icon

Je časté zadívanie u detí normálne?

5. apr 2025

Ahojte,nas milovany chlapcek bude mat o 2 tyzdne 13 mesiacov. Ale uz 3 mesiace sa casto len zadiva "doblba",ani nezmurkne,nereaguje chvilu na meno,mavame pred nim a ziadna reakcia. Po chvili sa spamata a dalej funguje. Nasa dr povedala ze to treba odsledovat,moje kamosky strasia autizmom (ano tie som upozornila nech nefabuluju) a nasa znama psychologicka povedala ze to deti robia. Avsak sa to zacalo objavovat castejsie. Mate s tym skusenosti?Pripadne smer neurolog? Nechcem prehanat,ale uz viac ludi ma na to ypozornilo.

deti95060810
5. apr 2025

epi záchvaty...
neurológ.

pribinak
5. apr 2025

Natoc ho ns video ns mobil.

Môže to byt úplne že nič, ale môžu to byt aj malé epilepitcke záchvaty. Tie sa môžu vyskytovať často a vyzerajú presne ako zamyslenie či zadávanie sa do “blbá”

iwesska
5. apr 2025

To skor vyzera na petit mal epilepticke zachvaty. Dieta v ziadnom veku sa nema dovod len tak zahladiet a nereagovat. Keby sa zahladel,ze ho nieco uputa viac a vy ho oslovite,alebo tlesknete a zareaguje,tak je to normalne, ale ked sa zahladi a mimo - takto sa prejavuje epilepsia. A 3 mesiace je uz dost dlha doba,uz ste mali ist na neurologiu. Pytaj sa tam,ze sa ti to nezda. Ak je to epi,treba to podchytit co najskor,lebo kazdy zachvat ma vplyv na vyvoj.

domka222
5. apr 2025

Mňa skôr napadla epilepsia. Zadívanie, nereagovanie v tej chvíli na nič a potom razom pokračovanie v činnosti, tak sa prejavuje epi záchvat.

iwesska
5. apr 2025
kittykat22
5. apr 2025

ako pise @pribinak najlepsie je to natocit na mobil a poslat pediatricke a pripadne ukazat niekde kde ta posle. Tazko sa ti radi cez forum, ked to dieta nevidime

autor
5. apr 2025

@iwesska nie,pozera sa pred seba a velakrat ked sa hra s hrackou sa hra a zadiva sa,alebo pri papani sa zadiva,ale prezuva dalej.

iwesska
5. apr 2025

Tak ty si pisala,ze nereaguje. Je jedno,ci sa pozera rovno,dolava,doprava,ak pred nim mavate rukou,volate ho a on nereaguje,nie je to normalne. Bezne zahladene dieta po osloveni,alebo inom podnete zareaguje. Zvlast taketo babo,ktore urcite nerozmysla nad tym,kolko ma za den este povinnosti. Cize nema dovod byt intenzivne zahladene a tak tuho rozmyslat.

alickapusinka
5. apr 2025

epi záchvat to môže byť

andrejka1974
5. apr 2025

To na autizmus nie je , ale treba skusit neurológa či náhodou epilepsia , ale často takéto deti sa zahľadíš a je to ok , moje deti sa v tomto veku zahľadeli a boli ok , treba to spomenúť pediatrov s ten vám poradí

deti95060810
5. apr 2025

dcéra sa ani len nikde nezahľadela a neurol. nám povedal že dcéra má práve epi záchvat - ona to videla na počítači.
dcéra v pohode na stoličke , ešte si aj nohami hompáľala.

ivka21
6. apr 2025

Riešte to čím skôr maminka sa nikdy nemyli a tak podvedome cítime že niečo nieje v poriadku.moj presne robil to isté neriešili sme ale keď chytil kŕče pri horúčke a pár krát po sebe tak to bolo jasné a potvrdila sa epi. Najdôležitejšie je eliminovať tie záchvaty lebo zadivanie sa je to najmenej.

jurly
6. apr 2025

No neviem...Citala som knihu od znameho ceskeho psychologa a pisal v nej,ze tieto okamihy su pre dieta nesmierne dolezite a treba ho nechat "nasavat". Dieta zastane a zapozera sa, alebo sedi,po nejakom case ho to prejde a ide dalej. Potvrdzuje to aj nasa skusenost.

heln
6. apr 2025

ano, deti bezne "cumia do blba", ale niekedy to moze byt priznak epilepsie.

autor
6. apr 2025

Dakujem vam,budem to riesit,ved ak to nic nebude budem len a len spokojna

galikova_mata
7. okt 2025
@anonym_autor

Dakujem vam,budem to riesit,ved ak to nic nebude budem len a len spokojna

@anonym_autor dobry den. Moj syncek, 2.5 rocny, sa zasto zahladi na par sekund. Ako ste, prosim, dopadli?