Je krútenie dlaní u bábätka príznakom autizmu?
Mala 8,5 mesacna kruti dlaniami a obzera si ich.niekde som citala ze to je autizmus.. mam strach mohol by sa uz teraz prejavit? Alebo to robia deti?
Este dodam ze ocny kontakt ma aj reaguje na meno
Este dodam ze ocny kontakt ma aj reaguje na meno
@anonym_autor prosím ťa nečítaj žiadne články. Zbytočne si vystrašená
@anonym_autor Kamoškynému dieťaťu presne takto autizmus začal..
V prvom rade ma 8.5 mesiaca, ani ten najlepsi odbornik ti v tejto chvili nic nediagnostikuje 🤷♀️ je skoro na akekolvek diagnozy a hlavne tato jedna konkretna vec je naozaj "malo", robi to vela deti, ze si zaujato nieco obzera (pokojne aj svoje ruky).
@anonym_autor Kamoškynému dieťaťu presne takto autizmus začal..
@anonym_1139f6 iste v 8.5 mesiaci
Ja som o autizme u syna tušila od 7 m a aj mi to v tom čase potvrdili viacerí odborníci, nezávisle od seba. Samozrejme, hovorili sme o podozrení. Takže až tak mimo to nemusí byť. Ale tam išlo práve o ten očný kontakt a reakciu na meno.
@anonym_autor Tak moj toto robil hned ako prve uz v porodnici 🙂 Ani zaspat nevedel, co si furt obzeral tie ruky 🙂 Za mna je normalne, ze si deti obzeraju svoje telo, skumaju, co sa s nim da robit. Ak ta jedine toto znepokojuje a inac vsetko ok, tak by som bola v klude.
Ja som o autizme u syna tušila od 7 m a aj mi to v tom čase potvrdili viacerí odborníci, nezávisle od seba. Samozrejme, hovorili sme o podozrení. Takže až tak mimo to nemusí byť. Ale tam išlo práve o ten očný kontakt a reakciu na meno.
@anonym_061dbe nereagoval vam na meno a nepizeral sa na vas ?
@anonym_061dbe nereagoval vam na meno a nepizeral sa na vas ?
@anonym_autor reagoval menej, možno 2-3x z 10. Očný kontakt mal tiež slabší, ale nie že úplne žiadny.
@anonym_autor je ešte mala na takú diagnózu a krútenie rúk u takýchto deti je úplne normálne začínajú spoznávať sami seba robia to bežne deti v jej veku je to normálne
v 8m skor zistis ze ma dieta mentalnu retardaciu ako autizmus, takze necitaj prispevky ktore ta len zmatu ale citaj clanky, kde sa pise o vyvine dietata a budes vediet ze je to prirodzeny vyvinovy stupen u dietata ktore objavuje veci okolo seba a v prvom rade je to vlastne telo drzim palceky
v 8m skor zistis ze ma dieta mentalnu retardaciu ako autizmus, takze necitaj prispevky ktore ta len zmatu ale citaj clanky, kde sa pise o vyvine dietata a budes vediet ze je to prirodzeny vyvinovy stupen u dietata ktore objavuje veci okolo seba a v prvom rade je to vlastne telo drzim palceky
@kacena4 to nie je celkom pravda, aj pri autistoch bez mentálnej retardácie môžu byť viditeľné príznaky už v takom veku. Mám takých dvoch doma. Ale rukami nekrútili, tak k tomu sa neviem vyjadriť.

@anonym_autor to je velmi slaby dokaz na akukolvek diagnozu. Autizmus to byt nemusi, radsej sa porad s odbornikom ak budu nejake ocividnejsie priznaky.
Nemusis sa toho tiez vobec bat.
Moja 49ročná kamarátka je autistka, vydatá, má dve deti, robí v korporáte a fajn
zarába, majú s mužom dom a záhradu, vyzná sa v obchode, politike aj vede. Super baba.