Hypospádia
Chcela by som poprosiť o radu a názor kde je lepšie operovať hypospadiu, v Martine alebo v Ba?Prípadne mamičky ake ste mali kde skúsenosti. Zatial sme mali konzultáciu v Martine. Syn ma sedem mesiacov takže nás tak o rok, rok a pol bude čakať operacia.
Ahojte baby..je tu niektora ktorej syncek je po operacii s lahsou formou hypospadie?dakujeem
dievcata prosim je tu niektora ktorej syncek mal hypospadiu a nedali ste to operovat mozem poprosit spravu dakujem krasne
@lenka066 ahoj moj syn ma lahsiu formu hypospadie .uz sme 3,5roka po operacii.robili mu to v martine dr.Javorka.prebehlo to uplne bez komplikacii maly si uz ani nespomenie.boli tam super sestricky a pan doktor klobuk dole.bola som velmi spokojna.su to nervy a strach hlavne ked musite cakat do poradia a vysvetlovat dietatu ze nesmie jest a pit a ja som ho este vtedy kojila ze mu nedam cici.je to dost po psychickej stranke ale da sa to zvladnut.je to pre dobro dietata.fakt a dva tyzdne po si uz ani nespomenul.
.
Ahoj moj maly mal 2roky,stacil jeden zakrok.operovali ho v martine dr.javorka.velmi som bola spokojna.v nemocnici sme boli dokopy 3dni.
@ewka882 Aj nas maly mal dierku presne na tom mieste a operovany bol v Martine, doktorom Molcanom vo veku 2.5roka. V nemocnici sme boli tyzden a zakrok stacil jeden. Dalsi tyzden bol este doma s hadickami,ale to uz bolo v pohode 😉.Na 15ty den po operacii mu vsetko vybrali,maly sa musel pred lekarom vycikat co bol boj,lebo na povel mu to neslo..ale tak to je koniec koncov uz to najmenej..Sme zatial mesiac po operacii a vsetko je uz ok, jedine mame este zakazane preliezky,bazeny a odrazadla(asi na dalsi mesiac) 🙂. Moze este samozrejme dojst k nejakym komplikaciam(otvorenie povodnej dierky -mame to sledovat),ale snad vsetko ostane ako ma 🙂. Drzim palce!!!
Aj ja vam drzim palce.bude vsetko ok.
dievcata ja sa neviem stale rozhodnut co je lepsie pre maleho tiez sme boli v martine u dr.molcana maly ma hypospadiu strednu formu dr nam povedal ze ak nebude mat problem s cikanim ze mozme mu to dat operovat ale aj nemusime ze rozhodnutie je na nas...ja sa bojim co je lepsie dat mu to aby nemal njiake komplexy ale zas sa bojim komplikacii ze je tam az 20percent..poradte maminky
@miichchaaeellaa ahoj!my sme boli operovany cca.pred 11 timi rokmi a som rada,ze sme sa rozhodli pre operaciu.syn to bral akosi automaticky ze to tak ma byt a teraz je uz 15rocny pubertak a neviem si predstavit,ze by to malabsolvovat teraz.mali sme mensie komplikacie,ale to spravila dalsia mensia operacia cca 2 roky po zakroku a teraz je o.k.neboj sa toho,v Martine su dobry doktori!
@misina33 @barbarelka a neviete mi povedat, ci sa to operuje az od dvoch rokov hore? alebo sa to da aj skor??
jasne neboli ziadne obmedzenia,len ked mu stiahli predkozku,vtedy kym sa to nezahojilo,inac vsetko normalne,len cikal po sediacky lebo po stojacky sa obcikal.
@oculik tak vravis ze to radsej dwt operovat ked je maly ako neskor?maly ma zatial 11 mesiacov na kontrolu na urologiu do martina ideme o rok ak sa dovtedy nic nwvyskytne.ja sa toho bojim ako to take male dieta zvladne a hlavne aj potom.aby bolo vsetko v poriadku...chcela som sa ta spytat ako berie syn ze ma.ako obriezku v pohode ziadne problemy ani u kamartov nic bo teraz su vseliake deti dakujem
berie to ok uz si ani nespomenie ze mu nieco robili.akurat si v skolke porovnavaju ze kto ma dlhsieho ale to asi vsetky deti.ja sa len zasmejem.je to lepsie ked je dieta mensie lepsie to zvlada.musis tomu verit ze nebudu problemy.my ideme na buduci rok po troch rokoch na kontrolu.
@miichchaaeellaa podla mna sme sa rozhodli spravne,ze sme ho dali operovat maleho.on to zvladol lepsie ako ja.jemu robili zaroven aj vyrovnavanie penisu tak ta operacia trvala az 4 hodiny,ale dopadla o.k.sice sa mu po case trosku uvolnila uzdicka,to miesto kde mu nadpajali mocovu ruru,vytvoril sa malicky otvor,teda maly cikal dvoma prudmi,ale malym 10minutovym zakrokom to potom opravilia teraz je vsetko ako ma byt.uz mame kontroly len raz za tri roky.syn to berie v pohode a to je aj futbalista,takze sa aj sprchuje s chalanmi a nikdy nespominal,ze by sa niekto vypytoval alebo posmieval.mame este dvoch dalsich synov a ked boli mensi a spolu sa kupali tak sa pytali,preco oni maju ineho vrabceka ako ich brat a jednoducho sme povedali,ze on musel mat operaciu,lebo sa mu zle cikalo a viac to neriesili.my mamy sme prehnane chulostive,deti to beru lahsie.neboj sa bude v poriadku a potom budes rada,ze si mu to dala operovat.drzim palce!
@oculik presne to mi spominal doktor ze sa moze stat ze bude cikat dvoma dierkami ze to sa stava u 20 percent toto je tam to riziko to je pravda my mami to horsie vsetko bwrieme ako deturence nase dufam ze to zvladneme a budeme mat coskoro potom som.vdacna ze si mi napisala bo chcem.pre maleho len to najlepsie asi ako kazda mamina🙂
@oculik a v kolkych rokoch maleho (velkeho) operovali?moj maly ze zatial ma penis rovno nevyzera ze by mal mocovu ruru zuzenu ma tu strednu formu...operacia by mala trvat cca 4 hodiny a dva tyzdne v nemocnici tak mi povedal dr ked sme tam boli prvy krat.
@miichchaaeellaa syn mal 4 roky ked ho operovali,ale nam to zistili az ked mal 8 mesiacov.operacia trvala cca 4 a pol hodiny aj s uspavanim.tiez sme tam lezali dva tyzdne,vtedy mal syn vyvod na moc z bruska,lebo cez vrabceka vtedy nemoze cikat.ale mozem povedat,ze dr.Javorka v Martine je skvely.ma super pristup aj k detom aj rodicom povie vsetko na rovinu.a ma super vysledky.neboj sa bude dobre!
@oculik spolieham.sa nato ze je to odbornik a mame este par rokov mozno sa este viac zdokonali ...vyvod z bruska vam dali prec po dvoch tyzdnoch ked ste sli domov ? bo som tuu citaka ze vela deti ho malo este domaa po prepusteni..
@miichchaaeellaa hej dali nam dole vyvod a sli sme domov po dvoch týždňoch,ale to bolo pred 11rokmi.neviem ako je to teraz.
Ahojte,možem sa opýtať mamičky ktoré ste boli so synčekami operované v Martine, ako ste sa tam dostali na prvotnu konzultaciu (od koho treba odporucanie ) ako sa tam dostanem s malym... Mame dva mesiace zatial sme boli iba tu v okrese pri urologovi a on nam toho vela ohladom nasej diagnozy nepovedal, preto by sme chceli ist k nejakemu odbornikovi respektive k nejakemu lekarovi ktory to aj zoperuje (my sme so Spisskych Hanusoviec, to je okres Kezmarok ).... Dakujem za odpoved..
@barbarelka mozem sa vas opytat ako ste sa dostali do Martina k tomu panovi doktorovi na prvu konzultaciu (my sme z okresu Kezmarok ) tak co by nam trebalo aby sme sa tam dostali a kolko rokov mal vas syn ked ste tam prvy krat boli?? dakujem za odpoved
@ewka882 Zdravim 🙂. Nasmu malrmu bola hypospadia diagnostikovana ihned po narodeni. V cca pol roku sme isli na urologiu ma Kramaroch(Ba) a tam nam to vlastne len potvrdili a dali odporucenku na 1.operaciu-zvacsenie dierku na cikanir,bola vraj mala a trpel tym moc.mechur,oblicky..to sme absolvovali v 11mesiacoch. Potom smr boli na kontrole o pol roka,opat na Kramaroch,ale to bolo uplne o nicom.Kukli maleho asi za 2sekundy a ze dovi o pol roka. Tak som nasla doktora Molcana,ktory ordinuje tu v Ba na poliklinike v Mlynskej doline. Dohodli sme si termin a dohodli sa na operacii. Malu mal vtedy cca 2roky. Operacia nam surila,lebo som bola na zaciatku druheho tehotenstva a fakt sme chceli,aby sme to mali za sebou este pred narodenim babatka. Nastastie to vyslo,ale bezne sa vraj operuje od troch rokov. Kedzr ste vsak z Kezmarku(okolia),nebolo by Vam lepsie ku doktorovi Javorkovi,kedze je blizsie? Odbornici su to na rovnakej urovni,myslim 🙂.drzte sa!
@ewka882 a ospravedlnujem sa za tych milion preklepov, pisem cez telefon 😂!
@barbarelka a ten pan doktor Javorka on pracuje v Martine?? ci?? takze teoreticky tam staci zavolat a objednat sa ci??
@ewka882 to som si neni,vyhladajte si radsej na netr. Na izbe sme vsak boli s chlapcrkom,ktory chodil k nrmu a boli tusim z Mikulads..tiez dochadzali,ale do BA to mate asi dalej ako k nemu..ved pozistujte a potom sa rozhodnite 😉.

Ahojte baby no mám z tohto tu už teraz depky..joj len ked si predstavim ako bude trpiet a ja mu nebudem moct pomoct...my mame ist tiez na konzultaciu..no nastali doma problemy tak sme to odlozili na koniec marca.Tak som zvedava co a ako.Ak budete mat po tom ozvite sa ako to prebiehalo a ci ste boli snimi v izbe...ďakujem