Je moje dieťa hyperaktívne alebo autistické?
Dobrý deň. Mám 1,5r dcéru chcem sa spýtať či mám normálnu dcérku len nesmierne aktívnu alebo mame nábeh na autistickú poruchu pripadne mame súčasne aj obdobie vzdoru.
V porovnaní s ostatnými deťmi mi príde príliš aktívna, niekedy až neunavitelna, odkedy začala chodiť chce vkuse len behať a nema čas sa ani napiť/napapat. Obliekanie či prezliekanie je čistá hystéria keď niečo neni podľa nej hádže sa o zem a vrieska… chcem počuť len názor viacerých ľudí a pohľad na danú vec.
Nadmierne aktívna je od narodenia… spánok bol neskutočný boj ako novorodenec bola aj hodiny hore a spánky denne 30min šlofíky
Naša doktorka je podľa mna slabá dáva nám nejaké dotazníky a keď sa jej na niečo cielene pytam nevie odpovedať.
Ďakujem za odpovede
z tohto čo si napísala sa nedá určiť či sa jedná o autizmus...
aký má očný kontakt, plní tvoje príkazy, chce sa hrať sama - aj keď sa mi na hru samostatne zdá ešte malinká, reaguje na svoje meno?
to sú príznaky autizmu, len tvoja dcéra je ešte malinká a môže sa to ešte všetko zmeniť - to v prípade ak nerobí , nereaguje čo som ti napísala...
ešte počkaj.... o pol roka , o rok vyhľadaj odbornú pomoc v prípade tvojich nejasností...
Psychologicku, psychiatricku, testy na vrodene choroby, su rozne centra ako ados zaplatis 190eur a spravia kompletne vysetrenie. Moze mat aj spomaleny vyvoj ako to ma s recou a pocuvanim, sama papat, obliect sa atd.. nas ma 3 a od kedy chodi cca 10 mesiacov je to rovnake..
@bex123 tento vek je este prilis nizky na vobec nejake zavery. Aj tak nemozu nic nasadit z liekov, mozes robit veci, co by si robila tak ci tak. Je mozne, ze dieta ma zlu fazu a zacinaju hysteraky a vzdor. Ja som takychto deti videla vela. Tam je dolezite, ci to za taky rok prejde a pojde to typickym smerom, alebo sa problemy este pridruzia. Keby v 2,5 roku je este horsie, tak urcite na intervenciu. To mozes aj teraz, tym nic nepokazis
Reaguje na meno? Aký má očný kontakt? Ukazuje prstom? Rozumie pokynom?
ja som taká bola ako dieťa a moja mama si myslela že nič horšie neexistuje - kým sa nenarodil môj brat. on je adhd, ja som len mierne add s regulérnym ocd - rozumej, ja som sa vekom “ukľudnila” a nebol so mnou žiaden problém, dala ma na šport a vypustila do sveta… nie sme autistickí s bratom, adhd a poruchy učenia máme dedične …
@bex123 podľa mňa skôr aktívne dieťa a ešte je mala, nestresuj dopredu, môj druhý syn bol rovnaký, tieto deti zvyčajne bývajú inteligentné a veľmi šikovné v škole, aspoň čo ja poznám.
Ziadne psychiatricky,psychologicky jej netreba. Je mala,zacina vzdor. Nespavost a zvysena aktivita je prejavom ADHD nie autizmu. Treba si trosku utriedit pojmy predtym nez ju samozdiagnostikujes.
@bex123 podla mna mas skor hyperaktivne dieta, ktoremu plus zacal vzdor.🙂.
Syn spaval tiez 30 minutovky, ak spal.hodku, bol uspech. Tiez zivy, ale vydrzal pri knizkach. Skor behal ako chodil. Sesterka vrtula v zadku, s nou sme si uzili veru 😅,velmi aktivna doteraz. Ani jeden nema ziaden autizmus. Hyperaktivitu ano.
Este je skoro na zavery.
@bex123 Tak v tomto pripade ma moje 2,5 rocne dieta diagnozu "psychopat" 🥴😅.
My sme s manzelom nespali 1,5 roka... Syn je stale nezastavitelny fyzicky, ale aj psychicky, kedze sa mu huba nezatvori ani pocas spanku.😮💨 Ci ma diagnozu? Nemyslim si, je to extremne zive a temperamentne dieta.
Pri takto malych detoch je to bud alebo...mam sesternicu, ktora doslova terorizovala svojich rodicov, diagnozu nema, len je vysoko inteligentna 🤷 a potom poznam chlapceka, ktory sa javi, ako to najlepsie a najkludnejsie dieta a predsa ma diagnozu 🫤.
tak z toho co pises to autizmus nie je u tak maleho dietata je skor vidiet mentalne oneskorenie ako autizmus... a ak ho nema tak by som sa netrapila autizmom, na to musi splnat celu skalu priznakov a teda hyperaktivita medzi nimi nie je
Este je malicka, moze a nemusi to byt hocico. Vsetko, co opisujes, je bezne detske spravanie v tom veku
@thereisabear toto všetko robí. Na meno reaguje ukazuje prstom až až
Očný kontakt v norme
Ďakujem za všetky odpovede

@bex123 asi by som skúsila inú lekárku,,