icon

Je lepšie baliť dieťa do perinky alebo nie?

marines
19. jan 2008

Dobry vecer, mame dvoj tyzdnove babetko a chcel by som sa poradit, či je lepsie dieta balit do perinky, alebo ho volne prenasat, krmit atd. Nechcel by som aby sa mu pokryvila chrbtica.

Strana
z7
31majka12
21. nov 2011

@anjelicek26 vraj to tak ma byt lebo ked ho nosim na rukach bez perinky tak sa mu skrivi chrbtica.

anjelicek26
21. nov 2011

@31majka12 - dietatko je prirodzene schulene, vezmi si vela zien nosi deticky v babyvaku, satke, ta poloha je najprirodzenejsia, dietatko ma mäkkucke kosticky, poloha v klbku je mu hadam najprirodzenejsia. Domorodkyne maju deti len v satke celu dobu, ziadnu perinku nepotrebuju a deti su vsetky v poriadku 😉

katrinka8
23. nov 2011

@31majka12 - problemy s chrbticou? A preco? 😕 Ked babatko spravne drzis a polohujes (cize ziadne vankuse pod hlavickou, ked lezi, ziadne predcasne posadenie, ziadne nespravne nosice deticiek atd.), nema mat preco problemy s chrbticou. Urcite sa neboj, daj na svoju intuiciu a na pocity babatka. Same Ti predsa dava najavo, aky ma na perinku nazor 😉 Perinka neovplyvnuje problemy s chrbticou 😉
My sme perinku nepouzivali nikdy a ziadne problemy s chrbticou dcerka nema. Narodila sa v juni, vonku 30-ky, v porodnici lezali babatka "vyvalene" v bodinkach s holymi nozickami - v perinkach by sa asi uvarili. V perinkach ich len prenasali a aj tak nam radili ich co najskor z nich vybrat. Navyse mi pripadalo strasne neosobne drzat ju v perinke, potrebovali sme sa citit 😀 Dokonca 1 sestricka z porodnice nam povedala, ze perinka je prezitok z obdobia Carskeho Ruska, kde vsak mala svoje opodstatnenie - obrovske mrazy a zimy 😉

Strana
z7