Išli by ste v čase samých chorôb na preventívnu prehliadku k pediatrovi?
Išli by ste v tomto čase samých chorôb na preventívnu prehliadku pediatrovi? Vek 6rokov
Áno, naša pediatricka ma zvlášť hodiny aj ambulancie pre chorých a zvlášť pre zdravých.
Nie, môj malý si tak priniesol covid domov a ešte to bolo po očkovaní a nakoniec sme to malý všetci
@bubinko1506 aj ambulancie, nie nahodou cakarne?
Nie, Takto sme doniesli brusnu chripku domov. Ako chlapci boli ok do par dni, ale ja som tri tyzdne bola pomaly plienkac na liekoch, len aby som nejak prezila. Takze by som to odlozila nez prejde ta vlna chripky a rsv. Ako ta cakaren aj recepcia su riziko. Tiez staci ze sa chytis tam napr stola, stolicky v ambulancii. A mozes nieco dovliect domov .
Dcera mala mat preventivu v decembri a nasa Dr termin presunula az na teraz, kedze sa situacia trosku upokojila.
Akurat som dnes volala malej o preventivku ale sestricka mi.hned povedala ze maju vela chorôb tak ze mi posle sms ked sa to skľudní.
Ano isla, ale nasa dr. ma samostatnu ambulanciu aj cakaren, objednava na presny cas, ma rozdelene hodiny zvlast na prevenciu a zvlast pre chorych a k tomu germicidne ziarice. Ale, ak by to bola ambulancia v poliklinike a bez vyssie spomenuteho, tak by som nesla. Takze zalezi, ako to mas vas pediater.
Šla, naša má vyhradené hodiny na prevenciu...
Áno, ideme začiatkom februára, pediatrička má vyhradené hodiny pre preventívky a objednáva. Nie je dôvod nič odkladať.
Ja vždy čakám vonku máme tak ambulanciu a má zvlášť pre.hodiny, ak je tvoja niekde na zdr.stredisku tak si dajte respirator a separuj sa od ľudí.
@whatever1 čakárne je jedna, ale doobeda ma chorých, poobede prevencie. Medzi posledným chorým a prvým na prevenciu ma polhodinu, počas ktorej sa čakáren vetra. Naša ma 3 ordinácie - 2 pre chorých, 1 na prevenciu. Choré deti objednáva na čas, aby ich nebolo viac ako 3 v čakárni naraz. V čase prevencii neberie choré deti.
U nás sa objednáva takže áno.
Keď netreba čakať v čakárni, tak áno. Ináč by nás naša pediatrička ani nevolala. Veď na preventívnu je čas celý rok
Naša ma na preventívky urceny cas a aj objednáva na presny čas. Keď ideme na preventívnu nikoho v čakárni nestretneme.
Čakáreň je jedna. Sme objednaní na presný čas no aj tak mám obavy aby tam ešte neboli chorí a aby sme odtiaľ niečo nedoniesli. Keby som nepotrebovala riešiť ešte jednu vec tak neváham,nejdeme. Máme za sebou rok plný chorôb, operácie, hospitalizácie a ja už mám priam panicky strach z ďalšej choroby 🤦
Isla by som, mas predsa respirator aj dieta, a hned ako vykrocis si dajte dezinfekciu a je to, choroby budu aj su stale, inac by si nikdy nesla nikde
Zvažovala by som. Skôr nie
Ja som termin zrusila. Preventivky vzdy riesime v case nizkej chorobnosti, a nie pocas chripkoveho obdobia. Mali by to aj pediatri zaviest, nie je v poriadku, ze nestihaju vysetrovat chore deti, treba si rezervovat s chorym dietatom termin 2-3 dni vopred, ale preventivky 3hodiny denne sa stihaju🤦♀️
Sprav ako uznas, ze je spravne. Nepytaj sa zien na MK, to ti moze byt ukradnute, co a ako robia ine zeny.
Nasa sice ma vyhradene hodiny ma prevenciu, ale zaroven je cakaren spolocna s dalsimi dvoma pediatrami takze chore deti sa tam nachadzaju
Samozrejme. Myslís, že mamičky s novorodencami, či deťmi do 1 roka, ktoré chodia na poradne takmer každý mesiac, teraz nepôjdu pol roka na poradňu, lebo je chrípkové obdobie? Vieš si to vôbec predstaviť? A také malé deti majú oveľa slabšiu imunitu ako 6 ročne. Lekár by mal mať na prevenciu vyhradené hodiny, aby sa tam dieťa nestretlo zbytočne s chorými deťmi.
Áno. Bola som nedavno na preventivke s 2 a pol rocnou, boli sme objednaní na presný čas. Pediater ma vyhradené zvlášť hodiny na poradne a preventivky. Pred nami aj po nas tam mali poradňu novorodenci.
ano, nasa pediatricka ma separe ordinacne hodiny na prehliadky/ockovanie a chore deti a ma ordinaciu sama, dba na to, aby sa nikto s nikym nestretol max. dieta pred vami ale teda caka sa viac menej vonku aktualne tych par minut, ked nahodou, co mu nejako nevadi
@kayyaa cize v case nizsej chorobnosti len prehliadky? lebo niekde sa to potom v case stretnut musi 🤷♀️ to by este len bolo hejtu, ze tyzden sme sa tam s chorym dietatom nedostali, lebo len prehliadky robi, pripadne ockovania odlozene a deti do 12M tie asi by to tiez nemali take jednoduche 😃
ono to asi nebude take jednoduche ako si castokrat myslime, je nejaky ockovaci kalendar a ine objektivne priciny, pre ktore sa prehliadky nedaju vykonavat len od maja do septembra
Poraď sa s Dr., ale do apríla pochybujem, že situácia bude lepšia. Takže ja by som tu prehliadku najskôr proste vybavila
@zuzubb007 respirator u dietata je na 3 veci nevsimnes a hned ma prst v ustach a okrem toho tie cakarne su vacsinou tak zamorene ze vy muselo prejst pol dna kym virusy padnu mrtve na zem
@petamich ale kdeze, to som nikde nenapisala, preco hned prekrucas😊..ved ked je nizsia chorobnost, nech robi tie prehliadky klasicky ako zvykne tie 3-4h denne, vtedy je na to vhodna doba ...ale robit v case chripkovej epidemie 3h denne prevenciu, pricom nestiha vysetrovat akutne chore deti, treba sa objednat vopred, co ma vybookovane aj na 3 dni dopredu a telefon nezdviha, lebo nestiha🙈🙈 neberie mi to rozum, ved predsa v case vysokej chorobnosti treba v prvom rade liecit chorych - na to je predsa lekar 😊 a az ked su chori vysetreni, potom sa moze venovat zdravym🤷♀️
@petamich a teda este doplnim, mali sme donedavna skvelu pediatricku, a ta robila prevenciu prevazne od maja do augusta...ako sama hovorila, vtedy ma "uhorkovu sezonu", prazdnu ambulanciu, vtedy je cas na prevenciu...samozrejme, male babatka a ockovanie treba riesit podla kalendara, ale to je len mala cast prevencie...to jej nezaberie 3-4h kazdy den...teraz mame novu pediatricku a ta nas zavolala teraz v decembri na preventivku s 9r dcerou a na januar s 13s synom🤷♀️ pritom ked som potrebovala vysetrit chore dieta, nema cas, mam sa rezervovat v systeme...termin o 3 dni neskor🤷♀️ ale na prenevciu zdravych deti uprostred chripkovej "sezony" cas je - toto som mala na mysli😊