icon

Hystéria a panika 6 ročného dieťaťa

janiiii
11. aug 2013

Ahojte.Dcerka bola celkom samostatná a odvážna.No až do toho času ked pred cca mesiacom videla vo filme Tajemstvi hradu z Karpat neake strašidlo bez očí,ach...odvtedy nejde sama ani na wc,ani nepobudne sama v izbe,hned panicky uteka za nami,sedi pod mojimi nohami v kute ked som za PC,večer spi nalepena na nas,celá mokrá,ked s nou nejdem spať obaja večer tak si ani nelahne a ked zaspí,a vstanem hned o 5minut je hore a donekonečna ☹ má svoju postel vždy si prelahýnala k nam v noci ale teraz ani nahodou ju nedostaneme na jej postel...chodievala občas sama pod balkon sa hrať -už ani to ☹ ,nevieme si s nou rady...Vysvetlovanie nepomáha,že nič sa jej nestane,strácame už nervy aj na zadok dostala,je aj trochu panovačná a ked jej zakažeme niečo vrieska na kilometre.Zvažujeme psychologa ale pomôže vôbec? Prečo zrazu taká zmena,tak na nu zaposobilo to strašidlo? Skúsila som jej raz povedať nie že nejdem s nou na wc , myslela som že pojde aj sama ked jej tak treba...Viete čo sa stalo? Pokakala sa do gati,nešla.... ☹ je to už moc....Neviem neviem vobec už,a to v septembri ide do 1.ročníka 😖 😖

seraa
11. aug 2013

@janiiii

ja si myslim ze ak je to len to strasidlo , treba cas
ona pomali zabudne a zvykne si
to sa stava , len u vas e to torsku extrem teda maala zachadza trosku daleko
skuste pockat a ked nie psycholog
mozno prave so skolou a tak zabudne na to bude mat ine veci v hlave

alba2006
11. aug 2013

Skuste ist kupit noveho plysaka alebo nieco, cim ju presvedcite, ze ju bude ochranovat. Deti tak rychlo nezabudnu na to co videli, odporucala by som ju nejako presvedcit, ze to co videla je vymyslene a "novy silny medvedik" ma zazracne schopnosti a ochranuje ju aj ked malinka spi. Nam to celkom pomohlo. Najlepsie by bolo to vopred s nou prediskutovat, ze co ideme kupit a preco a potom ho ist do hrackarstva vybrat. Alebo ak mate nejake hracky z detstva, tak ich skusit pouzit s tym, ze ked ste boli malicka vy, alebo ocko, tak vas ochranovali. Drzim palce.

lujza123
12. aug 2013

@janiiii no jedine pomalicky a citlivo vysvetlovat, chapat jej strach..tiez si myslim ze nejaky maco alebo uz je vacsia tak naramok, nahrdelnik akoze ochranu, rozsvietit vecer v celom byte, dovolit nechat na zachode otvorene dvere...
Inac kamoska ako decko potajomky vyliezla v noci z postele a z chodby pozerala na TV v obyvacke, jej rodicia pozerali čeluste (horor o zralokoch) Ona ma doteraz problem plavat v otvorenom mori, drzi sa pri brehu. Ako decko nevliezla ani do jazera, jedine kde sa kupala bez strachu bol bazen

janiiii
autor
12. aug 2013

Skúsime ten trik s náramkom aj hračku - ochrancu 🙂 dííík. Co ak to nezaberie? Potom už len Dr..Ale ten ako pomôže??? Uvidíme no. Ale naozaj už to trvá dlho,vobec to neuberá intezitu.Muž hovoril,že si ani nesadne na gauč ked napr.sedí za PC ale na podlahu k jeho noham 😢 ale ked som doma ja tak sedi v pohode na gauči...Ked máme návštevu tak sa po nás lepí,ani nezíde,alebo si sadne pod stol,proste v blízkej blízkosti uplnej,taká vobec nebola! 😢 😨

zuzkat1
12. aug 2013

@janiiii a naozaj je to este panika? Ked vravis ze je taka panovacna nezacala zneuzivat to ze vas ma stale po ruke?
Moja ma 3 a bezne sa na strasidla hra. Sice ich videla zatial len kreslene ale toto je moc.

kiki68
12. aug 2013

mozno jej dat nejaky iny a silnejsi podnet, neviem co teraz leti u deti ake rozpravky,viem ze nejaky macko, no tak hadam by jej to to strasidlo mohlo vyhnat z hlavy. A pozor na to,co vidi,deti su strasne svimave an tieto sproste potvory,co sa mihnu kdesi v telke. Clovek to potom nevysvetli,ze je to len atrapa. My sme ako deti boli v tom strasidelnom zamku v pratri vo Viedni,no tak bratranek odchadzal s teplotou 39,co sa tak nalakal nejakej somariny tam...ja som sa isla s revom ukludnit na auticka....tak nastastie ten soferung zabral 🙂

barcelona94901
12. aug 2013

@janiiii ja by som sa objednala k psychologovi,ved už je dosť veľká,aj do školy ide..a mne to príde ako neprimeraná reakcia ,či je to skutočne len nejaké strašidlo,ved v tv bežia kadejaké brutálne reklamy ,ukážky na správy a niektoré rozprávky su také,že aj dospelák by si cvrkol od strachu..no psychologa zváž,čo ak sa ti v škole pokaká,pociká..či preložíte ju o rok pre strašidlo ? 😒

malapepka
12. aug 2013

ja som ako dieťa videla horor a dlho, dlho som to mala pred očami. Vyrovnala som sa s tým po čase sama, ale nebolo to ľahké ☹ ale tu mi to trošku príde, že k jej strachu sa neskôr pridal aj pocit bezpečia pri vás a možno to už zneužíva. Skúste si spoločne vybrať nejakú rozprávku, dať jej nejakú hračku do postele, alebo kúpiť nejakého anjelika k posteli, ja mám doma takého svietiaceho.
Ale možno to odíde samo nástupom do školy. Prípadne môžeš povedať, že školáčky už spia samé, aby si do školy odpočinuli, alebo že už jej spolužiačky-kamošky majú izbičku, kde sa po škole stretnú.... nemá nejakú kamarátku, ktorá by u vás prespala a boli by spolu v izbe?

amadora
12. aug 2013

možno skúsiť niečo v štýle opačného garde, že strašidiel sa nemusí báť, pustiť jej rozprávku Monsters a.s. alebo Pehavý Max a strašidlá, neviem 😅

anjelicek26
12. aug 2013

Ja som posledne narazila na tieto priserky, su to pojedaci strachu a starosti, staci im to posepkat, nakreslit na listocek, je k tomu aj video, su dost velke, super vec, u nas si ich deti casto nosia aj do skolky

http://www.sorgenfresser.de/

zuzkat1
12. aug 2013

@amadora toto je dobry napad... Moja priserky miluje🙂

janiiii
autor
14. aug 2013

@anjelicek26 kde to kúpim? Inak už sa odvažila isť von,aj sa pekne hrala s deťmi len prišla domov a zase do kuta na podlahu sadla,k mužovím nohám....Ja som momentálne v zahraničí

anjelicek26
14. aug 2013

@janiiii - na amazon.de ich maju a posielaju za 7€ aj na slovensko. Mohlo by to fakt pomoct. Napise alebo nakresli, coho sa boji a priserka to spapa, je to take uvolnujuce

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1?__mk_de...

seraa
19. aug 2013

@janiiii

ja ako pisala jedna baba tiez som videla horor a dlho som to mala pred ocami
a tiez sama som sa s tym vyrovnala
ale toto sa mi zda uz trosku o niecom inom
tam nebude problem len ten horor to moze byt fakt len "vyhovorka"