icon

Je BMX index pravdivý a je moje dieťa obézne?

maminalucka2014
30. apr 2017

Kto mi vypocita BMX index.
Chlapec vek 3 roky
Vyska 102 cm
Vaha 25 kg
Dakujem

anjelicek26
30. apr 2017

@maminalucka2014 nas je hypermobilny od narodenia, preto ma svaly uplne vsade, on je presne to dieta s vrtulou v zadku a nekonecnym mnozstvom energie, takze futbal + balet to bude najlepsia kombi pre neho xixi Ale k teme jasne, pediatricka vas posle dalej, hlavne sa nenechajte odpinkat, plavanie na zaciatok, kym zhodi tu nadvahu je cista parada, aspon raz v tyzdni, lepsie 2x... plavat nemusi, ale jasenie a salenie vo vode tiez spali mega vela kalorii ani nevie ako... urobit s toho pravidelnu vec.. Niektore deti bohuzial fakt maju na toto geneticke predispozicie - ale prave vtedy treba viac makat a nepodcenit to... je to nefer, ale je to tak, nastastie deti to vacsinou chapu, ak sa im to dobre vysvetli.

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@anjelicek26 ze plavat nemusi..ved on nevie plavat 🙈 v bazene vies ako by to vyzeralo 1. Bud by bol zavesený na mne , lebo sa vody boji
2- by si v 5 cm vode prelieval poharik s vodou a sedel.
Asi tolko k plavaniu 🙈

anjelicek26
30. apr 2017

@maminalucka2014 na 50cm bazen hadam nepotrebuje vediet plavat 😂 Alebo vesta a do vacsieho a pekne sa hybat... ved to najprv skuste, ak tam bude chodit pravidelne ho to mozno chyti, pripadne do kurzu, tak to pojde... mne Benji chodi teraz druhy mesiac plavat a podla mna o mesiac uz bude plavec... chyba mu len kustik...u vas iny typ sportu momentalne nejde - ma privysoku vahu na svoje klby.

moni244
30. apr 2017

@maminalucka2014 ked nevie, treba zacat, zvykne si, nedrz ho v bavlnke

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@anjelicek26 pozriem teda daky kurz tu v NR plavania. Ale do vesty ked ho dam a necham akoze plavat no neviem 😀 on je strachoprdko

eliska13
30. apr 2017

@ivuska027 a teda kde je v tvojom pripade problem, ked vies o prijme a vydaji?Ja poznam ludi co mali 120 kg a teraz okolo 70-80 kg.

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@moni244 v bavlnke nie preco ? Ved chodime s nim ako som vravela stvrtok sme prisli z Tatier kde 4 dni bol s nami v bazene . Nie je problem. Vody sa sice boji , ale pokial by sa mu to zapacilo a bolo by to efektívne preco nie.

eliska13
30. apr 2017

@moni244
3 rocne deti malokedy vedia plavat.Strasne ste prisne🙂)malemu stacia prechadzky, kolobezka odrazadlo, ked uvidi, ze mama sa hybe dajme tomu ho bude motivovat, ze aj ona sa poprehana pri nom na kolobezke ci bicykli bude napodobnovat
pre deti je najlepsia motivacia cudzie deti, ak mate znamyvh susedov sestru s detmi....povedz mu pojdeme do parku s xy, ked uvidi ine deti pedalovat ci behat bude chciet aj on.Motivuj ho napriklad nalepkami kto bude prvy pri tom strome....balonom cokolvek co ma rad.skratka psyvhologicky ist nanho.Ak nema surodenca nema s kym superit🙂

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@eliska13 dakujem prave preto chodi aj medzi deti 2 do tyzdna do sukromneho centra do jasli. Cvicia tam a pod aktivity...no zeby sa dako namahal cvicit s nimi..vraj nie. Povedala pani učiteľka.

eliska13
30. apr 2017

@maminalucka2014 aj moj je skor pozorovatel ako aktivne sa zapajat.Ako Ta citam mame deti s podobnou povahou ma cas na vsetko neboj sa.aj plavat bude vediet my sme nasho naucili az v 7 rokoch a co je na tom?skusala som aj skor bal sa, zatal sa tieto povahy su rozvazne a oni uznaju za vhodne kedy sa do toho pustia.Pokym ine deti korculuju na lade o 106 moj syn sa posuva krok sun krok a drzi sa mojej ruky.Nikdy nemal nic zlomene narazene kazdu modrinu oplace a necha sa vsetkymi lutovat🙂)
moje krstna visi na strome dole hlavou a moj jej povie pod dole je to nebezpecne a odo mna to nema vzdy som ho posmelovala a nechala nech vyskusa vsetko

moni244
30. apr 2017

@eliska13 ja som skor narazala na to, ze sa boji vody, aj moja sa bala, ale stacilo par krat a prestalo to

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@eliska13 presne do bodky moj. Opatrny prtko 😃

eliska13
30. apr 2017

@maminalucka2014 tak od toho je tam ona vystudovany pedagog, aby ho motivovala mozno nechce nasilu.Kazdy sme iny a neznasam, ked sa deti skatulkuju.Co som sa ja napocuvala on este nevie bicyklovat??no nevedel teraz prejde 40 km uz je skolak a kolko dospelych nebicykluje?nevedel bicyklovat za to nadherne kreslil, vyfarboval, lepil z papiera vybral si to co mu je k jeho temperamentu blizsie.Motivuj ho a skusajte najdete nieco co ho bude bavit.Inac moj vyzeral ako tvoj fotka skresluje tie nozky ma gulatejsie aj licka, ale ako hovorim uvidis po 3 roku zacne sprudka rast

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@eliska13 ale ma to po mne. Ked som bola mala ostatne deti lozili po stromoch a ja som radšej sedela pri mamine na lavicke a citala si knizku 🙈

beton
30. apr 2017

@maminalucka2014 bmx?? to je bicykel. pri vyske 122 ma syn do 25 kg. Pri 102 cm mali moje deti do 20 kg. Podla mna, ked pocitas BMI, tak to su vypocty pre dospelých. Pri detoch su tie pomery vysky a hmotnosti urcite ine. Skor najst hmotnostne krivky..... mne sa to zda vela kg na tuto hmotnost. Neviem, co pisali ostatni.

eliska13
30. apr 2017

@maminalucka2014 no vidis geny sa nezapru🙂)

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@beton ahoj dakujem za rady. Ako som sa vyjadrila vyssie pomylila som sa nie bmx ale bmi ospravedlňujem sa.
2. Pocitala som detska bmi kalkulacka pre deti od 3 rokov zadaj google.
Ano viem , ze to je vela. Niečo zohrava genetika a nieco ukazu vysetrenia. Ďakujem

beton
30. apr 2017

@maminalucka2014
tak snad to bude ok. ku genetike len jedna okridlena veta: nededi sa postava/obezita, ale stravovacie navyky. Ale to tu uz urcite odznelo. Tak vela stastia.

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@beton nededi sa postava . ? Vidis a ja som si vzdy myslela , ze určitu rolu zahra aj to ako som vyzerala ja a manzel v detstve 😂 asi bude teda po postarovi 🙈

esther03
30. apr 2017

@maminalucka2014 Moj maly mal 4 kg ked sa narodil a za extremne priberanie mohla intolerancia laktozy ako sme vylucili mlieko zacal mat standardne vahove parametre. Teraz ma 5,5 r a 23 kg a je skor vyssi ako vrstovnici. Nas nasa pediatricka na to upozornovala od zaciatku a hladali sme kde je problem. Sa cudujem, ze tuto vahu vasa deckarka vobec neriesi. Samozrejme, treba vylucit ochorenia sposobujuce priberanie, ale ked hvooris, ze maly sa ani moc nehybe, skor bude problem tam. Pre dieta je pohyb prirodzeny a ked sa hybat nechce moze to byt aj lenivost aj problem so svalmi, klbami....

anjelicek26
30. apr 2017

Nikto nepisal ze musi 3 rocne dieta vediet plavat, napriek tomu pohyb vo vode je mozny a pri takejto nadvahe jediny vhodny inak si ublizi klbom.. mozete xkrat opakovat ved nech beha s kamaratmi ked on sa pri twj nadvahe zadycha po 5 minutach mu tlcie srdce ako blazon a zacne sa potit a svaly nespolupracuju. Sedi a je kludny lebo telo sa snazi setrit a viac si neublizovat. Na normalnu fyzicku aktivitu deti v svojom veku nema kondicku. Coz je smutne ale budovat to treba od konca. Najprv zhodit. Potom pohyb vo vode co kila nadnasa. Potom prechadzky
A az potom behacky s kamaratmi.

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@esther03 dakujem je kojeny a mlieko aj kravske doslova miluje. Lenivý je ako som pisala vyssie aj jeho povahu.

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@anjelicek26 ano vsak uvidime ako dopadne návšteva pediatricky. No myslím, ze aj keby mal menej kg on jednoducho s detmi behat nebude. Skor je pozorovatel. Ale s detmi sa zahra aj ked sa hambi trosku. Kondicku nema to je samozrejme sposobene jeho vahou. Preto uprednostňujeme aspon prechádzky jeho tempom.

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@anjelicek26 cize schudnut min 5 kg na tu vahu 20 kg. Obmedzit jedlo. 5x denne mensie porcie a vela pohybu. Ostatne ukazu vysledky stitnej krvy a uvidime.

renata1973
30. apr 2017

Moja plave ako rybka, bicykluje, chodi na dzudo, po schodoch na 7. Poschodie vybehne a ma 39 kg a 129 cm, 6 rocna. Dr. pivedala, ze na obezitu sa uz nepozera cez bmi index ako niekedy ale podla toho ci ma dieta kondicku. Proste ze nam moze schudnut az v puberte, lebo imunolieky co brala jej spomalili metabolizmus. 🙂 Pritom nie je tak tucna, ze jej sadlo previsa, ale je pevna.

anjelicek26
30. apr 2017

@maminalucka2014 idealne tak a ak sa da detsky dietolog vie spravit krasne jedalnicek aby dietatu nic nechybalo zasa dieta pre male dieta je nevhodny pojem.. hlavne ziadne hladovky a pekne pomaly 😚 Moc vam drzim palce !

esther03
30. apr 2017

@maminalucka2014 aj moj bol dojceny (aj ked kratko) aj kravske mlieko mal rad (to nic nemeni,ze na mlieko moze mat alergiu or intoleranciu laktozy pripadne ine intolerancie), ale materske mlieko obsahuje najviac laktozy zo vsetkych zivocisnych mliek. A ak je lenivy, netreba to len skonstatovat, ale stale mu davat pohybovu aktivitu. To, ze idete na chalupu je fajn, ale ak na nej zas len sedi tak to nie je pohyb. Prejst Zoo tiez nie je nic vynimocne, to nie je aktivita, to je normalny vylet. Denne treba chodit na dlhsie prechadzky, moze chodit schodami do bytu, kolobezkovat, bicyklovat....

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@renata1973 no moj neplava, nebicykluje, nechodi na dzudo a ani na to 7 poschodie nevybehne 🙈ma ken teraz 3 r snad ho dokopeme k normálnej postave.

maminalucka2014
autor
30. apr 2017

@esther03 ona sa to pekne pise aj cita mate pravdu. Kazdy den prechadzky, sportova aktivita no u nas sme fakt radi ak prejde celu zoo do kopca a spat. Kto nema take dieta tazko sudit. Kolobezkovat ani bicyklovat sa sam nevie. Bicykel ma chudak odraza sa na nom. Darmo mu budem ukazovat tu pedaluj...mysi na to prist sam.

renata1973
30. apr 2017

@maminalucka2014 len ti chcem povedat nestresuj. My tiez mame viac kg a co? Aj starsia bola taka a v puberte za rok 15 kg spadlo dole a to ani necvicila tak ako mladsia. Mladsia ani vela neje a skolke uz vobec nechce jest. Viem, ze pohyb ma vsetko je ok a hotovo. Tie tabulky su nanic. 🙂