Je jeho vývin normálny?
Baby ja uz som suca na psychiatriu ale potrebujem poradot s kazdej strany pocuvam o autizme az som dostala strach a strasne si vsimm mojho drobca mame 18 mesiacov a este nemal ockovanie mmr a aj kvoli tomu ho zvazujem lebo mam strach. Drobec je sikovny zrobi co poviem rozumie napr prinesie vrtulnik, ukaze casti tel vie napodobnit zvieratka vie ppvedat mama tata baba lampa list bus a tak ale aj tak si ho stale vsimam za nieco. Hra sa malo s hrackami jedine ho zaujimaju vrtulniky, rad so vsetkym toci myslim kolieska na autach aj auta toci a tak ale jasne nepresedi pritom dlho ide hned na inu cinnost ukazuje zakyva da pusu . Ma ale strach niekedy z cudzich ludi a boji sa ked niekto nahlas krici. Vobku stale len uteka a uteka nevie ist pekne pri mne a ked nie je po jeho straaaasne krici ale ze strasne. Baby prosim ukludnite ma ale chcem nazor dakujem. A ak tu bude nejaka mamina ktora ma doma autika a tak ake znaky videla v 1.5 roku dakujem
@tanapeta môj synček má 22mesiacov od 18tich máme podozrenie. Chodíme do CVI a malý má príznaky pas ale je možné že tie príznaky potlacime. Už keď sme mali podozrenie stále bol 50 na 50. Niečomu rozumel niecomu nie. Niečo priniesol a niečo nie. Stále sme váhali či to tam je či nie.
@maminuska určite je to chyba rodičov, dokonca sa tí rodičia tešia, aké majú šikovné a zručné deti, keď už všetky funkcie ovládajú. Minule som skoro odpadla, keď sa mužova švagriná chválila, že ich vnučka (3 roky) má už tretí tablet, lebo predchádzajúce pokazila. Ja na toto radšej ani nereagujem...😕
@mon1806 vies ono nie jecdolezite len co dieta robi ale aj v akom veku to robi. A to co opisujes je pre 1 a pol rocne dietatko uplne v norme. Ono na internete ziskas o autizme velmi instantne informacie. Konkretne s tym otacanim koliesok,vrtuliek. ved to bavi skoro kazde dietatko v tom veku. U autistov ide o to,ze sa u neho nerozvinie hra "akoze" ..akoze krmim lyzickou babiku..ale zaujme ho len ako babika klipa ockom a bude to robit donekonecna,autickom nevie akoze jazdit po ceste,len toci koliesko.. nevie sa hrat akoze pije z nejakeho hrnceka,ale bude na neho pozerat ako sa leskne aj hodinu. Ale ak to tvoj syn ESTE nerobi,teda nevie sa teraz hrat "akoze"neznamena hned ze je autista.. a ani to nie je smerodajne,je tam viac oblasti,ktore sa skumaju,aby bol diagnostikovany ako autista. uplne skoro sa stresujes a oberas seba i jeho o radost zo zivota.. jasne ze chce behat len kde sa jemu paci.. musi dozriet aby ta posluchal..dovtedy treba predchadzat nebezpecnym situaciam..fakt sa na svoj vek tvoje dieta nesprava nijak nenormalne
K toceniu koleciek na autickach - deticky s autizmom maju deficit v predstavivosti,takze s autickom sa mnohe z nich nevedia hrat spravne a taktiez si mnohe vsimaju viac detaily ako celok.Pravidelnost tocenia ich moze fascinovat ci upokojovat.Niektore deti s autizmom kolecka netocia na druhej strane,nie je to klucovy symptom.Ide o komplexnu poruchu pri ktorej su ine prenikave narusenia.Jedneho autistu doma mam a teda mal a ma uplne ine problemy,ako popisuje autorka temy.
@noemi125 je to úplne normálny vývin takých malých detí my už máme 5 rokov a sme úplne zdraví šikovný čulý múdry chlapček 🙂 stále ale nemá rád hluk aj keď niekto vŕta alebo ja mam mixér pusteny nerobia mu dobre tie zvuky na uši normálna vec ale mmr neľutujem že som ho dala až v 3 rokoch zaočkovať teraz ma mat pre očkovanie nedávam mali sme zle nežiaduce účinky chytil osypky z vakcíny a druhe dieťa tiež nedávam skôr ako v 3 rokoch

@mon1806 prepac, ale co cakas ze ti bude celymi vetami uz hovorit co chce? Ze v takomto veku uz bude vediet vsetko aj citat, pisat? Hrat sa s hrackami maju deti do 1 roka a potom uz musia byt "inteligentne" a vediet ze co je co na kazdej hracke, ze s autom sa jazdi, knihy su iba na citanie, babiky sa prezliekaju, prebaluju, ucesu a neviem co este? Preboha ved je to dieta. Moj tiez na tele iba ukaze pipik, vsetky zvierata su havo a robia hav-hav. Ked nieco chce a ja neviem co, hodi sa na zem, vrieska a nemam postihnute dieta. Ze ho zaujimaju kolieska? Neustale co je gulate je brm-brm, v zachode vyumyval uz hadam kazde auto dnes aj pokladnicku prasiatko a mam teraz riesit ci neni postihnuty ked ich umyva v zachode a nie v kybli s vodou?