Invaginácia a vaše skúsenosti
ma s tymto niekto skusenosti?
@katarinkap2403
@lenuliatko22
@marianka0101 ahojte dievčatá,viem,že už pár rokov prešlo odkedy vaše deti prekonali invaginaciu ...chcem sa opýtať či sa vám to vrátilo ? ako prebiehala druhá operácia ? Syn to teraz prekonal a odkedy sme doma tak stále trpnem keď spomenie bolesť bruška 🙈😱😔 . Ako to riešia pri opakovanej invaginacii ?
@brisilda moj Filipko ma uz ut 8 rokov a chvalabohu je vsetko ok, no stale ma tesi jeho hovienko a jeho prd 😂😂😂😂
@lenuliatko22 čiže sa vám to už našťastie nevrátilo 😉 Ja som ako na ihlách 😔 , aj dovolenku sa bojím riešiť mimo SR .... lebo čo ak náhodou . No budem sa musieť cez to povzniesť . 😉
Ahojte. Zrovna lezime na kramaroch s touto dg. U nás sa to riešilo kontrastnou látkou, tak uvidíme ako dopadneme. Chcela som sa spýtať aká je dĺžka hospitalizácie bez chirurgického zákroku? Lebo neviem čo mám očakávať, či týždeň, dva? Nikto mi ešte nič nepovedal.
@alexandra575 my sme mali velmi narocnu operaciu, dlhu, tazku, lezali sme aj na are aj na chirurgii a za 8 dmi sme boli doma... podla mna tak 2-3 dni budete. Sluduju krv-ci nieje zapal, teplotu, tiez ci sa dieta v pohode vykaka, vycika a vtedy vedia, ze je to uz ok... my sme boli ale v Kosiciach
@alexandra575 invaginaciu sa bez operácie nezaobíde ....záleží v akom to je štádiu . U nás išlo o rýchlu diagnózu a stačilo to riešiť len cez konečník ( syn nemal extrémne bolesti a večer kým nás previezli do druhej nemocnice sa syn už na nič nesťažoval ...no sono aj v druhej nemocnici potvrdilo túto diagnózu 😔. Našťastie všetko išlo extrémne rýchlo a tuším na 4den nás pustili domov . Syna viac deptalo,že ho nemôžem nakojit resp.mu dať prsník na upokojenie . Držím palce aby všetko dobre dopadlo ....mňa by v živote nenapadlo ,že niečo také sa môže vyklut z banalnej bolesti bruška 😔.
@brisilda ano, to aj u nas :(.. Ale vysvetlovali mi, ze vecsinou staci crevo napustit kontrastnou latkou a ono sa "odsekne"...aj v sanitke pri prevoze mi to lekar vravel, ze niekedy sa crievko napravi aj samo ked pri prevoze idu po hrbolatej ceste, ci prejdu cez dieru, ze viac x sa im stalo, ze ktm prisli do nemocnice, pacient bol.uz ok. Kiez by to tak bolo u kazdeho.
Ahojte aj dcera ma invaginaciu a stale bojujeme so stolicou. Chcem sa opýtať, keď je chirurgický zákrok, dieťa potom funguje normálne? Črevo dorastie??? Boli sme prijatí s invaginaciou, ale s črevom nakoniec bolo všetko ok. Len so stolicou máme problémy neustále.
@elly23 aké má problémy so stolicou? Moja je po operácii už takmer 4 roky, občas sa sťažuje na bolesti pod jazvou a problémy so stolicou sú viac-menej neustále, niekedy nejde na wc aj 4 dni.... ☹️ Pomáha jej Dulcosoft sirup, ktorý sa už bohužiaľ nevyrába, no mám staré zásoby.
@zuzaneckac Zadrziava stolicu. Nema stolicu aj niekolko dni a potom sa jej vsetko drží v črevách. Naposledy, tyzden bez stolice po hnačkách.... Problémy od mala
@elly23 no niečo podobné mám doma a neviem, ako z toho von. Z predchádzajúcich príspevkov som sa dozvedela, že vlastne príčina bola viacerých rovnaká - lymfatické uzliny a prekonaná choroba - no nepíšu, či mali problémy s vylučovaním.
@zuzaneckac ano, u nás chvalabohu ok. Malý mal operáciu v 3,5m a teraz už ma 4,5roka. Ale mam.z toho vždy strach, ak nekaka 1 deň, už dávam veľa tekutín, výživy, dzus jablkový, čokoľvek aby sa to pohlo.
@zuzaneckac ahoj, môj kaka pravidelne 🙏 no plánovanie dovolenky u nás skončilo keďže sa to môže kedykoľvek opakovať 😔 syn mal 2 roky keď sa mu to stalo a aktuálne ma 4 a pol. Zatiaľ všetko OK a dúfam, že si týmto už neprejdeme.
@brisilda prečo neplánujete dovolenky kvôli tomu? Prečo myslíš, že sa to môže kedykoľvek zopakovať? Ako, bojím sa tohto ako čert kríža... ale nam prave dr vravel, ze je to náhla príhoda z plného zdravia, takže je taka ista sanca ze sa to zopakuje synovi, ako aj komukoľvek inemu co to nikdy nezazil
@ewhita mne vraveli, že ak ho to chytilo raz , môže kedykoľvek znova . Ak niekde ideme , tak len vlastným autom a max. 10 hodín od hraníc . Možno časom ten strach vyprchá. A to sme včas podchytili..... syna ešte v deň prvých príznakov brali na operáciu...tuším do 14 hodín od príznakov bol zoperovany .
@brisilda ja sa stále spolieham na to, že už to nedostane. Čreva sa hýbu stale, neustale pracuju, posúvajú stravu, žiaľ, pri posúvani sa vsunula 1 časť do 2 a spôsobilo to problémy...stalo sa 🤷♀️ ....je to podla mna ako keď raz ma niekto autonehodu, už navždy sa na cestách bude báť, ale neznamená to, že havaruje opet....ja som po operácii preplakala asi pol roka každý večer, ako som bola mimo z toho, čo sa stalo, ako mi bolo ľúto môjho babetka, ako som sa bála. Tiež ho zoprerovali síce rychlo, ale aj podľa lekárov to bol taky zázrak, že prežil. No, v juny to už boli 4roky..koľko máte od operácie vy.?

@zuzanamv reagujem síce neskor, ale mám čerstvú skúsenosť, dcérka 2r je 4 dni po operovanej invaginácii, mala črevo zasunute až 4 cm a nepomohol ani výplach. Vybrali jej pritom apendix a dr očistil lymfatické uzliny, ktoré boli riadne zväčšené kvôli tomu že už štvrtý týždeň je striedavo lepšie-horsie chorá a zdravá. Preventívne vraj urobil nejaký stehno, aby sa to neopakovalo. Hádam nebude, lebo tie bolesti čo mala boli hrozné a nemyslím, že by mala v takom malom veku trpieť.