stranu je bublinkaté, takže asi nebude nejlepší vypít ho půl litru na ex 😀. Dr. mému manželovi doporučil 12°Plzeň na ledviny, načež se má na co vymlouvat 😀.
@alami - napodobne. pred cca 3 tyzdnami mi brali krv, tak sama som zvedava na svoje vysledky, ze co ta strava urobila 😅
hadam, nebude nejaky problem, ak tu dam tie cviky. ospravedlnte mierne zaspinenie, ale papier sa pouziva.
tak asi to supnem aj do svojho albumu, hadam mi to odtial nevyhodia
@saskarisko Aj ja dakujem za privitanie 🙂
@alami Ake dychove cvicenia? Nenasla si na nete niekde presne popisane?
@saskarisko moj maly ma ist v nedelu na Ph metriu ... tak som zvedava .... drz nam paste ... uz to bude jeho 3tia ph metria a 2krat mu zistili cez rtg 😝
@saskarisko Vdaka za ten papier, oskusam, ked nebudem prave najedena 🙂))))
@saskarisko nie ide v nedelu na prijem v pondelok mu to zavedu a v utorok vyberu a ide domov ☹
@kasami můžu se zeptat k čemu to je a jak se to provádí? Tomášek byl jen na tom polykacim testu a ted čekam kdy nás pozvou právě na tohle 😒
ahojte,
@kasami - nech to Samkovi zajtra dobre dopadne, a nech mu ten den rychlo ubehne
@marketa137 - je to najpresnejsie vysetrenie, ked sa zasuva hadicka cez nos do zaludka a sleduje sa zaklopka na pazeraku (teda konkretne dve - horna, a dolna). zapisuje sa jedlo, a tekutiny, a to kedy dieta spi, a je hore. najneprijemnejsie je zavedenie, a pri vyberani deti skor placu, lebo ich boli viac odlepenie naplasti ako vybratie hadicky. a mensie deti to znasaju lepsie, lebo si este nevedia riadne ovladat svaly v krku. ale v Tatrach to robili detom od 3 rokov
@saskarisko děkuju, tak uvidíme co nás bude dál čekat. Poslední týdny to bylo už lepší a v tomto týdnu opět blinká víc 😒
@marketa137 ;)
@saskarisko Ďakujeme 🙂
ahojte kocky,takze mam predl.rodicovsku a musim dolozit papiere od kedy ma maly intol.laktozy a doplatia mi 6mesiacov,ze som mala hned narok na predl.rodicovsku 🙂 super,ze??????? 😵 😵 😵
ako dietujete?
@katka13122 super, gratko, perfektne si pochodila 🙂 🙂 🙂
u nás katastrofa zas, neviem, či to tým peľom či čím, ale kašle o dušu, večer sa ide zadusiť, do toho sa mu zas vyšiel atop. ekzém a mlieko už ani neviem aké mu mám dať, lebo na všetky nejak reaguje - výsypom, ekzémom, kašlom...takže ani kravské, ani ovsené, ani sójové, ani ryžové...tak od včera skúšame kukuričné - ale to už je len nejaká škrobová vody 😝 ale chutí mu.
dúfam, že vy sa máte lepšie...
alami mas to tiez tazke ach jaaaj 😖, ja sa uz ani nerozculujem ked spapa nieco nevhodne 😒 bo by som bola na psyche zachvilku
nastastie v skolke cvicia podla toho planu co ma maly,ucitelka mi to ulahcila,ale ta dieta 😖 snazim sa varit,kupovat co moze,ale vzdy cosi najde zahrabane a uz je to narusene...esteze je tak vonku pekne 🙂 maly nema nastastie nanic alergiu 🙂 tak sa da,,co som vysledovala tak ma na prechod,tak som zvedava co bude teraz ked hlasia ochladenie 😠
@katka13122 a nekašle ti potom, ke´d zje niečo nevhodné? ja sa toho bojím, nedovolím nič, všetko zakázané je skryté 😅
on nekaslal,jemu sa to napuchnutou sliznicou nose prejavovalo,chuchmal,,unas to moze byt zahrabane ako sa da,on to najde 😖 i ked jedna kocka co je tu na MK orl dr.,som jej pisala a povedala ze to ma maly prejav alergie,lebo si aj nose,oci trie,a hovori ze ho nos svrbi 😠 ale sak ked mu robila v srobaku testy,kym mu nakvapkala aj druhu ruku prva mu cele postekala,tak neviem ci to malo vyznam
@katka13122 to si myslím, že to nie je problém, tam kde je alergén, tam by mu zareagovalo...a teda nič vám tam nevyšlo, na testoch?a nám zas skoro všetko - ja to mám u oboch - pele, trávy, perie, mačka, pes, prach...všetko 😝 len starší nemá mlieko a malý má aj to
alami testy ma negativne,len sa mi zda ten prechod,ked sa ochladzuje ze mu nieco robi,mam si to vsetko znacit,sirup a sprej berie nadalej
@katka13122 nie na všetko sa robia testy, takže môže byť alergický na niečo, čo sa netestuje. aj na ten prechod - mne je malý na chlad, keď sa v chladnom počasí von vyciká - teda stiahneme nohavice, ritku má potom akokeby si sadol na žeravú platňu 😒 aj také alergie sú... a moji sú obaja na umelé červené potravinové farbivo - ak je v niečom, robia sa im po tele červené fľaky 😒
alami nato farbivo ako prisli? mas to aj ti tazke...zalozime klub 😀 potom som banovala ze som dr.pri testoch nepovedala ze chcem na chlad,on moze mat este aj na nejaku potravu alergiu,len nevie mi povedat 😒
@katka13122 neprišli, na to som si prišla sama 😀 starší bol ešte malinký, ke´d mal zrazu, hrozné fľaky, stretla som primárku z detského v meste, tak mi ho tam obzrela 😅 a že alergia, nech rozmýšľam, čo nové zjedol. jediné čo bolo bol jahodový džús. keď sa inokedy zas vyhodil, bolo to zas niečo červené, potom na cukríky napr, na jahodový jogurt at´d a bolo to. Alergologička mi to len potvrdila, že je to na farbivo. A u mladšieho presne to isté - stačí červený cukrík a fľaky ako svet 😝
kocky ako dietujete?????ci nijako,ved je hokej??? 😀 😝
bojony sa mozu pouzivat a por????
Ahojte,
@katka13122 - bujony pouzivam natur. ale uz prestavam, lebo na balkone si pestujem bylinky (a teda rozne), a por prilezitostne 😉
@alami - dnes som sa stretla s p. doktorkou z Tatier, lebo Risko mal u nej jedno vysetrenie
@kasami - ako Samko s refluxom ? este stale ho ma ?
@saskarisko ste boli na tej denzitometrii? ak áno, popíš mi čo ako čo, nech vieme, aj nás to čaká.
@katka13122 bujóny dávam do polievky, mne príde bez bujónu ako voda, na ochutenie mäska niekedy vegeta natur a pór ja nedávam-neviem či sa môže, ale mne to príde to isé ako cibulka, takže radšej nie.
a dietkujeme stále, len už sa nad tým ani nezamýšľame nejako, už to ide od ruky
jediné čo som sa teraz zamýšľala - aké kompóty dávate, neviem či sa môže mandarínkový, stále mi papá len jahodový,iné on moc neľúbi, len mandarinkový predtým papal.myslíte, že sa môže či nie?
inak teraz šalátikujeme - ľadový šalát k mäsku a ak robíte nejaké omáčky baby, tak aké???? nič mi nenapadá, príde mi to kol do kola to isté.. 😖 dík
@alami - ano na to. rano odber krvi na hladinu vapnika. a potom malemu zviazali naplastou prsty na nohach, v spodnom pradle si lahol na stol, a ten scaner (vlastne je to rtg ziaric, ale vraj nie je taky silny ako klasicky rtg), chodil nad nim, a potom sa ten stol hybal s nim. samotne vysetrenie trvalo cca 20 minut. co sa kompotov tyka tak ja davam miesany (broskyna, jablko, hruska, ananas, melon, hrozno)

@petromilla pivo? a to naco dobre inak ja ked som bola dieť velmi mi chutilo pivo furt som si chlipla ked otec nechal na stole ale v 15som si povedala dost a od vtedy som nepila nikdy teda iba ked som kojila tak cierne pivo mi zachutilo 😀 inak totalny abstinent 😉 aozaj mojej dcere diagnostikovali reflux v 8rokoch pritom od malicka strasne chrckala a bola chorlava no nikoho to nenapadlo ten reflux