icon

Histamínová intolerancia

kacena4
30. nov 2011

Ahojte, mojej dcerke prave diagnostikovali histaminovu intoleranciu. Troska som z toho v soku. Najma ked mi lekar ukazal co vsetko nemozeme a co mozeme. Je tu niekto so skusenostami s tymto ochorenim??? Viete nam poradit ako sa co najspravnejsie stravovat??? Dakujem

ani3012
12. sep 2013

Najlepsi zoznam je ten,ktory si urobite same... kazde telo je ine a inak reaguje...aj napr. rajciny...mala nema s nimi ziadny problem ale je zaradena ako vysokohistaminova

palomka
12. sep 2013

@dankal ja som si tu knihu kupila aby som sa oboznamila s touto diagnozou, ale vsetky potraviny mam odskusane na dcere aby som vedela, ze co jej robi problem a kedy. Teraz ju uz neotvorim, ale nechavam ju pre dceru ked bude starsia 😀 my tuto diagnozu mame uz 3 roky 😉

13mamicka
13. sep 2013

Chcem sa opytat:moze skodit hrozno????dcerka dnes zjedla 5 bobul a mala zle dychanie dusila sa ☹((((vie mi niekto poradit????

kacena4
autor
13. sep 2013

@13mamicka uff od hrozna?? neviem posudit, inokedy sajej to nestalo??? ze by skryzena reakcia na nieco co zjedla tesne predtym???? alebo nieco podobne??? skus otestovat znova a uvidis ale hrozno je nasa plodina tak myslim, ze by to nemalo byt. tot moj nazor

13mamicka
13. sep 2013

@kacena4 pred tym jedla puding vanilkovy, doma robeny,varene bezlaktozovym mliekom a mala tam piskoty bezlepkove,....poradite mi aka je najlepsia polievka,ktoru moze pri hiske????dakujem za radu...

kacena4
autor
14. sep 2013

@13mamicka 😀 po pravde musite si sami zistit co vam vadi a co nie no vseobecne zeleninove polievky by nemali vadit ale zeleninu len dovolenu

dudam
17. sep 2013

Zdravim. Ja by som sa rada spýtala už skúsených mamičiek, ako si poradili s hit u svojich detí. Nám ju diagnostikovali asi pred týždňom. Syna svrbí pokožka, niekedy sa mu vyhodia fliačiky okolo pusy a sem-tam mu búši srdiečko, inak zatiaľ nič vážnejšie. Každopádne by som rada mu aspoň na nejaký čas upravila stravu ale keď som pozerala na zoznam potravín, tak ma to dosť sklamalo. Hlavne pri raňajkách. Chlebík môže ale čo mám dať naň - maslo znesie a tiež suché salámy. Ale nemôže žiadne džemy, kupované nátierky a pod. Čo dávate deťom na raňajky, lebo mám vymyslené dve pomazánky a to je tak všetko. Ak mu budem dávať to isté, tak mi zachvíľu prestane jesť.
Tiež by som chcela vedieť, ako dopĺňate vitamín B6. Obsahujú ho hlavne potraviny, ktoré sú väčšinou k HIT neodporúčané okrem orechov a mäsa. Kupujete umelé v pilulkách alebo ako? Vitamín C by som ešte zvládla. Nechcem doňho zbytočne zase tlačiť žiadne sirupy ako mi hovorí kožná, že mu mám dávať Aerius, lebo sa mi zase nechce chodiť po zubároch, keďže zo sirupov nič dobrého. Poraďte mi prosím ako so stravou, alebo ak máte niekto spísané nejaké odskúšané recepty, veľmi by ste mi s tým pomohli. Ďakujem ešte raz.

gajdosovam
17. sep 2013

@palomka ahoj aka to je kniha? Dik

palomka
17. sep 2013

@gajdosovam je to táto http://www.martinus.sk/?uItem=83778 , ale uz ju nikde nemaju. vyssie niekto pisal, ze je niekde prescanovana 😉

palomka
17. sep 2013

@dudam ja dcere davam to co som davala aj predtym len jej v jeden den nenakombinujem aj kyslu kapustu, aj paradajky...a ine histaminove bomby. napr. aj moja dcera toleruje paradajky pokial ich nezje vela...musis si odsledovat na co reaguje. moze byt, ze niektore potraviny bude znasat dobre a bude ich moct jest normalne a u inych bude stacit len stipka a bude mat nejaky prejav. ked bola dcera mala, tak mala priznaky take, ze sa jej urobili fliaciky okolo pusy a hnackovala. teraz ked to prezenie tak "len" hnackuje. (to znamena, ze pojde na velku aspon 2-3x za den, nie, ze 3 dni vkuse) 🙂

dudam
17. sep 2013

@palomka ďakujem za odpoveď, tak skúsime 🙂

marlenka75
24. sep 2013

@dudam Moja 20 mesačná dcérka má HIT zistenú od jedného roka.Teraz sme už na tom tak dobre,že neberie žiadne lieky ani sirupy.Dosiahla som to tak, že nakupujem len domáce výrobky.Z dedín na okolí kupujem od ľudí zeleninu,ovocie,zemiaky,vajíčka, kúpila som prasiatko,aby sme mali domáce mäsko, králikov, kačeny,čo sa týka chleba a pečiva,všetko si pečiem sama, kupujem domáce maslo a sama robím jogurty.Mliečko má špecialne na predpis.Je to časovo náročné - príprava stravy, zháňanie potravín, no oplatilo sa, zmizli jej ekzémy,tráviace problémy,hnačky, nadúvanie,konečne je z nej pekné zdravo vyzerajúce dievčatko. 🙂

dudam
24. sep 2013

@marlenka75 Tak to Vás obdivujem. My nemáme priestory na vlastné chovanie, či pestovanie ale snažím sa tiež variť hlavne z čerstvých potravín. Vysadila som (aspoň sa snažím aby nič také nejedol) potraviny, kde sú rôzne umelé prísady. Papá viacej zeleniny a povoleného ovocia. Predtým pil hipp čajíky, teraz zalievané alebo vodu. Nedá sa mi to vždy dodržať, lebo aj keď si manžel vytiahne niečo jesť, tak malý hneď pýta , no nedajte mu ale snažím sa ako viem. Držím Vám palce, nech sa Vám darí takto aj ďalej a dcérke veľa zdravia. 🙂

marlenka75
24. sep 2013

@dudam Ďakujem vám, aj ja vám prajem zdravíčko. 🙂

twixinka666
26. nov 2013

Dnes mi hit zistili a kázali mi užívať daosin a antihistaminika! ako je to s touto chorobou? Dá sa s ňou plnohodnotne žiť??

anima9
26. nov 2013

@twixinka666 Určite ano. Pridaj sa do skupiny a pýtaj sa na čo chceš https://www.modrykonik.sk/group/1915/detail/

andulik11
6. dec 2013

@13mamicka Hrozno by malo byť všeobecne vporiadku, ALE hrozienka by vadiť mohli...

kacena4
autor
23. dec 2013

"Pravé svetlo, ktoré osvecuje každého človeka, prišlo na svet. Bol na svete a svet povstal skrze neho, a svet ho nepoznal. Prišiel do svojho vlastného, a vlastní ho neprijali. Ale tým, ktorí ho prijali, dal moc stať sa Božími deťmi: tým, čo uverili v jeho meno, čo sa nenarodili ani z krvi ani z vůle tela ani z vůle muža, ale z Boha.
A Slovo sa telom stalo a prebyvalo medzi nami. A my sme uvideli jeho slávu, slávu, akú ma od Otca jednorodený Syn plný milosti a pravdy."

Každé Vianočné sviatky prajem týmto citátom požehnané prežívananie sviatkou všetkým naokolo, pretože nebyť narodenia Nášho Pána nemohlo by sa stať ani naše neskoršie veľkonočné vykúpenie.

Preto Vám želám, aby ste tieto Vianočné sviatky prežili radostne v kruhu svojej rodiny, zastaviac sa, zamysliac nad tajomstvom narodenia sa nielen malého Ježiška, ale každého dieťatka, ktoré má či nemá šancu narodiť sa a žiť na tom to svete.

Požehnané Vianočné sviatky praje rodinka Demovičová, t.j. Kačena, Ľubko, Maťko, Nika, Chiarka a Chrobačik

alami
23. dec 2013

@kacena4 Ďakujeme, podobne, krásne sviatky aj vám 🙂 🙂 🙂 🙂

tinka0909
23. jan 2014

@vevevivi Dobrý deň mohla by som Vás aj ja poprosiť o poslanie materialu???ďakujem

jaroe
3. feb 2014

ahojte, pred par dnami som sa dozvedela, ze aj ja mam mozno HIT. Bola som u imunologa kvoli castym infektom a dal ni vysetrit aj DAO, hodnota bola 6,04 a vraj je to len pravdepodobnost HIT, odporucitl mi nech si o tom nastudujem knihu od Schleipa a o pol roka na kontrole sa porozpravame, vraj diagnostika je komplikovana a zdlhava Nemam resp. nevsimla som si ziadne popisovane prejavy typu vyrazka, busenie srdca, traviace tazkosti,..a som prekvapena, ze mi to vobec vysetroval. Vy resp. vase deti mali typicke prejavy, na zaklade coho vam to diagnostikovali?

Mate niekto prosim spominanu knihu od Schleipa v elektronickej forme? Nie som na FB a len tak zbezne som pozerala v eshopoch, a je vypredana. velka vdaka

jasminet
4. mar 2014

baby, vcera som isla dcere pre vysledky od alerogologicky. uz min. rok jej robili tie kozne testy, tam jej vysla alergia na brezu, liesku a topol. v tele sa mi ohadzala po zjedeni 5ks ceresni, ale ze hrozne. teraz v zime jej opuchli pery po zjedeni jedneho lieskoveho orecha, aj ked predtym sa celu jesen nimi tlacila na chalupe.

tak sme sli na krvne testy a vysla jej pravdepodobna HIT. hodnotu ma 5,5 U/ml + teda alergia na ceresnu.
takze by mala mat HIT dietu. podla letaku co mi dala sestricka v ambulancii, v podstate nemoze mala nic jest (teda treba skusat), ale... chodi do skolky. ako ste to riesili vy?? 😅

marlenka75
4. mar 2014

@jasminet Ahoj, moja má zatiaľ dva roky, takže do školky nechodí a ani chodiť nebude, budem s ňou na predlženej materskej zo zdrav. dovodov kvoli HIT a iným alergiam.

magimary
4. mar 2014

@jasminet náš do škôlky chodí a stravu na celý deň mu nosíme do škôlky

kibuk
24. mar 2014

ahojte,aj ja sa pridavam.. teda problemi s mojou 6 ročnou dcerkou emoticon
bola nam zistena Eczema atopicum s HIT s laborat nizkou hodnotou DAO- diaminooxidázy s kožnymi klin. prejavmi..
berieme desloratadin sirup,maste,dieta..

po poslednej kontrole ju mali testovat ale nemohli lebo mala po sebe až žihlavku-doškriabane až do krvi emoticon
dali na po jednom cipku rectodelt na vecer-tri vecere po sebe a dnes v skolke mali "buchty na pare" co kysnute nemoze a vizera hrozne...

vevevivi
9. apr 2014

@dudam Ten chlebík na raňajky nemusí byť OK, nakoľko ak je to štandarný chlebí, obsahuje kvasnice, a tie sú skutočne väčšinou problé. Potom radšej svoje pečivo.

dudam
10. apr 2014

@vevevivi vďaka za radu. Nám sa to chvalabohu pomaly upravuje. Už nemá problém skoro so žiadnymi potravinami. Už nemáme riedke stolice a škriabe sa už iba niekedy. Najskôr som mu dávala prírodné kvapky na posilnenie imunity (výťažok z bylín) ale teraz už nie a okrem toho mu robím cibulovú šťavičku lebo samotnú cibulu mi nezje, pretože cibula je veľmi prospešná pri HIT keďže obsahuje B6 a C a tá mu dosť pomáha. Tak uvidíme ale ide to dobrým smerom 😀

vevevivi
11. apr 2014

@dudam sú dve formy HIT, prechodná a trvalá. Vy ste tí šťastnejší, zdá sa.

amelia17
25. apr 2014

ahojte, mojmu synovi (2 roky) diagnostikovali vcera HIT. O to vacsi problem mam, ze je z dvojiciek. Mam este dievcatko, rovnako velke. No a neviem si predstavit ako napriklad budem podavat inu stravu jednemu a inu druhemu. Priklad: ked ponuknem maliny, vrhnu sa na ne a biju sa o to, kto ich zje viac. U syna mame prejavy take, ze mava castejsie riedke stolice a ma atopicky ekzem. Ja osobne mam asi tiez HIT, ale cely zivot zijem s problemamy ako naduvanie, hnacky a podobne. Uz som vyskusala x diet, bezlepkovu, bezlmliecnu... takze konecne mozno nastal cas skusit HIT dietu. Len uz mam toho plne zuby. Ak mozete, prosim, poslite mi niektora tie oficialne zoznamy na tento mail: janiicka@gmail.com DAKUJEM

lucmarc
25. apr 2014

@amelia17 poď do skupiny Histamínová intolerancia, tam nájdeš info!