Histamínová intolerancia
Ahojte, mojej dcerke prave diagnostikovali histaminovu intoleranciu. Troska som z toho v soku. Najma ked mi lekar ukazal co vsetko nemozeme a co mozeme. Je tu niekto so skusenostami s tymto ochorenim??? Viete nam poradit ako sa co najspravnejsie stravovat??? Dakujem
Mam podozrenie ze sa u mna jedna o HIT tak som zacala s dietou, lenze moja alergologicka momentalne dovolenkuje a zacina az 1.sep. je mozne ze dovtedy sa mi vysledky zmenia tym ze drzim uz dietu? Dakujem
@hviezda9191 Viem ze niektore food alergie vykazuju pri diete skreslene vysledky. Ci aj HIT, to netusim.
@histamin mozem sa prosim spytat na meno alergologicky z trnavy? A ci si bola spokojna? Dakujem pekne
Dobry a hlavne ludsky a ustretovy alergolog v okoli SN, PP a okolie? Vie mi niekto poradit
@klickal Dobrý den posielam vám tu stranku čo môžete jesť. 0-1-2 Sú potraviny dobre tolerovane a 3 Netolerovane ale treba skúšať pretože na každého znás platí niečo ine.
http://histaminova-intolerancia.webnode.sk/news... a ešte je dobré toto http://www.zlatos.sk/userfiles/zlatos/files/Dao...
@hviezda9191 Diéta nieje vhodná pretože organizmu budú chýbať aj vitamíny. Treba papať bezhistamínové a nízko histamínové potraviny. pretože inak by ste nemohli jesť nič. Treba Gugliť a gugliť a skúšať ktoré jedlo vám spôsobuje nejake problemy a ktoré nie. Masko papať len čerstvé nič mrazene. žiadne ryby ani plody mora. žiadne rajčiny špenát. Ale je dobré užívať čistý vitamín c a phyridoxin je to vitamín B6 ktorý je velmi dobrý užívať pri hit pretože odbúravá histamín.
@kristina_k nebola som ešte u nej. nakolko som tehotná to momentálne neriešim. až potom budema volá sa MUDr. Viera Karlubíková a tel č je . +421918790298 Je velmi dobrá pretože sa vyzná a má prax pri nejakom špičkovom lekárovi z ba a ona sa oto naozaj zaujíma čo iný lekári skoro nič o hit nevedia.
Histamin ako dietu som myslela bezhistaminovu zle som sa vyjadrila, len ja ja uz drzim a fakt ze dost prisnu kde napr maso uz nejedavam mesiac ale nepomaha mi to vobec akurat nemam uz take bolesti brucha ako pred dietou, moj problem je hlavne ten ze mam stale hnacky ta stolica sa vobec nemeni je mi tazko po kazdom suste jedla nafuknuta atd. som bezradna uplne
@hviezda9191 Pohladaj probiotika ktore nevylucuju histamin do tela. Maso mozes v pohode jest ak je cerstve. Otazne je co jes, pijes... Hod sem jedalnicek a mozno najdeme nieco co Ta nici. Umele vitaminy, lieky, make up... To vsetko moze zdvihat histamin.
@charity posledne tyzdne vsetko ryzove a kukuricne ( chlebiky ryzova zvane polystyren ☺, alebo kukuricne, ryza, zemiaky varene, polievky len vyvar zeleninovy al. kuraci, ryzovu krupicu, cuktovy privarok, cukerove placky pecene v rure aby som obmedzila i mastne kvoli oleju, ryzove mlieko, opat som zacala brat probiotika Biopron premium, enzymy traviace a vlakninu, lebo mam pocit ze to bude hlavne sposobene velkym deficitom enzymov lebo mne fakt ze zo vsetkeho zle, inak mam alergiu na kazein a soju a hrozila mi celiakia, cize nekonzumujem uz niekolko rokov nic mliecne a uz teraz ani nic z muky, lieky ziadne, make up nic, pred mesiacom som dostala take bolesti ze som utekala na pohotovost nechali si ma v nemocnici ale na nic neprisli v podstate ma dali dokopy kde tri dni som bola na infuziach potom mi k tomu zacali davat endiex a po styroch dnoch prva strava vyvar odchadala som doma uplne vporiadku lenze clovek nemoze zit len z vyvaru zacala som sa stravovat a bola som opat tam kde som bola, viem ze mi to aposobuje i stres ale momentalne som iba doma v klude a nic
@hviezda9191 no nebol to podráždený pankreas ? kde ste mala bolesti ? na nič neprišli lebo aj ja som mala testy laboratorne všetky o.k. a nakoniec po dvoch mesiacoch behania po lekároch a vyšetreniach že podráždený pankreas...
@hviezda9191 no podľa mňa problém pankreas? vlastná skúsenosť ☹ ☹ ☹ ☹
@tanika ked to tie bolesti boli akokeby celkovo v celom bruchu, a to sa ako sa zistuje ze to moze ist o to ako na to prisli ako ste sa z toho zotavili
@hviezda9191 všetky testy poriadne mi spravil Gastro.lekár lebo na urgente mi nerobili ani tú lipázu, a ani AMS v moči....a a stále mám stým ešte problémy a učím sa nájsť čo vlastne jesť lebo na podráždený pankreas keby bol len mierne aj tak prísna dieta a ja som sa o tom dozvedela po dvoch mesiacoch behania po lekároch ..ale chcem zatlačiť na lekára nech ma pošle na magnetickú.... či je ozaj problém v pankrease alebo kde vlastne ?
@hviezda9191 no bolesti ako keby celé nadbruško v strede v tej jamke, alebo viac vpravo ...a niekedy ma to tlačí aj v chrbáte ako za vzadu zapína podprsenka.----
@tanika ked mna tie bolesti sorevadzaju s hnackami, a vysetreni mam za sebou habadej od odberu krvi, vyter, moc, gastro,.pred par rokmi i kolono. ,myslim ze sa to vola enterografia-magneticka tenkeho creva, ultrazvuk, rentgen, a na nic neprisli,stale povedia ze dispepsia alebo ze sa to moe jednat o syndrom drazdiveho creva, som objednana este na endokrinologiu tak dufam ze sa uz niekde posuniem,
@hviezda9191 no ja poznám jednu maminu tu z MK tá má vštko úplne o.k. podľa lekárov až magnetická brucha potvrdila prblém s pankreasom...tá zase hlavne vracala alebo hnačkovala...
@hviezda9191 Ako dlho si na takejto brutalnej diete?
Kuracie maso aj vyvar z neho vyrad z jedalnicka a over si, ci su probiotika co veries vhodne pri HIT.
Alergiu na rozne potraviny mas otestovanu?
@charity uz mesiac lebo ma vtedy napadlo ze moze ist o ten histamin, takze ani vyvar? dobre vediet, co sa tyka tych probiotik som pozerala a iba jedna zlozka je v nich co by som nemala tiez to vadi?
@tanika na magnetickej som mala vsetko ze v poriadku, tak si to nebude
@hviezda9191 Ano. Vadi. Tie probiotika zrus. Co pijes? Fajcis?
@hviezda9191 Alergie na potraviny mas otestovane? Lebo ak si alergicka napr na ryzu alebo zemiaky, likviduju Ta tie...
@charity vo vacsine caje ale kvoli histaminu som obmedzila zeleny a matovy caj pit, nefajcim uz ani nic tvrde nepijem co som milovala si dat poharik vinka, testy na alergiu sa mi robili pred par mesiacmi a vporiadku
@hviezda9191 Matovy caj pi, to je antihistaminovy. Zeleny caj neviem...
@charity na jednej stranke som nasla ze nie je vhodny a na inej som nasla ze sa moze, tak skm to radsej obmedzila, som objednana na endokrinologiu a este by bolo dobre ist aj na alergologiu aby som si bola ista ci sa jedna o tu histaminovu intoleranciu
@hviezda9191 moze to byt hit alebo dost mozne aj chrochnova choroba criev tam je rovnaka strava ako pri hit. Urcite to treba riesit.
@hviezda9191 Ty nemas hit odiagnostikovany?? Tak nedrz dietu zbytocne.
@histamin crohnova choroba to nie je, kvoli tomu som bola na magnetickej

@tanika Skus teda studovat histaminovakasulka.com