Ísť či neísť na dovolenku aj s kiahňami?
Potrebujem rýchlu radu ideme dnes na dovolenku a malý má asi kiahne (boli sme u lekára nevie presne určiť či sú alebo nie) poradne čo mám robiť ísť či neísť.
@derdia a čo nechápeš? Čo tam po druhých, že? Hlavne, že budú fotky zo Zanzibaru. Nie, nie si jediná, ktorá chodí na dovolenky za 3000 eur, chodíme aj my a preto, nám 100 eur navyše nerobí škrt cez rozpočet, kde mám v tých 100 eur zaplatenú poistku v prípade choroby niekoho z členov rodiny, aby mi uhradili celú sumu, keby sme nemohli odletieť. A aby si vedela, na niektorých letiskách (a nie raz sa nám to stalo) ti aj merajú teplotu cez skener, takže je dosť možné, že by ťa do krajiny s dieťaťom s teplotami ani nepustili. Ale to by si mala vedieť ako cestovateľka. To len slováci a češi sedláci sú tak nadstavení, že keď si niečo zaplatia, tak ich už nič viac nezaujíma a ohľad voči druhým žiadny.
@popa86 no a este hlavne ze kazdy tu nadava na ,,system,lekarov,zdravotnictvo a pristup lekarov k ich dietatu ..,,ale trepat sa na dovolenku s dietatom co ma kiahne to ke uplne v pohode.Ja neviem ale to vazne niktora nepocula a komplikovanych pripadoch kedy skoncili deti aj v nemocnici ?🤦♀️ja neviem ani co k tomuto napisat.
Ale veď to je jasné....že nie s kiahnami...to by bolo na nič...ja tomu rozumiem....ani som nenapísala,že ja by som šla...a určite je rozumné dovolenku poistiť...ja by som nešla s chorým dieťaťom lebo mám dosť keď sme doma...napr.mi ideme len do Chorvátska presne preto,že keby niečo môžeme sa kedykoľvek vrátiť....len nebudem ociernovat tieto čo chodia s chorým deckom kade tade lebo je ich milión...a mnohé ste tak tu čo sa tu budete sobota,že by ste nešli...prosím vás ..na nete hráte takú matku a doma ste také matky...stačilo mi zažiť v pôrodnici jednu nafúknutý hnusnu ženskú a tu má fotky a tvary sa jak matka roka....takže ja tu už neverím ani jednému profilu....a mnohé by ste na tú dovolenku šli....
@derdia ty mozno si na nete ina a doma ina ale neskatulkuj prosim ta.. to ze ty by si s chorym deckom isla neznamena ze ja tiez alebo ine matky z tejto diskusie.. mna ine nezaujimaju nech si so svojimi detmi robia co chcu a tahaju ich aj na mars pre mna za mna.. ja hovorim za seba ze my by sme rozhodne nesli ja svoje dieta narozdiel tu od niektorych matiek milujem a v zivote by som mu vedome neublizila..
Mimo tému, ale milujem diskusie na MK...niekto založí diskusiu, rozháda sa celý MK a dotyčný sa už radšej ani nevyjadri 😀
@sasa1310 karma je zdarma...však kto nemá svedomie a myslí len na svoje blaho bude "obdareny"
@kikuska555 a sak hadam tie zemaky nepovezu naspat. Decko vopchame pod slnečník alebo najlepšie do slanej vody nech to vytiahne a hadam mi nejaky krpec s výrazkou nepokazí dovolenku. Ja som matka ja si zaslúžim oddych. To, ze varím celu dovolenku a beham okolo deti rovnako ako na slovenskej dedine to nevadiiii. Hlavne, ze sa v skolke pochváli, ze bol pri mori🤦🏻♀️
@rik01lulaka A pocas dovolenky si zalozi druhy nick z ktoreho bude ziadat o rady,ako postupovat pri komplikaciach kiahni v zahranici🙈🙊
Aha, takže je jasné, že Vy Derdia by ste na dovolenku s chorým dieťaťom určite nešli a je jasné, že tie čo sa tu pretvarujú a vypisujú, že by určite nešli, tie idú. Tak, keď je všetkým všetko jasné, možno by bolo dobré diskusiu ukončiť, lebo autorku zjavne nezaujíma a ostatné sa tu len doťahujeme. Takže dovi, ja sa odchádzam pretvarovať do druhej diskusie, keďže som bola odhalená...😃
Normálny človek, ktorý má deti si dovolenku poisti, lebo sa môže hocikedy niečo stať kvôli čomu dovolenka padne. Normálna žena ktorá má aj štipku rozumu by sa tu toto ani neopytala.
A tie telce ktoré sa tu veselo priznali že by šli tak to ani komentovať netreba.
A určite by mi bolo prednejšie pohodlie môjho chorého dieťaťa, než peniaze. No prepadne dovolenka tak prepadne bohužiaľ keď sme nerozmýšľali nad poistením a boli sprostí tak smola, naserie to ale čo už, normálny človek by sa s tým zmieril.
Ale poniektoré hlupane nie , zabijú sa pre pár stoviek za Chorvátsko na začiatku júna, nech je decko aj polámané ale na takú "exkluzívnu" dovolenku musíme ist 🤦
https://www.modrykonik.sk/forum/1-trimester/som-tehotna-a-mam-kiahne-bude-dieta-postihnute/
a to pani dostala od svojej dcérky, neviem si predstaviť, že by som niečo takéto musela prežívať a už vôbec nie, že to dostanem na dovolenke od cudzieho dieťaťa 😢😢😢
@quitka práve som to čítala o tej pani. Boji sa, že sa jej narodí slepé, hluché dieťa kvôli kiahnam. Ale pre niektoré mamičky no problém. Mala sedieť doma. Je mi na vracanie z bezohladnosti niektorých ľudí. Ja som kiahne dostala druhýkrát v dospelosti. Našťastie to nebolo v tehotenstve. Mala som ich totálne všade aj v ústach, cítila som sa slabá, zumnice. Neviem si predstaviť cestovať v takom stave k moru a tam ležať na slnku. Mne povedali, že týždeň som infekčná a nešla som ani do obchodu ani so smetami von aby som nestretla niekoho vo výťahu.
@mmoni89 presne tak, po mne potopa. Len ako by sa tvárili keby niekto vedľa nich nich opalujuci sa na pláži medzi rečou spomenul že jeho dieťa má osýpky, pásový opar alebo ružu. Asi by im do smiechu nebolo. Asi je na to nejaký dôvod že v nemocnici su infekčnom oddeleni zakázané návštevy. Ale čo sme horší ako Rusi?
@junova nechapem ze si dostala kiahne druhykrat v dospelosti.ved oni su predsa len raz za zivot
@lenuliatko84 mama mi hovorila že som ako dieťa kiahne mala, vraj len trochu som bola vysypana. Ktovie či to boli vôbec kiahne ale keďže moji súrodenci ich v tom čase mali tak aj mne pediatrická do karty napísala že kiahne som prekonala. Keď som mala 30 dcera priniesla zo škôlky kiahne a nakazila aj brata v tom čase bábätko aj mňa. Ja som bola na tom najhoršie. Ešteže som ich nechytila počas tehotenstiev
@lenuliatko84 Inak lekár mi povedal, že v ojedinelých prípadoch je možné dostať kiahne dvakrát počas života. Alebo boli prvýkrát nesprávne diagnostikované
No ďakujem všetkým za rady. Myslím že prvá aj posledna diskusia čo sem dala
ĎAKUJEM
Iba sa medzi sebou chadate
Ja som len chcela poradiť či je dobré ist s takým niečím k moru
Pre info nešli sme

@vendulka80 tiez si tak myslim 😂