Ísť či neísť na dovolenku aj s kiahňami?
Potrebujem rýchlu radu ideme dnes na dovolenku a malý má asi kiahne (boli sme u lekára nevie presne určiť či sú alebo nie) poradne čo mám robiť ísť či neísť.
@chovancova27 no vas by som na dovolenke stretnut nechcela...ako ohrozit napr miminka lebo vaše dieta sa skôr vylieči....kiahne su extra nakazlive...A plus vycerpat dieta cestou na dovolenku....
Keby som vedela že su to urcite kiahne, nešla by som... Ale to naozaj, keby ste našli jednu podozrivú vyrážku tak by ste nešli má dovolenku a čakali doma či sa dieťa vyhadze? A to ja keď môj malý dostal kiahne a ja som bola práve tehotná som sa kam mala ísť sťažovať? Lebo veď tiež nás niekto ohrozil ci uz vedome alebo nevedome... Opakujem, vedome by som nešla, ale čo viete kde koho stretnete kto ešte dnes netuší že zajtra sa vyhadze? Btw keď mal syn kiahne volala som dr, že kedy máme prist prísť. Dr povedala že hocikedy, že dnes sa to už neizoluje... A možno tie kiahne zúria aj v dovolenkovej oblasti kam sa niektorá z vás chystá, čo uz
@taga zvláštna dr.... Lebo u nás sa izoluje a navyše pokiaľ nie sú komplikácie,tak na čo k dr. Plná čakáreň deti,ktoré sú choré,tým pádom znížená imunita a šup na to kiahne,😂noooo super.
@maciatkolulu no na to že to tiež bolo pár vyrazok a netušila som či to sú alebo nie sú kiahne... A v čakárni aj tak nikto nebol
@maciatkolulu a inak naša dr je dosť obľúbená pani dr už na dôchodku, takže aj skúsenosti má celkom na rozdávanie 😂 ale aj mňa to prekvapilo vtedy
@taga skúsenosti má.na rozdávanie a zavolá dieťa s podozrením na vysokoinfekcne ochorenie do ambulancie so slovami,ze dnes sa už neizoluje??? Neverím. Kebyže povie prídite ku koncu,keď tu už nikto nebude,alebo také niečo,ale dnes sa už neizoluje,tak my žijeme asi na inej planéte. Tebe by nevadilo,kebyže ideš na kontrolu po dvojtyzdennej chorobe angíny na kontrolu a vedla teba v čakárni si veselo hopka vysypane dieťa s vysokou pravdepodobnosťou infekčnej choroby bez potrebnej izolácie,lebo dnes sa to už nenosí???? Nehovor mi,že by si sa spokojne usmiala😂😂😂😂minule tu nejaká matka chcela decko lekárke cez okno podávať 🤣🤣🤣😂.
no moj syn ma kiahne od stredy.... stale teplotuje vysyp ma neskutocny vela a obrovske naliate vredy neviem si ani len predstavit ze by sme niekam isli je slaby uplakany boli ho. hlavicka dcera mala pred dvomi tyzdnami a malo to lahsi priebeh o 70%....urcite by som nesla.....
Tak u nas to bolo podobne.teda sice nie dovolenka ale prvy synov tabor.kuknem na neho aka si vyrazka a do hodiny ich bolo tolko ze az.tak som volala hned doktorke ze staci az v pondelok prist a ta hned vedela ze kiahne.ale neodporucila tabor.povedala ze keby to mal o tyzden skor mohol ist.no co isiel dalsi rok.a kiahne mi od neho dostala vtedy 3mesacna dcera.cakala som ze ich dostanu dalsi 2 synovia.ale ti nic.no zas ti mi zo skolky doniesli 6 chorobu a opet som cakala ze to dostanu aj najstarsi s malou no opet ti nic len tito 2ja.boh vie od coho zavisi ze sa dieta nakazi.
Už tu toho bolo popísaného dosť, ja som na strane tých,ktorí berú ohľad aj na iných a vedome by som nikdy iných nechcela ohroziť tak,ako by to s ľahkosťou chceli urobiť niektoré "konikárky". Je im jedno,že niekto bude mať skazenú dovolenku,alebo dokonca môže mať veľké zdravotné komplikácie.
Niekto napíše,že jeho dieťa to znášalo v pohode,no to malé dieťa často nevie povedať ako sa cíti. Ja som dostala kiahne ako veľké dieťa- 14 rokov. Bolo to v lete,tiež na istom pobyte od dievčaťa,ktoré len chodilo na obedy tam,kam aj my a nesedeli sme vedľa seba a ani sme sa nekamarátili. A ten, kto mal kiahne vo vyššom veku,tak vie,že to nebýva sranda. Mala som ich všade a to doslova,vo všetkých otvoroch. Možno sa teraz niekto na tom smeje, ale si predstavte-hlavne tie,čo to beriete s ľahkosťou,ako to bolelo a štípalo "tam dole",doslova som híkala od bolesti a stále plakala.
Takže vďaka takýmto žienkam. Možno by bolo dobré,aby si niečo také vyskúšali na vlastnom tele a potom by pochopili aj druhých. 😒
Keby bolo viac empatických ľudí,žilo by sa nám lepšie. 👍
@taga aj ja som sa stretla s tym pristupom ze.v pohode domcakarne s kiahnami v case poradne a ockovani a skoncili sme.s.dcerou s pasovym oparom uzasne a tiez na zaciatku prazdnin
Ako moja skusenost s decembra...Dr na kazala prísť na odver krvi syn nal anemiu...Prišli sme do čakárne kde tak chore deti s vysokými horučkami kašlom strašným...Ako trpla som v tej čakárni strašne...Malemu zobrali krv...po asi 1-2 týždňoch som ostala tak chora ale strašne ..Ze zápal priedušiek(zikmnica,vysoke horučky do toho som kojila)Moja dr ma nezobrala lebo mala tak plnú čakáreň...tak pohotovost...Jasne ze Atb...Dr mi povedal úľavy sa vam po 48h...Ale figa drevena ďalší týždeň a mne horšie...Tak hybaj k dr...ta len lieky od bolesti...Hroručky pokracovali začala som sa dusiť hlienom...tak sup znovu na pohotovost a pekne si ma tam aj nehali so zápalom pluc...po skoro 2 týždňoch som bola konečne fit a zacala sa uzdravovat...Bola to plucna bakteria ktoru som chytila v čakárni...V podstate sme boli všetci zdravý a išli len na odber....
ako ja som mala kiahne ako 18r....hrôza...prišla som k dr...ta skoro odpadla ze som nevolala a celý čas sedela v čakárni ale to som nevedela...tak ihned domov predpisala púder...uz som mala chrastičky tak som ani neviem prečo znovu isla k dr fakt si nepamätám prečo....a našla mi este jednu nevysusenu kiahnu bože ta na mna doslova nahukala ze prečo som prišla ked som este infekčna...a dnes po rokoch uz to tak infekčné ako nieje?Hmmm zaujímavé....Starší syn ten to mal ako 5r a chudačik taky bol doslova malatny s tých teplôt...
Tak kočky, sme v Turecku v hoteli s asi 1000 ľuďmi, hotel je Kids koncept, takže hlavne bábätká, a na raňajkách párik s asi 1 roč. Dieťatkom posiatym kiahnami... 😆😆😆
@chovancova27 a to vieš hneď rozoznať,či sú to kiahne,keď s tým niekedy majú problém doktori? Si sa rozprávala s rodičmi,že pohodká😂😂😂. No každopádne náhoda ako sviňa,však nakoniec ani osýpky nevadia,tak čo robiť paniku,no nie. Hlavne,že nám chutí😂😂😂😂
@maciatkolulu haha presne🤣moj bol tak dostipany od komarov na dovolenke ze naozaj vyzeral ako keby mal osypky
@sapetka včera sme boli na návšteve,deti sa kúpali a mňa oblial studený pot,keď som videla ich dcéru,na komplet bodkovaný,ja že do riti v škôlke sú kiahne a ona ich má 😂😂😂😂a ono to boli prosím pekne komáre. Chudá dieta
@chovancova27 v Turecku sa dá tráviť čas aj lepšie,ako na koni 😀
...a ak dieťa ma ozaj kiahne,tak to je do plaču, nie do smiechu....
@chovancova27 hlavne, že si písala že pôjdete do Chorvátska. A zrazu príspevok zmazaný. Výmysel jak hovado. A presne ako píše
@miskakyska z Turecka utekať na MK. Tak mňa to v Turecku ani nenapadlo. Ani nikde inde. A hned prvý den a rovno kiahne 😀 Si fakt vtipná
Však ale to je iný nick ako tá pani čo sa pýtala že idú do Chorvátska, ťa čo je v Turecku je iný nick
@chovancova27 tu sa prečo nepochváliš,aký suvenír si si doniesla z tej dovolenky? 😀

@radana6 dobre si urobila, ze ste nesli. Po kiahnach sa detom niekedy spustaju autoimune choroby - napriklad leukemia. Su aj tu mamicky na koniku, ktore si tym presli.