Hnisavé očká dvojmesačného chlapčeka

betka011
18. jan 2014

malý má 2 mesiace a začali mu hnisať a slziť očká, hlavne jedno, volala som dr. a tá mi dala ophtalmo - framykoin, má ho už dva dni, ale nezdá sa mi to o moc lepšie, neviete niečo poradiť, alebo neviete povedať koľko trvá liečenie???
navyše mastička sa takému malému mimi docela ťažko dáva

mooniq
18. jan 2014

Keď mal synček zapálené očká, mali sme tak 4x do 6teho mesiaca,tak mne poradili aby som mu kvapla do očka
materské mliečko, takže ak kojíte, tak to vyskúšajte.Nám to vždy pomohlo

petrasto
18. jan 2014

@betka011 my sme s tymto mali tiez velky problem, uz nam hrozil aj preplach slznych kanalikov. nakoniec som sa dostala k bylinkam, ktore nam zabrali a vzdy ked ma maly nejaky problem, tak ich aplikujem. tu je recept: vsetko po cajovej lyzicke do cca 2 - 3 dl vody. dubovu koru a fenikel obycajny varit 3 min. potom dosypat ocianka roztkova, rumancek pravy a skorocel kopijovity.

anima9
18. jan 2014

Mast sa takýmto malým deťom do oka vôbec nepodáva. Iba kvapky. Maste zapchávajú slzné kanáliky. To nevedia niektorí pediatri ani očný lekári pre dospelých. Odporucam ist s dietatom priamo na detské očné. Tam majú viacero skúsenosti, ako obvodní pediatri. Pravdepodobne máte upchatý slzný kanálik. Antibiotika do oka (nie vo fome masti) maju vyznam, až po preplachu slzného kanálika. Pokial je kanalik upchatý, tak ziadne antibiotika, materské mlieko ani nič iné nema význam.My sme to mali až 4x. Velké slzenie oka, spolu s hnisaním, opuch. Neskor sa to má tendenciu preniest aj na druhe oko.

anima9
18. jan 2014

@betka011 Mast sa takýmto malým deťom do oka vôbec nepodáva. Iba kvapky. Maste zapchávajú slzné kanáliky. To nevedia niektorí pediatri ani očni lekári pre dospelých. Odporucam ist s dietatom priamo na detské očné. Tam majú viacero skúsenosti, Pravdepodobne máte upchatý slzný kanálik. Antibiotika do oka (nie vo fome masti) maju vyznam, až po preplachu slzného kanálika. Pokial je kanalik upchatý, tak ziadne antibiotika, materské mlieko ani nič iné nema význam.My sme to mali až 4x. Velké slzenie oka, spolu s hnisaním, opuch. Neskor sa to má tendenciu preniest aj na druhe oko.

petrasto
18. jan 2014

este som zabudla, vyvarom treba vytierat ocka. kazdy den treba uvarit cerstvy. pred tym sme pouzivali kadejake kvapky od ocnej lekarky vratane antibiotickych a nic nam nezaberalo. po tychto bylinkach sme mali po 2 dnoch pokoj.

mamahanka
18. jan 2014

Nám vždy pomohlo strieknuť do postihnutého očka trošku materského mliečka. Zabralo to zakaždým.

betka011
autor
18. jan 2014

veď ja som sa tiež čudovala že masť??? takému drobcovi sa to nedá dať, má to tak všade okolo len nie v oku...
opuchnuté ho ale nemá, len vždy ráno má v kútiku hnis, a slzí mu ale nie celý deň tak 2-3 krát do dňa mu vytečie odtiaľ slza
ja len dúfam že to nebudú tie kanáliky, ale v každom prípade v pondelok zájdem k dr.

maja1982
18. jan 2014

Moja mama pozna heslo " ci zaludok, ci oci, caj z kamiliek vylieci" 🙂 pri dcerke som mala kupovany a nezabral, pri syncekovi mam doma pestovany a hnisave ocko nam uz 2x vyliecil behom jedneho dna...

dejka77
18. jan 2014

Dcera to chytila hned prvy tyzden po narodeni. Davali sme antibioticke kvapky (cudujem sa, ze ti dr. nepredpisala), materske mlieko, harmancek. Ale aj napriek tomu to trvalo asi 5mes. kym to uplne vymizlo. Doktorka mi povedala, ze to mam nechat tak, ze to prejde samo a tak bolo.
Zvycajne to ale netrva tak dlho.

jadinka
18. jan 2014

aj náš mal, mastička ani kvapky nepomohli, museli sme ist na preplach...odtedy pokoj..vraj to detičky nebolí, len plačkaju preto, lebo sa pri tom nemôžu hýbať..

memory97
18. jan 2014

My sme sa so zapalom ociek trapili 3 mesiace, ale jedine, co nam pomahalo bolo potierat ocka cistym tamponom v prevarenej vode a potom kvapnut kvapky okufles {neviem, ci som to spravne napisala}. Mozu sa uzivat az myslim, ze 3 mesiace v kuse... Hrozilo nam tiez prepichovanie slznych kanalikov,ale odmietli sme... odporuca sa aj materske, ale to nam vobec nezabralo.. A este nam pomahala masaz. Ako ma babo koren nosa a ocko, tak tam treba jemne masirovat, tym sa uvolnuje slzny kanalik. Masirovali sme pocas jedenia aj viackrat za den...

latvia
19. jan 2014

zaklad kazdeho hnisaveho oka je poriadne vyplachovat oko, masirovat pri koreni nosteka ocnz kanalik, aby sa neupchal, nedavat masticku, ked uz ,tak antibioticke kvapky.riesila by som to s ocnym dr.

nora1967
19. jan 2014

@petrasto naša malinká to má tiež od 1 týždňa po narodení. už je preplachovali aj slzný kanálik. ako čítam, že sa to zvyčajne opakuje, idem zohnať všetky potrebné bylinky. verím že pomôžu aj nám.

anima9
19. jan 2014

@betka011
Tak ako písala @latvia, po každom použití očných kvapiek treba masírovať vo vnútornej strane očného kútika. Tlakom ťaháš palec od vnútorného očného kútika, smerom pod oko cca 5 x zakaždým podaním. Masť v žiadnom prípade. Ak si ju už ale začala masť dávať, tak v tom pokračuj, ale v pondelok si pýtaj výmenný lístok k detskej očnej lekárke. Oko Vám zatiaľ neopuchlo, lebo doňho dávaš antibiotiká. Keby si ich vysadila tak do 2 dní máte aj opuch.

Ak máš Ophtalmo septonex kvapky alebo Ocuflash kvapky tak nimi môžeš očko vypláchnuť 3-5 x denne od hnisu a potom masírovať. Hlavne dávaj pozor pri výplachoch nech Ti nezatečiú kvapky do 2 oka. Deti si infekciu zvyknu zaniest do 2. oka aj rúčkami. Je to infekčné.

Inak, nám preliečovali oko 3 antibiotickými kvapkami a stále bolo nedobre (trvalo to mesiac). Až keď slzný kanálik prepláchli a až tak nasadili antibiotiká, tak to malo efekt. Ono sa to, ale zvykne vrátiť. Pri takýchto maličkých deťoch majú očný lekári na výber len možno z 2-3 typov kvapiek. Ostatné sú odporúčané až od vyššieho veku.

nextik
19. jan 2014

pisala som do fora asi pred 3 rokmy tiez o radu, skoncili sme v nemocnici v BB na ocnom. a to som bola u ocnej 3 x. teraz mam druhe dietatko a ked zacal mat zapal hned som vytrela s repikom a za jeden den bol aj hnis aj opuch prec. a odvtedy je pokoj. ale harmancek je tiez dobry. vyskusaj najskor toto. 🙂

petrasto
19. jan 2014

@nora1967 verim, ze ano. urcite to stoji za pokus, radsej ako preplachovanie. vsetky tie bylinky by mali byt proti zapalu a ocianka sa nachadza aj v kapkach ocuflash, ktore su tu spominane.

mirka166
19. jan 2014

Aj mi sme mali takýto problém asi zo 2 mes.,tiež nám pediater dal očné kvapky, ale nezabrali, museli sme navštíviť dets. očného, urobili výplach, nasadil antibiotiká vo forme kvapiek a masírovali, presne ako píšu baby. Za pár dní sme aj zabudli,že sme mali hnisavé očká. Očná lekár. povedala, že niektoré detičky musia absolvovať výplach aj viac krát, no našťastie mi sme to neboli. Ja by som to už určite riešila asi len takto, lebo ja som tiež vyskúšala viacero možností, ale bez úspešne. Držím palce, očká nie sú sranda. 😉

nikoleta15
19. jan 2014

Ahoj. Nám tiež pomohlo odstrekovať do očka mliečko, aj keď som bola spočiatku, keď som sa o tom na nete dočítala, dosť skeptická a zdalo sa mi to ako poriadna hovadina 😀 . Ale trvalo to aj tak nejaké 4 dni, kým to prešlo, mal to najprv na jednom a neskôr už aj na druhom očku. Potom sme to mali ešte dva krát, dostali sme ATB kvapky a masírovali sme, ale to už hrozilo preplachovanie. našťastie to malý už nedostal, mal asi 4 mesiace, keď to mal naposledy a tuším 2-3 týždne, keď to mal prvý krát.

betka011
autor
19. jan 2014

DAKUJEM ZA RADY, SKUSIM TIE BYLINKY A UVIDIME

katrinka8
20. jan 2014

My davame syncekovi Ocuflash (s ociankou), zaberaju mu velmi dobre. Obcas pretriem borovou vodou pocas dna 🙂

asturia26
27. jan 2014

My sme mali to iste,na oboch ockach,absolvovali sme prieplach a mame pokoj,uzziadne hnisanie
Odporucam ist k ocnej doktorke,lebo prieplach sa robi len do urciteho mesiaca dietata,myslim,ze tie bylinky mozno pomozu,ale iba na cas,opat sa to vrati,mozno nie teraz,ale neskor

yvessl
30. aug 2021

Nas syn mal priblem s ockom od narodenia.Z porodnice nas pystili ze uz netreba kvapkat a je to vporiadku ale stsle sa mu tam robila kaprinka.Pediatricka poradila kvapnut materske mlieko,na druhy den to mal totalne zapalene a spuchnute,takze rozhodne nedoporucujem.Potom mi kamoska ocna poradila kvapkat Ocuflash blue,po 10 dnich mu to preslo.Asi po tyzdni dvoch mu to iste oko zacalo znovu slzit a tvorit sa hnit,Ocuflash uz nezaberali.Sli sme k ocnej na vyter,zatial preplach nerobila.Dostal na 10 dni 3x denne atb kvapky.Pomohli ale po tyzdni to opat zacalo,tak sme este skusili repik asi 3 dni.To bola najvacsia katastrofa za tie 3mesiace co sme to riesili takze repik vobec!!Sli sme uz na preplach a dala dr este znovu dalsie atb na 7dni 5xdenne.opat pomohlo a po tyzdni nekvapkania zase to iste,sli sme este 2.x na preplach a zase atb na 5dni 3x denne.Plus som mu to zacala pri kutiku riadne masirovat.Onecne to pomohlo,viac by som ho uz na ten preplach nedala,samozrejme strasne plakal.Podla mna asi zabrala ta masaz…