Je nízka váha dieťaťa dôvod na obavy?
Ahojte, prosim vas, ma niekto skusenost s tym, ze dieta ma pomerne nizku vahu a je v tom zdravotny problem? V akom pripade robi doktor nejake vysetrenia ktore sa tykaju nizkej vahy? Kopec malych deti neje, ja viem, vsetky sa rozjedia neskor a su uplne v pohode, aj ked su chude. Ale zaujima ma tych par deti ktore nejedia a je to bud kvoli nejakemu problemu alebo to zapricini nejaky problem. Pre info, mala ma 15 mesiacov, 9 kil, pri narodeni 3,2 kila, doktor hovori ze uplna pohoda lebo je vyssia ako priemer. Vo vsetkom ostatnom je uplne skvela, ale z jedenia ma ide vykotit. Zje toho pramalo. Dakujem
aj mode deti mali v tomto veku 9kil a vsetko ok, do dnes nie su jedaci. co ti na tom vadi?! ze neje podla tvojich predstav? co je to "pramalo je"?!
aj mode deti mali v tomto veku 9kil a vsetko ok, do dnes nie su jedaci. co ti na tom vadi?! ze neje podla tvojich predstav? co je to "pramalo je"?!
@kacena4 nemusis na mna kricat🙂 tiez si myslim ze robim z komara somara, teda dufam. Ranajky par lyziciek kase, neskor jogurt, obed trocha polievky, neskor kapsicka, vecera par kuskov sucheho chleba, vecer mlieko. Akoze, je uz lepsie ako zvykla ale za tri mesiace pribrala pol kila. Dalsie vazenie v 18 mesiacoch. Nas doktor nevidi problem. Vsetci mi hovoria ze mi asi harasi ze nemam to tak prezivat.
Nie, krv nebral.
@fizbo moja sa narodila s rovnakou vahou a v 15 mesiacoch mala o kilo menej ako vasa. Bola som zufala a som zufala dodnes lebo nechapem z coho vobec berie energiu. Lekar jej robil krvny obraz vsetko ok, zacala som davat rybi olej ale ziadna zmena.
A je kojena?
@fizbo moja sa narodila s rovnakou vahou a v 15 mesiacoch mala o kilo menej ako vasa. Bola som zufala a som zufala dodnes lebo nechapem z coho vobec berie energiu. Lekar jej robil krvny obraz vsetko ok, zacala som davat rybi olej ale ziadna zmena.
A je kojena?
@anonym_f6de96 nie je kojena, mlieko umele, pije ho este aj v noci. Dufam ze ked sa mi podari ho v noci prestat davat tak sa rozpapa.
@anonym_f6de96 nie je kojena, mlieko umele, pije ho este aj v noci. Dufam ze ked sa mi podari ho v noci prestat davat tak sa rozpapa.
@fizbo tak ako moja..tiez som sa snazila aby nedobiehala v noci to co cez den nezjedla. Drzim palce a vela trpezlivosti.
@anonym_f6de96 dakujem pekne, a vy ste ako na tom teraz? Mate nejake "pravidla" ktore dodrziavate aby papala co najlepsie?
@fizbo nie nemame nic take..zamerala som sa na to aby mala kaloricke jedla. Napr zje len trosku kase ale pridavam tam orieskove masla..pravidelne strukoviny a vajicko..aj ked zje malo ale aby zo vsetkeho mala nieco..napriklad nerobim take “obycajne” polievky ze voda a plavajuca mrkva ale smotanove, so zemiakmi, s batatmi a podobne🙂
Ale podla mna vase dieta je na toto este malicke a kym ma vahu peknu a zdravotne je okey a ma energiu tak by som to neprehanala a skor skusala este take hrave formy
@kacena4 nemusis na mna kricat🙂 tiez si myslim ze robim z komara somara, teda dufam. Ranajky par lyziciek kase, neskor jogurt, obed trocha polievky, neskor kapsicka, vecera par kuskov sucheho chleba, vecer mlieko. Akoze, je uz lepsie ako zvykla ale za tri mesiace pribrala pol kila. Dalsie vazenie v 18 mesiacoch. Nas doktor nevidi problem. Vsetci mi hovoria ze mi asi harasi ze nemam to tak prezivat.
Nie, krv nebral.
@fizbo prepac nekricala som, len som sa cudovala...
@fizbo nas ma 5 rokov a vazi 16 kg, tolko prve 2 deti vazili v 3 rokoch priblizne. Je chudy, vyskovo ok, no v tom veku ako uvadzas, mohol tiez vazit okolo tych 10 kg. Boli sme na endokrinologii, ani mu testy na rastovy hormon nerobili, lebo vysoky je dost, len stitnu zlazu, lebo som mala hypertyreozu a pocas dojcenia som brala Thyrozol, ktory blokuje cinnost SZ. Ale mal to dobre a vyradili ho, ze je sice na spodnej hranici, ale svoju rastovu krivku si drzi. Pri narodeni mal 3100g a 51 cm.
Ale ved 9kg na 15m nie je absolutne ziadna tragedia alebo podvyziva. Je to normalna vaha. Ok, su aj deti co vazia viac, ale toto fakt nie je problemove cislo...
Moja 2,5 ročná dcéra má ledva 11 kg a nie je jej nič 🤷🏻♀️
V 13mes mal syn 9,5kg. Dlha uzka spageta. Nosi velkost na 5-6r, akurat v pase nasivame gumy😂 Ma cez 3r.
Nepapa moc, ale je zdravy, ciperny, za dr super a aj za nas. Teraz ma 15kg a to ma aj jeho 5,3roc kamoska a dalsia jeho kamoska ma 20kg. Vsetci zdravi, veseli, super banda😎
Keď vraví lekár že je to v pohode tak sa zbytočne nestresuj každé dieťa je iné

zobral jej krv? nech vyšetrí aby mala všetko ok
mali sme v rodine dievčatko ktoré zjedlo vo veku 2-3 roky za celý deň pol fľašky horčice a to bolo všetko. až očká mala prepadnuté. Hrozný pohľad, švagriná preplakala noci.
po mentálnej stránke úplne OK.
zmena nastala keď prišla puberta. zjedla všetko čo pred ňou neušlo.
v súčasnosti je už dospelá slečna na vš.