icon

Histamínová intolerancia

kacena4
30. nov 2011

Ahojte, mojej dcerke prave diagnostikovali histaminovu intoleranciu. Troska som z toho v soku. Najma ked mi lekar ukazal co vsetko nemozeme a co mozeme. Je tu niekto so skusenostami s tymto ochorenim??? Viete nam poradit ako sa co najspravnejsie stravovat??? Dakujem

histamin
22. sep 2019

@slavka173 ano mi histaminici mame tento problem vyzerám doslova ako hypochondri. Je to neprijemne velmi.

histamin
22. sep 2019

Ak sa môžem spytat kolko mate rokov?

histamin
22. sep 2019

Ja mam 37 a tieto prejavy mam asi tak 10 rokov čo som mala pocit že mi stále niečo je. S tym sa človwk muai naučiť žit. Mam 3 deti tak dufam že ich to obide.Necha sa vam dari

slavka173
22. sep 2019

@histamin ja mam 49 a tiez, ked si spatne vybavujem, asi ju mam davno, mozno odmalicka. Po alkohole mi vzdy vybehli na tvari a krku flaky a velmi zle po nom spim, takze sa mu vyhybam, velmi casto byvam chora a neskutocnu unavu mam asi 10 rokov.

slavka173
22. sep 2019

@histamin tiez som posledne roky pracovala vo velmi stresujucom zamestnani, aj to asi tomu neprospelo.

histamin
22. sep 2019

Tak to urcite. Stres je najhorsi. Inak ano aj unava je jednou z prejavou

rebeca2
2. máj 2020

@mamimilla ahoj, zaujala ma tá krvavá stolica , dcéra ju má už dva mesiace a keďže sú kvôli korone obmedzené vyšetrenia ako USG , chirurgia a pod. , na gastro robili testy snáď na všetko a zistili HIT....veľmi sa bojím, že tá krv môže byť niečo vážnejšie....a nikde na nete som nenašla,že krv v stolici môže súvisieť s HIT...ako dlho ste mali krv v stolici vy? robili vám na to aj iné vyšetrenia? budem vďačná za každú informáciu....

histamin
3. máj 2020

@rebeca2 dobry den na základe čoho Vás zaujala?dočitali ste sa niekde o tej stolici? Kolko ma dcérka rokov? Ja mam hit tiež cez 10 rokov. Mam 3 detičky a najstaršej zistili zvýšené hodnoty ale zatial v norme. Je to hruuuza. Ale poviem vam že ta hit ma milion príznakov. Takže je to možné že to spôsobuje aj hit. Nebojte sa nebude to nič vážne. Viete lekári o tomto nemaju vela znalosti jednoducho si ich nedoplnili. Ani moja obvodna nic nevie ta sa mi boji cokolvek dat lieky injekcie a tak. Ak chcete zlatko pošlite mi email pošlem vam tam aj tabulky stravovania. A inak hit je rôzna u každého človeka. Každému škodí niečo viac niečo menej. Ale ja papam sem tam aj niečo viac hit lebo aby mi nechýbali vitamíny. Potom sa vam moze stat ze začnete mat este dalsie ťažkosti nakoľko organizmu chybajú vitamíny preto sem tam zjem aj to co nemam zjest ale v malom množstve. Treba papat veci ktore obsahuju enzýmy ktore posobia proti histamínovo. Nie všetky však môžme papať my hit. Ak by ste niečo potrebovali ešte vediet napíšte mi kludne rada vam pomôžem ak budem vedieť.

rebeca2
3. máj 2020

@histamin Dobrý deň, ďakujem za odpoveď, krv v stolici spomínala @mamimilla , jedine u nej som to zatiaľ čítala, dcéra má 9 rokov, býva nafúknutá, suché ruky a pery, natieranie nepomáha, zápchy, spomínaná krv v stolici na povrchu, boli robené všetky alergologické testy-negatívne, dr. nás asi pošle ešte na chirurgiu kvôli tej krvi, neviem, síce,kedy sa tam dostaneme , vždy keď má mať stolicu ,tŕpnem , čo zasa bude...občas máva kŕče v bruchu a preženie ju...ja mám tiež HIT, to dr. odignorovala a nasadila mi Pentasu, liek na ulceroznu kolitidu...takže som zmätená, či to zbytočne neberiem, a neničím si tým iné orgány...a možno by stačili vyradiť určité potraviny a bolo by lepšie, minulý rok som zjedla na dovolenke segedínsky a k tomu frťany tvrdého , a také bolesti brucha a krvavé hnačky som mala,že som skončila na pohotovosti...chcela by som sa ale spýtať, prosím vás, tie zoznamy na potraviny sa dosť líšia....ani maliny a čierne ríbezle sa pri HIT nemôžu? mrazené mäso som čítala niekde áno, niekde nie, tak neviem...máme všetko domáce, zajace,kačky,kurence,bravčové.....a keď sa zabíja,tak viac naraz a hneď do mrazáku, ani takého sa nemôže, ďakujem pekne🙂..máme aj Daosin, je účinný? zatiaľ neviem posúdiť...ešte raz ďakujem🙂

histamin
3. máj 2020

@rebeca2 Na tie ruky a pery skuste obyčajnu modru indulonu. Alebo Stranka Sagra natura arganovy olej je vyborny. Alebo Makovy olej stranka Havlikova apoteka. Pozrite si.S tou stolicou to mavala som aj ja ale odkedy papam sušene slivky 6ks každy vecer daju sa kupit v kauflande spolu s ovsenými vločkami prešlo mi to. Mávam pravidelnú stolicu a bez krvi. Predtym som aj týždeň nebola. Ja neberiem nič občas antihystaminika erius keď ma niečo svrbi. Lebo hit sa prejavuje akoby aj alergia. Ale inak ak nemate važne symptomy neviem či je to dobre sa zbytočne dopovat.Maliny sa nemôžu tie su vysokohistaminove ale ríbezle kludne môžete. Je pravda že niekedy sa môžu líšiť ja sa stravujem podla jedneho zoznamu a som spokojna. Mrazene maso nie len čerstve als tiež to až tak nedodržujem uplne sa to neda stale. Kuracinu kačacinu a Hovezdinu môžete. Mlete maso len čerstve. Alkohol vôbec. Len čistu vodku. Segedín nie to je uplne nevhodnw kapusta prenas histaminikov hrôza spósobi to črevam čistú katastrofu. To viac nepapajte. Daosin je oki ale to zasa len farmaceutika zarabaju a je drahy. Radšej dake probiotika vela zeleniny orechov ovsenne vločky tie slivky papajte vy aj dcerka. Alkohol si odpustite. Ja som prestal pit aj fajcit uz rok nepijem a alkohol vobec už dlhodobo. A je mi fajn. Ak este nieco budede chxiet nPiste. Pre lepsiu komunikaciu kludne poslite kontakt. Krasny dniček.

histamin
3. máj 2020

@histamin pomilila som sa už rok nefajčím a alkohol vôbec nepijem a nemam tažkosti. A hlavne vela vela tekutin pite. Aj zeleny caj raz denne je Zdravý. Pre imunitu.

rebeca2
3. máj 2020

@histamin ďakujem veľmi pekne za cenné rady 🙂 ak ma ešte niečo napadne , by som vám písla, ešte raz vďaka a pekný dník aj vám

histamin
3. máj 2020

@rebeca2 nieje zač pekný dník nech vám moje rady pomôžu.

sticker
dominko28
18. mar 2021

Ahojte možem poprosit o radu dcére zistili histamín mala hodnoty kvantita 3,08 a fukcia 8,60 čo to presne znamená dakujem

histamin
18. mar 2021

@dominko28 Dobry den neviem čo to presne znamena. Tie hodnoty .Ale ja mam už dlhe roky hit a stravujem sa podla tabuliek ale sem tam zhrešim. Každému robi zle niečo ine. Treba sledovať zisťovať . Najhorsie su morske plody, rajčiny, pomaranč, špenat toto vynechat uplne. Aj ked ja raz začas zjem aj rajčinu ale naozaj raz začas.pošlite mi mail pošlem vam tie tabulky stravovania

dominko28
19. mar 2021

Dobrý den dakujem viete čo je zaujímavé dcéra nelúbi rajčiny ani špenát ani morské plody sem tam pomaranč zje dcéra je elergička má aj potravinové alergie a už 2 krát jej vyšiel histamín moj meil viki.83@azet.sk.dakujem

slnko2222
19. mar 2021

@histamin mozem poprosit poslat aj mne dakujem pekne 🙏🏻Pisem do ip meilovu

histamin
21. máj 2021

@slnko2222 poslite mi mail.

slnko2222
22. máj 2021

@histamin poslala vam

ewana
Autor odpoveď zmazal
ewana
24. jan 2022

Dobrý deň, prosím Vás mal niekto pri histamínovej intolerancii ako príznak dlhodobo upchatý nos?

marcela91
20. feb 2022

@histamin zdravim, ja som to mala asi tiez dlhe roky, bez toho aby som vedela, unava, bolesti hlavy za ocami, az ocami gulat mi sposobovalo zle, neulavovalo sa ani v noci, spanok plytky, rano ako po opici, motanie hlavy, zavrate, obcas arytmie, stazene dychanie, akoby zuzene dychacie cesty, lekar nic nezistil, vyzerala som ako hypochonder, ale ked ma zacalo uz 2 x do tyzdna prehanat a strasne krce a slabost , kozne flaky, opuchnuty jazyka a krvavo cerveny doslova ma stipal, uz som pochopila, ze to bude suvisiet so stravou, ale to uz boli stavy, ze som sla vyskocit z koze...robila mi lekrarka test , vyslo mi na 3, ale to uz pri odbere krvi po kolapsovych dnoch som sa citila uplne fajn, nechcem vediet, aka bola hodnota v case, ked mi bolo najviac zle.. vysadila som tie najhorsie potraviny teraz citam, ze cerstve pecivo skodi tiez, to musim vysadit tiez, kavu zatial obmedzene pijema fajcim 5 denne, neviem sa toho vzdat, ale akosi stale nie je dobre, musim si ist predpisat nejake antihistaminika a skusit daosin, aj ked 2 znamy mi vravia, ze im nepomaha co to maju. som z toho tiez zufala. alkohol uz nepijem radsej , z vina mi opuchal jazyk uz roky a mala som z neho stazene dychanie, milujem pivo, ale musim sa ho vzat...mozno skusim este to antihistaminove vino prilezitostne, ked pride navsteva, nech nesedim nasucho...

marcela91
20. feb 2022

@ewana ja mam dni, kedy mi tecie voda z nosa s slzia oci aj vnutri a ked vyleziem von, ani nemusi fukat a byt zima, tak uz nestiham utierat slzy a vodu z nosa....kupila som si tu nosovu kanvicku a vincentku a prelievam si dutiny rano a vecer, pri zachvatoch, ze mam rozdrazdeny a opucnuty jazyk klochtam a vyplachujem vodu s himalajskou solou, ciastocne to upokoji sliznice.

zazulkaa
12. apr 2022

Ako často chodíte na krvné testy kvoli Hit?

marcela91
12. apr 2022

@zazulkaa mne to zistili pred rokom a ked som tam volala, ze netreba, ze diagnozu mam, mam brat daosim, ked mam zle dni, co ma dost prekvapilo, ze to nikto nekontroluje....

ewana
13. apr 2022

@zazulkaa ja som bola len raz, a aj to z vlastnej iniciatívy, v Medirexe som si zaplatila test... Na alergológiu sa dostanem zadlho...

annesulka
23. jún 2022

@vevevivi mozem poprosit zaslat na email zoznam HIT potravin? vdaka
ahamrackova@gmail.com

martina8995
22. aug 2022

@fliperka dobry vecer. Pisem Vam s prosbou ako sa dari Vasej dcerke moja ma 18 mesiacov troslu zvysenu ABKM a hit 4.7 a DAO 4.5. Ziadne trav.problem len skriabanie tela a ekzemy ☹ som nesrastna mohla Vasa dcerka chlieb a rozteky? Moja sa driape tajze je uz 2 mesuace bez zacali sme nedavno spald.kvaskovy ale je tuhy nechce ho varene tanajky a vecere nechce ona stale place a pyta chlebik ci roztek. Som nestastna neviem co jej dat ani mluecne ☹

martina8995
22. aug 2022

@marlenka75 dobry vecer dostala sa Vasa dcerka z tych ekzemov a HIT? Moja ma 18 mesiacov mam pocit ze reaguje na chlieb a pecivo ale neviem cim.ho nahradit kvaskove nechce otaca hlavu varene ranajky vecere nechce place ma miernu ABKM zvysenu len o 1 cislo hodnoty ale zakazali nam mliecne. Ja uz neviem co jej dat ☹

martina8995
22. aug 2022

@marlenka75 prosim Vas a aky vit.C ste hej v tom nuzkom veku davali a pol ci celu tabletu pyridoxinu?