Hnisavé očko u 2 týždňového bábätka.

gejby3313
13. feb 2020

Ahojte ,prosim Vas nema niekto skusenosti s hnisavym ockom..nam.najskor hnisalo este aj hnisa bolo mi povedane ze to u novorodencoch je normalne..ok nestresovala by som ale po tyzdni uzivania panycolu nas poslali k ocnej a malej zacalo ocko krvacat..ako ked som.sa pytala u ocnej cim to je mavla plecami..a vzala malej ster s ocka a povedala ze panycol nemame uzivat a predpisala nam.dalsie antibiotika..v pondelok ideme na kontrolu..no mala ked mi place s jedom tak jej ide krv ..uz som zufala stretol sa tu niekto s tym?

chrobacik41
13. feb 2020

@gejby3313 ahoj, toto poznám, môj syn keď mal ani nie 2 týždne obidve očká mu hnisali, ešte keď sme boli v pôrodnici sme boli u očnej a predpísala nám dvoje kvapky, jedny sa kvapkali 4 krát denne a druhé 5krát. Vydržali sme a pomohli. Držím palceky.

romanka_369
13. feb 2020

@gejby3313 mojej malinkej tiez zacalo ako tyzdnovej ocko slzaviet a jedno pekne rano sa zobudila s celym ockom zalepenym..kazala mi vytierat prevarenou vodou a kvapkat ocuflash kvapky..nieco to pomohlo ale ked viac place alebo staci ze prejdeme z domu do auta a k lekarovy ma ho zas zlepene..a slzavie jej stale..ale z coho tvojej malej ide z ocka krv tak to teda netusim..framykoin masticku ai neskusala.?

paulinkaa2
13. feb 2020

@gejby3313 ak kojis striekaj do očka materské mliecko. Vytieraj tamponmi. Hnis pojde von.

lenka2710
13. feb 2020

@gejby3313 aj moja to mala, prikladala som jej na oči tampóny s kamilkovym čajom a prešlo to

sisqa19
13. feb 2020

materske mliečko jej kvapkaj. to na 100% pomože. aj moja to mala (bez tej krvi) , je predčasne a jedine čo jej zabralo a rýchlo bolo mliečko

ivuskamuska
13. feb 2020

Ahoj, mali sme tiez problem s hnisavym ockom.
Lekarka nam povedala aby sme davali kvapky ocuflash blue tie nam pekne ocko vycistili. Tiez treba masirovat slzne kanaliky. Asi po dvoch tyzdnoch sa nam to zasa vratilo tak nam doktorka predpisala pamycon ale z toho mala cervene ocko tak som to prestala davat a opat som kvapkala ocuflas +sesternica mi poradila aby som tiez kvapla materske mlieko.
Ocko uz mame nastastie v poriadku tak skus

albertka1980
13. feb 2020

Nasej malej tiez oci hnisali a zial nevyhli sme sa preplachu ocnych kanalikov. Treba vymenit ocnu lekarku, toto isto nie je normalne. Najdi si na nete, ako sa robi masaz slznych kanalikov a masiruj, ale treba pomerne silu na to. A kvapkat ocuflash. Snad to prejde. Nemozes to zanedbat, lebo mozu byt z toho dalsie zdravotne problemy. Drzim palce, aby sa mala z toho dostala.

brigit8
13. feb 2020

@gejby3313 Ocuflash sme my dávali na prečistenie a potom ATB, treba masírovať slzné kanáliky, čistenie s repikom.

gejby3313
autor
13. feb 2020

Ono aj mne bolo povedane zeten hnis je normalny ale nechapem tu krv..a proste s tym nic nerobia ..bojim sa aby nemala nasledky s toho

gejby3313
autor
13. feb 2020

@lenka2710 a mala aj krv?

lenka2710
13. feb 2020

@gejby3313 no nemala, ja som hneď ako som si všimla, že sa jej lepí, tak som hneď prikladala
A po pár dňoch to prešlo, nebolo treba žiadne atb alebo podobne, osobne som sa nestretla s tým, že išla krv, ale podľa mňa keď budeš prikladať, tak ak nepomôžes, tak si myslím, že neublížis

gejby3313
autor
13. feb 2020

@lenka2710 uz som zufala 😥😥 az na pondelok nas objednali na kontrolu a nechcem pchat ziadne ant uz do nej ..bojim sa ako ten hnis viem ze je normalne ale ta krv urcite normalna neni..bolo mi povedane ze jej praskaju zilky preto no neviem

malfea
13. feb 2020

@gejby3313 ahoj, aj my sme sa potrápili s upchatým slzným kanálikom, ale teda krv malému z oka nešla. Určite by som sa na tvojom mieste ukázala u inej očnej. Radšej ísť 2 x ako skončiť v nemocnici (bohužiaľ náš prípad - malý mal zlatého streptokoka a vytvorila sa mu hrča pod okom, lebo hnis neodtekal). Odporúčam ti 5 x denne vystriekať oko s Ocuflashom (ked stalčíš obal, tak to začne striekať) pomasírovať kanálik - vytlačiť hnis, znovu očko prečistiť vystriekaním a potom kvapnúť Ophthalmo-Septonex. Vždy s čistými rukami, samozrejme. Takto to robili v nemocnoci + jemu už dávali aj ATB. Ophthalmo-Framykoin neodporúčali, lebo by to mohlo viac upchať kanálik.

bubuzu
13. feb 2020

@gejby3313 ahoj,malemu tiez ocko hnisalo,dr dala ocuflesh,ale jedine co nakoniec naozaj pomohlo bolo moje mlieko,skoro pri kazdom kojeni som mu vstrekla,kvapla trosku a pokracovala som aj par dni po tom,co prestalo hnisat a odvtedy sa to nevratilo.do tyzdna bolo po probleme s ktorym sme bojovali tri mesiace.neviem ako ta krv,mozno je to len reakcia na lieky.drzim prsty.

maris5
13. feb 2020

My sme uzivali niekolko krat atb na hnisave oci.pomohlo na chvilu. Potom som sa zatala a ziadala VL na ocne, lebo vseobecna lekarka tvrdila, ze to je dobre a pod.
Maly mal 3,5 mesiaca ked mu preplachli slzne kanaliky, kopec zrastov. Ocna povedala, ze tolko hnisu co sa mu vyvalilo z nosa a oci este nezazila. Odvtedy mame pokoj.
Jemu dokazalo za 15 min. tak zahnisat oko, ze som mu musela davat mokre obklady, aby som mu to odmocila a vycistila, lebo nevidel na ocko, ako sa mu to rozlialo a zaschlo.

ivanalik
17. feb 2020

@gejby3313 striekaj mliečko nám nič iné nepomohlo

janka120
17. feb 2020

@gejby3313 aj nam pomahalo materske mliecko do ocka. Ale urcite vymenit lekarku. My sme takto vymenili lekarku za 5 min. 12. Mala nas hned poslat na preplach. Nam hrozila plastika, lebo slzny kanalik uz stracal svoju funkciu. Podarilo sa nam to opakovanym preplachom zvládnuť. Uz bola vascia, o co bol preplach horsi. Tak cim skor, tym lepsie.