Hnisavé ovčie kiahne
Ahojte maly syncek mi dostal ovcie kiahne.Na tele ich ma asi 80 a na tvari asi takisto 80 :( Ale vačšina na tvári sa hoja hnisavo ☹ Davam mu homeopatiku a aloe vera v spreji.Chsem sa opytat ci po tych hnisavých mu ostanu jazvy.Uz sa mu robia chrasticky.A este ked bude mat chrasticky vade ci moze prenasat kiahne uz vo forme chrasty, lebo dakde som sa docitala ze ked je to v stadiu chrasty uz neni infekcný.Dakujem za rada.
@cicuska29707 http://www.docsimon.sk/tovar/virasoothe-chladic... super gel a mangán ten gel chladí tak si to nebude škriabať a je tiež dobrý aby neostali jazvy 🙂 my iba kupele v mangane a tento gel 😉
@katuska24 mi mame gel DAPIS
@cicimotinka baby prosim vas ja som teraz dostala ovcie kiahne od maleho...a tvr mam ako čarodejka aj krk same obrovske hnisave velke pupinky prve vyrazky som mala v piatok od soboty som takato brutálna...kedy satie nafuknute hnisave pupienky stratia? alebo nebudu tak vyčnievat? kolko to trva kým to uschne...:( dakujem moc
@lejdylulu no my sme sa trápil spolu s malým mesiaca... jazvy mám dodnes na tvári aj inde... a aj tak kým neuschnú, si infekčná a mala by si sedieť doma... mne to uschlo tak za 1,5 týždňa... potom už len chrasty boli... držím palce...
Ahojte, mám 19 rokov (týždeň a pol pred maturami) dostala som kiahne (už ich mám cca 5 dní) a to úplne všade V hlave, ušiach, na dlani na priehlavku ba dokonca medzi prstami na nohe som objavila jednu Taktiež V ústach A myslím že aj pri hrdle lebo ma veľmi bolí A ťažko sa mi prehĺta. Moja doktorka mi povedala len toľko že si to mám natierat tekutým púdrom že to kiahnam pomáha K vysušovaniu A predpísala mi Dithiaden od svrbenia. Zakazala mi kúpať sa lebo že začnú mokvat či čo. Mohli by ste mi prosím poradiť hlavne čo mám robiť s tými ústami už mi bolo aj povedané že mám gloktať ústnu vodu. Ďakujem pekne za odpoveď.
ahojte , my mame 4.den kiahne ---- 1.den iba jedna vyraska - ta ktora je teraz megavelka , druhy den asi 10 , včera trochu a dnes rano hruuza , same bodky ruky a nohy,ako posypaný makom a teraz uz su z toho pluzgiere a zacali sa robit v ociach, usiach. Má to aj v puse,na jazyku .... v hlave strasne . Bola som predpísať Isoprinosine , mažem Tannom hermal , dávam fenistil kvapky a echinaceu , probiotika , b-komplex , dnes som spravila oplach v hypermangane .... teploty sme nemali,iba prvy den zvýšena 37.3 .
kočky , poradte ... uz ma kiahne aj mladsi a ten si neda vysvetlit,ze na to nema šahať. sice sa snazi,ale občas pršteky neustraži . rano sa zobudil a mal odškrabnute 2 plougiere - na hrudi a na ramene . teraz si vecer odškrabol pluzgier nad obočim. Kiahne ma len 3den, neviem ci ostane jazva - alebo jazvy su iba pri hlbokých odškrabnutých chrastach ci ako ? cim to teraz natriet,ked je to zošktrabnute ?
@tiffanytheo prosím,dávali ste niečo do tých očí keď tam mal kiahne?dcere sa to tam robí a neviem ci niečo kvapkat či co.ďakujem
Zdravim,,,dcera ma kiahne a bohuzial najviac ich ma na genitaliach a v hrdle a na mandliach...ako pomoct???? Strasne place ze ju to boli hlavne v krku
@elizabeth453 vraj tantum verde je na to dobrý,neviem aké veľké je vaše dieťa,tak buď potrieť alebo kloktat ak vie,alebo repikovy čaj ten aj piť.
@elizabeth453 florsalmin kloktat, alebo skus aj tantum verde, inak na kiahne najlepsie do vane trochu alpy a jeden acylpirin neskutocne rychlo schli, lepsie ako hypermangan
Nám dala Dr.framykoin a pekne to stiahlo.
@bubik221 dakujem dostali sme aj my davame som zvedava ako to zaberie.. 😒 😒
ahoj Mamicky..
prosim vas.. kedy je mozne chodit vonka ked ste presli kiahne?? my mame este chrasticky a dost sa skrabe tak mam co robit.. na nohach mame este pupiaciky medzi prstami.. kedy ste sli vonka prvy krat vy,, ? dakujem 🙂 🙂 🙂 🙂
@vierazit198 kup si tantum verde sprej do hrdla a to striekaj na rany. Moji mali teraz obaja a super sa to hojilo a susilo. z pudru boli chrasty, z betadinu sa to nehojilo. tento tantum bola ako zazrak, z hodiny na hodinu sa to zlepsovalo.
@vierazit198 no na skrabanie nieco davas? S chrastami by sa nemalo ist este von a zvlast teraz, ked je teplo spoti sa bude ho to svrbiet este viac ☹
@ivuska027 dakujem tak este vydrzime..
@vierazit198 ja by som sla k lekarke po riadnu mast antibioticku. Kremovali sme tanno hermal u nas fungoval. Hlavne bolo aby to neskrabala mala, mala ich hrozne aj s teplotami tak som sno lezala a hladkala som jej napr. tie na chrbte cez pyzamu a to ju ukludnilo 🙂))) Von sme my isli az ked sa jej to vyliecilo, no ale mam okolo seba expertky co to brali ako nic a deti s kiahnami boli vonku stale, dokonca aj na riadnych vyletoch aj v kolektive ... nuz proti gustu 🙂) Lekarka mi ale prizvukovala ze by sa nemalo dieta spotit, cize prejst sa na cvhilu, ked nie je horucava podla mna mozete. A velmi sa neprehanat po slnku s kiahnou,.
@simca06022011 dakujem .. ale my uz mame chrasty tak neviem co robit.
@tina9999 maly ma jazvy ale zevraj z toho vyrastu..
@cicuska29707 ja som ho dnes kupila..pomohol vam?
@cicuska29707 ten dapis gel
@nikisvord ano pomohol

Maminky maly si vcera rozkrabal ovcie kiahne a dnes to ma taketo poradte co stym