Hrčka na semenníku skoro 15 ročného syna
Syn mi v piatok oznámil, že asi má na semeníku hrčku, niečo tam cítil vraj už od leta a nie je to bolestivé, to sú všetky informácie, ktoré mám.Vifieť som to nevidela! Zajtra hneď ráno volám lekárke. Na Internete je množstvo katastrofických scénarov, tak som z toho nepokojná.
Syn bude mať v decembri 15 rokov, hrá aktivne futbal, dúfam či to nemôže mať súvislosť so športom.
@jananvtna no ved bodaj by aj mal pravdu, nestresuj ho zbytocne, moze to byt naozaj hocico, skus zistit, ci mu to nijak nerastie, od kedy to nasiel, ci to je tvrde, no snad to bude len nrjaka kozna zalezitost 🙏🏼
@lindusss2016 to on vystresoval mňa, zajtra som mu povedala, nech je k dispozicii, mne to neukáže, a to či mu to rastie neviem fakt. Dúfam že ho zajtra doktorka zoberie a pozrie mu to.
@jananvtna netreba citat internety tam.diagnozy dobre nekoncia 🙈
Myslim.ze treba ist na urologiu ma sonk tam.to.pozrie vyhodnoti
Moj muz to.tiez.ma je to cysta, pokial.sa.to nemeni,.nerastie, neboli a nezavadzia tak.to bude ok
Drzim vam.palce
Má to pohyblive, len chvilu sa na to pozrela, pytala sa ho aj na bolest v prsnikov. brucha. Nemal ani v poriadki moč hnis, krv ale nič tragicke. Vybavila nas flaštičkou a smet urologia. A tam.nam dalej povedia.
@jananvtna drzim palce.
@simsalabim Ďakujem
@jananvtna detska urologia je asi len na 3-4 miestach na SVK. Ak ste ale z BA alebo okolia, tak v NUDCH su super detsky urologovia, ale caka sa na vysetrenie dlho, je dobre, ze sa na neho pozrie niekto co najskor.
@lindusss2016 idene k dospelackemu do nemocnice. Tak uvidime čo nás čaká
@lindusss2016 akutne zoberu v NUDCH na urologiu okamzite, nas tak vzali hned. Ale inak sa caka, asi ako vsade.
@simsalabim moze byt, my tam uz chvalabohu akutne nechodime, ale tak v podstate akutne by mali brat vzdy a vsade.
@jananvtna to je jedno, hlavne, nech to vidi nejaky odbornik a vyjadri sa k tomu. Drzim palce
No z môjho okolia poznám teda dva prípady u mladých chalanov do 20rokov a obaja mali rakovinu :( držím palce nech vyšetrenie dopadne v poriadku..možno to je len nejaká podkozna vyrážka,zapálená žľaza alebo niečo neškodné..
@dollyzv a ako dopadli chalani? Zistilo sa to vcas?
@lindusss2016 no jeden žiaľ zomrel a druhý sa z toho dostal len sa mu to vrátilo ešte horšie tak bojuje..
@dollyzv 😥 no toto je hrozne, ja som donedavna nikoho s touto dg nepoznala a v priebehu dvoch rokov uz druhy kamarat... ten prvy to zistil vcas, ale zial druhy vobec nic nevedel, od zistenia dg po smrt len 3 tyzdne 😥
Ospravedlňujem sa za paniku! Je to hernia, čo som nečakala, lebo ak to vyskočilo tak len u malých detí. Ešte nejaké maličkosti tam vyskočili.
Bude musieť ísť na zákrok, ale to nie je také tragickè. ako tie čierne scenáre.
Jeho zaujimalo, kedy bude OK a móže trenovať😀
Dostal aj otazku kolko zápasov s tzm odohral, tak sa lekár usmial a povedal mu že zbytočne riskoval a fakt keby to bol nador tak by stratil polroka!
@lindusss2016
@dollyzv Ja som niekde teraz o tom čitala, že je narast ale skôr zanedbaním. Prevencia bola častejšie a všetko to súviselo aj z vojenskou službou.
@jananvtna no neviem, ci vojenska sluzba na to mala nejaky vplyv. Semenniky by si mali muzi oreventivne kontrolovat 1-2 x mesacne 🤷♀️
@jananvtna to su dobre spravy 👍Urcite vam padol kamen zo srdca. Velmi sa s vami tesim. A mlady ma poucenie do buducna ohladom hocijakej hrcky.
@lindusss2016 bola prevencia zamerana, kvôli tomu a som sa pýtala muža (nie je otec starsieho syna), že chodili raz ročne a vyvrcholilo to odvodom.
@simsalabim samozrejme aj tak sa to musí opraviť a pójde pod nôž.
@jananvtna ale rozhodne prijemnejsi scenar ako temna aletrnativa.
@jananvtna teraz az citam, ze hernia, tak to je super, aj ked zakrok, ale tak to spravia ako nic 😊

On to berie tak salamisticky, ukaže dostane niečo že mu to zmizne... Už aby sme mali informacie.