Histamínová intolerancia. Aké s tým máte skúsenosti?
Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s histamínovou intoleranciou. Môj 3 ročný synček dlho bojuje so zápchou (všetko sme vyskúšali, od úpravy stravy, cez duphalac a neviem čo všetko, proste všetky rady aj z tejto stránky ☹ a úľava prišla čiastočne keď sme vysadili mlieko a prešli na bezlepkovú dietu) a teraz nám vyšla táto diagnóza. Celiakia sa nepotvrdila, alergie nemá v pravom slova zmysle na nič, všetky test vyšli negatívne, aj na mlieko a iné, ale pozitívne nám vyšla práve táto vec. Iné príznaky nemá, len tú nešťastnú zápchu. Tento týždeň mám dostať viac informácií od našej alergologičky, ale zaujímalo by ma, či s tým má niekto praktické skúsenosti a prípadne čo pomáha. ďakujem
co vam ja viem poradit je nesprtat sa velmi v HIT, lebo vam to skor ublizi ako pomoze. Ja viem o tom, ze mam HIT cca dva roky, na zaciatku som to brala velmi vazne a to bola katastrofa do akej depky som upadla. Vobec to nie je taka strasna diagnoza, len si treba odpozorovat co komu robi zle. Treba si uvedomit, ze iste mnozstvo DAO mate, preto ked zjete malinke mnozstvo zakazanej potraviny (ktorych je naozaj vela), nic sa nedeje. Ja si dam z casu na cas aj dve kocky cokolady, aj trojuholnik pizze, obcas si nakrajam 1 cherry paradajku na chlebik, kavu pijem denne...naozaj sa vyhybam vinu, pivu, zrejucim syrom (ostiepok a parenicu mozte), spenatu a vsetkemu s octom. Telu aj chvilku trva, kym sa s histaminom vysporiada a vyluci sa von, preto vysledky nevidno hned po par dnoch drzania diety, ale polepsi sa 🙂 A vobec to nesuvisi s ockovanim, je to len zbytocne strasenie, jasne, ze sa objavuje HIT teraz hufne, predtym sa totiz nedala diagnostikovat 🙂
@nastis zo srdca mi hovoríš 🙂 pred týždňom mi zistili HIT a konečne môžem všetkým zakričať NIE NIESOM HYPOCHONDER A ANI PSYCHICKY CHORÁ 🙂 🙂 🙂 hneď ako som si prečítala nežiadúce účinky všetky , úplne všetky mám... aj tie najhoršie ako je upadanie do mdlôb, ale dúfam, že mi Daosin a úprava stravy pomôže konečne začať žiť...nuž 420eur na zistenie 220 potravín zatiaľ nemám, ale hádam našetrím, dovtedy budem skúšať a pátrať, čo môžem a čo nie..
@dzudka Zacni týmto zoznamom. http://daosin.sk.cloud-069.masterinter.net/wp-c.... Mas tam vymenované vhodne aj nevhodne potraviny. To je odrazový mostik. Na začiatku prísna diéta podľa zoznamu Mudr. Hrubiška a potom môžeš pomaly skúšať pridávať aj niektoré nevhodné (histamínové) potraviny. Aby si vedela postupom času rozlíšiť ktoré potraviny aj zo zoznamu tých nevhodných Ti nerobia problém. Tak si rozšíriš svoj jedálniček...napr. podľa tohto postupu, ktorý som tu opisovala https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/histaminova-intolerancia-recepty/ . Jednotný jedálniček pre každého Hit-áka nie je . Existujú aj Daosin kapsule ako pomocka, ale dieta je pri HIT najdoležitejsia.
Želám veľa trpezlivosti. Ked budes dodržiavat nizkohistaminovu dietu, isto sa Ti polepsi. Ten začiatok je najťažší, neskôr to už ide samé. Ak máš ďalšie otázky, kľudne aj cez IP.
ahojte,aj ja sa pridavam.. teda problemi s mojou 6 ročnou dcerkou 😒
bola nam zistena Eczema atopicum s HIT s laborat nizkou hodnotou DAO- diaminooxidázy s kožnymi klin. prejavmi..
berieme desloratadin sirup,maste,dieta..
po poslednej kontrole ju mali testovat ale nemohli lebo mala po sebe až žihlavku-doškriabane až do krvi 😒
dali na po jednom cipku rectodelt na vecer-tri vecere po sebe a dnes v skolke mali "buchty na pare" co kysnute nemoze a vizera hrozne...
Ahojte, čítam ako sa trápite s histamínovou intoleranciou či potravinovou intoleranciou, je to veľmi náročné dodržiavať, môžem vám poradiť a doporučiť BIOREZONANCIU s vlastnej skúsenosti, je veľmi účinná potravinovej a aj histamínovej intolerancie sa môžete pomocou nej zbaviť úplne a navždy. Je to úplne bezbolestné a bez liekov, výsledky sú viditeľné už po prvých terapiách. Nechávam Vám stránku ak máte záujem naozaj doporučujem ....toto je pre BB, ZV, ZH a okolie, ale je aj v iných mestách treba popozerať či je niekde vo vašom okolí, určite pomôže 🙂
www.biorezonancia-zv.sk
https://www.facebook.com/pages/Biorezonancia-Zv...
Ahojte mamičky, potrebovala by som poradiť. Našej dcérke zistili histamínovú intoleranciu. Momentálne sme v takom stave, že musíme dodržiavať dietu ohľadne potravín. Keďže dcérka mala teraz 3 roky v septembri nastupujeme prvýkrát do skôlky. Viete mi prosím niekto poradiť ako mám riešiť papanie v skôlke, keď musíme dodržiavať diétu a nepapať dosť veľké množstvo potravín, inak sa nám malá vysype, soplí až v závere chytí astmatické stavy? Neviem ako to budem riešiť :((.
Ďakujem veľmi pekne za radu.
@katuska2011 moja dcérka má tiež HIT/ okrem toho aj laktózovú intoleranciu /. Dohodla som sa v škôlke, že jej budem nosiť stravu.. tiež jej histamín spôsobuje hrozné sople a vysype sa hlavne okolo úst...
je to dosť náročné každý deň variť stravu do škôlky, no stojí to za to. Dcére sa stav upravil parádne - po troch rokoch konečne bez nádchy a soplíkov 😉
@mami.sk ak sa smiem spytat: jedlo pre dcerku navaris vecer vopred alebo rano? lebo vsade sa uvadza, ze pri HIT sa nema jedlo skladovat, ze sa ma pripravovat bezprostredne cerstve. Zlepsil sa dcerin stav aj tak?
@hradnapani varievala som večer , a aj tak sa jej to o dosť zlepšilo - aj výsledky DAO má oveľa lepšie 😉 jedine kuracie mäso / mala som od svokrovcov úplne čerstvé / a ryby /pred našimi očami vylovené a vyčistené / som jej uvarila hneď v ten deň ale do škôlky som jej to nedávala..nechcela som riskovať 😉
teraz jej už pomaličky zaraďujem aj "rizikové" potraviny a celkom dobre reaguje....minule jedla bezlaktózovú čokoládu a bez problémov 😉
@mami.sk dakujem. my len zaciname, tak sa musim zorientovat, ale je pre mna nepredstavitelne stat dvakrat denne pri sporaku, aby bolo vsetko hned cerstve, to proste nestiham ani kvoli robote, Tak snad to ani u nas nebude robit problemy, lebo nebyt krvnych testov, tak ani neviem, ze ma HIT. Nema ziadne vaznejsie prejavy a vysledky na DAO katastrofalne.
@hradnapani kvoli comu vam robili testy ked nema ziadne priznaky? To varenie je veru des, ja som na MD a aj tak nestiham
😒. a ake mate hodnoty DAO?
mne ju dnes zistili.a mam taku krutu dietu ze az to pekne neni ☹ beriem probiofix.lebo ja po kazdom jedle idem na velku potrebu.takze aj devet,desat krat denne.a zvraciam aj.
@sonulienka13 pi aj veľa čistej vody, probiofix je vhodný, obsahuje vhodné kmene, ktoré pri sa pri HIT môžu, vitamín C+B6 treba nasadiť, konopný alebo hroznový olej, veľa šťastie, stav sa upraví 🙂
@sonulienka13 ja som zacala tymto clankom http://histaminovakasulka.com/2013/10/17/jak-zv... neboj, bude dobre
Dakujem vam babenky.Ale ja cistu vodu nemoozem ☹ mne sa hned spravy zle a ide von.
@andreadominika Ahoj mamina, mozem sa spytat co obnasalo vysetrenie na gastre? Dakujem pekne 🙂 .. Lenka..
Dá sa táto choroba vyliečiť?
Ahojte baule mám pocit že pratím k vám . Za posledné 2 mesiace som zažila také stavy že koniec. 28 roko mi nebolo nič nevedela som čo je bolesť. Jedla som piate cez deviate všetko bolo OK. Od konca augusta som sa dala na cvičenie a začala som pijávat proteínový koktai aj s banánom pre lepšiu chut. Prvé 2 týždne nič a potom to nastalo. Krce hnaka a náslend 5 hodín pokračujúci krč. Vsadila som banám následne proteín a sledovala som čo sa bude diať. Ale stav sa opakoval no vždy po niečom inom. Teraz som bola chorá ale tak odpísana som nebola ešte nikdy 2 dni som nejedla len pila čaje aj to s problémo dnes som sa najedla a bum znova. Mnohé veci od dectva nejem asi intuitívne, neviem či mi bolo zle keď som bola dieťa ale napríklad banán som nikdy nejedla až teraz som si ho dala do koktailov. Chlieb pečivo nejem poriadne do 17 tich. Momentálne som v stave že sa bojím niečo zjesť aby som nebola v krči. No musím tu na kliniku aby mi vzali krv a test na Hit som zvedavá ako pochodím :/ lebo doma mi už muž povedal že som ako hipochonder odkey sme v UK stále mi niečo je bolí ma depresívna ach jaj a nakoniec bude histamín na vine
@anima9 ahoj, čítala som si tvoj príspevok a kedže ma naša alergologicka podozrenie na HIT, chýbal jej ešte jeden výsledok z odberov, hodnoty dcérky boli diaminooxidaza kvantita 7,95 a aktivita diaminooxidazy 6,6... Vôbec sa v tom nevyznám, kazala mi kúpiť kapsule Daosin a mame pozorovať, ci spozorujeme zlepšenie.. Som z toho na nervy, pretože s nafukovanim, plynatostou, hlienmi v stolici bojujeme od narodenia.. Teraz je to vlastne rok, co nám na gastre naordinovali bezlepkovu, bezkazeinovu diétu, nepapa už rok vajíčka, sóju, sezam, mrkvu, zeler a aj napriek tomu sa tie hlieny objavujú v stolici.. Ja si fakt neviem predstaviť, čím to dieťa budeme živiť??? Píšeš, že nepapate vôbec sladké? To moja dcéra bude mat take abstaky, vyjeda strašne cukríky, kvôli lepku a mlieku je toto asi jedine schodné riešenie a teraz jej budem musieť odoprieť aj cukríky, aj šunky, parky a iné, ja fakt neviem co bude papat..maslo, syry, jogurty nepapa vôbec, co bude ranajkovat, olovrantovat??? A ovocie, ďalšia vec... Som z toho nešťastná, ale už chceme konečne vedieť, prečo stále nie je v poriadku??? Co sa pitia týka, keby bolo na nej, nevypije ani 0,2dcl vody... Keď jej nalejeme sladké, je schopná vycicat aj liter ☹ 3x bola hospitalizovaná aj kvôli dehydratácii, ďalej samé vírusy.. Máš prosím ta nejaké overené potraviny alebo triky ako sa z toho nezblaznit?
@lucmarc vieš mi prosím povedať, či môžu ten hroznový olej aj deti od 1roka? Ďakujem
Ahojte- mam podozrenie, ze mam prave HI, videli ste okamzity rozdiel, ked ste zacali s dietou? (chcem vyskusat tkato straovanie, kym pojdem na testy) - resp. ma to vyznam? Spominane bolesti brucha a krce vobec nemam - no mam vysoky tep, svrbi ma pokozka, casto mi tecie z nosa... Dakujem za pomoc
Pre vsetkych, co hladaju zoznam potravin a ich vplyv na HIT, pripajam celkom podrobny zoznam, je v anglictine a nemcine http://www.histaminintoleranz.ch/download/SIGHI...
Ahojte. Mne zistili histamín pred pár mesiacmi a zvládam to veľmi zle. Neviem si zvyknúť na to že nemôžem papať to čo doteraz a ja milujem sladké a čokoládu. Neviete mi niečo fajné odporučiť čo by som mohla dáke recepty alebo niečo z vlastnej skúsenosti. Neviem si zvyknúť bez pečiva tak aj to ak by ste niečo mali budem vďačná za každú radu.
Ďakujem
Ahojte ma prosim vas niekto skusenost s Hit a otehotnenim?Musi sa dodrziavat prisna dieta pri snahe otehotniet?
@lina129 hej Hit sposobuje predcasne vstahy maternice a nasledne potrat,pisu ze embrio sa voci Hit nevie branit prvy trimester,ten by mal byt najkritickejsi...
Vysetria ti to na alergo-imuno len si pytaj test na intolerancie spada tam celiakia,potravinova intolerancia a novodoby a casty Hit.Ja toto ochorenie mam len neviem ci sa da otehotniet aj ked nedrzim prisnu dietu nakolko sa bojim ist vahou dole,ked som sa dozvedela ze mam Hit vazila som 54kg o 3 mesiace neskor som mala 48kg teraz vazim 50kgno nedodrziavam prisnu dietu,bojim sa ze ak by som ju musela drzat isla by som pod 48kg...

@brnka Daj mi potom vedieť ako na to reagovala. Vino, je pri Hit absolutne nevhodné. Je jedno z akého ovocia. Pri HIT sa nemožu kyslé a kvasené veci. Takisto vadí aj kyselina vínna, octová, citrónová. Povolená je iba kyselina jablčná. Musela som to tu napísať, aby to nepomýlilo iných ľudí s touto diagnózou.