Je normálne dostať menštruáciu v 11 rokoch?
je normalne dostať v 11 menstruaciu a potom pol roka nic?
a tym padom prestava aj rast do vysky. Mozes aj to sledovat
Uz pred 20 rokmi to bol normalny vek. Cyklus moze byt na zaciatku velmi nepravidelny
@martinmmartin prave ze rastiem ( to je o mne pisane
Áno, bohužiaľ, mojich známych dcérka dostala, ako 9 ročná. 😟
@martinmmartin to nie je pravda, ja som vyrastla este od menstruacie 10 cm
Hej je
Je to normálne.
@martinmmartin po zaciatku menstruacie sa este stale rastie, asi tak rok az potom sa ten rast vyrazne spomaly alebo az zastavi
Mne začal menzes ako 11-ročnej pred viac ako 30 rokmi, rástla som tak do 16.
@martinmmartin hlupost, moja ma odvtedy o pol hlavy prerastla.
Aj ja som to mala tak,že po prvej prišla ďalšia až o pol roka
@linduskus ja som dostala ako 10 rocna koncom 4tej triedy..a to uz som bola 3tia v poradi..teraz mam 46
@martinmmartin čo je to za blbosť...🙄 Tiež som dostala v 11 a rástla som do 170 ešte pár rokov.
@linduskus zdrava strava v poslednych desatrociach (nadopovana kuracinka, umele sladidla v napojoch) sa postarala vyznamne o to, ze dievcence zacinaju skor pubertu, cize prsia aj zadky im naboptnavaju skor ako kedysi a menstruacia ide ruka v ruke s tym.
Zial u chlapcov sa to mierne posuva tiez a tak ostava rodicom uz odlozit detom babiky a anglicaky a vysvetlit im co sa s ich telom deje a ako by mali vydrzat zodpovedne az do 18tich narodenin...
@martinmmartin Kto ti takú hlúposť povedal? Poznám deti, ktoré dostali menzes v deviatich a rástli veselo ďalej.
@linduskus Povedz o tom mamine, nech ti pomoze vybrat hygienicke potreby, ake by ti vyhovovali, nech ti vie dat rady, ak by ta nahodou bolievalo brusko a podobne... Je to normalne, mozno by si bola prekvapena, mozno aj niekolko tvojich spoluziacok uz menstruaciu ma. Len o tom nehovoria, bo su mozno tiez prekvapene, ze ako skoro im to vstupilo do zivota.
@martinmmartin hlupost
Žiaľ, v posledných rokoch aj 9-10 ročné. A s tým rastom je to povera, ja som ešte rástla 5 cm. Dostala som v 12.
@michaela329 aka povera? To je fakt. Proste po zaciatku menstruacie sa rast vyrazne spomali. Este rasties rok maximalne rok a pol a rast je ukonceny.Tak to proste funguje.Prepokladam, ze si teda nizka. Ked si od 12tky narastla uz len 5cm
@martinmmartin To je dobrá hlúposť,ja som dostala prvýkrát ako 10-ročná a vtedy som určite nemerala 168 cm,takže som odvtedy určite ešte vyrástla..
@mofa rástla som 5 cm, moje žiačky dostávajú menzes už v tretej - štvrtej triede, kým sú deviatacky, tie baby ma prerastaju a to mám 165cm.

Ano