icon

Je krútenie dlaní u bábätka príznakom autizmu?

29. júl 2025

Mala 8,5 mesacna kruti dlaniami a obzera si ich.niekde som citala ze to je autizmus.. mam strach mohol by sa uz teraz prejavit? Alebo to robia deti?

anonym_5c5e4c
29. júl 2025

@anonym_autor to je velmi slaby dokaz na akukolvek diagnozu. Autizmus to byt nemusi, radsej sa porad s odbornikom ak budu nejake ocividnejsie priznaky.
Nemusis sa toho tiez vobec bat.
Moja 49ročná kamarátka je autistka, vydatá, má dve deti, robí v korporáte a fajn
zarába, majú s mužom dom a záhradu, vyzná sa v obchode, politike aj vede. Super baba.

autor
29. júl 2025

Este dodam ze ocny kontakt ma aj reaguje na meno

zmrzlinka2021
29. júl 2025
@anonym_autor

Este dodam ze ocny kontakt ma aj reaguje na meno

@anonym_autor prosím ťa nečítaj žiadne články. Zbytočne si vystrašená

anonym_1139f6
29. júl 2025

@anonym_autor Kamoškynému dieťaťu presne takto autizmus začal..

petamich
29. júl 2025

V prvom rade ma 8.5 mesiaca, ani ten najlepsi odbornik ti v tejto chvili nic nediagnostikuje 🤷‍♀️ je skoro na akekolvek diagnozy a hlavne tato jedna konkretna vec je naozaj "malo", robi to vela deti, ze si zaujato nieco obzera (pokojne aj svoje ruky).

anonym_8f6011
29. júl 2025
@anonym_1139f6

@anonym_autor Kamoškynému dieťaťu presne takto autizmus začal..

@anonym_1139f6 iste v 8.5 mesiaci

anonym_061dbe
29. júl 2025

Ja som o autizme u syna tušila od 7 m a aj mi to v tom čase potvrdili viacerí odborníci, nezávisle od seba. Samozrejme, hovorili sme o podozrení. Takže až tak mimo to nemusí byť. Ale tam išlo práve o ten očný kontakt a reakciu na meno.

marianarem
29. júl 2025

@anonym_autor Tak moj toto robil hned ako prve uz v porodnici 🙂 Ani zaspat nevedel, co si furt obzeral tie ruky 🙂 Za mna je normalne, ze si deti obzeraju svoje telo, skumaju, co sa s nim da robit. Ak ta jedine toto znepokojuje a inac vsetko ok, tak by som bola v klude.

autor
29. júl 2025
@anonym_061dbe

Ja som o autizme u syna tušila od 7 m a aj mi to v tom čase potvrdili viacerí odborníci, nezávisle od seba. Samozrejme, hovorili sme o podozrení. Takže až tak mimo to nemusí byť. Ale tam išlo práve o ten očný kontakt a reakciu na meno.

@anonym_061dbe nereagoval vam na meno a nepizeral sa na vas ?

anonym_061dbe
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_061dbe nereagoval vam na meno a nepizeral sa na vas ?

@anonym_autor reagoval menej, možno 2-3x z 10. Očný kontakt mal tiež slabší, ale nie že úplne žiadny.

andrejka1974
29. júl 2025

@anonym_autor je ešte mala na takú diagnózu a krútenie rúk u takýchto deti je úplne normálne začínajú spoznávať sami seba robia to bežne deti v jej veku je to normálne

kacena4
30. júl 2025

v 8m skor zistis ze ma dieta mentalnu retardaciu ako autizmus, takze necitaj prispevky ktore ta len zmatu ale citaj clanky, kde sa pise o vyvine dietata a budes vediet ze je to prirodzeny vyvinovy stupen u dietata ktore objavuje veci okolo seba a v prvom rade je to vlastne telo drzim palceky

anonym_061dbe
30. júl 2025
@kacena4

v 8m skor zistis ze ma dieta mentalnu retardaciu ako autizmus, takze necitaj prispevky ktore ta len zmatu ale citaj clanky, kde sa pise o vyvine dietata a budes vediet ze je to prirodzeny vyvinovy stupen u dietata ktore objavuje veci okolo seba a v prvom rade je to vlastne telo drzim palceky

@kacena4 to nie je celkom pravda, aj pri autistoch bez mentálnej retardácie môžu byť viditeľné príznaky už v takom veku. Mám takých dvoch doma. Ale rukami nekrútili, tak k tomu sa neviem vyjadriť.