icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

katecameron
13. apr 2011

@petromilla pivo? a to naco dobre inak ja ked som bola dieť velmi mi chutilo pivo furt som si chlipla ked otec nechal na stole ale v 15som si povedala dost a od vtedy som nepila nikdy teda iba ked som kojila tak cierne pivo mi zachutilo 😀 inak totalny abstinent 😉 aozaj mojej dcere diagnostikovali reflux v 8rokoch pritom od malicka strasne chrckala a bola chorlava no nikoho to nenapadlo ten reflux

petromilla
13. apr 2011

@katecameron pivo je zásaditá tekutina, snižuje kyselost vžaludku. Na druhou stranu je bublinkaté, takže asi nebude nejlepší vypít ho půl litru na ex 😀. Dr. mému manželovi doporučil 12°Plzeň na ledviny, načež se má na co vymlouvat 😀.

saskarisko
autor
13. apr 2011

@alami - napodobne. pred cca 3 tyzdnami mi brali krv, tak sama som zvedava na svoje vysledky, ze co ta strava urobila 😅

hadam, nebude nejaky problem, ak tu dam tie cviky. ospravedlnte mierne zaspinenie, ale papier sa pouziva.

saskarisko
autor
13. apr 2011

tak asi to supnem aj do svojho albumu, hadam mi to odtial nevyhodia

jaya47
13. apr 2011

@saskarisko Aj ja dakujem za privitanie 🙂
@alami Ake dychove cvicenia? Nenasla si na nete niekde presne popisane?

alami
13. apr 2011

@jaya47 tie, čo dala saskarisko, lepšie to vidíš v jej albume, ale z papiera to teda asi nepochopíš, musela by si ísť niekde na rehabku, aby ťa to naučili

kasami
13. apr 2011

@saskarisko moj maly ma ist v nedelu na Ph metriu ... tak som zvedava .... drz nam paste ... uz to bude jeho 3tia ph metria a 2krat mu zistili cez rtg 😝

jaya47
13. apr 2011

@alami To je v pohode, aj z papiera som pochopila. Ja som uz chodila na rozne rehabky a zdravotne cvicenia, takze teoriu o spravnom dychani a roznych cvikoch mam. Len som potrebovala vediet, ktore z tych cvikov 🙂

jaya47
13. apr 2011

@saskarisko Vdaka za ten papier, oskusam, ked nebudem prave najedena 🙂))))

saskarisko
autor
13. apr 2011

@kasami - drzim moc paste. a hlavne pozitivny vysledok. daj potom vediet, ako ste dopadli. ozaj, a Samko ide na 24 h do nemocnice alebo mu ju zavedu, a mozete ist domov ? 😕

@jaya47 - skus, a uvidis 😉

kasami
13. apr 2011

@saskarisko nie ide v nedelu na prijem v pondelok mu to zavedu a v utorok vyberu a ide domov ☹

marketa137
16. apr 2011

@kasami můžu se zeptat k čemu to je a jak se to provádí? Tomášek byl jen na tom polykacim testu a ted čekam kdy nás pozvou právě na tohle 😒

saskarisko
autor
17. apr 2011

ahojte,
@kasami - nech to Samkovi zajtra dobre dopadne, a nech mu ten den rychlo ubehne
@marketa137 - je to najpresnejsie vysetrenie, ked sa zasuva hadicka cez nos do zaludka a sleduje sa zaklopka na pazeraku (teda konkretne dve - horna, a dolna). zapisuje sa jedlo, a tekutiny, a to kedy dieta spi, a je hore. najneprijemnejsie je zavedenie, a pri vyberani deti skor placu, lebo ich boli viac odlepenie naplasti ako vybratie hadicky. a mensie deti to znasaju lepsie, lebo si este nevedia riadne ovladat svaly v krku. ale v Tatrach to robili detom od 3 rokov

marketa137
17. apr 2011

@saskarisko děkuju, tak uvidíme co nás bude dál čekat. Poslední týdny to bylo už lepší a v tomto týdnu opět blinká víc 😒

kasami
17. apr 2011

@marketa137 ;)
@saskarisko Ďakujeme 🙂

katka13122
20. apr 2011

ahojte kocky,takze mam predl.rodicovsku a musim dolozit papiere od kedy ma maly intol.laktozy a doplatia mi 6mesiacov,ze som mala hned narok na predl.rodicovsku 🙂 super,ze??????? 😵 😵 😵
ako dietujete?

alami
21. apr 2011

@katka13122 super, gratko, perfektne si pochodila 🙂 🙂 🙂

u nás katastrofa zas, neviem, či to tým peľom či čím, ale kašle o dušu, večer sa ide zadusiť, do toho sa mu zas vyšiel atop. ekzém a mlieko už ani neviem aké mu mám dať, lebo na všetky nejak reaguje - výsypom, ekzémom, kašlom...takže ani kravské, ani ovsené, ani sójové, ani ryžové...tak od včera skúšame kukuričné - ale to už je len nejaká škrobová vody 😝 ale chutí mu.

dúfam, že vy sa máte lepšie...

katka13122
21. apr 2011

alami mas to tiez tazke ach jaaaj 😖, ja sa uz ani nerozculujem ked spapa nieco nevhodne 😒 bo by som bola na psyche zachvilku
nastastie v skolke cvicia podla toho planu co ma maly,ucitelka mi to ulahcila,ale ta dieta 😖 snazim sa varit,kupovat co moze,ale vzdy cosi najde zahrabane a uz je to narusene...esteze je tak vonku pekne 🙂 maly nema nastastie nanic alergiu 🙂 tak sa da,,co som vysledovala tak ma na prechod,tak som zvedava co bude teraz ked hlasia ochladenie 😠

alami
21. apr 2011

@katka13122 a nekašle ti potom, ke´d zje niečo nevhodné? ja sa toho bojím, nedovolím nič, všetko zakázané je skryté 😅

katka13122
21. apr 2011

on nekaslal,jemu sa to napuchnutou sliznicou nose prejavovalo,chuchmal,,unas to moze byt zahrabane ako sa da,on to najde 😖 i ked jedna kocka co je tu na MK orl dr.,som jej pisala a povedala ze to ma maly prejav alergie,lebo si aj nose,oci trie,a hovori ze ho nos svrbi 😠 ale sak ked mu robila v srobaku testy,kym mu nakvapkala aj druhu ruku prva mu cele postekala,tak neviem ci to malo vyznam

alami
21. apr 2011

@katka13122 to si myslím, že to nie je problém, tam kde je alergén, tam by mu zareagovalo...a teda nič vám tam nevyšlo, na testoch?a nám zas skoro všetko - ja to mám u oboch - pele, trávy, perie, mačka, pes, prach...všetko 😝 len starší nemá mlieko a malý má aj to

katka13122
21. apr 2011

alami testy ma negativne,len sa mi zda ten prechod,ked sa ochladzuje ze mu nieco robi,mam si to vsetko znacit,sirup a sprej berie nadalej

alami
21. apr 2011

@katka13122 nie na všetko sa robia testy, takže môže byť alergický na niečo, čo sa netestuje. aj na ten prechod - mne je malý na chlad, keď sa v chladnom počasí von vyciká - teda stiahneme nohavice, ritku má potom akokeby si sadol na žeravú platňu 😒 aj také alergie sú... a moji sú obaja na umelé červené potravinové farbivo - ak je v niečom, robia sa im po tele červené fľaky 😒

katka13122
21. apr 2011

alami nato farbivo ako prisli? mas to aj ti tazke...zalozime klub 😀 potom som banovala ze som dr.pri testoch nepovedala ze chcem na chlad,on moze mat este aj na nejaku potravu alergiu,len nevie mi povedat 😒

alami
21. apr 2011

@katka13122 neprišli, na to som si prišla sama 😀 starší bol ešte malinký, ke´d mal zrazu, hrozné fľaky, stretla som primárku z detského v meste, tak mi ho tam obzrela 😅 a že alergia, nech rozmýšľam, čo nové zjedol. jediné čo bolo bol jahodový džús. keď sa inokedy zas vyhodil, bolo to zas niečo červené, potom na cukríky napr, na jahodový jogurt at´d a bolo to. Alergologička mi to len potvrdila, že je to na farbivo. A u mladšieho presne to isté - stačí červený cukrík a fľaky ako svet 😝

katka13122
4. máj 2011

kocky ako dietujete?????ci nijako,ved je hokej??? 😀 😝

katka13122
4. máj 2011

bojony sa mozu pouzivat a por????

saskarisko
autor
4. máj 2011

Ahojte,
@katka13122 - bujony pouzivam natur. ale uz prestavam, lebo na balkone si pestujem bylinky (a teda rozne), a por prilezitostne 😉
@alami - dnes som sa stretla s p. doktorkou z Tatier, lebo Risko mal u nej jedno vysetrenie
@kasami - ako Samko s refluxom ? este stale ho ma ?

alami
5. máj 2011

@saskarisko ste boli na tej denzitometrii? ak áno, popíš mi čo ako čo, nech vieme, aj nás to čaká.
@katka13122 bujóny dávam do polievky, mne príde bez bujónu ako voda, na ochutenie mäska niekedy vegeta natur a pór ja nedávam-neviem či sa môže, ale mne to príde to isé ako cibulka, takže radšej nie.
a dietkujeme stále, len už sa nad tým ani nezamýšľame nejako, už to ide od ruky
jediné čo som sa teraz zamýšľala - aké kompóty dávate, neviem či sa môže mandarínkový, stále mi papá len jahodový,iné on moc neľúbi, len mandarinkový predtým papal.myslíte, že sa môže či nie?

inak teraz šalátikujeme - ľadový šalát k mäsku a ak robíte nejaké omáčky baby, tak aké???? nič mi nenapadá, príde mi to kol do kola to isté.. 😖 dík

saskarisko
autor
5. máj 2011

@alami - ano na to. rano odber krvi na hladinu vapnika. a potom malemu zviazali naplastou prsty na nohach, v spodnom pradle si lahol na stol, a ten scaner (vlastne je to rtg ziaric, ale vraj nie je taky silny ako klasicky rtg), chodil nad nim, a potom sa ten stol hybal s nim. samotne vysetrenie trvalo cca 20 minut. co sa kompotov tyka tak ja davam miesany (broskyna, jablko, hruska, ananas, melon, hrozno)